Mamici de martie - aprilie 2007 (14)
Raspunsuri - Pagina 19
ralualexandrei spune:
Ahh cat am avut de citit,ce bine imi pare ca ati fost asa harnicutze si eu am fost numai ca...la bucatarie ca am avut multe pregatiri de facut si sotul a fost asa de surprins,nici prin cap nu i-a trecut ca eu m-am pregatit asa temeinic sa-i serbam ziua de nastere si de nume.Cadourile l-au incantat,daca ne-ati fi vazut toti aliniati in fatza lui cu pungutele de cadou pregatite,ne asteptam randul.
Descarc acum cateva poze sa vedeti si voi.
Acum sa revenim la oile noastre:
Arsuri am destule.Cand simt ca nu le mai suport iau cate un dicarbocalm dar o sa aplic si reteta cu bicarbonat.
Frica de nastere nu am insa ma rog sa fie o nastere usoara,anestezie epidurala nu vreau ptr ca oricum am tensiunea mica si am inteles ca in situatia asta nu este recomandata.
Micul dejun este format in general din cereale cu lapte sau cu iaurt,omleta,branza cu castraveti,ciudat este ca nu mi-au placut lactatele niciodata insa acum as manca tot ce este facut din lapte.
Tzuna tare imi place ideea ta cu intalnirea si ar fi super sa facem si poze sa le punem aici sa vada si celelalte fete care nu au putut fi cu noi.Asa ca hai fetelor sa facem o listutza cu cele care pot si doresc sa vina si sa hotaram o data si un loc.
Cam atat ptr moment.
la burticutze.
Andra ,mamica lui Robert , a Mariei si
29+
album no1 album no2 albumul no3
lauramar spune:
ELPOWER
OANAPOPA 
Multumesc fetelor pt. raspunsuri! O sa incerc sa-mi rezolv problemele dentare saptamana asta ca sa nu am alte probleme.
Si eu sunt pro patutul din lemn l-am si ales dar inca nu l-am cumparat,mai avem timp sotul nu vrea acuma si asa abia l-am convins cu caruciorul pt, ca era la promotie.
KMI din cate stiu eu ce am citit pe internet despre asta la unele poate aparea mai devreme colostrul la altele dupa nastere si nu e nimic anormal poate sa-ti apara dupa si sa ai lapte suficient asa ca nu te mai stresa (nici mie nu-mi curge nimic din sani).
Cu cremuirea am inceput si noi dar eu doar seara eu am una de la Mustela si una din RO de galbenele nemteasca nu stiu voi ce folositi?
in rest suntem bine ,fara arsuri,dormim destul de bine doar cu trezitul pt. toaleta o data pe noapte maxim de doua ori,dureri de spate ,mai greu cu incaltatul si epilatul dar incet ,incet imi invat sotul

.

si mai intram deseara ca ma duc la dentist si deseara la cineva in vizita.
Laura
26+
Arianna
Andreea20 spune:
Fetelor nu stiu voi cum sunteti dar eu de vreo 3 zile simt ca am ajuns la capatul puterilor
....nu mai poooot, vreau sa nasc mai repede, nu conteaza cum....vreau sa scap, pt ca simt ca nu mai pot.
Contractii nedureroase am mai tot timpul, dureroase cam 1-2 pe zi....trec cu no-spa, dar nu vreau sa abuzez....deja am luat cate 3 pe zi cum a zis doctoru. Ceea ce ma supara pe mine cel mai rau...este faptul ca nu mai pot sa dorm in nici o pozitie de dureri de oase, ma dor oasele bazinului de-mi vine sa ma urc pe pereti (cica se deplaseaza pt nastere)
, ma doare spatele la fel de rau....si am ca un fel de presiune in burta combinata cu o durere ca de ciclu dar mai slaba....

Nu stiu ce sa fac...eu miercuri trebuie sa ma duc la doctor pt ca atunci e el de garda....dar nu cred ca mai pot sa stau pana atunci.
Kmi78, eu la fel ca tine obsedata de laptic
, la fiecare dus ma uitam cu cea mai mare atentie la sani, poate curge ceva ![]()
la 29 de sapt in timp ce-mi masam sanii cu ulei am observat pe fiecare sfarc cate o picatura de lichid galben, nu m-am putut abtine si am inceput sa storc sa vad daca mai curge....a mai iesit inca o picatura dar nu asa galben....mai decolorat. Acum nu stiu daca asta inseamna ca am canalele desfundate sau nu.
Eu zic sa stai linistita pt ca am inteles de la femei care au mai nascut ca nu are nici o relevanta faptul ca-ti curge sau nu lapte inainte de nastere. Poate sa nu-ti curga nici o picatura si dupa nastere sa ai lapte din abundenta....sau invers.
Pe voi va dor oasele fetelor??? ca eu nu mai pot....
Andreea
31 sapt 
absoluta spune:
[quote]Originally posted by kmi78
Absoluta ce patut ai gasit cu 260 ron la barza? asa de ieftin sunt la mag de prezentare ca pe net le-am vazut in jur de 600; pune adresa savedem si noi; pls...
Voi cum mai stati cu operatiunea cremuire? eu am inceput si seara si dimineata , cand vad saraca mea piele cat s-a intins si inca se v-a mai intinde... mi se pare mare burtica mai ales de la Craciun incoace a crescut mult, in ultima sapt 2 cm in circumferinta, si sa nu va zic cand ma vede cineva si ma intreaba in ce luna sunt iar eu le zic ca aproape intru in 8 luni se miiiiraaa si zic asa de mica e burtica??? mie nu mi se pare si cu asta basta;
Intra pe site-ul lor si vezi ca e patul ANIA+330 , am fost la magazin si este 2600000 lei.Este culoarea cires. Eu chiar asa o sa-l iau ca din cires e si mobila din dormitor si acolo o sa pun patutul, insa la fiecare patut au cate 4 culori nu doar aia.
dani7asi spune:
Mie rau!
Cat scrisesem si ca proasta am reusit sa pierd tot.......
Acum o sa scriu mai pe scurt:nu va ingrijorati ca nu va curg sanii au destul timp dupa ce nasteti!
Avantajul pe care il vad eu la o nastere normala este ca se reface organismul mult mai repede si lactatia se instaleaza net pe termen mai lung decat in cazul unei nasteri prin cezariana.
In ce privesc arsurile eu nu le am dar nici nu e exclus sa apara....
ar fi apa de ploaie pe langa alte probleme ce le-am avut deja.
Vreau sa va spun sa nu va fie teama de durerile nasterii,intradevar sunt cele mai mari dar care le uiti cel mai repede,mai ales dupa ce te indragostesti la prima vedere de
Cand eram in travaliu la nasterea fetitei mele aveam dureri de imi venea sa strang pe cineva de gat si tocmai atunci s-au nimerit sa vina colegele mele de salon sa vada ce fac si daca am nevoie de ceva iar eu nu stiam cum sa le zic sa iasa mai repede din sala fara sa le spun de ce......
Oricum travaliul nu a durat mai mult de 5 ore si de cand am inceput sa imping eu nu am mai simtit nici o durere ci doar usurare.
Clisma nu am facut dar mi-au dar sa beau ulei de ricin
care cred ca a fost mai rau decat o clisma! Vreau sa zic ca totul trece si veti uita imediat ce dureri ati avut.Prin cezariana oricum nu vreau sa nasc decat in caz de maxima necesitate deoarece stiu ce inseamna anestezia pentru organismul meu si sa nu am voie sa ridic cand eu locuiesc doar cu sotul si fetita nu prea cred.....avand in vedere ca sotul nu poate sa isi ia concediu.
Vroiam sa va mai intreb daca voi simtiti ca vi se intinde pielea pe burtica incepand din parti ca pe mine me doare si simt un disconfort groaznic cu tot cu spate !
Sunt invidioasa pe voi cele ce mai aveti doar cateva saptamani si va veti vedea puiutii!eu deja simt ca nu mai suport sa ma simt precum o batranica.
Va pup si mai vorbim azi!
25+[anda 23.09.2000]
roxanici spune:
La Multi Ani sarbatoritelor de azi
multa sanatate si o nastere usoara
Uiiii, ce harnice ati fost, fie-va mila de cele care mai merg inca la serv.
Sa raspund rpd pana nu uit.
Vaccin: in ultimele luni 7 sau 8 sau 9 se face antitetanos (asta stiu eu de la dr mea de familie care mi-a "promis" ca ma inteapa si pe mine)
Crema pe burtica deocamdata in fiecare seara ptr ca dimineata mi-e prea lene sa imi dau. Folosesc una antivergeturi, dedicata mamicilor cu burtici.
Colostrul, iar din ce stiu, nu e neaparat sa isi faca aparitia inainte de mom nasterii si nici nu inseamna ca daca nu a aparut e ceva in neregula.
Oaselenu ma dor, dar trosneste soldul dupa cum am mai zis.
Mai citesc si mai editez daca am uitat ceva
roxana
29+
karra80 spune:
Salutari la toata lumea......
Am ajuns si noi la Tm si avem acces la net....sa speram ca voi putea intra mai des....Acuma sa raspun usor la cateva din intrebarile care au aparut.....
In legatura cu lipsa de comunicare si pe mine ma enerveaza faptul ca nu e la fel ca la clelalte mamici de ex cele din nov-dec....dar asta e trebuie sa ne multumim cu ce avem....nici mie de multe ori nu mi sa- raspuns la ce am intrebat sau chiar am postat cate un raspuns si nu m-a bagat nimeni in seama dar asta e...intru cand pot si-mi mai descarc sufletul daca sunt ascultata e ok daca nu eu mi-am zis oful si stau linistita....
Hainute am inceput sa-i cumpar deja beblinei asa mai usor...adac vad ceva ce-mi face cu ochiul ii iau ...nu sunt impotriva celor purtate dar nu prea am de la cine sa primesc asa ca....
Despre nastere...am ales ca va fi pe cale naturala fara nici o anestezie nimic...am discutat cu medicul si ultima data la 28 saptamani bebelina era deja cu ca[pul in jos desi zicea ca se mai poate schimba pana la 32 sapt...eu sper ca nu....oricum vom merge iar la 3d sapt viitoare si atunci vom stii cel mai sigur...daca e totul normal si nu sunt probleme vreau sa nasc normal...nu mi-e frica de dureri...far FRICA cea mai mare e in leg cu bebita sa fie bine sa nu pateasca nimik in timpul nasterii..si sa fie ok si dupa...
Kmi78 nici mie nu mi-a curs nimik din sani pana acuma....doar daca strang sau am incercat o pompa de muls de la o verisoara de-a mea si atunci mi-au aparut cateva picaturi dar ceva incolor nici decum nu semana a lapte
Dureri de spate am si eu mai ales cand stau la calculator....dar cel mai tare ma dispera oasele bazinului mai ales jos cred ca cele pubiene ca mor noaptea in pat cand treb sa ma intorc de pe o parte pe alta sau cand ridic picioarele sa ma imbrac...
Noi patutzul deja l-am cumparat am luat unul pliant tip tarca pt ca sa-l putem lua cu noi daca vom pleca pe undeva si mie mi s-a parut mai practic....probabil de lemn vom lua cand ne vom muta la casa peste vreo 3 ani pt urmatorul bebe...ca acuma e mic aprtamentul su nu aveam loc prea mult in dormitor ca acolo vreau sa-l tin in primele luni.
Despre carucior am pus ochii pe unul de la chicco, verde deschis cu negru.... are si landou si carucior sport si cosulet gen scaun de masina si costa cam 1230 RONsau mai sunt unele la 1780 ron tot la fel cu 3 piese... asta am vaz pe site zilele astea vom merge la mag sa-l vedem si cum arata....am auz ca astea de la chiico ar fi cele mai bune...acuma am zis ca merita sa investesti in ceva mai bun o data decat sa tot cumperi altle dupa...
Bebelusca e bine...burtica creste....si misca tot mai tare si mai ales in partea dreapta cred ca-i place enorm pe ficatul meu.......asta e ea sa fie sanatoasa....
Contarctii eu am avut de la drumul cu masina..
.trebuia sa oprim din ora-n ora sa ma limb ca de la scuturat mi se intarea burta de numa....deci cred ca de acuma plimbari mai mari de 50km doar cu gandul....
Crema de vergeturi eu mi-am luat de la chicco..cava care pervine vergeturile...desi m-am tot cremuit pe burta nu am nici una dar se veda vreo 2 pe sani...
cine stie daca mai trec eu sper ca da...osa ma dau in continuare cu asta ca imi palce ca nu are miros si pe prospect e desenat un bebelus si arata ca potejaza copilul deci nu ajung cine stie ce substante periculoase le el...
Cam atat ca deja v-am plictisit si sigur nu ma baga nimeni in seama daca scriu asa de mult ca se plictiseste citind
Karra
31+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/carminutzaa/my_photos
Mihaelaaa spune:

Salut si eu toate burticutele....
Sper ca nu aruncati cu rosii
.....,ca n-am mai scris nik cam de mult...dar am petrecut mai mult timp cu sotul,cum el e mai mereu plecat am profitat de saptamanile astea cat a fost pe-acasa...
Nici macar n-am reusit sa citesc "la zi",abia azi mi-am dat toata silinta sa nu scap nimik....Si ce mare mi-a fost mirarea sa vad ca v-ati pus serios pe treaba....
Absoluta
,buna idee sa ne tragi de maneca la scris,vad ca acum scriu si mamici care n-au mai scris de muuult...,si pt ca si eu ma cam simt cu musca pe caciula
,...promit ca o sa-mi dau silinta sa scriu mai des...
Cum sunt la primul bebel nu stiu nici eu ce sa raspund la unele intrebari(mai toate,de fapt!).Chiar m-a mirat faptul ca au fost intrebari pe care le-as fi pus chiar eu...
Acum sa zic ceva si despre mine(noi)
:Suntem bine,nu am nici arsuri,de dormit dorm bine inca,nici de dureri de spate nu ma plang....ma simt si eu ca un butoias
,mai ales seara, dar e suportabil.
Bebele are zile cand e foarte activ,si zile cand e mai lenes...Si burtica....mie m-i se pare ca de cateva sapt e tot la fel,ca nu a mai cresut....uneori imi fac griji ca e prea mica...Si nici kg nu am luat asa multe (zic eu!),vreo 7....
Desprecrema anti-vergeturi,eu mi-am luat "ulei pt masaj pt gravide"FREI",ati auzit de el?Ca inca nu am auzit pe nimeni sa-l foloseasca,dar am auzit ca e f bun.Si pana acum m-am cremuit "din ani in pasti",dar de-acum va trebui sa ma pun serios pe treaba,ca nu vreau sa raman cu dungi!
Despre hainute primite,eu nu am nimic impotriva,am primit o gramada de la verisoara mea,si o sa mai primesc.Binenteles ca le-am primit curate,dar pt siguranta o sa le mai spal eu o data si o sa le calc...
Ea chiar m-a sfatuit sa nu cumpar hainute ca bebele creste f repede ,si ea la primul bebel a cumparat hainute si nici nu a apucat sa imbrace bebelul ca deja i-au fost mici..deci ce ramane neaparat sa mai cumparam e patutul si caruciorul.Am fost astazi la un magazin...caricioare bune sunt scumpe tare
...dar nu face nimik ,ca noi vrem vreo 3-4 copii,si unul bun,de calitate,daca ne-ar tine la toti ar fi bine!...
Si patut n-am "ochit" nici unul inca...mai mergem deseara la un magazin...sa vedem,poate avem mai mult noroc
!
La nastere,inca nu ma pot gandi
,sar peste episodul asta si ma vad direct cu bebelul in brate
,nu si cum a venit.Asa e mai usor!
Asa...cam atat,sigur am uitat ceva,dar mai scriu eu cand imi amintesc!
Acum o sa pun si niste poze cu burtika de 28sapt+
Mihaela
28+
Poze-Concediu cu burtika
Lili_g spune:
Fetelor, ce mult ati scris, am citit tot, tot.
Eu am fost foarte tare racita, zac in pat de vineri, doar azi sunt un pic mai bine dar tot in pat. Dureri de cap, tuse, febra...ce sa va spun, nu cred ca am mai avut asa ceva pana acum. A fost si ziua de nastere a fetitei mele si eu am stat in varful patului...m-am simtit aiurea.
Noi azi implinim 30 de sapt. Ce repede a trecut timpul, incepem numaratoarea inversa.
De data asta nici eu nu am arsuri. La celelate sarcini am avut destul de rau, am inghitit mult bicarbonat...Babele spun ca-i creste par lui bebe, ce-i drept fetele mele au avut par insa eu am citit ca arsurile apar de la stomac, daca mancam mese prea copioase (acum cred ca depinde de stomacul fiecareia) acidul din stomac este impins in afara spre tubul digestiv si de-aia apar arsuri.
De nastere nu mi-e teama, o sa fie naturala. Ma rog la Dumnezeu sa aranjeze el lucrurile cum e mai bine.
Mamicile de primul bebe, sa nu va fie teama deloc, ca o sa va descurcati de minune. Capatam o putere incredibila si invatam sa le facem pe toate!!! O sa vedeti ca mai bine ca noi nu stie nimeni sa ingrajasca de bebele nostru. Eu de data asta nu vreau sa vina nimeni sa ma ajute. Este sotul, fetitele ma ajuta si ele, si am sa ma descurc precis.
promit sa scriu mai des. O zi buna tuturor.
Lili