Mamici de ianuarie-februarie 2007 (49)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

Buna fetele, haideti ca pana la urma am reusit si eu sa intru pe forum. Cred ca ati vazut din mesajul postat de Lili ca eu o duc nitel mai prost cu moralul. Chestia este ca, mai ales seara, ma iau niste crize de panica, cu tot tacamul: sarit din somn direct in panica (dorm cam 5, 10 min la ora), frisoane, transpiratii reci, tremurat, urechi infundate, maini amortite. Naspa de tot ce sa mai.
Azi am sunat la toti doctorii cunoscuti si la preot. Concluzia a fost ca este o stare postpartum si tre sa ii fac fata cat pot de bine, sa nu ma las batuta si sa contez pe cei din jur, asa cum ziceai si tu Lili. Cornel si mama sunt extraordinari. Mereu langa mine si intelegatori.
Dra de familie mi-a recomandat Ca gluconic o fiola de 10 ml pe zi si Magne B6 si mai iau si Materna, una pe zi. Mi-a zis si de niste ceaiuri calmante dar mi-e teama ca trec in lapte si pe pediatrul numai de vitamine l-am intrebat asa ca voi incerca sa fac fata fara ele. Cel mai nasol e noaptea cand Cornel si puiul dorm si ma apuca criza. Atunci ii fac fata f greu.
Cel mai nasol e gandul ca nu va trece si voi deveni o mama greu de suportat, inutila si o povara. Voi incerca din rasputeri sa nu las chestia asta sa ma stapaneasca ci sa o stapanesc eu pe ea.

Matei e cuminte, mananca, Dumnezeu mi-a dat lapte de ajuns. Doarme cam 4 ore dupa fiecare supt, aproape ceas, face mult caca si numai in Pampers abia schimbat si rade mult. E un inger, ce sa mai si as vrea in orice moment al vietii mele sa ii ofer mult mai mult. Imi e frica sa imi ingadui inca atata fericire. Il simt ca e viata mea si punct. Nimic mai mult.

Si ca sa trec la chestii mai pamantene, iata cateva intrebari despre bebei cu care poate ma ajutati:
1. cum faceti cu nasucul, cu mucii? faceti in fiecare zi?
2. ne-au zis sa nu il spalam in baita pana nu ii cade buricul dar am inteles ca si dupa aia va mai sangera nitel. incepem baia cand s-a vindecat complet (noua ni l-a infasurat pediatra intr-un tifon cu spirt sa stea asa)
3. cum stim cand i-a trecut icterul fiziologic?
4. la cat timp ii cantariti (pediatra a zis ca la cantar mergem la o luna !!! nu-i cam mult?)
5. ii dati sa suga dupa program sau cand cere?

haideti ca deja nu ma mai opresc. chestia e ca nu mai am laptopul si tre sa merg in alta camera sa scriu si nu pot mereu.
Va pup si astept raspunsuri daca puteti.

Cata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristia spune:

Cata capu sus ca-i stare trecatoare! Cand te apuca incearca sa identifici o cauza, ceva.Incearca sa-ti faci o lista (scrisa mare) de motive pentru care tre sa fii fericita.Primu pe lista zic eu ca ar tre sa fie ca copilu e sanatos! As debita mai mult dar sunt in mare graba.Si eu am avut momente de groaza dar cand plangea bb.Au trecut.Te pup!

Felicitari mamicilor care au nascut zilele astea! Bafta celor care se pregatesc!

DE acord cu ce a zis Anis ref la sutiene de alaptat de la Jolidon.Sunt super si le-am folosit si eu la greu.

Cristiana mama de Andrei (29Sep04) si 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adinush spune:

Ivona eu ma duc luni la doctor,deja am vorbit cu el.Nu stau 10 zile peste DPN,4 sunt de ajuns.Plus ca fii-mea se apropia vertiginos de 4kg si daca mai stau mult nu mai are pe unde sa iasa.Oricum deja mi-e frica de ce ravagii o sa faca pe unde trece,daca pana acum ziceam ca o sa tin trusa de epidurala "just in case" si ca as vrea totusi sa nasc natural acum sunt sigura ca o sa cer anestezia si ca sansele sa scap fara epiziotomie tind catre 0

Adinush 40+ 1 cu - Ayleen-Alexandra pana la proba contrarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ylilimic spune:

quote:
Originally posted by Catalina
Si ca sa trec la chestii mai pamantene, iata cateva intrebari despre bebei cu care poate ma ajutati:
2. ne-au zis sa nu il spalam in baita pana nu ii cade buricul dar am inteles ca si dupa aia va mai sangera nitel. incepem baia cand s-a vindecat complet (noua ni l-a infasurat pediatra intr-un tifon cu spirt sa stea asa)
4. la cat timp ii cantariti (pediatra a zis ca la cantar mergem la o luna !!! nu-i cam mult?)

1. Pentru mucisori se recomanda ser fiziologic in nasuc, pus cu pipeta si tras apoi cu pompita. Personal nu am experimentat, avea narile incredibil de mici.
2.Buricul a cazut abia dupa 3 sapt si atunci am putut face baita fara grija (pana atunci erau spalaturi locale cu spirt pe compresa sterila). Buricul l-am protejat pudrandu-l cu Baneocin, apoi cu compresa sterila si fixate cu Leucoplast pt piele sensibila de la Sensiblu.
3. Il va vizita pediatrul si dupa 1 sapt de la venirea acasa. Atunci iti va comunica stadiul icterului. In principiu tine-l la loc cat mai luminos, langa fereastra.
4 Cantarirea cea mai buna este la o luna. Altfel se intaleaza PARANOIA si crede-ma, nu ai nevoie. Doar daca sunt probleme cu bb, daca plange si nu mananca, se recomanda cantariri mai dese pt urmarirea evolutiei. La ce copil ai tu, cantareste-l la o luna, vei fi foarte multumita sa vezi cum infloreste de la control la control.
5. Mai nou se da la cerere, eu insa nu as incerca mai repede de 1,30 h. Nu are timp sa se digere primul laptic si ii dai dureri de burtica inutil. Repet, la ce copil ai tu, chiar nu cred ca e cazul sa-ti faci griji.

Sa cresteti mari si sa auzim de bine!

Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana AMR 10 cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

[quote]Originally posted by Catalina

1. Daca nu il are infundat cu muci (adica are gen cojite uscate) mai bine lasa-l in pace. Daca are muci, cum a zis si Lili ser fiziologic si pompita.
2. Pana la momentul in care a cazut buricul am spalat-o pe Alexia la chiuveta. Cea mai rapida metoda (asistenta de la pedi ne-a invatat) a fost sa tunem buricul infasurat intr-un tifon cu spirt. A cazut in 3 zile. Daca sangereaza se mai tamponeaza zona cu spirt si se lasa un pic dezvelit sa se usuce (gen 2 minute).
3. Icterul - ezi si tu daca mai e palid la fatza. Noua ne-a trecut pe la o luna si juma si dupa ce am inceput sa ii dam Vit C. Dar asta pedi trebuie sa stie.
4. Cantarirea, dupa cum a zis si Lili, e mai bine o data pe luna ca sa nu o iei razna.
5. masa la 3 ore ca sa aiba timp sa se digere mancarea.

si acum ceva ce nu ai intrebat (sper ca nu deranjez)
- zilnic, dimineata, ii stergeam ochisorii cu ser fiziologic si tifon steril (din exterior spre interior)
- dupa ce a cazut buricul asistenta ne-a pus sa ii pliem pielea din jurul buricului si sa o lipim cu leucoplast timp de 3 zile, ca sa aiba cica buric rotund si sa nu fie in afara. O mare tampenie. Alexia s-a iritat rau de la lipici, asa ca nu am mai facut chestia asta, iar buricul ei tot in interior si rotund este

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Shine spune:

Neata gagici,adica buna seara!
Mai intai imi vars discursul, si apoi va citesc, k trebuie sa ma racoresc si io.!
Spre deosebire de majoritatea fetelor de aici eu am un singur gand:TREBUIE sa nasc cat mai tarziu! Io de opt luni am un stres: nu sunt pregatita sa fiu mama!.Citesc la carti de am innebunit, pentru ca eu trebuie sa invat " sa fiu mama"
SA va zic ce am gandit de-a lungul timpului:
Sa vezi ca nu o sa stiu ce sa fac cu ala micu'!
Ca sunt o slabanoaga,anemica si nu o sa pot tine sarcina,(acum am 20 de kile in plus, calciul este bine, merci si fierul la fel).
Ca o sa imi pice toti dintzii aia pe care ii mai am, si copilul o sa aiba baba cloanta pe post de mamica(si uite ca nu am nici o carie noua de un an incoace !!)
ca nu mamnac la timp, si atunci cand mananc, ma indop cu porcarii(macar bine ca m-am lasat de fumat dupa 10ani, anul trecut, prin sept),
ca nu fac mancare si o sa moara copchilul de foame,
ca am nevoie de 9 ore de somn, ca sa ma simt bine (si io-te-ma cum dorm acum 4-5 ore pe noapte).
Ca ma uita Dumnezeu la serviciu, si pe mine si pe sot, si o sa nasc naibii pe acolo.
Si daca pana acum mi-era frica de nastere, acum mi-e si mai frica nu cumva sa fac cezariana.
Concluzia este ca imi ador burtica, ca il iubesc pe bebe.
Ca in cinci minute ma duc sa iau buda in brate ca sa .. ca de, avem program.
si ca azi am realizat ca pana la urma, TREBUIE SA NASC odata si odata.
nu stiu daca am vreo noima in ce zic, da' m-a apucat frica si gata.
Acum puteti sa dati cu rosii stricate si alte alea, ca peste inca 10 minute vin fresh din baie.

Shine 34

http://www.rodino.ro/Photos/tabid/54/path/BeBeL+01/currentstrip/3/Default.aspx

Mergi la inceput

Shine hai ma! toate am avut la un moment dat temeri si frici si ganduri si.... cand te vezi cu puiul in brate uiti de toate si o sa intre in functiune instinctul.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Flavia-Ioana spune:

VA PUP FETELOR !!!!!!!!

NOI AM AJUNS DUPA 6 SAPTAMANI IN SFARSIT ACASA...

EXPERIENTA MEA A FOST UNICA, O SA MA ADUN SI O SA VA POVESTESC !!!

ACUM SUNT OBOSITA SI AM SI MUSAFIRI !!!

VA PUP !!!

Flavia , Alexia-Ioana si Daria-Maria 30+

"Iubeste, uita, iarta, e cea mai frumoasa arta !!!"

Mergi la inceput

Flavia, bine ati venit acasa.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

am zis eu ca vine Flavia Ei acum ne povesteste , numai ca na ca musafirii au sarit pe ea!
mamescu e bine, se simte binisor - ca dupa ceza, e multumita per general
eu ma duc la fructe si seminte...

Va pupic pe buric.

Liuda si o burta de 37 sapt. 5 zile

Mergi la inceput