Mamici de ianuarie-februarie 2007 (49)
Raspunsuri - Pagina 8
wannajo spune:
Dragi mamici si viitoare mamici care cunoasteti sau care stati prin state,
cum se spune la landou in engleza? Nu radeti de mine, insa am cautat pe internet (in america) carucioare (strollers)care sa fie 3 in 1 (landou, scaun de masina si carut sport). Nicaieri nu am vazut sa se precizeze macar de spatar ca s-ar lasa total pe orizontala. Are cineva idee care este cuvantul cheie pt a gasi un astfel de carucior? Ma intereseaza pt ca o prietena va incerca sa-mi aduca de acolo caruciorul (fiind muuuuult mai ieftin decat aici!) si nu stiu ce sa-i cer sa-mi aduca...
pupici,
wanna & bebe din burtika_34w & 4 days
Ivona1977 spune:
Neata fetele! Prezent la apel!
Hai Mamescu, fii barbata! azi ai bebe in brate, bravo!
Tzuchi am vazut ca ai intrebat de mine, sunt inca pe aici pe la burtici. Nu am putut sa intru ieri, am fost la moasa si asta valeu! fata e de-a curmezisu! ce-i de facut, mars la spital. Mi-a facut programare azi inainte de 9 (programul incepea la 9 dar eu, de, cu data depasita si bebe curmezis am prioritate). Si m-au scanat din nou, da de unde, e cu capul fix unde trebe, nu stiu ce doua boalfe a simtit si aia. Si eu ma pregatisem deja de cezariana, aveam bagajele in masina, nici nu am zis ca nu vin fara copila acasa. Aia e telenovela. Si acum iar pe asteptat...
Cum iti sunt arsurile, iti trece cu Gaviscon?
Eu am tras si azi noapte vreo trei gaturi asa la doua ore...
Si eu as avea nevoie de un dezumidificator, eu am un singur rand de geamuri, curge condensul pe ele izvoare. Stau si sterg la ele de ma satur.
Criss, nu fi ingrijorata cu greutatea, in nici un caz nu trebuie sa tii regim. Stai linistita ca toata lumea pe care o cunosc a slabit dupa sarcina, unele au ajuns la mai putine kg decat aveau inainte. Mai ales daca intentionezi sa alaptezi; sa ai grija cand intarci bebe ca atunci se aduna caloriile.
Va pup pe toate, ma duc sa ma culc ca nu am dormit azi noapte de grija. Si am visat si urat.![]()
Ivona 40+3
megbeng spune:
ylilimic,
! si umidificatorul ala de 5 RON chiar creste umiditatea? ai verificat pe higrometru? ca la mine vasele puse pe calorifer nu au facut mai nimic..ma rog, au crescut cu cateva unitati, putine, umiditatea, de la 45 la 48 aprox, ceea ce e ingrozitor de putin.
ma tem ca aerul asta uscat contribuie si la mancarimile mele..ca am fost la dermatolog si zicea doctorita ca pielea uscata e un alt motiv de mancarime si acum, intr-adevar e f uscata pielea de pe maini, desi ma dau cu crema de cel putin 5-6 ori/zi
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Ivona1977 spune:
Adinush, prezent! As fi vrut eu sa nasc da nu am avut norocul asta azi. Va dau de stire daca e cazul, stati fara grija.
Wanna landoul e pram in engleza. Uite un site cu fel de fel:
http://www.thekidswindow.co.uk/html/index2.asp?region=UK&page=pram.asp
Daca vrei 3 in 1 se cheama 'travel system' - o cautare pe Google iti returneaza gramezi. Si poti sa incerci chiar siteuri pe firme - majoritatea ar trebui sa aiba - Britax, Chicco, Quinny, Ladybird, Mamas&Papas, Graco etc.
pup,
Ivona 40+3
adinush spune:
wanna incearca cu pram...mie pe google images mi-a dat o gramada de landouri deci ar trebui sa te ajute
Adinush
40 fix fix cu
- Ayleen-Alexandra pana la proba contrarie
monu spune:
Fetelor, mutumesc mult pentru raspunsuri.
Fe, da iau Fe.
Clexane asistenta de la Fundeni l-a invatat pe sot (care nu are tangenta cu medicina) cum sa le faca. Injectia se face perpedicular in pliul din zona mai fleasca (ca sa zic asa) ca sa nu intre in muschi. Se face in mana sau picior. La gravide nu se face in burta. (la ce galme faci ar fi si culmea sa le mai faci si in burta!). Nu se scoate bula de aer. Daca exista bula de aer se bate in seringa pana ajunge in celalalt capat. Se baga incet serul pt ca ustura ca naiba si nu se sterge cu spirt dupa,tot pentru ca ustura. Si inca un lucru. Dupa ce faci injectia nu se apasa ca sa se frectioneze zona. Se intampla safaci galme si sa te invinetesti dar asta e! Asistentele de multe ori nu tin cont de chestiile astea (pozitia acului si treaba cu bula de aer sunt mentionate chiar si in prospect!) si iti infig direct acul. Auci!!!![]()
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Ivona1977 spune:
Adinush si tu astepti? Am vazut ca ai 40 saptamani. Ce faci daca nu iese?
Ivona 40+3
wannajo spune:
Multumesc mult!!!
A cumparat cineva din voi de pe vre-un site american de incredere, care sa aiba si landouri?
pupici,
wanna & bebe din burtika_34 w & 4 days
Messa spune:
meg, asa fac si eu cu "ursul de plush" viu, dar azi noapte nu mai puteam de mancarimi si bietul om are serviciu, trebe sa apuce si un pic de somn - nici un surd n-ar fi putut sa doarma cu mine alaturi: se auzea cam asa: sniff sniff hapciu crrrrsht crrrsht of of sa-mi bag au au crrrsht ahhh...
Asaaa... controlul
dupa ecografie bebelina are aproape 3 kile la 35 de saptamani si 5 zile (dupa masuratori arata de 36 si 2 zile) si e ok. Placenta e gradul III, asta e probabil de la noptile mele nedormite, oboseala, munca, fumat (alea cateva tigari), stress etc, dar e in regla si asta. Am stat cu niste chestii pe burta si am auzit inima lui bebe si aveam in mana o chestie pe care trebuia sa apas cand misca, si aia a iesit ok. Colul e de 3 cm si ceva, inchis, ok, deci bebe sta bine acolo, nu o scap pe ambreiaj cand ma fatzai cu masina prin oras. Pentru mancarici mi-a dat Aerius, din care am sa iau o pastila pe zi. Nasc pe 23 ianuarie dimineata
, ceza cu peridurala, tati prezent si el langa mine si dupa operatie o sa imi lase cateterul prin care o sa mai primesc anestezic din cand in cand ca sa nu ma doara (aproape) deloc. Trebuie sa nu mananc pe 22 ianuarie decat pana la 8 seara, dupa care nici mancat, nici baut, nimic
Bagajul pentru spital e cum spunea Liuda, ma duc cu burta
ca au tot ce trebuie la spital - iar chestii pentru bebe aduce tati a doua zi, deci eu trebuie sa am la mine strictul necesar - halat, 2 camasi de noapte, chilotzi, papuci, din astea. Sunt foarte multumita si relaxata
si de-abia astept ziua de 23 ianuarie!
wanna, poti sa mai incerci sa cauti si dupa "multifunctional stroller" ![]()
Ivona, eu cred ca stiu ce boalfe a simtit, ca asa simt si eu de la bebe a mea cand ma shutuie - o boalfa se face pe stanga, acolo sunt calcaiele si alta boalfa se face in dreapta mai sus, acolo e fundul! Se mai face si o a treia, genunchii... si atunci fac burta in forma de stea, ca a Liudei.
Catalina spune:
Buna fetele, am intrat RAPID sa va zic ca am ajuns acasa. Nu am avut timp sa va citesc dar va multumesc pt urari si ganduri bune pe care le-am simtit.
Nu pot,nu am timp sa povestesc acum nasterea, sper in cateva sapt sa pot si asta. Important este ca bebe este sanatos, a fost si pediatrul acum si l-a consultat, luat in evid si dat sfaturi la mama zapacita.
Din spital va spun sa va inarmati cu MULTA rabdare, sa mergeti constiente ca intrati un om si iesiti cu totul altul si sa le luati pe toate cum vin. Ma simt de parca as fi altcineva, culmea, chiar sunt, sunt o mami si inca ma intreb in fiecare moment ce oi fi facut eu in viata asta sa merit o asa minune. Nu voi descoperi niciodata, nu stiu de ce mai caut dar nu am cuvinte sa ii multumesc Bunului Dumnezeu.
Aseara a fost greu, puiul a fost extrem de cuminte, a mancat si a dormit de la 12 la 6 jumate dimineta, eu am lapte se pare pt ca nu plange de foame. Din pacate starea mea este destul de alterata in acest moment, am facut un atac de panica (probabil si pe baza oboselii acumulate si a tuturor schimbarilor - nu am mai dormit din seara dinaintea nasterii decat asa cam 10 min la ora). Sper sa imi revin repede si sa nu devin o povara ...
Cornel este IREAL. Se implica, ma ajuta, alearga, il iubesc cu tot sufletul ce sa mai. Si mai ales este atat de fericit de puiul nostru si atata vorbeste cu el si se joaca cu el ca nu imi vine sa cred unde tinea totul.
Bineinteles mai e si mama care imi este de un MARE ajutor.
Ce sa mai, sunt binecuvantata. Ceea ce va doresc si voua.
Hai ca tre sa va las, operatia inca imi da de furca stand pe scaun. Va pup si va spun multa sanatate la bebei celor ce ati nascut si mult curaj si nastere usoara celor ce urmeaza.
Ne citim in curand.
Cata, mamica de Matei, 31.12.2006 (10:30 AM)