Bucurii de sept - oct 2006 (23)
Raspunsuri - Pagina 7
gripo spune:
RALU, dar ai incercat si sa o lasi sa rabde de foame pana urla? la Raducu a mers si asa, chiar daca mananca putin ziua, macar mananca.
Am trimis si eu poza pentru link-ul cu Craciunul, va rog sa mi-o adaugati si mie, va multumesc frumos.
matahut spune:
Am citit chiar ieri pe net ca IOMC a desfasurat un proiect-campanie pro alaptare in care a antrenat si firmele de lapte praf cu conditia de a-si promova produsele pentru peste 6 luni. Probabil de asta nu mai sunt pe piata cereale pentru mai putin de 6 luni de la anumite firme. Oricum, eu zic ca asta ar trebui sa spuna ceva....fiindca nu castiga nimeni din diversificarea mai tarzie (decat bebe), in schimb din cea timpurie....se imbogatesc firmele producatoare de formule. Probabil sunt eu obsedata, dar mie mi se pare ca e o intreaga conspiratie impotriva alaptarii tocamai pentru ca interesele sunt ffff mari. Ma uit si pe subiectele despre alaptat cum povestesc fetele ca pediatrii sau dr de fam le-au descurajat cu alaptatul. SI, v-am spus, am dat si eu de o asemenea dr, pe care insa am expediat-o de urgenta ca mi-am dat seama unde bate. Oricum, toti au in cabinete reclame de la firme de genul asta, ba chiar inca din maternitate te bombardeaza cu carticele si sfaturi....ce cereale, ce formula...bine, undeva, jos scrie si ca laptele de mama e cel mai bun, dar asta imi suna tare fals, cam ca "fumatul dauneaza grav sanatatii" de pe uriasele reclame din oras. Eu ma consider norocoasa ca pediatra pe care o consult eu este de la IOMC si are alte vederi...Nu vreau sa o laud, dar e o persoana extraordinara, e sefa de sectie la sectia de terapie intensiva a IOMC si salveaza zilnic multe vieti de puiuti. E o tipa tanara si fffff informata, la cateva luni e ba in SUA, ba in Japonia, ba in Europa la congrese, schimb de experienta. E si cadru didactic la facultatea de medicina si asta e tare bine, ca poate nu vor mai iesi dr din astia talambi. Pur si simplu tipa pe care vroiam sa o iau dr de fam pentru Maruca, tinerica tinerica, a inceput sa imi spuna cum a invatat ea in facultate metoda moderna de hranire a bebeului (cu diversificare la 6 luni, alaptat pana la 2 ani etc etc), dar ca la ei la dispensar nu se aplica asta, ci metoda traitionala, cu diversificat la 2 luni, ca ei nu poa sa raporteze copii distrofici (sa stea sa astepte sa ia in greutate de la san...si mai bine sa bage formula si cereale). In fine, mi-am zis of-ul bazandu-ma pe faptul ca cele care nu vor fi de acord cu ceea ce am spus aici nu vor arunca cu rosii ci vor trece peste, dar i ca poate unora le-am fost de folos cu ceva.
Marina, mamica Anei (21.05.03) si a Marucai (29.09.06)
_Ralu_ spune:
marina, nu stiu cum de ai dat tu numai peste asemenea doctori, ca eu una, inca din maternitate am fost bombardata exact pe dos! eu n-aveam pic de lapte si ei nu si nu! sa nu cumva sa-i dau la copil formula! asistentele si pediatra de la spital imi ziceau: nu, sa nu-i dai formula! eu ziceam ca moare copilu' de foame si ele nu si nu! sa stau toata ziua cu tata-n gura la copil dar sa nu-i dau formula! ginecoloaga mea la fel! "nu exista sa n-ai lapte! nu-i da formula!"
la dispensar, dr de fam la fel....
eu n-am fost asa de puternica, si consider ca am luat decizia corectea, dar asta e alta treaba!
asta vroiam de fapt sa-ti zic! s-ar putea totusi sa ai tu o "obsesie" asa cum zici, si sa crezi ca totul e doar o maaare conspiratie! eu personal n-am intalnit pe nimeni care sa-mi recomande sa-i dau formula! ba chiar cand spun ca dau lapte praf la bb, toti se uita la mine cu o oarecare compatimire!
numa eu sunt gica contra!![]()
raluca mami de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria care creste si tot creste...
o intamplare fericita...
matahut spune:
Eloise, uite tratamentul dat de doamana dr Pop pentru orjelete:
1. o solutie preparata la farmacie, astfel:
oxacilina 0,20 gr
dexa jumatate de fiola
apa distilata 10 ml
Pus cate o picatura de 6 ori pe zi
2. Oscilococcinum, 1 tubulet la 12 ore, 3 zile
3. Vit A forte, o cutie (cate 2 pastile pe saptamana timp de o luna)
4. Vitamina C efervescenta (Redoxon) 1 pe zi timp de 10 zile
Toate astea cat mai repede de la debut...ceea ce la tine e cam tarziu, dar merita incercat. Apoi, repetat tratamentul primavara si toamna, fara picaturi. Asadar, se pare ca intr-adevar sunt de la imunitate scazuta....
Eu l-am trimis acum pe tati sa imi prepare picaturici ca mie mi s-a intins infectia de la nas la ochi si am ochii rosii ca ciresele. O sa incerc cu astea....Mi-am pus si laptic de la tzitzi, dar ...nik
amarantina spune:
Dori daca te uitai vedeai ca am pus poza in album.![]()
Marina eu am trecut cu vederea toate mesajele tale de pana acum referitoare la alaptat, dar uite ca acum nu mai pot sa ma abtin sa-ti spun ca ai o obsesie cu alaptatul asta. Iar faza cu pediatra pe care ai dat-o pe usa afara ai mai povestit-o de cel putin 5 ori. Nu te supara pe mine. Si nu mi se pare ca ar exista o conspiratie impotriva alaptatului ci dimpotriva, peste tot scrie de imensele avantaje ale laptelui de mama si peste tot mamicile sunt incurajate sa alapteze cat mai mult.
_Ralu_ spune:
aaa, si-n toate brosurile pe care le-am primit la spital si toate cartile pe care le-am luat, sunt insirate pe larg toate dezavantajele hranei artificiale (pe care fie vb intre noi eu nu prea le cred) si cat de benefic e alaptatul pt bb etc etc....nici macar o sg brosura cu reclama la lapte praf n-am vazut printre ce-am primit la spital!
cand am intrebat o asistenta ce lapte praf sa cumpar cand aj acasa s-a uitat de 10 ori in stg si-n dreapta sa n-o vada cineva si mi-a soptit:"nan!"
alta asistenta nu vroia sa-i dea la bb lapte praf sa pape ca zicea ca nu-i voie! n-au voie sa dea decat, eventual un pic de glucoza, ca se considera ca daca le da lapte praf nu mai sug, ca-s satui, si se duce si laptele la mama! a trb sa-i indes eu vreo 200.000 in buzunar sa-i dea sa pape ca nu vroia! zicea ca-i e frica sa n-o vada cineva ca pur si simplu n-au voie...
asa ca zau, ca am senzatia ca tu esti f indarjita pe acest sub si cauti numai partile negative!
nu te superi, nu? n-am zis cu rautate!
raluca mami de www.totsites.com/tot/alexia-maria" target="_blank">alexia-maria care creste si tot creste...
o intamplare fericita...
GETY spune:
Ralukutza, ai si tu dreptate, sunt mamici care nu au lapte, cum se zice, sau au, dar nu este bun, nu creste copilul in greutate (de la o mamica am aflat asta).
Dar si Cucuoancea are dreptate, ca laptele de mama este cel mai sanatos. Nu stiu si la noi in Maternitate era chiar un program de snanatate de la DSP care se chema chiar asa "Promovarea alaptarii la san" si pe geamuri lipite; "alaptatul - primul sau drept"
GETY, MAMICA DE MARIA DIANA (09.10.2006)
VARSTA MARIA DIANA
POZE MARIA DIANA
matahut spune:
Ralu, ai nascut cumva la Municipal (in infe, Universitar)? Ala e cam singurul spital unde se promoveaza cu adevarat alaptatul. EU am fost foarte dezamagita de spitalul unde am nascut. Pe cat de buna echipa de la obstetrica, pe atat de proapsta cea de la neunatologie...Pe Maruca o gaseam mereu cu biberonul langa cap....nu vroiau sa te cheme cand ii era foame copilului, nu vroiau nici sa ma primesca la ea daca nu era ora de alaptare....Le-am urat, copilul meu 24 de ore cat am stat (Slava DOmnului!!!) daca a supt de 2 ori, fiindca la orelel lor; Maruca ormea dusa ca tocmai ii infipsesera biberonul in gura. Erau acolo mamici cu mastita, care trebuiau neaparat sa alapteze (chiar eu eram cu una in salon), care le dadea asistentelor bani sa o cheme....si degeaba, luau banii si ii bagau biberonul. Mie mi s-a parut inadmisibil. Cand am plecat, toate asistentele s-au uitat la mine urat ca plec asa de repede si nu mai cotizetz acolo la fiecare alaptat....Inainte sa imi dea biletul de iesire, asistenta de pe lauzie m-a intrebat, "bine, bine, dar ati vorbit cu neunatoloaga ce lapte sa ii dati?" La care eu "cum ce lapte, laptele MEU!!!" "Pai, dar aveti????????" In fine, bine ca am scapat de acolo. Probabil, de fapt, sigur experienta mea m-a determinat sa reactionez asa...
_Ralu_ spune:
nu zic ca nu-i bun! e bun! e f bun! e extraordinar de bun! e cel mai bun!
dar de aici si pana la conspiratie impotriva alaptatului....nu stiu!
o intamplare fericita...
_Ralu_ spune:
da, marina! la municipal am nascut!
dar ceilalti medici? pediatrul nostru, med de fam? nici ei nu sunt impotriva alaptatului! poate traiesc eu intr-o lume perfecta cu oameni perfecti, cu medici perfecti! poate i-ai intalnit tu pe toti ceilalti! poate pur si simplu ai avut ghinion!
oricum tu stii ce e cel mai bine pt copilul tau si nimeni nu te impiedica sa-i oferi asta!
o intamplare fericita...