Copiluti de mai-iunie 2005 (20)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Loreen saru mana pentru pont. Am scos mandru sot din casa si la ora 21.30 eram la Z in Mall. Ce invitatie? nika. Fran- merci de invitatie. Pana pe data de 10 e cale lunga iar la ora aia era aglomeratie in magazin. A trebuit sa dam din coate. Si pe bune ca au reduceri de 50%. Doar ca nu e afisat nicaieri. Nici macar pe eticheta. Ne-au zis doar sa impartim pretul la 2 si asa vedem cat dam pe produs. Lucruri dragutele dar eu vroiam mai mult pt nou nascuti. Asa ca am luat doar o bluza tricotata pt 1 luna si o bluza si un pantalon pt 3 luni. Deci la Z fara invitatie.

La mothercare au zis ca fac reduceri (nu stiu ce procent) la sf lunii. Stiti ceva de reduceri la crocco? Loreen? ca se pare esti mai bine informata decat noi toate.

Disputele intre fetele mele (ce frumos suna "fetele mele"!) cred ca vor fi de la haine. Cel putin in privinta Alexiei. Azi am spalat niste haine pt bb. Le-am pus la uscat si le-a vazut Alexia. S-a dus cu capsa pusa sa le dea jos de pe calorider. Pur si simplu nu roia sa le vada la uscat. Am incercat sa ii explic ca sunt pt bb (a dat semne ca stia pt cine sunt). Din intrebari si rapunsuril monosilabiceam dedus cam asa - o sa il iubeasca pe bb, o sa il pupe, o sa se joace, o sa iidea sa pape dar NU sa il imbrace. Nu la haine. Moama ce fitzoasa va fi Alexia!
Cam atat de la noi. Sper sa pot dormi la noapte.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Uite deja e 12 noaptea acasa. Deci sa-mi dreg vocea....

La multi ani, Oana!!!!!!!!!!!!!!!!

Olga

We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

OlgaT, multumesc mult. Voi incerca sa pun in practica ce ai scris si poate chiar cu rezultate. Eu nu am folosit time out-ul pina acum pentru asa ceva, dar se pare ca se cere. Ele se iubesc, se pupacesc tot timpul, iar Agata nu mai poate de dragul ei. De aceea nici nu-i cer eu sa renunte la ceva, ea singura da ce vrea si da mult, numai ca Tudora pur si simplu vrea tot, dar tot ce are Agata. Si o ata daca o tine in mina, i-o trage si vrea si sa o tina, renuntind la toate jucariile pentru care plinsese pina atunci. Problema intervine atunci cind si Agata e obosita si mai putin indulgenta, pentru ca ii spune nu si de aici incep istericalele celei mici. Sintem la inceput, pina acum au fost momente rare in care se certau pe ceva, dar de vreo saptamina pur si simplu sint precum ciinele si pisica, probabil pentru ca Agata nu e mai e dispusa sa renunte chiat tot timpul si pentru ca Tudora deschide acum toate usile si nu mai poate avea nici o secunda de liniste cea mare. Incep sa ma implic un pic in jocul lor, incercind sa fac ce ai spus si poate se rezolva... Miine incep si scoala/gradinita si atunci poate se mai rezolva si de la sine, au si stat bot in bot tot timpul in ultima luna.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Aurasa spune:

Buna dimineata!!!
La Multi Ani, Mygirl!

Am reusit sa citesc si eu ce mai fac mamicile si piticii pe aici. Nu de alta, dar Catalin nu suporta sub nici o forma sa ma vada la calculator, asa ca intru cand doarme el. Eu azi-noapte am avutiar insomnie. M-am culcat pe la 22 (el era intr-o mare harjoneala cu tati care trebuia sa fie "cal" si sa il plimbe pe covor, iar Catalin chitaia si chicotea in toate felurile posibile), iar la 2 eram in picioare, bantuiam prin bucatarie (ca sa nu ii trezesc). Pe la 4 am cedat rusinos in fata unei cani de cafea (merge la tensiunea mea).
Desi nu avem probleme cu mancatul, observ ca - de catva timp - numai accepta iaurtul sub nici o forma. Am incercat chiar si cu fructe, doar-doar. Nimic. Incepe un recital de "Nu papa, nu papa" de nu inceteaza pana nu ii iau iaurtul din fata. Laptic bea cam 700-1000 ml pe zi. Accepta si laptele de la alimentara, dar rar, in schimb bea cu mare placere Nestle Junior (si la bibe si la canita). II place orice supita sau ciorbita, felul 2 - de asemenea. Doar iaurtul, nu.

Sper sa intru si eu mai des (macar pana vine BB 2, fotbalistul lu'mama - are un calcai in ficatul meeeeu)

Aurasa Alexandru 29+ si Catalin (3.06.2005)
Catalin la 18 luni http://pg.photos.yahoo.com/ph/bibimircescu/album?.dir=10dbre2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

LA MULTI OANA!
Sa ai mereu o viata frumoasa (asa cum esti si tu), plina de impliniri, sa fii sanatoasa, iubita, norocoasa...

Eli, Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna dimineatza...

Andra sa fie de bine incontinuare ...

Olgutza din Canada aseara mi se desfasura in fata ochilor spete de genul evocate de tine si de Nelia...da io le-am lasat pe ale mele sa se balacareasca pana au obosit...oricum eu nu i-am cerut Biancai sa inteleaga mai multe decat Delia decat daca erau chestii evidente ...ca exact cum spunea-i si tu amandoua sunt copii si nu-i corect fata de cel mare sa fie cel mai tolerant...

Monule la coccodrillo nu stiu sa fie reduceri pentru ca nu au magazin propriu de desfacere...Doradorul este importator si distribuie la fiecare la magazine si ei sunt cei care pot sau nu sa faca reduceri...ceea ce n-ai sa vezi...
Aici la Z aveau multe haine de bebelusi in schimb pentru asti maricei se dusesera toate...

Aurasa Delia nu mai mananca iaurt de luni bune...greu o mai pacalesc sa haleasca unu mic,doar sa aiba ea o inspiratie de moment...dar la cat lapte bea merge si fara iaurt...

Oana este la Geneva cu sotul ei si cu grsana mica...au plecat pe 4 si se mai intoarce pe 20 februarie...mi-a zis ca au ajuns cu bine si ca vremea este super si se simt minunat...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

La multi ani Oana.Sa ti se implineasca toate dorintele si sa ai parte de tot ce iti doresti.

Doamna cu urgenta si maimuta Maruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

felicitari la ala care a inventat cafeaua.Ca cred ca fara ea azi dormeam pe mine.Am avut o noapte de pomina ma batut Ruti cu picioarele si pe la 2 ne jucam de-a ce vroia ,numai ca mie imi cadeau ochi in gura iar ea nu avea nici o treaba.Dupa ce a adormit eu numai aveam somn si cand am incercat sa ma dau jos din pat sa numai pot sa ma ridic din pat de ce incercam sa ma intrept nu am reusit.Deci azi voi merge exact ca o babuta ,sper numai ca ala de la fizio reuseste sa ma intrepte olecuta.

Aurasa Ruti serveste iaurt da sa fie cu fructe si nu mut unu la 2 zile.

Doamna cu urgenta si maimuta Maruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Neatza!

Ce mandra era ieri Bianca fiindca a reusit sa-si traga o cizmulita in piciorus dupa minute bune de incercari, era toata un zambet.

Biberon la noi exista doar cel de dimineata si nu sunt decisa sa incercam cana pentru ca asta ar insemna sa trecem la lapte integral si parca nu sunt pregatita sa renunt la lapte praf. Cand are ocazia bea si lapte din canita, dar cred ca sunt doua lucruri foarte distincte lapte in bibe si lapte in cana.
In sfarsit avansam si noi cu scutecele, azi trecem la nr.5 pampers.
Olita nu stiu daca o vom folosi, am inceput s-o pun direct la wc si ii repet intruna ca la baie facem kk si pipi. Sa vedem cat de perseverenta voi fi eu si cat de intelegatoare va fi ea.

Bianca stie foarte bine partile corpului, le arata exact chiar de nu o intreb direct (de exemplu: hai sa taie mami unghiutele, se uita la ele sa vada daca sunt mari). Desi la capitolul vorbit nu ne laudam cu prea multe cuvinte pe intelesul tuturor, stie si intelege foarte multe lucruri. Daca-i spun ca-i frumoasa isi ia capul intre palme si spune "mai, mai" sau isi admira hainitele de pe ea; daca vede mizerie pe jos aduce matura si farasul; spun "caii" adica cade fetita; afara cand iesim nu vrea decat in dierctia parcului; e innebunita dupa telefoane functionale, degeaba i-am dat mobile sau telefoane adevarate, daca nu piuie sau lumineaza n-o intereseaza.

Lucas ati trecut prin clipe de cosmar, desi am ceva experienta cu Andreas, tot mi s-a strans stomacul cititnd patania voastra. Intotdeauna febra imi da fiori. Pana sa-i administrez medicamentele cu pricina aliatul nr.1 mi-a fost mereu impachetarea. Asta am aflat-o tot de la spital cand mi-a facut Andreas bronsiolita, pe la 1 an jumate.
Insanatosire grabnica si sa nu mai treceti prin asta daca se poate niciodata!

Gusta ma bucur mult ca ai devenit o prezenta aproape zilnica si sper sa nu-ti mai iei "concediu", felicitari pentru decizia aproape sigura cu bb2, iti sustin teoria pentru ca si la noi a fost principalul motiv pentru care am facut-o pe Bianca, ne era teama sa nu apara regretele peste ani si ani, cand ar fi fost prea tarziu, in plus nici nu vroiam sa-l lasam pe Andreas singur.
Iar diferenta mica intre frati e si mai buna.

Fran nu stiu ce sa zic legat de hiperkinetism, mi-as dori sa-ti spun ca nici vorba de asa ceva la Iepu, am negat cat am putut la Andreas (sora=mea si mami mi-au spus de pe la 1 an si ceva ca ar avea) desi simteam exact contrariul. La gradi facea engleza cu directoarea si ne spunea ca Andreas e o enigma pentru ea, ca desi e mereu ocupat cu ceva (culegea scame pe sub masute), cand il intrebba ramanea surprinsa de raspunsurile lui exacte, de parca ar fi fost cel mai atent copil.
Psihologul ne-a spus ca atentia de scurta durata e dezvoltata peste medie, rationamentul abstract, logica, memoria cifrelor sunt excelente, peste medie (a ramas surprins cum a luat cu brio testele cu nivel ridicat de dificultate, dar a gresit la aproape toate de nivel minim), in schimb motricitatea e usor redusa (paradoxal), reprezentarea grafologica saracacioasa. Concluziile au fost: are instalate semnele hiperkinetismului (nu foarte evidente, dar nici de neglijat, undeva pe la mijloc), dar in cativa ani se vor ameliora (adik se va mai linisti, astept cu mare nerabdare momentul ala). Ce putem face: sa se odihneasca si peste zi (e un vis frumos, nu mai doarme de ani buni la pranz, la gradi il mangaia educatoarea pe frunte ca sa stea linistit sa nu deranjeze copiii), complex de vitamina B, alternate activitatile ca sa nu apara plictiseala.
Anul trecut am avut probleme serioase la scoala, psihologul scolii a sfatuit-o pe invatatoare sa-i dea mereu ceva de facut, ca nu are rabdare (faceau literele cu mana in aer, ti-ai gasit cine sa le faca), doamna ni s-a plans ca nu poate pune note celorlalti copii fiindca le ia raspunsul, se ridica in timpul orei spunand ca nu mai poate sta pe scaun. Pauza era un fel de eliberarea fiarei. Ehe, par amuzante dar e greu sa lucrezi cu un copil atipic. Anul asta e mult mai bine, s-a mai cumintit, ca de linistit nu poate fi vorba. Si afara sare si alaerga pentru toti la un loc, dar cand vine in casa tot imi ia la rand camerele. E obositor.
Dar cel mai tare ma enerveaza ca seamana prea mult cu mine cand eram de varsta lui, ma regasesc in multe ipostaze.
Din tot ce ti-am scris (cat de cat, pe scurt) nu poti face totusi o comparatie cu Iepu, probabil ca un psiholog ti-ar putea spune exact daca ai motive de ingrijorare sau nu, sunt teste pentru diferite categorii de varsta.
Astept cu interes sa vad ce-ti spune psihologul, cand mergeti?

Nu aruncati cu rosii ca am scris km, ci treceti mai departe.

Eli, Andreas (17.08.1998) si Bianca (13.06.2005)
www.dropshots.com/dansaueli" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

La multi ani, Mygirl !

Daniela si micuta Isabella
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, poze in casuta galbena de sus

Mergi la inceput