Mamici de ianuarie-februarie 2007 (49)
Raspunsuri - Pagina 28
marybell spune:
catalina in primul rand bine ai revenit acasa, iar in al 2-lea o sa incerc sa iti spun cam cum facem noi in ceea ce privesc nelamuririle tale:
1.am cumparat pompita de la chico dar nu o folosesc in fiecare zi, doar cand ii simt nasucul infundat, inarcat ii pun cate 2,3 picaturi de ser fiziologic in nari, las 2 min dupa care cu pompita desfund nasucul.
2.lui Erik i-a cazut buricutzul abia ieri cand a implinit 12 zile, si nici noi nu i-am facut pana acum baie total, am mai spalat la chiuveta funduletzul, iar in caditza mai mult cu burtica in afara. De maine o sa trecem la baita in toata regula.
3.cu icterul ce sa zic? la noi a tinut cam 5 zile, timp in care ai sa vezi ca doarme un pic mai mult, e galben la piele si nu prea manaca foarte bine. Cand o sa ii treaca simptomele astea gata si cu icterul.(sa nu il lasi sa doarma mai mult de 4-5 ore)
4.o sa razi dar eu il cantaresc zilnic pe cantarul meu electronic, pun un prosopel si il asez pe cantar, pana azi cand implinim 13 zile a luat cam 400 de grame.
5.despre alaptat am citit cateva articole, studii si am inteles cam asa:ptr bebelusii care sunt alaptati artificial adica cu lapte praf trebuie facut un program cam din 3 in 3 ore la inceput fiindca stomacelul lor digera mai greu laptele praf, in schimb ptr cei care sunt alaptati natural nu conteaza programul poti sa il pui la san sa suga de cate ori da semne de foame, laptele mamei nu ii face probleme deloc bebelusului oricat ar manca.
uite si cateva link-uri utile
http://alaptare.home.ro/
http://www.reclamamascataatentie/a_145_2199_Angorjarea_sanilor.html
http://www.farmaciata.ro/SitFiles/articol_no_ph.php?id=18
va pup dulce Mary si Erik
alinuk spune:
Va pupik pe toate ..
acum nu mai sunteti balenutze toate, ati dezertat.. da las' ca venim si noi din urma...
In primul rand sa ne traiasca stelutzele, bine ati venit acasa mamicilor cu bebei si refacere grabnica pt ca puii au nevoie de voi!!
Pentru cele care se pregatesc si au emotii mai mult sau mai putin recunoscute punem fetele astea la treaba ca asta e jobul lor:

PS: apropos de sutiene de alaptat, am inteles ca cele de la mothercare sunt the best (asta neinsemnand ca cele de la jolidon n-ar fi si ele bune) - si-a luat careva acest model?? De unde, si ce numar v-ati luat, ca ma astept ca dupa nastere sa ma mai stafidesc un pic... acum sunt usor pufoasa

Alinuk 36
Theodor
................................................
Nimic nu-i intamplator!
........................................
noi_doi_si_o burtica
franturi_de_viata
adela2006 spune:
aelita bine ai venit acasa cu sofia , asteptam povestea sa nu ne uiti vrem toate amanuntele 
shine ceea ce scri tu am experimentat si eu mi-a mai trecut ( de, sunt mai aproape de termen
) dar cred ca e mai grav sa nu-ti faci de loc probleme si sa crezi ca le sti pe toate ; eu ma mai gandeam si ca am 30 de ani si merg cu bighi la gradi si crede lumea ca sunt bunica , nu am pus mana pana acum pe un nou-nascut dar cum spune si monu ma bazez mult pe chestia aia numita instinct sunt convinsa ca ne vom descurca toate
catalina
incearca sa gandesti pozitiv ai un bebe sanatos si super cuminte , si zic eu sa iei calciu si magne B6 o sa-ti faca bine , nu cred ca ceaiurile calmante ii fac rau lui bebe
flavia bine ai venit acasa
asteptam povestea cand ai timp , intelegem
si acum fetele sa nu radeti de mine ca o iau razna cu babisme
dar am si eu o intrebare : zicea mami meu azi ca daca stau in picioare si nu-mi mai vad buricul inseamna ca trebuie sa nasc ( o zi doua trei habar nu am ) dar eram curioasa daca voi va vedeti buricul ca eu una nu-l mai vad
dar nici nu am fost foarte atenta pana acum daca il vedeam sau nu
va pupacesc
amr 10 zile +
alexia maria
megbeng spune:
asta-s eu in seara asta...aproape 34 fix
http://img58.imageshack.us/my.php?image=img2812ur5.jpg
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

adela2006 spune:
alinuk eu auzisem ca mai cresc sanii dupa ce nasti ( se umplu de lapte ? )deci e bine sa-ti iei un nr mai mare , eu nu l-am incercat ca am luat din piata si mi-e mic de pe acum , cat sunt cele de la mothercare ?
AMR 10 zile
anis spune:
Sa raspund si eu la intrebari.
1.Pompita am folosit de la Chicco si Angels.Puneam ser fiziologic si aspiram.Operatiunea se face numai cand bba are mucozitati.
2.Buricul i-a cazut la 6 z, o spalam zilnic in ghiuveta total, numai ca feream buricul.Dupa dadeam cu alcool alb si pudra de baneocin.aveam grija ca banda de la pampers sa nu treaca peste buric.
3.Icterul se retrage treptat dinspre cap pana la picioare, cand dispare galbeneala si din ochii e pe duca de tot.Il lasi sa doarma cat vrea, numai daca e o forma severa de icter atunci sigur pediatrul iti va spune ce s afaci.Lui Ingrid i-a trecut total in 3 sapt...timp in care a dormit ceva mai mult, dar a si mancat .prima vizita a dr neonatolog acasa a fost la 8z.
4.Cu cantaritul e bine sa fie CANTARIT 1 data pe saptamana , de regula dimineata, si la aceeasi ora si aceeasi zi.Cantaritul zilnic nua re o relevanta.Sa se aibe in vedere cat de cat sa fie inainte de masa.Pana la 7-8 luni cam asa se cantareste, dupa aia se trece la cantaritul lunar...ca intr-o luna de abia i-au 500-700 g ,fata de primele luni cand i-au cate 1kg , dar depinde si de copil.
5.daca o alaptez la san , la cerere.Daca e pe lapte artificial, eu zic ca iti cere bb oricum in primele ore inainte de 3 ore.Eu cu alaptatul, am ajuns la cele 3 ore, undeva prin luna a 4-a.
Ati luat apa d ela biserica la 3 z dupa nastere?Aia care se pune in apa de baiata cate un pic?
AniS
37+
Iarina-Elisa
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
Ivona1977 spune:
Adela eu nu-mi vad buricul de 2 saptamani si tot degeaba! Nu te lua dupa babisme...
Flavia bine ati venit, odihniti-va si cand ai timp ai sa ne povestesti odiseea ta.
Adinush norocul tau ca nu te lasa sa astepti, la mine e standard sa ma lase sa astept macar 10 zie si abia apoi sa imi faca declansarea.
Shine stai cuminte, nu te mai stresa.
Va pup,
Ivona 40+4
anis spune:
Eu am o somnolenta si o burta tare tare...de cred ca nu mai am mult.
AniS
37+
Iarina-Elisa
si
Ingrid-Alexia
*** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)***
INGRID
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
monu spune:
Meg Woau!
M-am dus direct sa imi fac poze sa imi vad si eu burta. Concluzia e ca al meu bb va fi micaaaaaa. ca si burta mea de mai jos.
http://new.photos.yahoo.com/monica_iuliana/photo/294928804139969609/0
http://new.photos.yahoo.com/monica_iuliana/album/576460762348611696/photo/294928804139993331/7
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
megbeng spune:
monu...wooow tu...asa micuta e burtica? cate sapt ai?
bebelusul meu avea la 32s+ 2,2 kg..al tau cat a iesit la ultimele masuratori?
nah, dana, liuda, ca voi va dati cele mai mari pe aici..ce ziceti de burta mea? intra pe podium langa ale voastre?
vine bebe!
Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!