Copiluti de mai-iunie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 21
elisor spune:
Copiii vostri insira margele, Bianca le-ar manca cu siguranta, pe mine ma dispera ca totul, absolut totul trebuie sa guste si sa suga. Si s-a prins de smecherie ca ma panichez cand o vad ca baga in gura ceva si face din gat ca si cum s-ar ineca...ehe, dar cine-o incaseaza peste ceafa ![]()
Eli, Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank">
nelia spune:
Elisor, nu sint chiar margele, dar sint periculoase totusi daca le baga in gurita, desi sint cam maricele ca sa-i vina ideea sa le inghita. Sint niste figuri geometrice, care au o gaura in mijloc, cel putin din astea avem noi. Margelute insira Agata, dar atunci se inchide in camera ei, pentru ca mi-e frica sa nu le inghita Tudora, desi ea nu prea duce lucruri la gurita.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Cornelia spune:
Buna!
Monu, iti tin pumnii sa fie bine, sa mai stea in burtica bb, daca e cazul!
Sper ca sunteti bine, ca nu am citit din urma, doar am citit printre randuri ultimele doua pagini... Si mi-au cazut ochii pe mesajul OlgaiT. Am ramas cu gura cascata. Daca nu as avea decat un copil, adica pe Stefan
, mi-ar fi greu sa te cred.
Mie mi se pare extraordinar ca un copil asa de energic are rabdarea necesara sa faca puzzle si sa invete atatea lucruri! Noi ne distram cu Stefan si ii punem in fata puzzle-urile pe care le facea Maria la varsta lui. Nici macar nu ii trece prin cap ce ar trebui sa faca. A reusit doar sa le rupa. Am zis sa o luam mai usurel si i-am luat un puzzle de plastic cu cateva piese (un vapor). Dupa ce i l-am dat, a incercat vreo 5 secunde (asta e record
) sa indese o piesa, care bineinteles ca nu se potrivea si a sfarsit prin a ii arunca tablita in cap Mariei, care era hotarata sa il invete
. Asa ca am renuntat deocamdata, ca si la alte "preocupari intelectuale", de altfel. Ma mandresc si eu cu ce pot
si ma multumesc cu faptul ca turuie intr-una.
Partea proasta e ca din vocabular nu ii lipsesc expresii ca: "asa-ma pace", "ia mana d-aici", " ba da" sau "ba nu", "d-aia"
.
Sar de la una la alta. Lili, cred ca ai cumparat toate hainutele marimea 94 de la Z
, ca eu nu ma mai gasit mai nimic pentru Stefan.
Incerc sa fiu nostima. Trec printr-o perioada ORIBILA. Nu mi s-a intamplat nimic grav, dar nici mult nu mai avea...am trecut zilele astea prin spaime si dezamagiri pe toate planurile...
Stefan e intr-o faza de "inflorire" a alergiei. Printre altele, l-am suspectat la un moment dat de rubeola si m-am speriat pt. ca intrasem in contact cu o prietena gravida... Am stat doua ore jumate la cabinetul dr. M, izolati, asteptand sa fim bagati in seama, cu Stefan zbierand si zbatandu-se aproape tot timpul asta... Asta duap ce am anuntat asistenta, le-am spus celor din sala ca ma tem sa nu fim contagiosi etc, mai bagam un cap din cand in cand si rugam sa nu uite s asuntem si noi pe acolo... Nu mai fac prostia asta. Nu era mai bine sa nu imi bat capul si sa intru cu nonsalanta in sala de asteptare fara s aimi pese ca exista posibilitatea s aimbolnavim si alti copii? Trebuie sa fii tupeist si nesimtit si ca sa obtii o consultatie pt. copil! Am plecat dupa doua ore jumate, neconsultati
pentru ca mi s-a facut rau. Nici nu stiu cum mi-am revenit afara la aer, cu Stefan in brate si cum am reu sit sa conduc dupa faza asta.
L-a vazut alt medic si mi-a zis ca sigur nu e rubeola, sa stau linistita si urmeaza sa mergem la un consult mai amanuntit, ca eram in camera de garda cu holul plin ochi de copii amarati cu probleme adevarate, nu alergici , dar snaatosi tun, pe de alta parte si urlatori din toti rarunchii
.
Azi i-au trecut bubitele de pe corp, i-au ramas doar semnele de la scarpinaturi...dar i s-a inrosit in cateva minute cu obraz (pete care interfereaza de culoare rosu-vinetiu, parca un pic in relief). Ce mai,a rata in seara asta groaznic. In ultimul timp nu a mai mancat NIMIC suspect. Doar supe de pui, cartofi, orez, iaurt si chestii din astea pe care le-am considerat eu safe. In seara asta a umblat cu un servetel umed (s-a sters pe fata) si in cateva minute a aparut minunea! Nu stiu ce sa mai spun, dar ma invinovatesc ca am deschis cutia Pandorei... cand l-am lasat sa "guste" diverse alimente interzise 
Nu stiu daca ati inteles ceva din mesajul meu. Ma duc la culcare, ca sunt nedormita de cateva nopti.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
Cornelia spune:
Nelia, multumesc pt. urari! Abia acum mi-am verificat mail-ul.
Edit: Elisor, pai Stefan o asteapta pe albastrica la mare
.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze
NewMami spune:
Va multumesc mult pentru gandurile voastre bune.
Eu sunt racita cobza in continuare, am vorbit cu tati iar Patrick a facut iar febra dupa nap-ul de la amiaza si l-au sunat de la daycare. Tati l-a luat acasa pe la 4:30 iar maine la 8:30 merge la doctor cu el. Pana a ajuns tati sa-l ridice nu mai avea febra, dar nu vrea sa manance, ii curge nasul ca la robinet, si e apatic. Sa vedem ce aflam maine ...
Elisor,
sarut'mana ca te gandesti in special la noi. Nu am avut virusul care circula peste tot pentru ca la Urgenta (am fost in State) ne-au facut imediat la amandoi toate analizele plus radigrafii la burtici si se pare ca nu e acel virus. E un bug mai micut dar suficient de puternic sa ne sleiasca de toate puterile. De abia astept maine sa ajung acasa si mai ales weeekendullllllllllll.
Nu degeaba ai nostri puiuti sunt nascuti in aceiasi zi, tot marime mica la picior (cred ca 19-20 Ro caci aici de abia acum i-am luat prima pereche numarul 5
iar cu bagatul in gura - la fel. Orice gaseste trece prin gurita si apoi ne gandim ce facem sau la ce se poate folosi. Cand or gata mai tata cu pofta asta? Daca il mai necajeste si-un iesit de dinte - gata rontaim si talpa la papuci. La fel ca Bia se incalta (cum poate), isi pune caciulita si fularul si-mi arata usa
. Mai parca o mama i-a facut pe astia doi.
Ce nu m-as incuscri eu cu tine ca mor dupa blondina cu ochii mica cu ochi de smarald
, dar Stefan al Corneliei e mult mai aproape de voi iar la cat e de vorbaret nu cred ca mai avem nici o sansa cu petitul
.
Noi ramane prin preajma si tot speram ca daca nu s-o prinde nimic cu Thea (sim 76) macar la cea mica (care e inca in burtica) sa avem trecere. Am petrecut azi o seara minunata cu ei. A fost un adevarat balsam pentru starea mea de curenta.Thea e o scumpa si jumatate
, Andutzy iti dau mama perfecta dreptate de ce iti doresti fata. Nu stiu, sunt ceva deosebit. Ne-am dus la un RainForest si m-am dus cu ea ca-i placea sa se apropie de maimutele din dotare iar un cuplu de la mese imi spune" ce fetita frumoasa aveti" iar eu de acolo mandra zic:"nu-i chiar fetita mea dar sunteti pe aproape e nora"
.
Am vazut poza lui Ruti (Gusta) si e dulce foc micuta. De ce nu ni-o areti mai des, mami?
Loreen, daca o mai vezi pe Lili si Sergiu transmite-le salutarile noastre.
Monu, asa cum a scris si Elisor, baietelul nasilor lui Patrick s-a nascut la 26 saptamani. Au apucat mamei sa-i faca injectii pentru maturarea plamanilor doar vre-o 6 ore inainte de a naste. Acum Nicholas are 6 luni de la nastere si doar 3 de la due date. Este un luptator, un copilas perfect sanatos care se incadreaza in toate standardele unui copilas de 3 -4 luni. Diferenta o sa o recupere pana in jurul varestei de 2 ani. N-a avut nici cea mai mica problema (plamani, stomac, inima, sau altele) - Doamne iti multumesc. A avut o singura interventie laser la ochisor dar asta putea sa se intample si daca se nastea la termen. E un adevarat luptator si un copilas deosebit. La nastere a avut 940 grame si 36 cm. Acum cantareste aproape 6 kg si vre-o 50 cm. La botezul lui trebuia sa mergem duminica si imi pare atat de rau ca ne-am imbolnavit si n-am putut participa.
Nu-ti mai fa atatea probleme, daca Iulia vrea sa vina afara o sa fie bine - o sa vezi. Iti tin pumnii si sper sa te linistesti si tu si sa auzim numai de bine
.
OlgutaM, cu incredere poti face cumparaturi de pe site. Au livrare prompta in 2-3 zile si intr-adevar cumperi ceea ce vezi si marfa de calitate deosebita. Tu stii cat e de problematic e aici sa gasesti o incaltaminte buna la copii. O adevarata umblatura - salvezi o gramada de timp si bani spun eu ca oriunde ai merge tot scumpa e.
Va las acum si ma bag la nani, poate poate dorm ceva mai bine. Dar maine am iar doua ore pe tren asa ca o sa intru din nou.
gabitzam spune:
Oana(Onixone), nu-ti face atatea probleme cu ce zice si face Alex. Si Andrei are un numar redus de cuvinte( mama, tata, dada (Dora, bona noastra), apa, papa, nana (nani), ba (minge, balon), baca (vaca), di(calul), taci, teci(treci), mo(mosul), dai, haide, arsh(crenvusti)). E deabia o luna de cand face pa si bravo. Dar ne arata cu mana sau prin exclamatii tot ce vrea, sa-i dau ceva de mancare, sa-i pun un CD, sa-l imbrac, dezbrac. Nu face la olita decat accidental, nu cere singur. Cere cel mult sa-l spal, dupa ce a facut, ducandu-se la cada in baie. Nu face puzzle, dar sorteaza formele acelea prin jucarie.
Dar e foarte activ si vad ca intelege extrem de multe cuvinte, chiar daca nu le pronunta.
Dora ca sa-l faca sa zica ceva se face ca nu intelege ce vrea el. Ieri a scos ceva din gurita care semana a "biscuite", pentru ca Dora se facea ca nu pricepe cand arata el cu mana la dulapul de biscuiti.
Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
Androix spune:
quote:
Originally posted by andutzy
Buna seara! bafta multa, Monule! NU stiu sa-ti raspund la intrebare, dar ma rog sa va fie bine!
Andreea, nu ne-ai spus mami ce ai facut la Tutu, ce ti-a zis despre ecografia lui Iosup...sau ai scris si nu am vazut eu?
Andra10+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
Pai cine a fost???
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
onixone spune:
gabitzam: pai da ca asa am observat ca intelege.Ieri l-am lasat sa se joace in wc.Spre surpriderea mea nu si-a mai bagat mana in toaleta, doar se juca cu capacul si rad acum ca din moment in monet ma asteptam sa isi dea peste degete ca e destul de greu capacul.Si dupa ce si-a facut damblaua a iesit di wc si l-am rugat frums sa inchida usa si s-a intors si a inchis-o.Am fost tare mandra.face ce ii ceri numai cand vrea.In schimb ce face regulat este cand il rog sa scoata aspiratorul sa aspiram merge si desface cutia si incepe sa imi scoata tot din cutie , ansmblez aspiratorul si ii zic:Motor!!!si el apasa pe buton si ii da drumul.E tare nostim cand vrea!!!
ne pregatim pe 15 sa venim in romania.i-am spus si mamei mele sa vina la aeroport ca tatal meu vroia sa vina singur sa il aduca el pe Alex in Constanta.Pai am ras bine si i-am spus mamei sa faca bine sa vina ca de dimineata pana ajungem noi imi mananca urechile si nu vreau decat sa il predau pe alex cand ajungem si o saptamana cat stau nu ma mai intereseaza ce fac cu el.E foarte greu fara nici un ajutor...dar slava domnului ne descurcam.Abia astept o saptamana de relaxare chiar daca am programari la toti doctorii posibili, dar si programari la manechiura. cosmetica...etc..
Oana lu'Alex
POZELE NOASTRE
gusta spune:
Buna dimineata.
Oana(onixone) eu am mai zis si iti repet Ruti a mea nu cred ca are 15 cuvinte de baza si in rest nu face nimic special.Imi arata cu mana ce vrea ,e prietena buna cu tv ,la oala nu face si sincer nu ma panichez ca va avea timp sa le faca pe toate.
Monu sper ca esti bine.
Cornelia iti inteleg frustarea ca si eu m-am saturat cand merg undeva sa fiu privita ca una care nu stie sa isi educe copilul sitot asa.
Nici nu stiu ce mai vroiam sa va zic,ma simt rau de tot parca e din ce in ce mai naspa,si cum m-am asteptat stomacul iar imi e varza si ma doare de imi vine sa ma sui pe pereti.Ma gandesc numai ca maine poate primesc si eu un raspuns la intrebarile mele.Azi noapte mi-a cazu Ruti din pat si de la ora 1 sunt treaza nu ca m-as fi dus la culcare pe la 11 si tot asa.
Multumesc pentru cafeaua de ieri azi numai cer nu ca nu as bea dar deja ma intreb ce o sa ma fac si cu stomacul ca nici nu stiu ce mai am bun in mine.
Doamna cu urgenta si maimuta Maruta
andutzy spune:
Andreea, am inteles ca la cabinet e in fiecare zi dupa 15. Sau cel putin din ce stiau fetele luni, miercuri, vineri e sigur dupa amiaza acolo. Oricum sa nu mergi fara programare ca la cat e de aglomerat, pe mine m-au intrebat cand am intrat in cabinet dc am programare si la ce ora si s-au blocat cand au aflat ca aveam la 15.20(era 18 cand am intrat in cabinet....). Succes!
Andra
10+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)