Mamici de martie - aprilie 2007 (14)

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carla_lia spune:

Buna.Eu ma lupt in continuare cu nasul infundat. Parca nu-mi mai trece Si eu simt lipsa de comunicare dintre noi. Eu sper ca e mai mult lipsa de timp si cred/sper ca atunci cand o sa intram in prenatal o sa comunicam mai bine.
Referitor la nastere, eu prefer nasterea naturala, dar presimt ca nu o sa fie asa (bebeita mea e ff grasa, seama cu taticu' ei, la ecografie, dupa masuratori, pare cu doaua saptamani mai mare). Oricum eu o sa las dr. sa decida.

Lia 27+ Cand vine Iepurasul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Krissy spune:

Bine v-am gasit din nou pe toate, se pare ca incet-incet apare toata lumea inapoi dupa Sarbatori, sau cel putin cele care scriau si inainte! Legat de lipsa de comunicare, si eu cred ca nu suntem un grup prea apropiat si comunicativ si nu stiu neaparat de ce. Probabil ca anumite fete au mai mult timp la dispozitie si disponibilitate decat celelalte, si normal ca intre ele se formeaza mai multa simpatie si comunicare, iar restul ne simtim cam in plus, mai ales daca nimeni nu-ti raspunde la intrebari... Eu una nu am foarte mult timp, nu o sa am nici concediu prenatal, asa ca o sa scriu cand pot si cand am ceva de spus (chiar daca citesc zilnic), indiferent de atmosfera din grup, pt ca ceva folositor tot regasesc in ceea ce comunicam intre noi.

Ca sa trec in revista si "situatia" noastra la zi, am implinit 30 saptamani si incep sa ma apuce si pe mine toate gandurile si intrebarile legate de nastere, pregatirea camerei si a celor necesare... Chiar frica nu imi este, ca imi spun ca nu sunt nici prima nici ultima femeie care naste si cumva bebele trebuie sa iasa. Oricum suport orice, doar fetita sa fie sanatoasa! Probabil o sa nasc natural, dar sunt total deschisa pt epidurala la nevoie. Oricum de saptamana viitoare incepem "birth class" (3 sedinte) si o sa aflu mai multe raspunsuri la intrebarile mele.

Vreau sa inchei cu o intrebare, care poate fi tema zilei: sunteti pro sau contra acceptarii de lucruri pentru bebelus folosite? Ma refer mai ales la "darurile" din familie, de la copiii fratilor/surorilor, verilor, etc., nu second-hand-uri. Sunt sigura ca multe aveti oferte, ca si mine, de hainute frumoase si f putin folosite, dar primul impuls imi spune : fetita mea merita lucruri noi! Pe de alta parte, o sa fim si noi in scurt timp in aceeasi situatie, de a avea haine de dat, pt ca tentatia de a tot cumpara e mare si copilasii cresc asa de repede de nu au cand sa poarte prea mult hainutele de 0-6 luni... Ce spuneti?

Va pup si sa aveti un sfarsit de saptamana bun!

Cristina 30+, cu

Bebelusa
Babies are such a nice way to start people. ~Don Herrold

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauramar spune:

Buna dimineata fetelor!
La mine e doar 0.42 noaptea ,imi cer scuze dar am fost plecata de ieri pana astazi iar acum astept sa fiarba racituriile sau piftiile depinde de zona ca maine vin nasii bebelinei si le-am promis ca le fac,am facut si tiramisu,iar maine vad eu ce gatesc inca nu am nici o idee.
KMI am facut pozele publice cand o sa scap de musafiri(pt. ca duminica e sfantul ion si sotul e si ion )o sa asamblez si caruciorul dar il puteti vedea si pe site la chicc.......!
Eu arsuri am f. putine ,de trezit ma trezesc de vreo doua ori pe noapte dar adorm repede.Durerile de spate ma cam supara si incheieturile de la bazin daca merg f. mult pe jos.
Si eu am intrat in stresul de cum va fii la nastere mai ales ca sunt la prima eu nu pot sa aleg cum voi naste pentru ca aici nu ai dreptul asta cum o vrea Dumnezeu.
Acum va las si sper sa mai pot intra maine!

Laura26 Arianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rebiana27 spune:

Revin si eu dupa o absenta de vreo doua zile. Intre timp am sustinut examenul, care de altfel a fost "floare la ureche" (multumesc Monica de incurajare!) si acum le astept pe urmatoarele. Ar putea fi o mica problema pt ca o colega spunea ca sunt doi profesori care prefera sa le avem in martie si mi-e teama ca nu voi mai putea invata sau merge la ele. Dar poate vrea DD si nu e asa.
La capitolul dureri de oase (aproape toate) ma inscriu si eu! Am facut prostia de a merge pe jos 4 km si, chiar daca ritmul a fost unul obisnuit, nu "alergat", de doua zile nu ma mai pot misca de dureri, merg precum o rata si nu-mi mai gasesc pozitii de somn. Nu stiu de ce s-a petrecut chestia asta pentru ca eu eram obisnuita sa merg mult si imi placea... acum insa nu mai stau nici in picioare prea mult.
Si totusi, sa ies din partile mai putin frumoase ale sarcinii si sa ma indrept catre micile bucurii. Aseara, imbracata fiind intr-o bluza subtire am vazut cum mi s-a miscat burtica. Parea ca se misca un sarpe mic, pentru ca a facut cateva valuri (nu stiu daca intelegeti) exact in partea dreapta sus, acolo unde ii place sa se miste. Imi venea sa tip de bucurie si i-am pus pe toti in tema, insa miscarile de dupa au fost mai putin vizibile pentru ceilalti, ca doar nu stateau saracii cu ochii pe burtica mea. Eu insa da!
Cam atat in dimineata asta, sper sa revin mai tarziu! Pupici pe burtici!

Rebiana 27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andreea20 spune:

Neata fetelor...

eu tocmai cred ca am experimentat niste contractii dureroase....
m-am trezit la 5 dim cu burta foarte foarte tare si dureri foarte puternice, ca la menstruatie....ma doare si "acolo" jos....simt ca niste cutite infipte.
Sunt asa speriata....nu vreau sa nasc asa repede.....am luat un no-spa si s-au mai rarit durerile.
Mai stau cateva ore si daca nu-mi trece ma duc la spital....
o fi posibil sa fiu racita acolo jos?? atunci de ce mi se intareste si burta in timpul durerii??

offf.......mi-e asa de frica....

Andreea 31 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madmat spune:

buna diminiata la toata lumea.
noi ne am trazit prea devreme astaz.
Rebiana27 felicitar .
Andreea 20 ai grija de tine si daca nu trece sa mergi la spital dar cred ca sunt contrati trecatoare si o sa nasti numai la termem sa ne ajute D_zeu pe toate ca asa sa fie ptr toata lumea.
Krissy despre tema zilei.daca o sa nasteam in egipt in afara de lucrurile noi care o sa le cumparam si o sa le primiam o sa primiam si folosite de la cumnatele mele si o sa i foloseam cu mare placere, dar find in romania nu am unde sa i gasesc ca doar nu o sa ma trimite lucru folosite cand vine soacra asa ca astept de la ei numai lucrur noi.
va

matilda27+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mada_rozz spune:

Neata burtici,

Andreea,si eu am ajuns la spital acum cateva saptamani cu dureri ca la ciclu,de spate si de burta,aveam si burta tare...si m-a controlat si a zis ca e totul ok...e normal sa avem de acum contractii...mi-a spus sa iau gynipral de 3 ori pe zi,dar n-a mai fost nevoie.Eu zic sa stai linistita in pat si sa vezi daca mai ai contractii.

Referitor la lipsa de comunicare,pe care se pare ca toate am observat-o...cred ca fetele scriu doar cand au probleme,sau se multumesc cu cititul...si eu cred ca o sa intram majoritatea in prenatal si o sa vorbim mai mult.Eu de pe 4 am intrat in prenatal,asa ca o sa stau calare pe calculator.

Si eu ma gandesc din ce in ce mai mult la nastere...se apropie cu pasi repezi..Ma simt cumva...pentru ca bebe trebuie sa iasa pe undeva...si fie nastere naturala,fie cezariana,dureri tot o sa fie,internare in spital tot o sa fie...etc.Am inceput sa citesc carti,reviste...tot ce imi pica in cale despre nastere.Probabil si eu o sa nasc prin cezariana,dupa cum a spus medicul,pentru ca bebe e mai mare decat ar trebui,si are cu cine sa semene,pentru ca amandoi parintii suntem inalti.Sa dea Dumnezeu sa fie bine,si sa nastem toate usor si fara prea multe dureri si bebeii sa fie sanatosi si frumosi.

Legat de hainutele primite...sincera sa fiu...as prefera sa ii cumpar eu tot ce are nevoie,inclusiv hainutze noi.Ma enerveaza ideea sa ii dau haine purtate,desi le-a purtat un bebe...dar mai sunt scamosate...mai sunt patate...mama deja mi-a umplut o comoda cu haine cumparate si abia astept sa le spal si sa il imbrac pe bebe cu ele.

Am fost sa caut patutz si am gasit unul foarte frumos de lemn...desi eram impotriva lor,dar o proaspata mamica mi-a recomandat sa iau de lemn,ca mai tarziu o sa se tina mai bine de gratiile alea ca sa se ridice in funduletz.E 6 milioane patutzul,fara saltea.Aia mai e inca vreo un milion.Oricum e destul de marisor si o sa tina cel putin pana la 4 sau 5 ani.

Va pup ca m-am intins cam mult...
Mada31+

http://image.lafemmebonita.com/c/f137647.jpg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns absoluta spune:

"Referitor la lipsa de comunicare,pe care se pare ca toate am observat-o...cred ca fetele scriu doar cand au probleme,sau se multumesc cu cititul..."

sau

...stiti sunt o mamica tot ca voi de martie-aprilie va citesc de la inceputul inceputurilor insa abia acum m-am decis si eu sa scriu....bla bla...

Mda cam astea sunt motivele principale ale scazutei comunicari dintre noi. Nu faptul ca suntem ocupate....si eu sunt ocupata, merg inca la serviciu, am si eu prieteni care vin in vizita si pe care ii vizitez si fiecare din cele care scriu , nu doar citesc au timpul ocupat si cu altceva.Sa nu o uitam pe Eliana care chiar bolnava a tinut pasul cu noi, fie ca a scris ea, fie ca a rugat pe altcineva sa ne dea vesti despre ea. Astea sunt dovezi de comunicare sub orice forma. Eu vina o dau pe comoditate.

Mada vezi ca patutul tau mi se pare scump acum dupa ce cat de cat am luat pulsul patuturilor din lemn

Eu ma dusesem chitita sa-l iau pe ala de la Miniblu de 7 mil, insa pe drum m-a sunat o prietena si i-am spus unde ma duc si mi-a zis ca e f. scump, exagerat si ca se gasesc mult mai ieftine , spunandu-mi si ea de magazinul Barza. V-am spus ce am gasit acolo. Aseara am intrat si pe buburuza.com si sunt multe patuturi mult mai ieftine decat la barza. Vreau sa-i sun sa vad daca au magazin de prezentare sa le pot vedea in realitate. Insa, patul cel mai de calitate pe care l-am vazut la Barza este de 2.600.000 lei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Buna dimineatza fetelor

Dupa o absenta de cateva zile, revenim si noi in forta. am fost la mama mea la Slatina sa mai "sug" si eu cat mai am timp, acolo ei nu au Internet. Acum am terminat de citit ce ati scris voi intre timp si ma bucur in primul ran ca sunteti bine......lipsa asta de comunicare am simtit-o si eu dar nu m-am simtit in masura sa ridic problema......acum poate ne vom mobiliza si vom vorbi mai mult.
Eu mai am o saptamana de stat la serviciu si apoi sa vedeti ca o sa fac prezenta zilnic

Noi suntem bine miscam normal zic eu, cateodata facem o pauza mai mare si intru putin in panica, dar deja m-am obisnuit cu paranoia de femeie insarcinata. Am inceput sa am insomnii mai dese dar acum dau vina pe pat, ca nu eram la mine acasa nu stiu ce sa zic.

Fetelor eu ma bucur foarte mult ca existati, am avut multe de invatat de la voi, si chiar daca nu vorbim noi foarte mult stiu ca sufleteste suntem legate pentru ca eu primul lucru dimineata la serviciu dau drumul la forum, chiar daca nu scriu decat cand pot, va citesc si cateodata imi zic in gandul meu " oare ce fac fetele astea de nu vor sa scrie nimic", imi arunc ochii pe forum cam la o jumatate de ora, idem acasa unde si raspund pe forum

Cred ca v-am plictisit cu bla bla bla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RaisaFudulu spune:

Am uitat de semnatura

Diana 26+ - Raisa Maria

Mergi la inceput