Mamici de ianuarie-februarie 2007 (49)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns marybell spune:

multumim fetelor pentru complimentele aduse lui Erik, sunteti niste dragutze,

si nu, nu ii facem baie in chiuveta, il spalam putin la fundulet ca se murdarise prea rau ca sa il sterg doar cu servetel umed, i-am luat cadita speciala pentru baita si ii place foarte mult sta cumintel, misca din cap in toate partile, da din maini si din picioruse dar nu plange deloc,

wannajo mersic mult pentru incurajari

va pup dulce Mary si Erik

aaa era sa uit, azi ne-a cazut buricutzul

http://new.photos.yahoo.com/mamicile_ianfebr2007/album/576460762382274358

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eli1977 spune:

Sar'mana, MESSA, asta fac, ma tot orbecai pe net cu una cu alta, mai am un puzzle dar ma cam seaca, pt ca e cam greu si ma enervez, iar mai mananc ceva, iar ma uit pe geam, e nasol, nene...imi trebuie actiune nu stat de pomana!!
Oare la cat timp dupa nastere ne putem apuca de sport?
daca ar fi dupa mine, de la spital as da o fuga la sala, asa de disperata sunt cand ma vad ce dimensiuni si ce ditai celulita am depus!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns megbeng spune:

quote:
Originally posted by Daconst

Vad ca va stresati ca nu aveti medicul la nastere...pai aici nici nu e obiceiul sa vina.Adica te supravegeaza unul si nasti cu cine se nimereste pentru ca nu exista medici la stat care sa aibe si cabinet particular.Adica fiecare cu painea lui.

aha, deci e adevarat,...auzisem ceva de genul asta, dar nu din surse sigure, adica in nici un caz de la cineva care locuieste in DE..in nicio specialitate nu se poate sa lucrezi si la stat si privat, ca medic?

messa, daca ai la indemana un link despre limbajul bebelusilor taaare l-as vrea si eu!

catalina, bun venit acasa!!!incerc sa imi imagineZ cata fericire e acum in sufletul tau!

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns wannajo spune:

Fetelor..inseamna ca a fost cu adevarat ceva (ca luna plina, ca presiune..ce-o fi fost)daca si voi ati experimentat faza cu greata si / sau contractiile...Sa speram ca nu se mai repeta prea curand...

marybell, am vazut in sfarsit pozele cu Erik! Este un scump, o bomboana!!!M-am indragostit de el!Referitor la grija pt Erik am vorbit cu mama despre masurile pe care le-a luat cu mine cand eram sugar (pt ca m-am nascut ceanuzata). Mi-a spus ca in primele luni ma lua nasul meu (era pediatru, Dumnezeu sa-l odihneasca) si imi facea niste teste. Asa ca in urma discutiei cu pediatrul o sa faci probabil si tu niste teste pt Erik. Asta va va linisti si pe voi ca totul este ok. Eu sunt convinsa ca asa si e! Pupici si pupici pe nasuc lui Erik!

pupici pt mamici si bebici,
wanna & bebe din burtika_34w & 4 days

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Daconst spune:

quote:
Originally posted by megbeng
[aha, deci e adevarat,...auzisem ceva de genul asta, dar nu din surse sigure, adica in nici un caz de la cineva care locuieste in DE..in nicio specialitate nu se poate sa lucrezi si la stat si privat, ca medic?

]

vine bebe!

Ajutati-l pe Dan sa mearga din nou!

Eu nu stiu pe nimeni asa...si nu cred ca ar avea cum sa lucreze in 2 locuri pentru ca nu le-ar perimte programul.
Programul dr de la particular e zilnic,dimineata si dupa amiaza cu pauza la prinz si eventual o zi libera pe saptamana.
Iar we e liber,normal.
Deci sunt asa facute legile sa aibe fiecare locul lui unde profeseaza.
Si la nasteri nu au voie sa intervina medici dinafara spitalului.In spital se respecta legile proprii.

Dana AMR 5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

deci dana zici tu ca e luna plina ... pai am auzit ca sunt multe nasteri cand e luna plina ; la noi e cam nasol daca ajungi sa nasti cu medicul de garda si totusi ai medicul tau dar dintr-un motiv sau altul nu poate asiata la nastere ca nu prea se baga medicul de garda si poti ajunge sa nasti cu moasa ( cunosc personal destule cazuri cu urmari destul de grave atat ptr mama cat mai ales ptr bebe )din cauza asta eram si eu disperata de sarbatori

si chiar asa ce mai stiti de katy ?

AMR 9 zile

Mergi la inceput

Adela,si eu ma asteptam sa nasc mai repede din cauza lunii pline...dar n-a fost sa fie.Poate pina in we tot nasc.

In Ro,stiu cum e cu dr...si asta din cauza spagii(consultatiei) pe care o tot platesti pe parcursul sarcinii.E normal, daca se poate, ca cel care te-a supravegheat sa si nasti cu el,daca are program si in spital.
Doar ca sarcina ti-o supravegheaza in cabinet,unde platesti o gramada si de nascut,nasti la spital unde iar dai spaga de te saturi.
E inca tare urat sistemul sanitar la noi si nu cred ca avem sanse sa scapam de mita si spaga in viitorul apropiat.Trist dar adevarat.
Pentru ca tu dai banul ca sa-ti fie bine si sa nu nasti cu moasa vorba ta.

Dana AMR 5 zile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihacarm2002 spune:

Catalina,bine ai revenit acasa! Se observa ca ai alta stare de spirit!
Marybell, dragalas bebe! Cum spunea si wannajo, nu e nicio problema ca bebele a fost resuscitat! Unor prieteni a caror fetita s-a nascut cu cordonul ombilical in jurul gatului, dr-ii le-au spus ca s-ar putea sa aiba probleme la scoala din cauza ca nu a fost oxigenat creierul, iar fata (cl aII-a acum) e tare isteata! Si am citit si pe aici, pe dc, ca nou-nascutii sunt pregatiti sa fie privati de oxigen in momentul nasterii.
Mamescu
Ivona1977, si moasele alea tare tute mai sunt! Daca nu stiu precis, mai bine isi pastreaza parerea pentru ele! Ce rost are sa te streseze si pe tine!
Criss68, mari probleme imi fac si eu cu greutatea! Cand citesc postarile tale, ma mai linistesc! Insa nici sa nu te gandesti sa iti pui vreo poza ca daca imi vei parea mai slaba decat sunt eu (acum), tare ma vei deprima! Si tu nu vrei sa stii ca undeva ai suparat o graviduta, nu???
Cum s-a mai spus, ma tot intreb cum va fi in februarie, cand jumatate au nascut iar celelalte inca asteapta!

Momentan, eu am devenit dependenta de un joc. Partea buna e ca, stand noaptea treaza, o simt mult mai bine pe bebelina. Azi-noapte mi s-a parut deosebit de activa!
Adela2006, dimpotriva, cunosc cazuri in care fetele au nascut bine-mersi cu moasa si au iesit mult mai ieftin. Oricum, am fost sfatuita sa fiu atenta si cu moasele pentru ca ele ma vor ajuta (apasat pe burta etc.)

megbeng, am inceput mai toate cartile, mi s-au parut tare interesante, dar mi-e greu sa le citesc in format electonic. Iar sa le printez, am o lene...

Mihaela 35+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adela2006 spune:

mihacarm depinde de la caz la caz bineanteles ca nu toate care au nascut cu moasa ( la noi in tara normal ) au avut probleme ; mie mi s-a spus la cursul de gravidutze sa fiu atenta atat cu moasa ( cu ele e mai greu depinde cand nasti sa nu prinzi schimbul de tura si trebuie sa dai la amandoua " atentia " ) dar mai ales sa fi atenta cu infirmiera ptr ca ea face tot ( de la carat bagaj in salon si pana la dus mamica in salon sau la baie ) cel putin asa e la noi
e adevarat ca e mai ieftin cu moasa dar prefer doctorul ( chiar si pe ala de garda ca oricum ii dai mai putin ca la doctorul tau )

AMR 9 zile

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by mihacarm2002
Cum s-a mai spus, ma tot intreb cum va fi in februarie, cand jumatate au nascut iar celelalte inca asteapta!

Mihaela 35+

Cum am mai spus cred ca ramanem toate impreuna pina la sfrasitul lui februarie.Adica mi se pare aiurea sa lasam balta gravidutele care au fost alaturi de noi cele care nastem mai repede.
Altfel vor ramane 2-3 fete care-s ultimele aici si restul la scutece?Nu mi se pare corect.Astept si alte pareri, dar mamicile de nov-dec au ramas unite pina la final.

Dana AMR 5 zile

Mergi la inceput