Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (2)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

quote:
Originally posted by lory32

chris 80,
Si eu am biberoane de la chicco, cum ti-a spus si dandusa fluxul ar trebui sa se regleze din inelul de plastic, si daca te uiti cu atentie pe el vezi ca are un undeva o gaurica, aia trebuie sa stea sub nasul copilului; asta teoretic, pentru ca nu merge intotdeauna si tetinele sunt de vina; culmea e ca la tine curg ca la robinet, iar eu am cumparat de schimb unele care nici macar nu au avut gaura facuta, le-am facut-o eu cu acul...cica ar trebui sa curga 2-3 picaturi pe secunda, depinde de gaura tetinei.

Lory, mamicutza de Delia Ana-Maria ( 10 nov 2006}
poze Deliuta

eu am patit de la avent sa nu aiba gaurica, si am facut-o tot cu acul.
acum de abia am zarit gaurica de care zici. eu am un singur biberon de la chicco, e mai micut, si imi place sa ii dau ceaiul in el. in rest le folosesc pe cele de avent ca merg la pompa, care e tot avent.

chris + alexandra 07.12.2006
bebe alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki04 spune:

Buna seara,

Fetelor voi ce tip de lapte praf da-ti la bebei? A auzit cineva ca laptele "Nan" nu este bun?
Va rog sa-mi raspundeti ca am auzit ca Nan-ul nu este bun si bebeul meu papa Nan si nu stiu ce sa fac, sa-i mai dau sau sa il schimb????!!!!!

Mihaela Stefan Cristian
Mamica de Adita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Miki04-cine ti-a zis ca nu e bun? nu ti l-a recomandat pediatra? daca bebelusului ii prieste si i-a in greutate eu zic sa nu-ti faci griji,nu am auzit sa nu fie bun Nan,eu folosesc Humana 1 si e f bun

Bambolettade Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
varsta Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns panaa spune:

DIANOCICA multumim de aprecieri. ok, avea infectie, dar in astea trei luni bb-le a luat in greutate? ca a mea ia bine mersi in greutate chiar daca vomita destul.... deci o infectie poate avea si parti bune si parti rele.....poti sa iti intrebi prietena cum a depistat infectia? ce-i drept, cu ani in urma, mi-am depistat un nodul la sanul drept...la un momentdat aveam la ambi, dar cu tratament au trecut...mi-a reaparut la sanul drept, dar...dupa ce am ramas insarcinata..a disparut in mod miraculos...DECI, DACA ESTE CEVA IN NEREGULA CU LAPTELE MEU, DE CE COPILUL CRESTE(IA IN GREUTATE CHIAR FFF BINE - 940G INTR-O LUNA)?

DANDUSA multumim pentru aprecieri....

Apropo, cum va puneti bebeii pe burta? adika manutele, le puneti pe langa corpul lor sau le indoiti si le puneti pe langa capsor?

Mirela Ana Mihaela 20.11.2006
poze ana mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns panaa spune:

DIANOCICA SUPER FRUMUSEL, DAVIDUTU!!!!Foarte somnoros, norocosilor!!!! Vad ca ai stat in celalalt pat, eu am stat in cel de langa usa.....

Mirela Ana Mihaela 20.11.2006
poze ana mihaela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Voi dormiti si subiectul a ajuns pe pagina a doua!
Las' ca nu-i rau, inseamna ca bebelusii au fost cuminti si v-au lasat sa va odihniti.
Eu am avut un program cu totul haotic azi, Cristi a ales sa stea treaz la tot felul de ore ciudate, asa ca eu a trebuit sa dorm la ore la fel de ciudate pentru mine. Poate maine se remediaza situatia.

quote:
Originally posted by Elise

Eu n-am inteles pina la urma ce e cu sindromul asta: e acelasi lucru cu regurgitarea si sufocarea?

Nu e acelasi lucru, Elise. Cauzele mortii in sindromul mortii subite sunt necunoscute, pana acum nu se cunosc decat factori de risc. Pur si simplu copiii sunt gasiti morti in patut (in majoritatea cazurilor), de cele mai multe ori (80%) moartea survine in timpul noptii.
Se presupune ca bebelusii nu mai respira cum trebuie, nu mai primesc suficient oxigen. In mod normal creierul ar declansa o alarma in situatia asta, iar copilul s-ar misca si ar incepe sa planga, ceea ce pana la urma ar duce la modificarea ritmului cardiac si a respiratiei, iar oxigenarea s-ar imbunatati. Dar datorita anumitor factori copiii dorm prea adanc, letargic, si nu mai au aceasta reactie data de deficitul de oxigen.

quote:
Originally posted by dandusa

DONIA,
cum inspira aerul pe care l-au expirat?Doar doarme cu capul intr-o parte,nu?

Dandusa, nu am studiat personal problema si nu sunt nici vreun expert. Dar parerea mea e ca un bebe care doarme pe burta inspira mai mult din aerul pe care il expira, pentru ca datorita pozitiei nu e suficient loc pentru ca acest aer sa se disperseze. Si un bebe mi se pare mult mai predispus sa isi inghesuie nasul in saltea/perna, pentru ca inca nu isi controleaza bine musculatura si miscarile. Probabil tocmai de aceea sindromul mortii subite este intalnit in randul bebelusilor de pana la 1 an. Dupa 1 an copiii sunt mai maturi din punct de vedere al dezvoltarii (muscular, neurologic, etc) si riscul mortii subite dispare.
Oricum, ca am eu dreptate sau nu e mai putin relevant, ci faptul ca de cand se recomanda ca bebelusii sa doarma pe spate a scazut numarul cazurilor de moarte subita cu 40%. Ceea ce mie mi se pare mult. Si relevant.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

azi ma duc cu bebelaca sa-i dau cu nitrat de argint la buricutz...

Donia, inseamna ca e horror rau sindromul asta. Solutia ca sa evitam asta 100% care ar fi? sa stam sa-i pazim non stop?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

quote:
Originally posted by Elise

Donia, inseamna ca e horror rau sindromul asta. Solutia ca sa evitam asta 100% care ar fi? sa stam sa-i pazim non stop?

E destul de horror. Dar tot ce putem sa facem e sa evitam factorii de risc. Si sa gandim pozitiv, odata ce am facut tot ce ne-a stat in putinta sa eliminam riscurile.
Uite link spre articolul de pe desprecopii:
http://www.desprecopii.com/info.asp?id=95
Scrie acolo si despre supraincalzire, si acoperirea capului...
Am incercat sa mai pun un link in care erau mai multe masuri profilactice dar nu reusesc, e o setare a forumului care ma impiedica. Daca vreti sa aflati mai multe trebuie sa dati cu google.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

daca tot vorbim de sufocare, alex a luat o perna de la chicco de burete care are gauri in ea si cica nu se sufoca copilul. aveti idee, or fi intr-adevar bune? nu pt acum evident, ci pt mai tarziu. ei zic ca de la 5 luni, dar nu m-as grabi sa ii dau perna , ci cand o mai creste. ma gandesc si la spatic, sa stea drept cat mai mult.

bebe alexandra

Mergi la inceput

gata, am pus poza cu leaganul, dar uitandu-ma pe internet am vazut ca exista tot de la graco un alt model, cu 2 viteze, nu cu 6, care era cu vreo 2-3 milioane mai putin. dar nu imi pare rau, si asa banii astia erau al 13lea salariu, de care sincer cam uitasem, si nu il luasem in calcul. de fapt, uit cam multe zilele astea si zau ca nu e de mirare!

bebe alexandra

Mergi la inceput