Bucurii de sept - oct 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 9
ramomar spune:
si eu peste tot am intalnit medici si asistente pro alaptat. Pe toate usile in maternitate erau afise cat de benefic e laptele de mama pentru copil, iar brosurile primite erau tot pro alaptat si prezentau avantajele lui.
eu una, de asemenea sunt pentru alaptrea cat mai indelungata a puiutului meu, dar pentru ca sunt nemultumita cum a luat in greutate in ultima luna (doar 500gr) m-am hotarat ca de la 4 luni jumate sa incep sa-i dau si altceva, asta nu inseaman ca voi intrerupe alaptatul. Si eu am supt 1 an si 2 luni, iar mama a incepput diversificare la mine de la 3 luni (da, stiu, erau alte vremuri si asa se proceda, dar sunt mandra, sanatoasa
)
`````````````````````
mami fericita de
PATRICIA MARIA (06.09.2006)
strumf mic si drag...
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b79c6db5823c80b0c0da8&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=email" target="_blank"> filmulet cu omulet
matahut spune:
quote:
Originally posted by bb ralukutzaquote:
Originally posted by GETY
Si mai stiu ceva: laptele artificial nu contine anticorpi.
da, asa e! si totusi cum iti explici ca desi alaptati exclusiv san multi dintre puii de pe aici au fost raciti cobza, si nu o data! unde-s anticorpii?
alexia n-a fost niciodata racita! numai o data a avut ceva mucisori! dar nu cine stie ce!
Ralu, din cate stiu eu e vorba de anticorpi care iti dau o rezistenta pe viata pentru tot felul de boli, nu spune nimeni ca nu racesti daca esti alaptat. Si eu am exemple de copii alaptati care au facut otite, amigdalite....Mie mi nu mi s-a intamplat cu Ana, slava domnului, si, sper, ca in viata lucrul asta sa conteze. Sotul meu nu a fost alaptat deloc si e cat se poate de sanatos, raceste o data la 4,5 ani iar alte afectiuni n-a avut niciodata. Sigur ca nu e o regula. Dar, uite, eu sunt racita cobza si stau fara masca, fara nimic, mereu nas in nas cu Maruca si nu a luat nimic de la mine... Anticorpii astia te ajuta, dar nu sunt criteriul absolut. Dar mai bine ne-am documenta pe tema asta, fiindca ce-am spsus e doar din experienta profana.
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
Adriana mica spune:
Amarantina, Ralucutza, Dori, Ileana va multumesc pt sfaturi.
Ralucutza, ma gandesc ca poate te ajuta si pe tine ce mi-a zis pediatra; noi nu ii dam sa manance lui Dudu prin somn si nici nu il trezim noaptea (tot la sfatul medicului), caci pana acum a fost in grafic dpdv al greutatii. Din aceasta cauza, Dudu a renuntat de vreo 2 saptamani la masa de noapte.
Pediatra nu mi-a dat vreun motiv pt care bebe nu prea mananca, insa nu considera ca trebuie sa ne panicam atata timp cat suntem inca in grafic; am facut urmatorul plan de bataie (iar daca nu da rezultate in urmatoarele zile, vom face ceva analize, incepand cu un sumar de urina):
- facem lapticul in concentratia inscrisa pe cutie (de fapt, eu inca de ieri i l-am dat mai concentrat, si a mancat mai bine decat zilele precedente; treptat-treptat vreau sa ajung pana vineri la concentratia maxima).
- introducem urgent suculet de mar + morcov. Avand in vedere ca nu ii dau si pulpa, nu va accentua constipatia, ci dimpotriva. Preventiv insa putem adauga putin suc de portocale (exista riscul sa faca alergie); perele sunt recomandate de abia dupa 6 luni.
Cat priveste cerealele, noua ne-au fost recomandate de medic de abia dupa 4 luni; este vorba despre orez pasat (faina de orez cu lapte integral de la orice firma). Totusi, daca bebe va fi in continuare in grafic dpdv al greutatii, nu ii vom da deloc cereale. Oricum, pana la 8 luni sunt recomandate doar cereale fara gluten: orez, porumb, tapioca.
Tot de la 4 luni, noi vom introduce supa de legume si piure de fructe. Avand in vedere ca la 6 luni ma intorc la serviciu, m-am gandit ca mai bine sa ii fac eu prima parte din diversificare. In plus, Dudu nu pre mai agreaza lapticul praf. Oricum, pediatra mi-a facut o schema destul de precauta, in sensul ca unele alimente le vom introduce treptat imediat dupa 4 luni(supica de legume, la inceput doar strecurata, apoi cu legume pasate), unele alimente nu le introducem decat dupa 5-6 luni(banana, branzica de vaci), iar altele deloc, daca nu este cazul (cum am mai spus, cerealele).
Monique, si Dudu rade in hohote (este in general un bebe foarte vesel). Are un ras atat de molipsitor, incat ma pufneste si pe mine rasul. Uneori rade pur si simplu, insa alteori chiar rade ca reactie la unele situatii haioase: fie ca il gadil eu, fie ca ma stramb la el (cum a fost de Craciun, cand mi-am pus o caciula de Mos pe cap si ma scalambaiam in fata lui).
Adriana, mami de Tudor alias 'Dudu'
Uite ce mare am crescut...
O raza de speranta...sau cum a venit pe lume Tudor
www.totsites.com/tot/dudu" target="_blank">Paginuta mea de web
Mai multe pozici
matahut spune:
A, prin carti parca scrie ca alaptatul te fereste de boli ale aparatului digestiv in primul rand. Iar anticorpii nu au efect doar cat timp alaptezi, ci toata viata. Acu....o fi asa, n-o fi asa....evident, ca sper ca e adevarat!
amarantina spune:
Marina, ce sa zic... Uite motivele pentru care eu i-as fi dat lapte praf: ca nu pot pleca de acasa mai mult de 3-4 ore; ca ma simt ca o vaca; ca atunci cand fac sex tre sa stau cu sutien ca altfel umplu de lapte prin pat; ca nu pot sa ma apuc de o cura de slabire; ca nu pot sa pun in gura picatura de alcool; ca as sti exact cat mananca si nu as mai sta sa o cantaresc. Poate mai sunt dar nu-mi mai vin pe moment. Cert e ca de-abia astept sa faca 6 luni si sa inchei cu alaptatul asta.
_Ralu_ spune:
quote:
Originally posted by amarantina
Marina, ce sa zic... Uite motivele pentru care eu i-as fi dat lapte praf: ca nu pot pleca de acasa mai mult de 3-4 ore; ca ma simt ca o vaca; ca atunci cand fac sex tre sa stau cu sutien ca altfel umplu de lapte prin pat; ca nu pot sa ma apuc de o cura de slabire; ca nu pot sa pun in gura picatura de alcool; ca as sti exact cat mananca si nu as mai sta sa o cantaresc. Poate mai sunt dar nu-mi mai vin pe moment. Cert e ca de-abia astept sa faca 6 luni si sa inchei cu alaptatul asta.

raluca mami de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria care creste si tot creste...
o intamplare fericita...
DiaB spune:
De acord cu tine, Amarantina in ceea ce priveste alaptatul. Si as mai aduga si ca as putea sa mai pizez si eu cate o tigara, cand e pofta prea mare :).
Da las ca se fac bebeii mari si nu mai trebe alaptati, sa vezi tu atunci viciile recuperate (a se citi baut, fumat etc)
Diana
de Maia (18.10.06)
POZE MAIA
_Ralu_ spune:
adriana, merci de sfaturi! o sa bag la cap!
dar parca nu ma lasa inima sa nu-i dau sa pape prin somn, av in ved ca doar atunci papa ca la carte!...o sa incerc incetul cu incetul...
deocamdata nu renunt la masa de noapte fiinca vreau sa pape 700ml/24h. voi lua o decizie finala maine dupa ce o cantaresc. atunci voi vb in cunostinta de cauza!
da, marina stiu ca nu se refera imunitatea la raceala strict. dar si la asta din cate stiam eu. poate grsesc. nici eu n-am fost alaptata decat vreo 2 luni si n-am avut, slava domnului, nicio probl serioasa pana acum! dar mai am timp, nu? sunt inca tinerica....
oricum, numai bine despre alaptat! nu-s contra, doamne fereste! daca se poate! daca nu, nu! nu facem o tragedie...
raluca mami de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria care creste si tot creste...
o intamplare fericita...
alessia80 spune:
Bine v-am gasit in 2007!
Vad ca l-ati inceput in tromba!
Fetelor, m-ati distrat rau cu alaptatul asta
!
Eu sunt din tabara cu lapte praf, cu toate ca m-am bucurat, mai mult de gura voastra
- ca l-am alaptat pana la 3 luni! La fel ca Simona, ma bucur acum din plin de avantajele laptelui praf!
Cu riscul de a ma repeta, eu am fost hranita cu lapte praf din prima zi si n-am stat deloc in spital pana anul trecut! Nu am racit si sunt perfect sanatoasa...fizic
!
Am vazut ca va plangeati de scaderea imunitatii! Eu in sarcina am fost vai de capul meu, dar de cand am nascut nu m-am imbolnavit deloc, am imunitate, ma simt bine si parul meu s-a indesit serios, nici gand sa cada. O singura problema am: sanii mi-au revenit la dimensiunile initiale
!
Copilul meu mananca acum cate 150/masa si seara 180ml...cu toate astea are 6.710gr la aprope 4 luni! Cand va aud pe voi cu 7 kle la 3 luni...brrrr!
Ahhh, am m-am intalnit intr-un final cu MAMILILI[ce ti-e cu desinul asta
]. E o super draguta! Ma bucur ca am avut ocazia sa o cunosc si de-abia astept sa ne reintalnim! Cat despre MATHIAS... e un frumos...mai finutz decat in poze, daca se poate asta!...
matahut spune:
quote:
Originally posted by amarantina
Te cred si te inteleg! Si eu abia astept sa faca 2 ani sa inchid cantina. 3 luni deja au trecut
In ceea ce priveste alcoolul....eu am inteles ca o masura cand si cand nu e bai, doarme si el mai bine