Bucurii de sept - oct 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 8
adameasca spune:
Ali, ma bucur ca sunteti bine si ca ne-ati dat de veste! Spor la gasit casa si mutat!
Ralu, imi parerau sa-ti spun "ti-am spus eu"... Ideea e sa o lasi sa constientizeze ca-i e foame, chiar daca ti-e greu s-o stii nemancata... Ia las-o tu vreo 4-5 ore fara papa si sa vezi ca o sa inceapa sa-ti dea de veste ca-i e foame. Eu nu ii dau in somn Ilincai sa pape niciodata, nu i-am dat niciodata si chiar dc incerc se trezeste imediat.
Asa ca aviz mamicilor de grevisti, lasati-i sa li se faca foame, nu-i mai hraniti in somn. N-or sa moara de foame dc fac mofturi cateva zile, dar apoi or sa-si dea seama ca ora de masa e ora de masa... Am citit o data un articol intr-o revista de copii, cred ca Mami, despre o mamica ,,,, care a intampinat probleme cu nemancatul fetii tocmai ptr ca nu o lasase niciodata sa i se faca foame, ajunsese la 3 ani parca si se tinea toata ziua cu mancarea dupa ea prin casa, vesnic ii indesa ceva in gura iar copilul ajunsese sa refuze mancarea total, devine o chestie psihologica. Nu e cazul la bebei asa mici, dar nu faceti ca mamica aia, va rog.
Eu am luat cereale de la nestle chiar dc scrie pe ele ca-s de 6 luni, e doar faina de orez. Si scrie pe ele de la 6 luni tocmai ptr ca nestle recomanda alaptatul exclusiv pana la 6 luni.
Msl, nu cred ca bebe al tau are nimic dupa cazatura... Dar, altadata, cand s-o intampla, tre sa urmaresti niste semne in caz ca se loveste mai rau: dupa cazaturi puternice au stari de somnolenta si vomita... Sper sa nu fie cazul, dar mai bine sa stii ce ai de urmarit si de facut.
Dori, iote ca n-am notat niciodata perlele lui Luk, doar ce va povestesc voua, cred ca soacra-mea le noteaza pe undeva... ![]()
Sim, stii ca vorbeam noi o data pe mess de cereale si-ti ziceam ca ala Humana is scumpe, la farmaciile dona is 41 de lei. ![]()
Ileana
poze,poze si iar poze...
Luca (2 octombrie 2003) si Ilinca (29 august 2006)
O poveste fara titlu...
GETY spune:
Si mai stiu ceva: laptele artificial nu contine anticorpi.
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA (09.10.2006)
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA
_Ralu_ spune:
da, ai mare dreptate ileana! si dori! asa am sa fac! infomerate nenica! sa vedem ce-o fi!
a, si ileana, noi avem o problema cu chestia asta, ca nu lasam copilu' sa i se faca foame! si cu cainele la fel! ai mai vazut vreodata caine sa stea cu farfuriile de mancarede tot felul insirate si sa nu manance? carne, bobite pt caini (pe care nu le papa niciodata, doar se joaca cu ele), tot felul de oase si biscuiti pt caini...toate la picioarele ei! si nu mananca! decat cand vrea ea, si, eventual dupa ce au stat o zi intreaga acolo....si oricum in permanenta farfuriile sunt pline! ups! cred ca am si eu o obsesie! na!
raluca mami de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria care creste si tot creste...
o intamplare fericita...
_Ralu_ spune:
quote:
Originally posted by GETY
Si mai stiu ceva: laptele artificial nu contine anticorpi.
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA (09.10.2006)
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA
da, asa e! si totusi cum iti explici ca desi alaptati exclusiv san multi dintre puii de pe aici au fost raciti cobza, si nu o data! unde-s anticorpii?
alexia n-a fost niciodata racita! numai o data a avut ceva mucisori! dar nu cine stie ce!
raluca mami de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria care creste si tot creste...
o intamplare fericita...
matahut spune:
quote:
Originally posted by amarantina
Marina eu am trecut cu vederea toate mesajele tale de pana acum referitoare la alaptat, dar uite ca acum nu mai pot sa ma abtin sa-ti spun ca ai o obsesie cu alaptatul asta. Iar faza cu pediatra pe care ai dat-o pe usa afara ai mai povestit-o de cel putin 5 ori. Nu te supara pe mine. Si nu mi se pare ca ar exista o conspiratie impotriva alaptatului ci dimpotriva, peste tot scrie de imensele avantaje ale laptelui de mama si peste tot mamicile sunt incurajate sa alapteze cat mai mult.
Sim, nu ma supar deloc. Probabil ca ai dreptate, de fapt SIGUR ai dreptate, simt si eu ca sunt obsedata de treaba asta, fiindca imi doresc foarte mult sa o fac ca lumea.
Ma intreb insa, daca e asa cum spui tu, si peste tot scrie de imensele avanteje etc etc, atunci de ce un procent atat de mic de mame alapteaza? M-am uitat si la mamicile de nov-dec 2006 care au puiuti mici mici si vorbesc peste tot de formula... In fine, asta e.
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
_Ralu_ spune:
mama, da' stiu ca ninge! de pe la 9.30 tot ninge si iar ninge! din pacate nu se aseaza ca a plouat toata noaptea! da tot e frumos! in buc ninge?
o intamplare fericita...
_Ralu_ spune:
iata ce-am gasit:
Bebelusul seamana cu mamica
Arhiva de stiri
Rezultatele unui studiu american sustin ca bebelusul seamana cu mamica, in primul and e viata. Asa ca, nu mai credeti pe cei care spun: E leit taica-su :)
Biologii de la Universitatea din California au facut un studiu cu privire la transmiterea trasaturilor estetice care determina succesul sexual al unui individ.
Rezultatele demonstreaza ca trasaturile genetice care determina succesul estetic sunt situate in cromozomul X, pe care masculii il pot mosteni numai de la mame. Indiferent ca este vorba despre o fetita sau despre un baietel, bebelusii sub un an seamana in mod remarcabil cu mama lor si deloc sau prea putin cu tatii.
o intamplare fericita...
gripo spune:
Da, ILEANA, nu e bine sa-i dai nici in somn, ai dreptate, numai ca la mine a fost un caz mai special, stiti voi, ca vomita rau, iar cand facea pauze mari vomita si mai rau, de-aia i-am dat. Acu', daca am vazut ca e mai bine, i-am rarit rau mesele de noapte, adik ii dau pe la 10 seara, masa normala, si pe urma dimineata, pe la 5-6 cand se trezeste el si cere.
RALU, incearca si asa, si stiu cum e, ca si la mine animalutele stateau la fel, intai ele, si pe urma noi, dar se pare ca, intr-adevar, la bebei nu e bine. Bafta!
SIMO, 

si scuzeeeee, ai dreptate, m-am grabit cu rugamintile si nu m-am uitat.

Cat despre alaptatul la san, eu am intalnit oameni care au reactionat ca in cazul Ralucai, desi am nascut la Cantacuzino, adik nici chiar asa, dar in mod categoric, toti au incurajat alaptatul la san. Cat despre avantaje si dezavantaje...sunt multe de spus, dar daca e sa regret ceva, nu sunt anticorpii, sau economia facuta, sau tot ce tine de medicina, etc, singurul meu regret ca nu a mers cu alaptatul la san este intimitatea aceea care se creeaza intre mama si copil, este ceva unik, pe care nu-l pot explica si dupa care o sa tanjesc fantastic toata viata, dar nu ma mustra constiinta, pentru ca am incercat si numai eu stiu cum si cat. Asta e, uneori mai si pierzi batalii, dar nu tot razboiul.![]()
lakioana spune:
Fetelor...dupa greva foamei, la noi urmeaza ceva spectaculos:Reby mananca din 2 in 2 ore...si nu se mai satura. Daca nu ii dau tzatza cand vrea ea....face ca sirena militara. Si..l.ce e mai haios...cand ii arat tzitzi, deschide guritza si scoate niste sunete de nerabdare uitandu-se cand la ea, cand la mine. E minunata!!!!!!!!! O ador. Am si plans cand am vazut-o. Si doar va spuneam ca nu mai vrea sa manance decat rar si doar cate 3-4 minute.
Lakioana mami lui Rebeca Riana (16.09.2006)
Minunea noastra iubita-Rebeca
www.totsites.com/tot/riana_rebeca" target="_blank">Avem pagina pe internet cu poze si jurnal
_Ralu_ spune:
quote:
Originally posted by gripo
Cat despre alaptatul la san, eu am intalnit oameni care au reactionat ca in cazul Ralucai, desi am nascut la Cantacuzino, adik nici chiar asa, dar in mod categoric, toti au incurajat alaptatul la san. DORI, mami lui RADU ANDREI11 septembrie 2006
www.totsites.com/tot/raduandrei" target="_blank">site
varsta RADUCU
poze
a, la mine a fost nasol rau! parca erau apucati toti. cel putin eu asa ii vedeam1 nu intelegeau ca eu n-am lapte deloc si copilu moare de foame! si mi-au facut asa de bine, incat am pierdut laptele de tot si nici sansa de recuperare n-am mai avut! fiindca am facut o depresie de toata frumusetea in spital cand imi vedeam copilu' urland de foame si nimeni nu ma ajuta....asa ca sustinut alpatatul, nu zice nimeni, nu! dar cu cap! nu asa! ei l-au sustinut pana n-am maia vut deloc! buna treaba!
o intamplare fericita...