Gashka vesela de nov - dec 2005 (110)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Moama, fetelor, lipsesc si eu o zi de pe net si pierd lupte "seculare" de voturi! A fost foarte interesant sa citesc, cel mai mult mi-a ramas in minte postarea lui Alinush care a exprimat exact gandurile mele: daca tot vrem sa ne schimbam titulatura, de ce sa preferam sa ramanem in "zona de gri" data by default? Mai ales ca suntem un grup atat de vulcanic, un mozaic de personalitati (un mozaic de nov-dec 2005- haha!) ar fi pacat sa nu avem si o titulatura care sa ne caracterizeze.

Asa, normal ca eu fiind autoarea titulaturii cu gashka nu voi renunta la ea, decat pentru ceva similar. Asadar, daca se introduce "trupa" in loc nu am nimic impotriva, mai ales ca suna mai romaneste. Si o motivatie: eu am introdus VOIT cuvantul "vesel" in titulatura - pentru ca eu cred ca starea de spirit poate fi imbunatatita, uite, stiind ca faci parte (sau bebe face parte) dintr-un grup vesel, deja poti privi mai optimist cele ce urmeaza. Nu am spus "veseli" pentru ca asa suntem, ci pentru ca asa ar fi DE DORIT sa fim, parerea mea!

Pup Copiii bolnaviori si muciosi, mai ales pe vecinutzul Cristian - Maria sper sa isi revina cat mai repede.

Ile wooooowww, ce supriza faina!! Si ce ca lumea ca DPN-ul este vara...asa vei avea doi pui, nascuti in anotimpuri diferite. Sarcina usoara!

Tania & "Che" Stefan (17.12.2005) Nazdravan

Intuitia este o calitate a femeii care o ajuta sa-si contrazica barbatul inainte ca acesta sa apuce sa deschida gura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns migabo spune:

Baita - pe corp o spal in fiecare seara. Exceptii cand ne intoarcem din vreo vizita si se face mai tarziu de 21,30. pe par o spal la 3-4 zile. Asta vara o spalam la 2 zile.

Serul fiziologic - si noi tot din cel pentru perfuzii folosim. E ok daca sticla are dupul de cauciuc.

Fetish- are in patut un urs moale roz, pe care il ia in brate cand se trezeste. Dar in momentul in care intra cineva la ea in camera!

Siropuri/medicamente - siropurile i le dau cu seringa de la Panadol. Vigantolul il picur direct in gurita. Ferum Haussemann il picur in sucul de portocale. Ce am observat eu: Panadolul ii place, dar Nurofenul nu!

Sondaj: Voi ce fel de calciu dati copiilor? Sirop sau fiole?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maria_alexia spune:

Wow, inca o burtica printre noi!! Felicitari, Ilenutza, sanatate si energie multa pentru amandoi!

quote:
Originally posted by negaracristina
Despre papa: puteti incerca reteta de ficatei a dordiei. Eu am facut-o usor modificata, adica am adaugat uleiul la sfarsit si am mai adaugat mirodenii: busuioc, cimbru, usturoi si marar. Si borsul cu perisoare ii place. Am mai incercat o budinca (din mami, editia seciala, aia cu retete) din branza, gris, oua si am mai adaugat eu putina dulceata.

Cristina, Dordia, puteti detalia va rog retetele? Suna tare bine!

Cu laptele UHT, ca tot ii faceam reclama acum ceva vreme: nu e chiar perfect, branza calcica nu iese din el nici cu slujbe, deci ceva ii lipseste. Cu lapte pasteurizat n-am incercat inca - voua v-a reusit? Cand am mai facut aveam lapte de la tzara...

Azi am cumparat si eu batista bebelusului. Fara prea mare tragere de inima, dar ziceam sa nu mai culc copilul asa de infundat. Pe mine m-a dezamagit, ideea e ok, dar ...e un plastic pe care chinezii l-ar face pe maxim 5 lei, iar in farmacii costa 40. Ma rog, lui Alex i-a placut, oi fi eu prea obosita. Vroiam numai sa va atentionez cu ea, eu am avut o experienta tare neplacuta: am incercat-o pe pielea proprie si cum nu reusisem nimic, imi vine ideea sa acopar cealalta nara. Am crezut ca imi smulge creierii, si acum ma mai doare capul. Oare pentru un copil cu nasul foarte infundat nu e la fel ??

Ionikka, si eu tot ser fiziologic perfuzabil folosesc. Las acul infipt in capacul de cauciuc ca sa nu-l contaminez prea mult. Dar ceva contaminare tot exista, cand trag cu seringa bag inapoi in sticla aer... Pe de alta parte, imi spunea o farmacista ca picaturile de nas nu se lucreaza in mediu steril (ca cele de ochi, de ex.).

Migabo, noi luam Visol, un sirop de calciu + vitamine.
Am reinceput seria ieri si azi a avut puiul o pofta de mancare uriasa! Cu siguranta de la el.

Maria & Cristian (22 dec 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissy77 spune:

Ficat de pui cu legume
Ingrediente: ficat proaspat de pui, o ceapa mica, un sfert de gogosar, jumatate de ardei gras / capia, jumatate de rosie (sau chiar o rosie), ulei, 2 catei de usturoi (nu prea mari), putin busuioc maruntit, cimbru, marar, sare.
Se caleste in apa suficienta ceapa, gogosarul si ardeiul gras. Se adauga ficatul taiat bucatele mici si se presara busuiocul. Se lasa sa fiarba putin ficatul si se adauga rosia. Cand sunt aproape gata se adauga uleiul, usturoiul, sarea, cimbrul si mararul. Se mai lasa cateva clocote. Se poate servi cu piure din cartofi, dovlecel si conopida.
Reteta de budinca o scriu maine ca nu am revista la indemana.

Cristina & Elise-Stefania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

CristinaN , asa ii fac si eu Biancai ficateii, doar ca ii pun intregi (am incercat sa ii tai dar mi se pare ca e munca in plus si se si sfaramiteaza), asa ca ii pun intregi si ii pasesz in farfurioara ei.

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Bianca si noi2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimi_dumy spune:

Hello,

Ilenutza, felicitari pentru bebe 2,sarcina usoara si nastere rapida.

Gandacel, multa sanatate si sa de-a DD sa duci cu bine sarcina pana la termen.

Va pupam.

Mimi & Daria (4 nov 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Eu ficateii ii fac asa: tai ficateii si ii pun la calit in apa cu ceapa toacata marunt si un pic de ulei. Apoi pun rosie si ardei gras si la sf. pun usturoi pisat. Mirodenii si gata. I-l dau cu piure de cartof sau mamaligutza.

Diana mamica de Stefan-Cristian
14.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madutza10 spune:

Hello!!!

Hai sa va zic si parerea mea inainte de culcare : daca venim fiecare cu alta propunere ,nu ne vom mai hotari niciodata ,eu votez pentru titulatura cu cele mai multe voturi,asta ca sa se decida odata :)

Ilenutza ,felicitari pentru sarcina ,sa dea Dumnezeu sa fie o sarcina usoara,fara probleme iar bebe sa fie super sanatos !!

Eu n-am avut net toata ziua ,asa ca am ramas in urma cu cititul ,am facut-o in fuga si pe sarite ,poate maine am mai mult timp de butonat!

Baitza ,o zi da una nu,inclusiv caputz
Fetish:trasu' de urechi in timpul mesei sau inainte de nani si trasu' de puta la fiecare schimbat.
Siropurile ,le ia fara probleme ,dupa atitea imbolnaviri e de inteles ,s-a obisnuit saracutzu,cu seringa toate ,iar Vigantolul pe suzy ,in felul asta stiu sigur ca-l inghite cum trebuie ...
Calciu:: nu-i dau si nici nu i-am dat vreodata deci nu ma pricep!

Mamici si ,,prichindei'' va pup si va doresc noapte buna!

ORLANDO_ANDREAS
(9.12.2005)
si MAMI MADA

CRACIUN 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Seara buna si de la noi,

Acuma ne-am strans si noi pe la casele noastre, am fost iar in vizita cu o miss de-o energie si o veselie debordanta. A stat cu noi la masa 2 ore si s-a jucat, a balotat la greu si a cantat mai ceva ca Celine Dion. Si uite ca iar e aproape miezul noptii si abia acum s-a culcat...mama denaturata ce sunt.

Ma scuz ca nu pot sa raspund tuturor ca de obicei, deh ma intelegeti ca sunt in vacanta si nu am timp, sper sa recuperez cand ajung in Olanda, desi mi-am propus anul asta sa intru mai rar.

Ilenuta felicitari pt bb 2!

Lavi bine ai revenit, cu forte proaspete sper. Merci si pt frumoasa misiva!

Taniuk ce bine ca mi-a inteles cineva punctul de vedere cu titulatura.Si eu as vrea ceva mai vesel, dar daca lumea e mai conservatoare, asta e.

Lavi de ce zici ca nu e bine sa spalam mai des pe cap? In Fr se recomanda zilnic, si nu numaiin Fr cred.

Leea vroaim sa iti spun ca sunteti niste frumosi tare scumpi voi in poze! T e un baietel tare expresiv!
Cat despre fetish ( ca nu gaseam cuvantul in Ro, noi ii zicem doudou) daca ai stii de cand ma chinui sa ii fac unul, dar nu prea o intereseaza nimic in afara de degetul mamichii... Ba acuma parca parca isi face unul, un clown pe nume Bumba, ca avem si un desen animat pe DVD la care se uita fara sa clipeascasi fara sa inchida gura.

Ina tu cum mai esti? Ce ne mai zici de Rachelita?

Alina si Amalia 17.11.2005

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65487" target="_blank">Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Ilenutza, felicitari pt. burtica!! Parca mai vazusem o graviduta de care nu stiam in listuta de pe prima pagina... Editez: da, e vorba de Ancris.

Fetish? Iepurasul cu care doarme in patut si pe care il iubeste la nebunie (il pupa toata ziua) si suzeta.

Baita - cam a doua sau a treia zi, mai rar in fiecare seara. Spalat pe cap - de doua, trei ori pe saptamana.

Vot - prichindei - imi aminteste de numele magazinului de copii din oraselul in care am crescut.

Mergi la inceput