Copiluti de mai-iunie 2005 (20)
Raspunsuri - Pagina 11
monu spune:
Flori, stiu ca s-ar putea sa iti fie greu de digerat dar incearca sa nu te enervezi pe comentarii aiurea pt ca trebuie sa ai laptic pt bb mic.
Loreen
sa te faci bine la moral. Ma bucur sa aud ca Delia mananca bine.
Sunt reduceri la Z????!!! Merita sa imi misc burtoiul pana acolo?
Adina, gata mini vacanta? cum a fost?
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
loreen spune:
Monu tinand cont ca la noi magazinul e mic si marfa putin zic ca da...au 50 % azi maine si poimaine...tu poti lua si pentru Iulia
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
gusta spune:
Cum sunt batuta in cap intrebarea trebuia sa sune altfel.Daca trebuie sa fac o pauza inainte de a ramane insarcinata dupa ce am luat anteconceptionale.Sper ca intelegeti ce vreau eu sa spun.Adica daca as ramane imediat dupa ce le-am intrerupt e de bine sau de rau.
Doamna cu urgenta si maimuta Maruta
fran spune:
Io am primit o scrisoare de invitatie pt. 10 Ianuarie-miercuri pt. reduceri la Z. Deci cred ca in Bucuresti doar atunci sunt. Monu, daca vrei mergem impreuna, in cazul ca sunt reducerile doar cu invitatie. Loreen, la voi cum e? La tot poporu' sau pe alese?
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
loreen spune:
Fran la noi e ca la nimeni...mie mi-a zis vanzatoarea care ma stie de la o farmacie
,unde a fost angajata, ca 8-9-10 sunt reduceri,banuiesc ca astea sunt universale pentru lantul Z.
Azi cand am fost la magazin sa ridic marfa care-am pus-o deoparte sambata ma ia patroana cu de-alea grele daca am primit invitatia si unde este ...io am zis ca nu stiu ...acuma naiba sa le ia sistemul...ea mi-a zis ca a trimis 8000 de invitatii cu tot cu Bucuresti...
Asa ca parerea mea este sa te duci maine ...macar sa poti pune deoparte ceva pentru 10 cand ai invitatie...
Gusta daca citesti prospectul zice ca trebuie sa astepti 3 luni...eu la Bianca am ramas imediat si am o fata sanatoasa bocna ...la Delia a durat mai mult ca de m-am babit intre timp...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
nelia spune:
Loreen, cind gasesti despre mincarimi sa scrii aici, ca ma intereseaza si pe mine. Si eu am avut la ambele sarcini asa ceva si a fost graoznic, mai ales dupa ce faceam dus, la vreo 10 minute imi venea sa rup pielea de pe mine. Doctorii mei nu mi-au spus decit sa hidratez pielea, sa nu ma spal cu sapun foarte des, sa ma imbrac repede cu ceva moale si calduros dupa ce fac dus (asta m-a ajutat un pic, pentru ca pe mine ma apuca mincarimea mai ales cind ieseam din apa calda si dadeam de aer rece).
Eu sint tot cu fetele acasa si astazi, pentru ca aseara, dupa ce pregatisem tot pentru gradinita/scoala, m-am uitat pe calendarul Agatei si are zi pedagogica. Asa ca, abia miine incepem scoala si gradinita, dupa o vacanta de trei saptamini si ceva. Eu voi avea trei cursuri, din care doua seara... deci va fi tati de serviciu la programul de seara al plozilor. Si va mai fi si duminica dupa-amiaza, cind am de gind sa merg regulat la biblioteca, inca de la inceput, ca altfel o voi lua razna de stres in perioada examenelor. Sa-l vedem dupa sesiunea asta daca mai vrea unul or ba!![]()
Fetele au inceput sa se certe!!! Pe jucarii, pe creioane, pe orice, asta mica vrea ce are aia mare, tot ce are aia mare. Nu se poate juca cu nimic Agata, ca Tudora vrea si ea exact locul din casa unde e Agata si ce are ea in mina. Pina acum, eu o luam pe Tudora si o distram, iar Agata se inchidea in camera si avea intimitatea ei. Dar Tudora nu mai e multumita cu mine, pentru ea ce face Agata e interesant si a invatat sa deschida usile, deci adio camera Agatei. Caut acum o solutie sa inchida Agata camera pe dinauntru cind vrea sa fie singura, ca nu se mai poate asa, e chiar frustrant pentru cel mare sa tot renunte in favoarea celui mic. Eu nu o oblig pe Agata, dar ea e un copil bun si lasa mult de la ea, numai ca tincul asta mic vrea din ce in ce mai mult si o vad pe Agata ca e terorizata de-a dreptul de prezenta sora-sii. Mamici cu copilasi mai mari, cele care au lucrat sau lucreaza cu copii (OlgaT, Adina), aveti solutii miraculoase pentru a aduce din nou pacea in familia noastra?
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
nelia spune:
Loreen, acum am terminat de citit si am vazut intrebarea ta. Miine am primul curs, dimineata, si apoi miercuri si joi seara sint mamica studenta, iar sotul de rind la copii, doua seri la rind, abia astept impresii.
Florentina, am vazut pozele... toate! Si mi-au placut mult de tot. Maya tot exotica mea preferata ramine, iar Patrick s-a schimbat deja, e frumusel foc si e grasut... si e baiat!!! Sa va traiasca amindoi si sa voi sa fiti sanatosi sa-i cresteti si sa va bucurati de ei.
In privinta crizelor, eu zic sa nu va faceti probleme, asa eram si eu la primele crize ale Agatei, imi era rusine si aveam senzatia ca toata lumea se uita la mine. Dupa vreo 10, ma durea undeva de priviri, nu ma gindeam decit la solutii sa scot copilul din criza, sa-l ajut sa treaca peste frustrarea care l-a scos din sarite. Dupa vreo 30, ma durea undeva si de priviri si chiar si de copil! Eram de un calm care cred ca ii scotea si pe cei care ne priveau si pe copil din sarite, dar criza se termina in maxim 2-3 minute si nu mai plecam de pe unde eram. Daca eu consideram ca nu are absolut nici un motiv sa se crizeze sau chiar daca a fost incercasem cel putin doua-trei variante de a o calma si nu voia sa coopereze, atunci o puneam in time out jos, intr-un colt si o lasam sa urle, eu stind linistita linga ea si zimbindu-i cit mai frumos posibil. Dupa citeva minute de urlete, daca vedea ca nu mai impresioneaza pe nimeni, atunci se calma ca din senin si se purta de ca si cum nici nu urlase ea. Deci asa procedam cind eram sigura ca nu era nici un motiv sa se manifeste in halul asta, excluzind momentele cind se lovea sau cauza era clar vizibila. Si nici atunci nu o ignoram, eram linga ea, o indemnam sa se calmeze, ii repetam ca nu are nici un motiv sa faca asa, o intrebam daca vrea sa o iau in brate ca sa se linisteasca mai repede... Priviri am primit, dar de spus nu mi-a spus decit o singura data cineva ceva. O femeie in virsta, care a incercat sa ma atentioneze ca nu e bine sa las copilul sa urle si caruia i-am retezat-o scurt si cuprinzator: it's my problem, not yours! Si inca mai cred ca aveam dreptate!
Tudora a facut doar o singura criza nasoala pina acum (Agata cred ca era deja la a 20-a la aceeasi virsta), era foarte obosita, m-am retras si am adormit-o la titza, dar am potolit-o foarte greu. Asteptam si altele, sint sigura ca vor urma, dar acum ma simt un pic mai sigura pe mine, fie si din simplul motiv ca toate vor trece si peste ani vom ride impreuna cind le voi povesti ce faceau, cum se intimpla acum cu Agata, nu-i vine sa creada ca ea putea sa faca asa urit (i-am aratat copilasi prin oras cum fac si i-am spus ca ea facea de doua ori mai rau si nu ma crede!)
Cit timp am scris mesajele, stiti ce a facut Tudora!?! A facut pipi mult in pampers, a venit si mi-a spus gata, eu i-am spus bravo nestiiind exact ce a terminat, s-a dus la baie, s-a dezbracat de haine, si-a dat jos pampersul, l-a pus la gunoi si s-a bagat in cada, sa se spele. Noroc ca nu poate inca sa dea drumul la robinet, ca sigur l-ar fi nimerit pe cel cu apa fierbinte.
Ma duc sa le imbrac si sa iesim la o plimbare, tinind cont ca a plouat mai devreme, nu cred ca e foarte frig. Va pup!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
crissu spune:
Androix bafta in continuare la examene.Cu italiana ce sa zic macar a fost din greseala ta ca nu ai vazut celelalte intrebari nu ca nu ai fi stiut nu-i asa!!!
Nelia bafta si tie.
Doamne dar cand mai aveti timp voi de invatat, Androix cu un bebe si graviduta pe deasupra si Nelia cu doi copiluti.....oauuuuuuuu sunteti super mame.
New Mami nasc la sfarsitul lui mai pe 26 mi s-a spus dar astept ecografia de saptamana viitoare ....abia astept desi cred ca tot fetita o sa avem.
Micky daca stiam schema cu mobilul poate reuseam si eu mai devreme o programre....dar eu nu-l cunosc pe Iosup asa bine, am fost pur si simplu la doua eco cat am fost insarcinata cu Iulia.
Cu fetele tale tot bona sta sau cum faci? Te mai deranjeaza operatia acum? Eu ce m-oi face acum la a doua cezariana, ma gandesc cu groaza. Sper sa ma refac repede si sa nu ma mai gandesc de acum caci o sa inebunesc in curand.
Azi am fost dupa-amiaza cu Iulia in parc si a fost tare prietenoasa cu toti copii....asa de scumpa a fost ii lua de manuta sa danseze cu ei.
Va pup si noapte buna mamicilor si bebeloilor.
Crissu, mami de Iulia Nicola. Foto aici
OlgaTarziu spune:
Imagineaza-ti ce ai face daca Agata ar fi un copil de care ai grija, Nelia. Ce ai face? Adica facand abstractie ca amandoua sunt ale tale…. Chiar si la programul de copilasi la care merg cu Tony printre primele lucruri pe care trebuie sa le invete e sa “imparta” si sa se joace cu randul. Intr-adevar situatia in care sunteti voi e uratica si in final daca nu intervii te trezesti cu o copila maricica si frustrata care va incepe din senin sa faca lucruri rele si o bulina mica si super razgaiata care are senzatia ca toate ii se cuvin. Nu e drept sa ceri Agatei sa fie intelegatoare tot timpul. Este un copil care de abia acum a iesit din plina ceata emotionala, care se contureaza ca viitoare personalitate si care nu trebuie sa ramnana cu gustul amar al cedarii continue. Da, Tudora este prea mica sa inteleaga multe dar poate sa invete ca universul nu se invarte doar in jurul ei si ca trebuie sa invete sa dea si sa primeasca. Deci stai cateva zile cu ele in timp ce se joaca. Ai grija sa invete sa nu traga jucariile una din mana alteia, sa ceara daca vor sa se joace, sa le explici frumos ca acum se joaca una din ele si imediat se va juca cealalta. Daca una din ele nu respecta termenii inseaman ca are nevoie de “putin timp de gandire in camera ei, timp in care se va si calma”. Deci in principiu incepi cu un mic time out, adica o separare de scurta durata. Pt Tudara poate merge intre 1 minut si 2 minute. Deci cate un minut pt fiecare an…. Vei vedea ca in cateva ture vor invata sa aprecieze fiecare compania celeilalte si va fi ok. Ca se iubesc demential nu este nici un dubiu deci clar fa functiona daca vor vedea ca sunt separate daca nu se respecta una pe cealalta. Cel putin asta as face eu…. Nu inseamna ca si am dreptate. Acum am raspuns mai mult instinctiv, nu teoretic. Sper macar sa te ajute cu ceva.
Olga
We're walking in the air
We're floating in the moonlight sky
The people far below are sleeping as we fly
-Nightwish-
andutzy spune:
Buna seara, intru cu ultimile forte sa va zic ca am fost azi la doctor, bebe e bine, e cu 4 zile in avans fata de data lui conform UM, dadea din manute de parca ne saluta. Tutu super dragut, mi-a explicat pe indelete ce si cum, se pare ca a meritat asteptarea de 2 ore si jumatate(aveam 15 paciente in fata) peste ora la care aveam programare
. Mai merg peste 2 saptamani, intre timp trebuie sa ma programez si pt eco de 14 saptamani la Iosup, la care cred ca voi afla si sexul piticului.Cam atat de la noi, Dragos m-a ajutat azi si a adormit mai devreme la pranz de am putut pleca si eu linistita si a fost tare cumintel cat a stat cu tata acasa. Energic, dar nu obraznic(cum mai e uneori). Noapte buna!
Andra
9+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)