Copiluti de mai-iunie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 20
OlgaTarziu spune:
Monu nu stiu daca asta rrte linisteste. Eu m-am nascut la 8 luni si pe vremea aia era cam nasol. sa mai mentionez ca m-am nascut si iarna, deci uite ca se repeta istoria. Sunt mare, ok. Eu zic ca nu trebuie sa te sperii ca daca va fi sa nasti acum bebelina va fi ok, luand in considerare toate progresele medicale.... ma rog sa fie totul bine.
Olga ne incuscrim fir-ar.
Elisor eu acum vreau sa incerc insirare de margelutze. Bine margelele sunt de fapt de lemn mai mari si se insira pe un snur. Cica ii ajuta foarte mult la coordonarea ochi mana. Am uitat sa spun ca facem niste picturi de cred ca le pun pe pereti. Picasso in toata regula.
Gusta tu cum mai esti?
Olga
We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-
Danelutza spune:
Monu, sanatate multa, altceva nu pot sa-ti spun ca nu ma pricep la intrebarea ta. In rest, sa dea Doamne-Doamne sa fie bine cu bebelusha.

Tdi spune:
tocmai voiam sa ma laud cu un moment de respiro cand aparu Maria Sa Alyssa in prag...dupa 2 zdravene coate in nas, stricat din nou mouse-ul si urcat cu picioarele pe tastatura m-am enervat si i-am pasat-o lu' tac-su cu mentiunea ca vreau si eu 5 minute de liniste!![]()
Monu, din cate am inteles injectia pentru plamani se face inainte de nastere si imediat dupa, dar poate la cate saptamani ai/o sa ai tu cand nasti poate nici nu e nevoie.
Eu m-am nascut la 10 luni, aveam 2.800 si toata pielea zbarcita ca de baba, am stat prea mult in burta si era si placenta dusa deja. de fapt era sa ma nasc la 7 luni dar doctorul i-a zis maica-mii "doamna, pisicul asta asa mic sigur n-o sa traiasca" si i-au facut injectii sa nu nasca, mai tarziu i-au provocat nasterea ca trecuse cu muuult peste termen.
Sotul meu s-a nascut la 7 luni fara umpic (nu stiu nr de saptamani nici la el nici la mine ca mamele nu-si amintesc numaratoarea in saptamani
), avea un kil si ceva ca erau 2 fratiori, mi-a povestit soacra ca i-au facut radiografie la burta
ca sa confirme banuiala de gemeni pentru ca acum 47 de ani nici nu visa lumea ecografe. Na, din pisic ce-a fost s-a facut ditamai tigrul de 100 de kile!![]()
Olgutele, vad ca ati pus de-o incuscreala!
apai noi ne retragem atunci da-mi pare sincer rau ca-i vedeam combinati pe astia micii de pe vremea cand aveau colici!![]()
Se ofera altcineva sa se incuscreasca cu mine?![]()
Album Alyssa
onixone spune:
fetelor In primul rand La multi ani pe 2007.
Nu am avut internat pana cum o ora (de cand tot incerc sa va citesc)Eu am rams la capitolul 17 din periada Mos Niculae.
Am reusit sa citesc cate ceav pana acum.Am fost bolnavi toti 3 incepand cu seara de 31 decembrie.Eu prima,sotul al doilea si Alex al treilea.Am citit prin ce a trecut Lucas si imi venea sa plang si ma gandeam ca Alex a facut 39,4 in prima noaptea dar nu m-am dezlipit de el.I-am luat temperatura din 10 in 10 minute.A gemut copilul toata noaptea(practic intr-una, toata noaptea).I-am dat paracetamol seara si nurofen(asa se da pe aici) dar cand la 3 dimineata am vazut 39,4 i-am pus supozitor.Noroc ca il aveam in frigider din romania.Si acum imi dau lacrimile cand ma gadesc la povestea lui lucas.Oricum una peste alta suntem bine acum cu totii.
Ma bucur sa aud de gravidutze.Eu nu inca.Parca imi surade un al doilea copil drept sa va zic, dar sotului nu ii mai arde sa mai fiu gravida.NU se sperie de un al doilea copil ci de faptul ca as putea fi iarasi sub papucul hormonilor.
am citit printre altele ca, copii vostrii va cer lucruri cum ar fi sa le puneti dvd, si multe altele.Alex nu cere decat cand e ceva de mancare si vede pe masa dar in general nu isi mannifesta dorinta...(nici nu mai stiu ce am vrut sa scriu, ca nu stiu cum sa formulez).Daaa....pot spune asa:am impresia ca atunci cand scrieti de ce mai fac copii vostrii parca sunt copii mai mari.Si atunci ma ingrijorez ca Alex nu face asa.Alex nu stie decat cateva cuvinte de ex:MAsina(dar zice in engleza), zice foc-fire(ambele variante), mar-apple(iarasi ambele) caca,musicu(musica-si da drumul al radio), bebe,miau,face ca leul,zice banana, nuna(nani), nu mai zice mama si nici tata, zice maa-mia(mama mia),suzu(suzeta), milk(stie numai varianta asta-cred ca e mai usor de zis), stie sa pupe daca ii cer sa te mangaie...si face diverse chestii...imi da hartie igienica si tot el zice merci(adica rupe bucati, bucati mi le da si zice merci).El zice merci si cand primeste si cand da.
In schimb urla mereu DA-M,da-m, da-m dar se uita in asa multe directii ca nu prea stiu ce sa ii dau.
Am vazut copii care se incalta (prin pozele voastre).Nici gand sa fac asa ceva.Zice la olita caca si la ec la fel, dar nici cand sa fac in ele.Cam atat cred eu...ar mai fi dar sunt maruntzele.
Oricum...La multi ani inca o data pe anul acesta, Flori sa fi fericita alaturi de noua achizitie(dac imi permiti sa spun asa ceva si La multi ani tuturor care si-au serbat zilele de nastere saptamanile acestea.Mai am de citit o groaza de pe dc
Cu drag revenim
Oana lu'Alex
POZELE NOASTRE
gusta spune:
Buna seara.
Monu sper ca esti bine si eu ma rog ca totul sa fie bine si cu bebetica .Sincer nu stiu nimic de injectii da vezi ca fetele ti-au dat niste raspunsuri vezi si tu acuma ce poti face.
Tdi si eu am ramas fara partener la Ruti da se gaseste careva sa o ia pe ea .Nu ramane fata singura
.
Ma duc sa ma intind ca sunt franta somn nu am da vreau sa stau pe canapea .Ruti am pasat-o lui taicasu si vreau si eu un moment de respiro azi am facut curat si mai am si maine o portie ,am mai zis-o parca am sta 100 de oameni in casa asta asa mizerie se face.
Olga eu sunt asa cum ma stii.Cu durerea m-am invatat numai cand e frig afara plang si merg.Dupa mai mult de 100 de metri mers ma inclin inspre partea stanga si merg ca o baba .Dar asa cum sunt vezi ca ma gandesc sa mai fac unu .
Doamna cu urgenta si maimuta Maruta
onixone spune:
olga tarziu: acum am citit ce ai scris despre copilul tau.mai fata dar ma omori.copilul tau face puzzle de 10piese fara probleme?Copilul meu stie doar figurile geometrice sa le puna in gaura care trebuie.SA FACA PUZZLE?SA FACA PUZZLE? ma bucur pt voi.repet intrebarea doar pt ca ma gandesc la Alex al meu.Misto oricum!!!
Oana lu'Alex
POZELE NOASTRE
andutzy spune:
Buna seara! bafta multa, Monule! NU stiu sa-ti raspund la intrebare, dar ma rog sa va fie bine!
Andreea, nu ne-ai spus mami ce ai facut la Tutu, ce ti-a zis despre ecografia lui Iosup...sau ai scris si nu am vazut eu?
Andra
10+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
onixone spune:
ralwka:deci ma uimesc copii vostrii din ce in ce mai tare.Am vazut filmulteul cu scumpetea ta.Pai l-am pus de 10 de ori ca nu imi venea sa cred.Ma sa lege 2 cuvinte ca sa le intelegi mi se pare extraordinar, sa o vad ca numara...hmmmm numai zic.
Alex zice two si five.Si alea in engleza batul-ar vina de tv.Nici nu mai in vine sa citesc ca ma faceti sa ma simt ca nu ma ocup de baiat.De maine fac intensiv scoala cu el ca vad ca nu se poate.
Imi vine sa rad ca zici ca e distrat:inafara de radio si sa zica musiku(musica), sa ma chinuie pe mine si sa imi dea hartie igienica cand sunt pe tron...nu face decat prostii.Gata de maine fac scoala cu el.
Va pup desi m-ati enervat cu copii vostrii care fac de toate.
Alex pazea ca maine de mananc cu fulgi daca nu numeri.Glumesc....
IMi place nespus sa vad ce fac alti copii si sa ma ghidez si eu ce ar trebuii sa il invatz.Ciao.
Oana lu'Alex
POZELE NOASTRE
elisor spune:
Din zapada troiene ne-am ales cu o balacareala apoasa de s-a facut matza fleasca. Nu pot s-o fac nici cum sa spuna "rece", e cald, e rece ea spune tot "ade" (arde), m-a innebunit si afara ca zapada arde, si uite asa ne-am contrazis una pe alta.
Teddy sunt de acord, ca tare mi-esti draga, nu-i asa mare diferenta. Ca baietii din gasca asta sunt cam putini si sunt care mai de care mai promisi.
Chiar, mai e vre-unul liber
?
Monule au spus si fetele, dotarile care sunt la ora actuala sunt in avantajul vostru, sa dea domnu sa fiti bine amandoua!
Anca mi-a povestit de Nicholas (poate l-ai vazut in poze) s-a nascut cu vreo 3 luni mai devreme, era cat palma, parca nu avea 1 kg si la trei luni de la nastere arata ca un nou nascut. Dar a fost un luptator si e asa un scump desi are inca de recuperat.
Un gand bun din partea noastra
!
Onixone chiar ma intrebam ce-i cu linistea asta pe la voi, bine ca v-ati reemdiat cu sanatatea.
Si Bianca imi cere cate ceva, spunandu-mi un fel de "eeeee", daca vede ca nu ma prind ce vrea imi cere in brate si se intinde in directia dorita, intre timp ne-am mai prins noi cam ce-si doreste domnisoara si mergem la sigur.
Anca cum te mai simti, dar Patrick? Ioana, Mogo a ta?
O noapte linistita!
Eli, Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank">
nelia spune:
OlgaT, am vrut sa fac un filmulet cu Tudora insirind margele pe snur (sau incercind sa o faca), dar fetita mea ce mica, spre deosebire de cea mare care pozeaza si cind nu e fotografiata sau filmata, nu sta nicicum in fata vreunei camere. Pur si simplu intoarce fundicul la cel care incearca sa faca asa ceva. La noi pasiunea asta a aparut de vreo saptamina, sta si cite o jumatate de ora si incearca sa nimereasca gauta cu snurul si pina acum a reusit sa puna doua fara ajutor, dar nu a retinut ca trebuie sa tina celalalt capat si ii cad mereu primele cind incearca sa o puna pe a treia. Partea buna este ca e foarte calma si rabdatoare si nu se enerveaza cind nu reuseste.
Avem un joc cumparat cind avea Agata doi ani, cu piese din lemn. E o cutie mare de lemn, in care sint tot felul de cuburi, cilindri din lemn, colorate in culorile de baza, un trenulet cu sine si cu citeva figurine, puzzle-uri, o cutiuta in care bagi forme geometrice si acest snur pe care trebuie sa insiri citeva margele din lemn... Linga aceasta cutie ar sta toata ziua, spre disperarea vecinilor nostri, ca face destul de mult zgomot pe parchet. Si pe Agata a atras-o acest joc, dar avea in jur de doi ani si ceva cind l-a descoperit.
Puzzle nu face decit din patru piese si pe acela cu ajutor, ar se pare ca nu o atrage deloc acest joc. In schimb Agata era campioana la asa ceva si inca mai este (de curind a terminat singura unul din 50 de piese micute, o poza in care un sfert era padure si altul apa, deci destul de greu, am fost tare mindra de ea), la doi ani deja facea puzzle-uri destul de grele, dar punea o piesa, mai alerga sau se catara 5 minute si tot asa... Tony e tare daca face din 10, putini copii reusesc asa ceva la virsta asta. Bravo, Tonila! Imi place ca ai un ton foarte optimist, se vede treaba ca ai reusit sa ieri friiele in mina in educatia lui.
Onixone, sa stii ca nici Tudora nu sta mai bine la capitolul vorbire, tot asa intelege doua limbi, vad ca face tot ce i se cere (atunci cind are chef bineinteles), aduce si arata daca ii ceri, dar de vorbit a ramas tot acolo unde era la un an sau la un an si, cind ne-a uimit cu citeva propozitii si cuvinte spuse peste noapte. La noi dintii si vorbirea au mers cel mai greu, ca in rest e spirt, un pic mai fricoasa sau mai prudenta cum spune tati (ca si el e la fel) decit Agata, mai putin cataratoare, dar la fel de energica si alergatoare de cursa lunga. Si mintea ii merge binisor, ca o vad ce legaturi face, pur si simplu nu stie inca sa puna in cuvinte tot ce gindeste. Asa ca, stai linistita, ca le vor face ei pe toate, in ritmul lor.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA