Fulguletzi de noiembrie-decembrie 2006 (1)
Raspunsuri - Pagina 16
doradora spune:
quote:
Originally posted by anateo2004
Elise,noi i-am luat lui bb costum cosmonaut de la Z,este pt 3luni,ii e marisor dar la cat de repede cresc e ok si am mai primit un costum sub forma de sac(are gluga si maneci,dar nu are picioare).
Ana mamica de doi iezi Teodora(20.04.2004) si Sebastian(11.12.2006)
si noi il avem de la z, dar mi se pare urias. ca o sa crestem e una, dar momentan e mare. uite, am si o poza in care e bebe minuscula fata de cosmonaut...
chris +
alexandra 07.12.2006bebe alexandra
bamboletta spune:
Raportez baita,mancat si somnic ca un ingeras 

Multumim fetelor de urari
am fata mare de acuma ![]()
Lavini_p-ti-am trimis pe e-mail acum sper sa-ti ajunga 
Chris80-mai facut sa rad
cu kk si foarfeca(sper ca nu te superi)
Carla2005,Panaa,Lory32-

Fatima-sa fie intr-un ceas bun botezul 
Kokorina-cand e ziua ta?sa te trecem in lista de sarbatorite ![]()

Karina
Bamboletta
de
Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
varsta Antonia
ruxandra_sb spune:
Ma bucur sa va zic ca am vorbit cu Raluca.
Adina e mult mai bine si maine vor ajunge probabil acasa.
Restul va va povesti Raluca, speram cat mai curand; de abia asteapta. Auziti ce ne-a intrebat "daca o mai primim?" !!!
avem 8 saptamani
Are mama doi flacai.. Matei (4) si
Grigore
lory32 spune:
Fetele,
Ce marca de apa plata folositi pentru prepararea laptelui praf? Si de la ce varsta ati inceput sa le dati calciu? si sub ce forma? Deliuta face 2 luni pe 10 ianuarie, iar pediatra mi-a recomandat sa incep sa ii dau de pe data de 5 un sirop care se numeste OSTEOCARE -cate 2.5 ml de 2 ori/zi, 10 zile la rand cu 20 zile pauza.Ati folosit asa ceva? Mersic! 
Lory, mamicutza de Delia Ana-Maria ( 10 nov 2006}
a_deju spune:
buna seara fetele! scriu repede repede, ca de la baita-masaj-supt-adormit si pana acum am stat sa citesc ce-ati mai scris voi, si acu' deja trebuie sa ma pregatesc de o noua tura :)
dandusa, cu degetul e veselie mare in familie, am zis eu ca suzeta ramane pt tati :)) in ultima vreme ne-am abtinut totusi amandoi, si la eric m-am prins eu ca e semn de foame (e ceva gen galben la semafor, inainte de a da verde la urlete :)) ).
m_monique: eu ii dau baby drink, il prepar exact cum scrie pe cutie, adica in 50 ml de apa fiarta si racita, si cantitatea asta ne ajunge toata ziua (de fapt, il bea in doua reprize, o data la pranz jumate, o data mai pe seara, de obicei il amagesc inainte de baita). il las sa bea cat vrea el, si singur se opreste la jumatate din cantitate, deci banuiesc ca atat ii trebuie sa se hidrateze (desi in mama si copilul si cam prin toate cartile scrie ca la copilul alaptat la san nu se da ceai, apa, nimic.... noi am apelat la ceiut o data pt ca avea buzitele f uscate, si a doua, evident, din cauza colicilor).
lavinia_p: la debridat torni apa fiarta si racita sau apa plata in sticluta cu prafuletul pana la semnul de la gatul sticlei (daca te uiti atent o sa vezi ca e un cerc trasat la baza gatului).
aka: cojitul e ceva normal, ca pielicica de bebe se exfoliaza dupa atata timp de stat in lichid amniotic, dar isi revine foarte repede, mai ales daca il ajuti pe bebe la baita un doua linguri de amidon (foarte bun cicatrizant pt piele) dizolvate in apa in care-l speli, si cu un masaj bun cu ulei de corp (noi folosim nivea, dar e bun orice in afara de johnson care da niste alergii nasoale din cate am auzit de la multa lume) dupa ce l-ai scos din apa si l-ai sters asa cat sa ramana un pic umed.
gata fetele, va pupam si..noapte usoara!
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
ERIC
roxana c. spune:
Am revenit.Deci:
Fatima, daca n-are febra, nu cred sa aiba ceva, adevarul este ca nici Calin n-avea febra, dar tusea, si de dimineata pana seara mi se parea ca tusea mai rau, si nu stiam nici ce sa-i dau ptr tuse, d-aia m-am dus la urgente, mi-a fost frica sa nu faca vreo complicatie daca nu-i dadeam ceva ptr tuse. Stai linistita, daca-i dai Stodal, ii va trece, eu i-am dat Bromhexin cum mi-a spus doctorita, dar are un gust....sa-l vezi cum face dupa ce-i dau...Unde faceti botezul?
Apropos de botez, ca mi-am adus aminte: cate feluri de mancare veti da? Noi am vrea 3: aperitiv, friptura si ficatei sau peste. Plus tortul si bauturile. Voi cum veti da?
Roxana,
de
Calin(9.11.2006),Oana(21.07.97) si Ana-Maria(4.02.02)
a_deju spune:
quote:
Originally posted by lory32
Fetele,
Ce marca de apa plata folositi pentru prepararea laptelui praf? Si de la ce varsta ati inceput sa le dati calciu? si sub ce forma? Deliuta face 2 luni pe 10 ianuarie, iar pediatra mi-a recomandat sa incep sa ii dau de pe data de 5 un sirop care se numeste OSTEOCARE -cate 2.5 ml de 2 ori/zi, 10 zile la rand cu 20 zile pauza.Ati folosit asa ceva? Mersic!
Lory, mamicutza de Delia Ana-Maria ( 10 nov 2006}
lory, noi mergem cu incredere pe apa fiarta si racita, ca-i mai buna decat toate. apa plata banuiesc ca poti folosi de oricare, ca tot aia e... cat despre calciu, maine eric ia deja a doua jumatate din a cincea fiola - ca sa explic mai pe clar: ii dau gluconat de calciu fiola, cate 5 ml pe zi ( 1 fiola are 10 ml). doza de maine e ultima pe luna asta... tot 20 de zile pauza pana la urmatoarele, si tot asa, dar nu mai stiu pana cand:) o sa intreb si eu pediatrul, cand om gasi si noi unul, ca pana acum am bagat totul la sfatul mamei mele (medic de familie). dar din ce am vazut ca ai scris acolo, in afara de "materialul didactic", se potrivesc toate, si cantitate, si durata de administrare.
pupici :)
Deea, mami de Eric (15.12.2006)
ERIC
Mirona spune:
buna seara fetelor,
incerc si eu sa raspund catorva dintre voi - nu va suparati daca nu reusesc tuturor. 
Zic si eu
Anamaria
de Mayaione
pentru Maria Isabela
de luly
pentru David Alexandru
de Dianocica
Va multumesc tuturor celor ce ne-au urat
pentru micutza noastra terorista.
Abia acum am reusit sa scap - toata ziua a supt haotic, a dormit haotic si a avut colici. Cand ziceam ca am scapat ... a avut o criza cam mare.
Am comandat din germania la matusa mea acele supozitori de care vorbea Kokorina noastra
. Ma si gandeam ca am comandat degeaba. Ei bine - azi am bagat o jumatate la micuta.
Dupa baitza i-am dat din nou formula - sa o stiu clar satula si sa doarma - in timp ce papa ... a tras o portie de kk de iar am luat-o de la capat.
Parca era supozitor de ameliorat colicii nu de facut kk.
Ma rog - acum doarme linistita.
Ruxandra parca ma intreba de ce ii dau acum bebelac - pentru canu mai accepta milupa si nici nan si nici bebelac nu accepta oricand - doar cand vrea ea - noi cica alaptam exclusiv.
Chris nu te mai panica - bebe nu ia in fiecare saptamana la fel - are tot timpul sa ia in greutate - pe luna 700 - abia atunci te pronunti daca e sau nu ok. Continua cu alaptarea si pune-o cat mai des la san. Da-i completare doar daca nu se satura - deci dupa san, eventual seara ii dai doar lapte praf. Asta a fost metoda mea si am ajuns la 6 saptamani sa alaptez exclusiv - acum ia 200 g pe saptamana - eu zic ca e ok.
Cu supozitorul - am patit-o si noi - de 2 ori deja.
lory32 eu folosesc apa de robinet - fiarta si racita.
ruxandra_sb multumim de vestile de la Ralu - normal ca o primim inapoi in grup - ne e chiar dor de postarile ei.
Fetelor - nu ma mai admirati atata cu programul meu - ca de fapt programul mi-l face ea mie. Asa am adus-o de la maternitate cu acest program - si vad ca si-l pastreaza - mai da uneori si pe langa ... dar incerc sao corectez - nu-mi merge tot timpul.
iar urla - si iar nu am terminat de raspuns. am fugit
va 
Miro si Karina Ioana (3 noiembrie 2006) 1,2, - filmuletze Karina www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061127&ctime=132700" target="_blank">1,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061201&ctime=005102" target="_blank">2,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061204&ctime=132558" target="_blank">3,
am o nepotica talentata, o burtica in amintire, si o BB-lina zbenguita
doradora spune:
am vrut sa scriu, dar a facut tastatura figuri, asa ca am restartat calculatorul si evident am uitat ce aveam in minte. sa incercam o reconstituire:
-bamboletta e de ras toata chestia, primul lucru pe care l-am facut a fost o poza, dupa care m-am apropiat de locul faptei si am intervenit. oricum, mai bine nu interveneam, ca din cauza rasului nu am fost atenta si am lasat piciorusele lui bebe libere, iar ele au aterizat drept in rahat. sa ne vezi dupa aia la dus, ca nu era de chiuveta toata treaba, eu cu bebe in brate, si alex cu jetul de apa pe noi...
-nici noi nu folosim apa plata, ci de la robinet si fiarta 5 minute
-doamne, ce lupta pe mine cu supozitorul... l-am taiat, dupa cum bine am preluat ideea de la voi, i-am rotunjit marginile, dar cand a venit momentul de introdus... cam alunecos supozitorul si cam mic locul de intrare...intelegeti voi...
-insist in treaba cu alaptatul , mai intai san 30 de minute si dupa aia restul de completare. m-am apucat si de galactogil, care seamana teribil ca forma cu hrana pt iepure, si rade alex de mine de se strica... mai rontaie cineva din asta? vreun rezultat vizibil?
chris +
alexandra 07.12.2006
bebe alexandra
doradora spune:
a, si cu foarfeca in body, e al doilea cu soarta asta-primul, tot primit de la finutza, era cam mic, dar am constata de abia dupa ce i l-am varat pe cap cu chiu cu vai si nu il mai puteam scoate. iar la asta nu am avut nici un regret, ca altfel as fi uns-o si pe fatza si pe ceafa si pe urechi, bietul copil! oricum, si daca nu era primit si deja folosit, chit ca era nou-noutz, tot soarta asta o avea!
chris +
alexandra 07.12.2006
bebe alexandra