Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (2)
Raspunsuri - Pagina 20
dia_bi spune:
buna dimineata fetelor,eu i-am dat sa suga pe la 8 si a adormit si am lasat-o langa tati si eu profit de timpul liber
articolul despre moarte subita e groaznic dar adevarat,m-am ingrozit cand l-am citit,atunci cand ai un copil iti pui intrebarea daca ar pati al tau la fel si este cumplit
fetelor voi le dati fiewr bb-ilor,pediatra mea mi-a dat de vreo luna sa-i dau fier,5 pic de 2 ori pe zi,iar cand i-a facut vaccinul mi-a mai adus o sticluta, cat timp tre sa-i dau?
DIA-mami de bianca-andreea(19.10.2006)
doradora spune:
daca va intrebati de ce sta pisica mea pe prosop in leagan, e pt ca fiind sarbatoare nu am apucat sa spal husa. carutul a fost expus in magazin si nu o asez direct, asa ca provizoriu i-am pus un prosop
chris + alexandra 07.12.2006
bebe alexandra
ruxandra_sb spune:
Dia1609, Bamboletta multumim pt aprecieri.
Adevarul e ca turbatul si-a spalat ieri pacatele pt alaltaieri, a fost un ingeras. Ptiu sa nu-l deochi.
Poate si pt ca i-am marit un pic dozele de Espumisan (10 picaturi x 3 ori/zi), Bonisan (7-8 picaturi x 3 ori/zi) si Debridat (1 ml x 2 ori/zi)?
Sau era prea terminat si a recuperat, si-o reveni azi cu forte proaspete..
Bamboletta, biberonul cu pricina e cumva din gama "Mangiafacile"?
Ca si eu am casat 2 din astea, tot asa curgea ca la robinet.
Am trecut la cele din gama "Fisiologica" (cele cu tetina mult mai lata/rotunda la baza), imcomparabil mai bune si mai scumpe, bineinteles.
Ralumat important e sa nu urle, nu? Si sa doarma cat de cat.
Dianocica, ai dreptate.
Asa ca m-am hotarat sa-i crez pe englezi. Convenabil si pt mine, nu?
Adevarul este ca dupa dozajul lor a terminat sticla de Infacol si n-a parut sa aiva ceva... si oricum scrie pe prospectul aceleia ca si daca ingereaza toata sticla n-ar pati nimic.
Danita infectie intraspitaliceasca??? Off, Off.. sper sa nu fie nimic.
.. ah, si imi place semnatura, mama nepupatoare ce esti!
Miki04, laptele Nan e f bun, adica de calitate.
Daca lui bb nu-i place, asta e altceva..
Chris, eu zic ca mai bine doarme fara perna, cel putin un an. Eu lui Matei nici acu nu-i dau.
Sa-ti traiasca Alexandra la aniversarea de o luna!
Dia_bi, de obicei bb are in primele 4-5-6 luni suficient fier inmagazinat de la mama, adica din timpul sarcinii. De ce ti-a recomandat? Oricum cel mai bine o intrebi pe pediatra.
Am flacau de 5 ani!!
Va las, azi e o zi lungaaaaaaa.
Pe maine, sa va povestesc cum am aniversat.
8 saptamani si-s turbat, dar ieri fusei ingeras
Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore
Somleac spune:
Dandusa dupa ce m-am chinuit ieri sa-ti raspund cu copilu in brate, am pierdut tot. N-am mai avut chef sa reiau ca m-au luat toti .
Revin acum pana se trezeste trupa de comando.
Mie personal cel mai periculos mi se pare somnul pe spate, desi si cand dorm pe spate ei tin capsorul inr-o parte. Na ca s-a trezit Matia intre timp.
Pericolul cel mai mare ar fi ca bebeul sa se inece cu varsatura, cu laptic regurgitat sau chiar cu saliva. La pozitia pe spate este cel mai probabil sa se intample asta. La pozitia pe o parte si pe burta varsatura /saliva curge normal afara fara sa alunece inapoi pe gat. Pe burta insa pericolul e ca bebele sa stea cu nasul in varsatura si sa aspire pe nas, si asa sa se inece. Dar asta se poate intampla cand bebele nu-si poate ridica capul.
Pozitia pe burta intareste foarte bine musculatura spatelui. Copii culcati pe burta ridica mult mai repede capul decat ceilalti. Eu l-am culcat pe al meu pe burta de la 4 zile. Acum il culc deja si noaptea pe burtica.
Explicatia cu dioxidul de carbon nu mi se pare pertinenta. Sunt bebei mai mari care asa adorm cu o paturica sau o jucarioara in dreptul nasului. Asa se incalzesc si pot sa adoarma. Cat dioxid de carbon trebuie sa inhaleze un copil ca sa fie letargic, mult mai mult decat cel emanat de propria sa respiratie. cel putin asa cred.
Acuma mai este ceva. Ideea de ingrijire si supraveghere a copilului o percepe fiecare parinte diferit.Dau cateva exemple. Sunt parinti care considera absolut normal ca copilul trebuie sa adoarma singur in camera lui, si este lasat sa planga acolo pana se linisteste singur ( vecinii mei). Am cunoscut zilele astea o tipa care avea copil de 5 luni si nu stia nimic despre faptul ca trebuie tinut copilul in sus sa ragaie. Si asta isi iubeste si ingrijeste copilul cum stie ea. Al meu se ineaca de ex cu saliva cand e treaz si gangureste. Ce s-ar intampla daca nu l-as tine tot timpul in preajma mea? Nici nu vreau sa ma gandesc. Am o prietena care pleca la piata si lasa copilul in patut.Ea n-avea nici o grija, pe mine ma treceau transpiratii reci cand o intalneam. Na deci eu cred ca moartea subita a sugarului este influentata mai mult de factori externi si ca daca ai grija si tii copilul pe langa tine, stai cu ochii pe el nu prea are cum sa se intample, sau de diferite deficiente ale copilului nedescoperite.
Da, m-au taiat la toate 3 . Ideea e ca daca te-au taiat la prima, se cam impune si la celelalte, pentru ca cicatricea nu mai este elastica si exista risc mai mare de ruptura.
Panaa cu mainile in fata langa cap, asa il culc pe Matia.
Daria- 29.01.1999
Alex - 07.02.2003
Matia - 31.10.2006
POZE
Yagmur spune:
Neatza,
Prima noapte de cosmar si la noi..... colici astia, bate-i vina. Se uita Luchita la mine si cerea ajutor dar durerile nu treceau. Ceaiul il refuza cu desarvarsire... pur si simplu il scuipa....Pana la urma a adormit pe la 5 dimineatza si la 6 s-a trezit ca ii este foame....
Acuma sta in patutz si se "delfineste".. sper sa fie mai bine azi..
Miki, noi bem Nan 1 si bb-ul pare multumit. Din spital mi-a fost recomandat si nu as trece pe alt laptic.
Ruxandra - la ce bibe te referi? ca vrea sa cumpar alt bibe si nu stiu de care.... e chicco cumva? dar de care? ca sint mai multe tipuri..
Danita- tinem pumnii cu infectie. O sa fie bine..
Asiza - pe unde esti?
Fetelor, mai stiti ceva de Aelita?
Plange Luca... revin mai incolo....
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca
Elise spune:
si eu stau tot timpul pe linga ea, cind mai ies din camera sa-i fac ceiutz etc am interfonul - si aud ca scoate diverse sunete, aud si cind se mishka in patutz.
Dar mai si dorm din cind in cind!
Si am inteles ca nenorocirea asta se intimpla IN SOMN.
Bb al meu are si obiceiul prost sa regurgiteze tot timpul - cum ridica un picior, fleosk!
Parca e pompitza.
Elise
asiza spune:
La Multi Ani cu sanatate pentru toti Ioanii, Ioanele si derivatele lor!!!!
pentru Matei, de Ruxandra_sb!!! Sa-ti traiasca voinicul, sa fie sanatos si destept!
Chris, nu e sudamina...era o alergie, care a trecut si a fost cauzata din observatiile mele de samponul si gelul de dus de la Nivea...Aseara am facut baita cu sapun Johnson si nu mai are alergia copilasul meu...dar e o idee buna faza cu paharul...
Va pup...
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Varsta Denis
bamboletta spune:
Neata Antonia mea a dormit toata noapteace bine am dormit tind sa cred ca scapam de colici ,tepi,arici si cactusi de cateva zile sta cuminte nu prea mai plange doar cand ii este foame
tuturo ionilor si ioanelor
Chris80-si eu am balansoar,leagan sau cum se numeste e modelul ala cu 2 viteze al meu al tau e mai smecher e foarte misto sa vezi ce cuminte o sa stea in el,antonia de multe ori doarme acolo sau sta si priveste in jur
Ruxandra_sb-biberoane din alea cu tenina fiziologica am si sunt f.bune dar m-a mancat undeva sa iau si din alea mangia facile bine ca am luat numai 1 ca vroiam 2
Va doresc o duminica placuta
Bambolettade Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
varsta Antonia
Yagmur spune:
La Multi Ani! Ioanelor si Ionilor..
Si fug la bebe... incepe batalia cu colicii...
Pupam
Yagmur - mami de Luca (19 decembrie 2006)
www.dropshots.com/Yagmur" target="_blank"> poze Luca
miki04 spune:
Buna dimineata,
LA MULTI ANI! Ioanelor si Ionilor
Fetelor va multumesc pentru raspunsuri, lui bebe ii place lapticul nu-i nici o prob. , dar o alta mamica mi-a zis ca a vazut la Antena 3 o stire in care spuneau ca toate produsele facute de Nestle nu sunt bune, ca ar contine f multi carbohidrati si tot felul de chestii de ma bagase in sperieti.
Asa ca am hotarat sa va cer si voua parerea si sa vad daca stie vreuna din voi ceva.
Va multumesc
Mihaela Stefan Cristian 17.12.2006 si Adita 31.07.2000