PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (20)
Raspunsuri - Pagina 25
amiss_zip spune:
quote:
Originally posted by mada_mxm
Fetelor am si eu o intrebare: oare fata mea e gata de solide?
Ca ea bea de 4 ori pe zi cate 210 ml de apa cu 7 masuri de lapte, ca pe cutie scrie ca asa trebuie pana la 6 luni, deci in total cam 230 de ml de lapte odata si efectiv le scurge le termina nu mai ramane nimic e curat biberonul si uneori mai miorlaie si mai devreme de 4 ore. Stiti ca eu am mai incercat sa ii dau cereale si piure de fructe dar nu i-au placut deloc si am zis ca mai astept.
si acum ma intreb daca ea la 4 luni jumate are 8, 140 de kg sa ii dau cereale? Mi se nu se ingrase prea tare. Sau sa incerc cu supa de legume sa ii dau la inceput zeama si apoi cate o leguma pasata?
Aici daca ii intrebi ei zic sa incepi de la 6 luni si atunci cu piureuri de fructe si cu cereale.
Voi ce credeti sa incerc cu supa? Sau sa mai incerc iar cu cereale?
---------------------------------------
Mada siArianna Raisa (21.08.2006)
Si mie pediatra mi-a recomandat sa incep cu pireu de legume apoi sa introduc carnitza apoi fructele dimineata apoi cereale seara. Intervalele intre ele fiind de 1, 2 saptamanide la caz la caz.
Petra in schimb nu a acceptat legumele. Si atunci pediatra a zis ca pot sa intrerup legumele si sa reincep cu supa pentru a obisnui copilul cu gustul. Altfel e posibil sa mi le refuze si cand va creste.
Eu zic sa ii dai pireu de legume, il faci mai dulce (pui o lingura de cereale in el) si daca nu ii place scoti cate o leguma sa vezi ce ii place sau intrerupi cateva zile si ii dai fructe dimineata si reincepi cu supa de legume.
La Petra am intrerupt legumele 1 2 saptamani si am reluat iar cu pireu de legume si l-a acceptat muult mai bine.
Succes!!
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filmewww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra
dariana spune:
Elya, si eu mananc mult, chiar se sperie almeu sotz! Si se cam pune pe burta, in rest nu.
Uram si noi LA MULTZI ANI tuturor sarbatoritzilor de azi.
Dariana si Darius (30.07.2006)
amiss_zip spune:
quote:
Originally posted by adelapop
cum reusiti sa le dati fructele bebeilor????? papa???
bianca mananca fffff bine cerealele cu mar si morcov si mananca binisor mai cu forta piureul de legume insa fructele cred ca le uraste mititica
si dr mi-a zis sa incerc sa ii bag si fructe neaparatsi amajuns de ii deschid gurita cu degetele
*
ce sfat imi dati???? dar va rog mult sa imi raspundeti - sa nu sariti peste mesajscumpei
Bianca Maria
sau ... fa o pauza de o saptamanna la fructe si apoi da-i iar. Petra a mancat binisor marul ras dar cand am pus banana, rade borcanelele. E posibil sa nu ii placa orice fructe.
Eu una m-am convins! Cand copilului nu ii place mancarea, nu mananca! Dar cand ii place deschide singur gurita si papa tot! Nu am crezut vreodata ca Petra va deschide guritza si va rade 120 g de mar cu banane
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filmewww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra
adelapop spune:
miha tinem pumnii....si suntem aici cand vrei tu
succes la job!
consi multumesc pt sfat - maine ii coc mar (eu ii dadeam mar rud, ananas, banana)
mititica manca fff putin si le considera ca o masa si nu mai papa nimic altceva cateva ore bune si asta ma dispera
emiliapop ai slabit de la 83 la 66 deja??????????? suuuper
eu sunt sigura ca o sa slabesc dupa ce nu mai alaptez
stiam ca 6-8 luni sunt ideale pt alaptat, voi credeti ca e necesar si mai mult??
quote:
Originally posted by Consi
Adelapop incearca sa-i dai suc de fructe. Iar fructele din puree sa le fierbi/coci, iar apoi sa le dai prin blender.
Consi siLuca meu (19.07.2006)
atat sunt de mare
pozele noastre
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
scumpei
Bianca Maria
adelapop spune:
maryion am renuntat la suc pentru ne ia aproape o ora sa bea 30 ml suc cu lingurita
bianca suge la san si nu ia biberonul
si dupa suc nu mai bea lapte si nu i se mai face foame cateva ore....daca ar manca suficient ar fi ok dar la cateva zeci de ml mi se pare ca nu ii este de ajuns
si-asa fara suc trage din ce in ce mai putin la san
quote:
Originally posted by maryion
Adelapop, dar ce fructe ii dai?
Consi are dreptate. Eu asa ii dau lui Darius.
Ii fac pure din mar sau para, dar fierte ca pt compot.
Banana i-o dau natur, dar tot mixata cu mixerul si in combinatie cu iaurt natural sau branzica.
Si, deasemenea, suc natural; de cateva zile bea mai putin, insa eu tot insist.![]()
![]()
La Multi Ani Ionilor si Ioanelor.
Varsta Darius: http://b1.lilypie.com/aQySp2.png
Poze:
http://new.photos.yahoo.com/maryion_71/album/576460762381149389
Mary mama lui Darius-Theodor nascut pe 14 iulie 2006
scumpei
Bianca Maria
Tweety7 spune:
La multi ani Ioni, Ioane, piersicuti si piersicute!!!
Galeria foto www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei www.choosing2lose.com/tickers/4597e78c6bb5e/weightloss.png" target="_blank">Greutatea mea
Andra, tati Costin si
Clara
ani_nutu spune:
La multi ani, mamici si
, sper ca si mai sanatosi si mai fericiti in noul an!!
Abia reusesc sa citesc toate mesajele decand n-am mai intrat, si cum citesc 2-3 pagini se trezeste piticu' si vrea sa se joace.
Azi am reusit sa gatesc, sa fac un pic curat...ca de vreo 3 zile e cam miorlait. E mult mai nervos, cred ca incep gingiile, fiindca roadem cate 3 degete deodata, iar cand roade jucariile il enerveaza asa rau ca vorbeste cu ele in gura, probabil nu le prinde prea bine in gura.
Problema este ca noi am fost plecati fara Mihaita cam 5-6 zile la munte de revelion, si a stat la mama, iar cand l-am luat inapoi o zi a fost mai nervos si nu a vrut sa pape. Nici macar lapte care-l bea una-doua nu vroia sa-i dau eu. De papa cu lingurita nici nu mai vb. Abia ii invatasem sa manance dimineata jumate de mar cu bisuiti...acum decat il gusta si nu mai deschide gura. Cred ca tre' sa o iau de la capat si cu fructele si cu pireurile.
Azi am incercat pt. prima data branzica cu pere si a papat o lingurita de branzica, amestecata cu 1/4 para si cu jumatate de biscuite. Si a papat tot. Macar ii place ceva cu lingurita...
Pireurile in schimb, nu mananca deloc...i le pun in bibe pana la urma si le papa asa...cu supa.
Vroiam sa intreb de carnica: de carne le-ati dat voi bebeilor prima data si am vazut unele pareri ca trbuie fiarta separat de supa de legume. Eu vreau sa-i dau pasat mai intai carnica in supa, si cand va manca bine cu lingurita sa i-o dau in pireu cu lingurita.
La multi ani inca o data pentru Ionutii si Ionelele sarbatorite azi.
ani_nutu spune:
Tot vad parerei cum ca, daca nu-i plac legumele sa le combin cu lapte sau cu cereale. Am incercat sa-i dau cereale cu piersici de lA hUMANA SI-I PLAC MULT. ma gandeam sa le combin cu ceva...dar numai cu fructe.
Cu legumele cred ca o sa incerc sa le combin cu lapte, sa vad daca mananca mai mult decat 1 lingurita.
Voi cum ati facut? Chiar nu-mi dau seama daca nu-i place lingurita sau ce-i dau eu sa pape.
Please...lamuriti-ma putin si pe mine ca stau cateodaTA si 1 h sa-i dau papa cu lingurita, mai ales la pranz. Cnd il prind cu gura cascata...ii bag un varf de lingurita si el ma stropeste peste tot cu papa.
geliza spune:
multumim tuturor ce ne-au urat de ziua noastra si uram si noi LA MULTI ANI tuturor Ionilor si Ioanelor....sicelor care fac azi 6 luni (ca 5 facem numai noi din listuta)
Sarilla, vezi ca borcanelele Hipp cu carne contin sare....i-am dat si eu Ilincai si cand am gustat sa vad cat e de cald am simtit sarat....si m-am pus pe citit eticheta...scria printre altele "sare iodata " nu stiu cat...si cand termina de enumerat ingredientele scria "acest produs nu are adaosuri de sare, zahar etc"

.....am mai amanat momentul....acum ii dau numai legume de la hipp si o sa incep sa-i prepar eu ca sa-i pot pune si carne....sau mai poti adauga ru carne in borcanele fara....eu asa voi face daca nu le va accepta pe cele facute de mine....
Eliza cu Ilinca (7 aug 2006) si Mara (24 ian 2002)fete cucuiete
"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)
amiss_zip spune:
quote:
borcanelele Hipp cu carne contin sare....i-am dat si eu Ilincai si cand am gustat sa vad cat e de cald am simtit sarat....si m-am pus pe citit eticheta...scria printre altele "sare iodata " nu stiu cat...si cand termina de enumerat ingredientele scria "acest produs nu are adaosuri de sare, zahar etc"
n-am mai pomenit asa ceva.Eu am luat din lipsa de alternative odata cereale cu banane Bebelac. Petra era innebunita dupa ele! Cand dau sa gust...