Mamici de martie - aprilie 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 8
elpower spune:
Buna burtici! Multumesc mult pentru actualizarea datelor mele la listuta. Imi pare rau ca aud de atatea neajunsuri in sarcinile voastre, dar sa speram ca trec repede si vor fi inlocuite de bucuria de a ne tine copilasii la piept.
Eu am plecat in sarcina cu 73kg. In saptamana 8-9 am avut o iminenta de avort si am stat in spital exact de Sfanta Maria. Am trecut cu bine peste aceasta faza, numai ca primele patru luni am stat numai la pat si cu greturi de toata ziua. Asa am "reusit" sa dau jos 3-4 kg. Acum, la 29saptamani+ am 77,5kg. Ma gandesc ca nu am luat in greutate prea mult pentru ca burtica mea era deja suficient de mare pentru ca bebelina mea sa aiba loc acolo. Sa vedem de acum inainte cat voi lua in greutate, pentru ca am inteles ca cel mai mult iei in ultimele 2-3luni. Voi cat ati luat in greutate pana acum?
Trebuie sa te gandesti la caracterul tau. Sa stii in ce te schimbi, cum vei fi schimbat si ce nu poate fi schimbat la loc. Bunele maniere nu sunt deajuns. Nu sunt acelasi lucru cu o inima buna.
paxela spune:
elpower eu am plecat cu 58 kg, si acum la 29sapt am 65kg
Alexa
29+
si
Silviu ( 27.11.2004).......poze, poze2006
Andreea20 spune:
Cu o foarte mare intarziere va zic si eu LA MULTI ANI !!! sa va aduca anul nou numai bucurii si bebei sanatosi !!!
Va rog sa ma scuzati ca nu am mai intrat de mult, dar sarbatorile astea m-au epuizat mai mult decat ma asteptam
....
Noi suntem bine....de revelion am stat acasa si am avut multi musafiri.
De ingrasat....multumesc lui Dumnezeu, nu mai m-am ingrasat.....am ramas tot cu cele 17 kg luate in plus pana in sapt 28![]()
Bebelina este foarte activa, dar sunt unele momente cand abia o simt, mai mult se vede burta cum se misca 
Fetelor burta mea de vreo 3 sapt este la fel, adica 101 cm, o fi normal....ca in 3 sapt sa nu ma creasca??? Am pus si 2 poze sa vedeti
Cumparaturi pt bebe nu prea am facut asa cum as fi vrut eu....nu am luat decat 2 costumase si perdea cu printese pt camera
....
am inceput sa zugravim camera....dupa lungi discutii si tratative pana la urma peretii vor fi albi (eu vroiam roz iar sotul sub nici o forma nu vroia), o sa cumparam un covor colorat si patut cu masa de infasat, inca nu ne-am hotarat la model dar de sapt viitoare o sa incepem sa colindam prin magazine![]()
....as vrea sa mai cumpar toate maruntisurile care trebuiesc pt bagaj, cadita pt baie, biberoane si o paturica ....restul nu ma mai lasa rudele sa cumpar....ca o sa primim.![]()
Am vazut ca la un moment dat s-a discutat despre
dar eu nu am apucat sa ma dau cu parerea....la noi a fost mai greu la inceput, in primele luni cand era putin dureros si nici chef nu aveam de loc....acum chef am mai tot timpul...chiar prea mult
(sa nu mai vb se sot), dar nu prea mai putem din cauza burtii
.....ne rezumam la 1 data pe sapt...sper sa nu facem rau lui bebe![]()
Va pup pe tote si promit ca o sa intru mai des sa scriu....mai ales ca acum ma mai duc cateva zile la servici si dupa aia o sa raman acasa in prenatal

Andreea
31 sapt 
elpower spune:
Pai atunci cred ca si la mine e OK daca socotesc cele 3-4 kg cat am slabit in primele patru luni plus cele 4.5kg de la 73 la 77.5 kg.In unele zile imi fac probleme ca nu mai trece acul cantarului de 77.5, dar apoi rvin la realitate.
Trebuie sa te gandesti la caracterul tau. Sa stii in ce te schimbi, cum vei fi schimbat si ce nu poate fi schimbat la loc. Bunele maniere nu sunt deajuns. Nu sunt acelasi lucru cu o inima buna.
gabdyd spune:
Buna burtici,
am stat si am citit constiincioasa pana aici si bb si-a facut de cap prin burtica. Nici la a mea nu-i place cand stau pe scaun, imediat incepe sa se revolte si dea din picioruse, picioruse pe care si le plaseaza pe undeva prin zona colului meu, ceea ce este asa de "placut". Mai ales cand se hotaraste sa se impinga asa cu putere, sa-si masoare "plapuma". Si cum eu cam toata ziulica stau la birou ....
Vad ca subiectul zilei ar fi felul in care vrem sa nastem.
Eu am nascut natural, fara anestezie, fara perfuzii, fara nimic, in 3 ore. Inca nu am reusit sa imi fac o parere, dar in mod defintiv vreau sa nasc tot natural, ca tot sunt franjuri pe o parte, la ce sa ma taie si pe burta acuma?
Da, e adevarat ca recuperarea se face mult mai repede la nasterea naturala, nu raman dureri pe burta, nici reumatice, nu faci "doua burti" cand te ingrasi mai tarziu.
Daca stau sa ma gandesc ma bine cred ca tot natural as vrea sa nasc daca ar fi sa fiu iar la prima sarcina. Dar as face tot posibilul sa nasc in apa.
In rest, nu sunt sigura nici pe peridurala. Inteleg ca nu e chiar asa lipsita de riscuri si gandul unui ac prin coloana mea nu e deloc confortabil. Am sa incerc sa ma instruiesc bine pe un lamaze, ceva.
Hai ca am fugit, trebuie sa merg la cumparaturi.
Revin ...
Diana 24+, mami de Julie - 14.11.2003
cde
monica_b spune:
Eliana imi pare rau ca nu poti face pauza. Well... asta e. Totul pt. bebelusi. Intreaba medicul si de injectiile alea pt. maturarea plaminilor bebeilor. Daca le faci degeaba nu e nici un bai ca le-ai facut. Nu sint vreo minune, dar daca e sa intri in travaliu inainte de 32 de saptamini cica par sa prinda bine bebelusilor. In general o duc mai bine cei care le-au primit decit ceilalti. Si o intrebare nu poate sa strice. ![]()
Absoluta sa ne spui ce-ai decis si cu dr. Sint curioasa. Eu nu am de ales. Si mai bine asa, ca nu as fi stiut ce sa aleg.
Cred ca singurul motiv pro naturala e tocmai frica de durere. Am vazut in spital diferentele intre mamicile cu nastere naturala si cele cu cezariana. Cred ca la cezariana trebuie sa fii mult mai "barbata".
Ei, si tocmai fiinca eu stiu ca va fi cezariana, stiu si ca nu va fi mai tirziu de 37 de saptamini. Ceea ce inseamna 20 februarie. Acum, am si eu o intrebare: cind se intra in zodia Pestilor? Ca daca se poate tare as amina, sa fac 2 pestisori, nu 2 varsatori. ![]()
Si mai am o lista de "framintari" legate de cezariana. Poate ma lamuriti voi:
- se face clisma?
- cit de mult trebuie sa ma epilez in zona "de jos": complet sau e ok si doar ce e la suprafata?
- sonda urinara se baga prin uretra? daca da, cam la ce sa ma astept: doare rau sau e doar incomoda?
Stiu ca se sta cam o zi la post-operator si eu voi avea probabil incizie verticala
Stiu ca e nasol, dar unul din bebei e deasupra nivelului ombilicului si am remarcat ca dr. mea prefera (cel putin la gemeni) tipul asta de incizie. Se vindeca oare mai greu ca cea orizontala? Sint tare curioasa cit de repede voi putea vedea pinguinii.
Monica
x2 30+
absoluta spune:
Monica_b am amanat vizita la medic pentru saptamana viitoare. Clar ca o sa va zic ce am stabilit sau cel putin ce replica mi-a dat.
Ma insel eu sau suntem cele mai putin comunicative ? sau comode? sau plecate inca? in fine... asa cum am mai spus in mine deja s-a instalat teama...adica deja sunt stapanita de intrebari...de ganduri..de ce va fi? cum va fi? ce sa fac? cum sa fac? de ce asa? de ce nu asa? si muulte , multe nelinisti.
Tocmai de asta zic ca suntem mai putin comunicative, nu stiu ..ma gandeam..ca cu cat ne apropiem mai mult de momentul pentru care suntem aici sa avem mai multe de discutat, de intrebat, de raspuns, sa ne dam cu parerea, sa ne dam sfaturi...etc...mda... e posibil sa devin "absoluta" cu ce am postat acum, dar simt lipsa comunicarii intre noi si de aceea poate sunt acum intr-un moment mai prost si sunt putin rautacioasa asa ca mai bine ma retrag...
madmat spune:
buna
.
vin si eu la raport ptr ziua de astaz un pic cam tarziu dar am reusit.Absoluta sa sti ca si eu am observat lipsa asta de comunicare inte noi,si degeaba suntem 120 pe lista ca cred ca numai 10 dintre noi mai vorbesc si mai scrie ceva.
eu ma lupt cu insomnia seara si lenea toata ziua.
de ingrasat m_am facut cate un elefant am inceput sarcina cu 61 de kg si astaz m_am cantarit aveam 80 de kg este de groaza, dar n_am ce face si sper sa i dau jos dupa,sotul meu glumeste cu mine si spune ca am voie pana la 100 dupa aia nu mai acceapta
.
despre nastere eu vreau sa nasc natural fara nici o injectie sau perfuzie sa ma ajute D_zeu ca asa sa fie.sa ne ajute D_zeu pe toate sa ducem sarcinile pana la termen si sa tinem bb sanatosi in brate.
va
matilda
27+ 
Misha_tp spune:
Monica_b, la mamici de ianuarie-februarie e o proaspata mamica de gemeni (alydumy) care a nascut fetitele la 37 de saptamani, prin cezariana, fiecare avand putin peste 3 kg. Poate daca postezi mesajul tau si acolo vei obtine informatii si de la ea. Si mai e o mamica, Flavia, tot cu gemeni fetite dar care a nascut la 30 de saptamani. Poate-ti vor fi de folos si informatiile de la ea. Numai sa ai putina rabdare, ca sunt f ocupate cu bebelusii. Nu stiu cat de repede iti vor raspunde, dar incearca.
31+