* Ghiocei de martie-aprilie 2006 (26) *
Raspunsuri - Pagina 19
Stefanna spune:
Catrinel
mersic de grija.V-am citi asa printre picaturi, ca am clacat psihic.Mi-e asa de ciuda ca ai-am dat raceala fetei, care sufera asa de mult.Aseara respira de parca inghitise un fuieras... dgn bronsiolita. Desigur nu e sfarsitu lumii, si nici singuru bebe care se imbolnaveste, dar io mi-am propus ca daca tot alapatul a fost un esec cumplit( 2 saptamani), macar sa nu o racesc pana la un an.Si nu numai ca ma racit-o, dar am facut-o de-a dreptul de oaie.Acum e ceva mai binisor, dar e suparici.Drept mangaiere, sau linistire de constiinta pt bien, noaptea dormim amandoua.Nu pot sa o las singura, mai ales ca daca sta culcata perfect orizontal i se infunda nasu instantaneu si nu mai respira.
Cam asta e marea mea tristete, in rest, statinar gheata la mal... stau in casa singurica, si visez ca in curand am sa zbor la mami al meu, si va fi mult mai bine.POate o conving sa se reintoarca la noi, ca e tare greu sa fiu singura, sotul lucreaza destul de mult si ma cam simt prizoniera in propria mea casa.Gata ajunge cu smiorcaiala ca nu face bine la mansarda...
Va pupic si sanatate la bebeii mucosi
Stefanna si
Nicola (22 martie 2006)
catrinutza spune:
Neata fetili cochetili....

Am fost la medica...ea ramane la ideea ei ca nu a fost rujeola, ca neaparat trebuia sa ii ramana ceva pete maronii pe ea...cica e posibil sa fi fost o eruptie din cauza de raceala/viroza ceva...unde puii mei o fi fost raceala ca io zau ca n-am vazut-o....ba chiar m-a intrebat cam ce varsta avea doctoritza la care am fost la spital, ca ea nu a mai vazut caz de rujeola de vreo 10 ani....drept urmare va trebui sa ne ducem la Institutul Cantacuzino si sa ii facem o analiza care sa determine daca are sau nu anticorpii de rujeola sau nu, analiza pe care va trebui sa dau vreo 800.000 pentru ca ....punct 

Plus ca trebuie sa aflu daca nu cumva trebuie sa fie nemancata atunci cand ii face analiza....si sa te tii dicstractie la maxim...![]()
![]()
Cinstitta sa fiu, tare as vrea sa fi fost rujeola ( in primul rand, ca a scapat mai usor, cred eu)si in plus sa i-o flutur lu' baba de pediatra .....
In rest ne-am cantarit si am sarit cu vreo 300 de grame peste 10 kile
....cica e iecstrem de bine si tre sa bagam niste calciu in ea, mai ales ca a inceput sa mearga....mai conteaza ca eu ii spun ca ea merge de la 6 luni???!!!
Andreea....mai, acum fara suparare, i-ati facut un copro lu' Bubu???? ca in general prezenta unui parazit intestinal e asociata cu apetit crescut, dar de pus pe oase ceva carnitza mai putin....cu atat cu cat nu face multa miscare care sa ii "consume" din calorii...merita verificat...Trantitorul de sertare pupa locuitorul din sertare....
Ameera...vazut poze...gigea bebe...dar oare au fost fetele noastre asa de mici de iti incapeau intr-o palma????!!!! ca eu nu cred! ![]()
Vad ca lumea piticilor sta bine la capitolul mancare...eu am mai limitat-o la lapte ca ajunsese sa manace apropae 300 ml la o masa si mi s-a parut prea mult...asa ca la noi arata cam asa:
- dim 5-6-7-8...depinde de cat de obosita e - lapte cam 270-300 (cu cat se scoala mai tarziu cu atat manaca mai putin, nu ma intrebati de ce ca nu stiu) si drept urmare ii bag ceva solid (faimosii soldatei, care de multe ori ii dau cu linguritza - galbenus si smantana - fac un fel de crema, cascaval, dulceata facuta in casa, paine si am zis ca o sa ii fac si pate din ficat, frecat cu unt si pe urma lapte
- pe la 10-11 fructe la greu, care se servesc la bibe daca e lichid sau cu linguritza daca e pasta
- pranz 13-14 supa de legume cu carnitza, cu galusti, bors (si piure de legume si zeama)- de multe ori carnitza o fierb cu legumele, dar i-o dau la felul doi si un felul doi: mancarici de tot felul cu sosuri si fara sosuri, mamaligutze cu branzici, piure de cartofi cu carnitze cu sos
- 17-18-19 depinde cum a primit pranzul - ori din mancaricile de la pranz ori iaurt cu biscu, ori ii fac ceva cu lapte
- 20,30-21 iaurt si lapte in completare cam 200 si ceva...varianta asta ii tine mai bine de foame peste noapte...
Am descoperit ca daca ii pun niste coaja de lamaie rasa in chestiile cu lapte si ceva zahar vanilat, se duce papoa pe gat de numa-numa....
In rest rontaie la paine intr-o veselie ( de fapt rontaie tot ce prinde intr-o veselie), bea ceai indulcit cu miere si zau ca n-a facut nici un botulism....si aviz mamicilor carora nu le papa bebeii - de cand ii dau miere de albine papa fff bine, exceptie momnetele de dintosenie, care oricum se manifesta prin scaderea apetitului orice ai face + ca regleaza tranzitul intestinal + in timp ajuta la intarirea sistemul imunitar + fixeaza calciul ffff bine in oase...parerea mea e ca daca iei mierea dintr-un loc verificat, deci nu taraba din piata, nu vad sa fie probleme...si de cate cazuri de botulism ati auzit voi facute de la miere????![]()
![]()
In loc de compot prefer sa ii dau fructele crude ca au mai multe vitamine.
In rest atomul electic, zis duracell continua sa nu se dezminta, umbla peste tot, cum prinde o geanta cum o taraie prin toata casa, face lupte greco-romane cu ursoiu' de plus, vorbeste toata ziua, fura orice din sifonier, ma ajuta cu ordinea in camera (eu fac ordine, ea vine in urma si verifica si daca nu ii place, le scoate si ma pune sa le fac din nou), adora sa se joace cu orice numai cu jucariile ei...Catrinele, ne luam de mana....telecomenzi, telefoane, cd-uri, chei, cabluri etc), isi deschide combina audio si danseaza super incantata sau ma invita si pe mine la dans....si astea printre multe altele....
Gata, acum fug sa incerc sa fac ordine asa cum vrea ea....![]()
![]()

------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006)
Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
micaalsa spune:
Tili, si eu o alaptez inca pe Iulia, am inceput sa-i mai inlocuiesc si cu lapte praf dar asta de putin timp, de vreo 2 sapt. Cred ca ea desi mananca putin asimileaza foarte bine alimentele pentru ca altfel nu-mi explic cum de-i asa bubulina. Ma chinui cateodata cu ea sa manance si de-abia-i indes 3-4 lingurite in gurita. Ce mai, copii si copii... Nu stiu ce sa zic ... daca tu vrei sa-l alaptezi cat mai mult timp atunci e doar alegerea ta, tu stii ce-i mai bine pentru puiul tau. Eu una m-am cam si saturat de alaptat, iulia se obisnuise toata ziua bunaziua sa stea la san si efectiv n-am mai putut, de-aia vreau sa o intarc. Cred ca mai tarziu mi-ar fi mult mai greu. Si dr. mi-a zis ca laptele de mama, dupa 9 luni de alaptat nu mai e asa bogat in de toate si ea m-a sfatuit s-o intarc. Mi-a zis ca majoritatea copiilor alaptati timp indelungat sunt anemici, tocmai din cauza asta ca laptele nostru nu le mai asigura necesarul de vitamine. Acuma ce sa zic ... asta nu-i teoria mea, asa mi s-a spus. la urma urmei, fiecare face cum crede si cum o tin puterile.
Nu-mi vine sa cred ca-l trezesti ca sa manance ... eu as lasa-o sa doarma fara nici o mustrare de constiinta, la cat trag eu cu noptile nedormite.
Vai Irina draga prin ce treci si tu. Hai curaj, ca o sa se termine toate ... ce sa faci, trebuie sa treci si prin asta.
catrinutza, s-ar putea sa fi facut o alergie. Eu asa am patit cu Iulia, facuse de la un antibiotic. Prea repede a trecut ca sa fie rujeola, si de unde sa o fi luat... Trebuia sa intre in contact cu cineva care are. Te asteptam cu vesti de la dr.
Andreea, unde-i poza cu Bubu in sertar? Mor de curiozitate s-o vad
. Ei i-l dau kiwi cu tot cu samburi ... n-a patit nimic, doar o multime de samburei in kk 
Catrinel, 270 ml
. Mai fetelor, ma dati gata. pai ieri am batut recordul la papat laptic, a baut 120 ml si mi s-a parut asa muuult. Am fost tare incantata. Acum e ora 11 dimineata, Iulia e trezita de la 6 si inca n-am reusit sa o fac sa manance pireul de fructe, nici macar o lingurita n-a vrut sa bage. A baut vreo 100 ml de suc de morcov in schimb si vreo 50 de lapte. Si cu astea in stomac o sa fie pana pe la vreo 2 ca mai degraba nu cred sa reusesc s-o fac sa pape ceva. Si are 3 mese chinuite pe zi. Copii si copii ...
De miscat si a mea-i intr-o continua miscare, n-ar sta o clipita locului.
loranda, pai nici noi nu ne apropiem macar de cantitatile de papa ale lui Bubu si Oana. Si noi suntem "cu greutate", nu siluete ca voi
. deci va mutati la Cluj? Si noi pe cine vedem cand venim la Bistrita?
Ameera, v-am vazut pozicile si tare-mi place asta. Doamne ce dor mi-e si mie de a mea mica mica. Si eu am avut aceeasi problema cu caruciorul dar s-a rezolvat de la sine. Ultimele dati s-au lasat cu urlete puternice de ne stia tot Bulevardul dar am incetat s-o mai iau in brate din carucior si s-a potolit. Iulia are 10 kg, efectiv nu mai puteam sa o car si pe ea si caruciorul. La marsupiu am renuntat de pe la vreo 7 kg, imi rupea spatele.
Stefana, sanatate multa Nicolei, sa se faca bine repejor. Asta e, copii se mai si racesc, fiecare am trecut prin asta sau care inca nu, cu siguranta o sa treaca mai devreme sau mai tarziu.
Si sa va zic cate ceva despre noi: ieri dimineata Iulia a inceput sa zica BA-BA-BA si spre seara a dat-o pe MA_MA
. Si de-atunci non stop tot cu MAMA o tine. Tot mi-am facut eu griji ca numai a mea nu zice inca nimica si iata, acuma ma dispera ca una-ntr5una numa MAMA zice, parca-i un casetofon stricat. Dar e asa frumos ... mor de dragul ei cand o aud. Noptile ni-s tot asa, nici o imbunatatire. Ne-au iesit si dintii de sus si in 2 zile au crescut cat cei de jos. Cred ca era asa intinsa gingia peste ei incat, cand a plesnit s-a retras si dintisorii au ramas mari. asa-i de sod sa o vad peste noapte ca un iepuras ... si bineinteles, si noi avem strungareata
.
Gata fug, n-am mai apucat sa citesc mesajul catrinutzei, intru eu mai tarziu ca mishelina bubulina nu mai are rabdare.
Pozele mele
Anamaria
lui
Iulia (23.03.2006)
aalina2003 spune:
Moaama ...ce copilasi mancaciosi!!Pai portia Anei de lapte este de 120 (rar 150)de pe la 2 luni...zici ca stomacelul ei e tot atata.Poate si-o fi pus vreun balon gastric si nu stiu eu..
..si de grasa este cam cat Oana sau Bubu..bine macar ca nu ma pune la cheltuiala..
. Acum serios, eu cred ca e mai bine sa manance bine si sa nuasimileze atat de mult decat invers, asta daca sunt in graficele lor personale (pe care s-au inscris de la inceput). Adica eu cred ca e mai sanatos asa, mai ales pe mai tarziu.
Tili, de ce-l trezesti? Si eu l-as lasa sa doarma,cica la varsta asta e normal un somn neinterupt de 10-12 ore, bine doar Marc e asa pe aici (si vad ca si Oana Faraoana!!)
In rest si la noi cablurile sunt cele mai gustoase de papat si cele mai frumoase jucarii, asta in afara de telefon, capace de borcane, telecomenzi si sertarele de la masuta de infasat pe care vrea sa le deschida stand cu capul in jos, atarnata..ma rog, asta cred ca stie de la Duracell, ca altfel nu-mi explic.
Si tot Duracell a invatat-o ca e mai cool sa iti schimbe mami scutecul in picioare stand..asta de vreo 2 saptamani incoace si desi nu mi-am imaginat cum face Catrinutza asta, am aflat pe pielea mea.
Stefanna, nu te necaji. Racelile astea de anul I si mai mult cele de primele 3 luni sunt chiar "sanatoase" ca sa zic asa..ii antreneaza, le fortifica sistemul imunitar, sa stii ca nu sunt doar vorbe, am citit pe tema asta cateva articole.
kim spune:
irina, doamne prin ce trebuie sa treci! ia vitamine si papa calorii sa te refaci rapid! sanatate si tie si micutului tau.
alinaalex, mersi de intrebare, am fost ieri la medic dar analizele ca sa fie relevante e bine sa le fac abia peste o sapt ca sa intrerup vitaminele.
stefanna, pupam plangacioasele sa le treaca supariciu' si racelile
micalsa, felicitari pt ba-ba-ma-ma! si eu vreauuuuuu!
ameera, ai o fetita cu trasaturi frumos conturate, seamana bine cu tine din cate imi dau seama.
Fete dragi, cred ca voi intra mai rar pe forum din pacate, mi-am luat un curs la universitate, e de seara o data pe sapt, si sta tati cu printesa, dar am de invatat, pregatit lucrari individuale si de echipa, iar neuronii mei s-au cam ruginit, sper sa mai faca fata... ba mai am si ameteala asta ciudata, aproape permanenta, nu stiu cum scap de ea.
KIM & printesa ALICIA (29 martie 2006)
photos
alinaalex spune:

helllloooooo!
numai eu sunt pe aici???
Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
PRIMUL CRACIUN
poze
varsta Marc
alinaalex spune:
mey, fetele cu domnisoare, da' eu ma crucesc ce mult papa fetitzele!
Catrinutza, m-ai dat gata! 300 ml laptik??? wow!
felicitari pt. kile, bine sta Mariuca! da, chiar asa, n-o fi facut vreo alergie? nasoala treaba, mai ales ca iar tre sa faceti analize!
Catrinel, si Marc asa facea, ii dadeam cam 230 ml si plangea dupa sticlutza, si acum abia ii da drumul, dupa ce trage in gol, oare sa-i dau si eu mai mult? ca am inteles ca si asa e prea mult (adica 250 ml) pt. varsta lui.
Andreea, si noi iesim mult afara, dar numai odata pe zi, cam 2 -2 ore jumate. asta cu caruciorul. Iar spre seara mai tragem o tura eventual cu masina pana la buni sau prieteni sau cumparaturi. Vad ca si Bubu papa bine, nu-i bai ca-i mai subtitica, ca doar asa ii sade bine unei domnisoare
pune poza cu sertaru'!
Micaalsa, felicitari Iuliei pt. MA-MA! Stai linistita, n-a fost singura de pe aici care nu zicea nimic, Marc e la fel, in afara de bu-bu si aia rar, doar fluiera (serios!) si...cam atat! nici vorba de mama, tata sau altele. M-am chiuit zile in sir ca-l invat sa faca pa-pa cu manutza sau sa bata palmele si lae! se uita in alte parte si-si vede d-ale lui. Doar daca-l intreb "unde-i becul?" se uita in sus. atata stie.
in rest, nu-l intereseaza.
aaa, felicitari si pt. dintzisorii de iepuras cu strungareata!
Kim, spor la treaba!
Alina si bb Marc Alexandru (28.03.2006)
PRIMUL CRACIUN
poze
varsta Marc
Catrinel_17 spune:
ALINAALEX, serios, e mult? Io nu stiu ce sa mai zic... da' nu cred ca nu se satura, ca doarme super-bine.
Nu-mi fac (inca
) probleme, ca Oana nu stie nici "pa!" sa faca, nu stie nimica. Nici care-i pisica, nici care-i catzelu. Nici macar faza cu becu'.
Si ce daca. Are tot timpul. Nu? ![]()
AALINA, nu stiu ce sa zic la faza cu mancatul. Poate are metabolismul rapid... (cum il avea maica-sa inainte...
inainte sa-si spuna varsta cuvantul si sa inceapa sa se-ngrase.
CIUF? Pe unde umbli?
ANDREEA, te-ai intors la Buc?
MARIANA, v-ati hotarat la nume?
KIM, si tu ne parasesti??? si NOE scrie mai rar.....
Primul Craciun
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
mihaser spune:
Salutare fetele!
Mai intru si io sa mai trag cu ochiu`...Eu pe la ora asta ma gandesc sa merg si io la culcare mai nou si in rest...da-i cu pepsi sa ma fac de 100 de tone.
Irina multa sanatate si sper sa aud numai de bine...ca necazurile astea se tin scai si de tine si de Ceela.
Mariana nastere usoara! iti urez inca de pe acum sa fiu prima! 
Cosmina sa fii sanatoasa si sa-ti traiasca minunea de Harris, sa va faca viata frumoasa.
Imi cer scuze ca nu pot sa raspund ptr fiecare mamica, insa citesc tot si va multumesc din suflet ptr raspunsuri. Domnisorul nu a mai manifestat interes ptr citrice in ultimele zile...parca stie ca am dezbatut cu voi problema.
Am pus si noi ceva poze, si am vazut si noi pozele voastre si meniurile...io care credeam ca baietoiu meu mananca mult...el manaca in total pe zi 300 ml de lapte 200 ml mancare cu carne, o banana, un mar ras cu biscuiti si o portie de milubrei sau un hipp de 190gr...si cam atat! Si asta in zilele bune....supreavietuieste si cu mai putin.
Va pupacesc si le doresc un somn bun bebelusilor!
Mihaela&Cristian 25.03.2006
www.dropshots.com/day.php?userid=173413&cdate=20060904&cimg=0 " target="_blank">Filmulete
Pozele noastre
gabi_fer spune:
Buna seara!
Am reusit si eu sa intru, am citit restantele si acum sa va spun una
alta despre noi.
Profitam zilnic de vremea frumoasa ptr a ne intalni in parc cu prietenii nostrii, am reluat obiceiul din vara. Stam afara 2-3h, sper sa nu imi mai raceasca.
Doublemom daca iesit afara ne gasiti la rond, in stadion intre orele 13-16. Am sa inerc sa caut nr de tel. Va pup!
Alexandru a inceput sa mearaga f bine, merge singurel pe distante de 1m, chiar 2 m daca este odihnit.
Azi, la pranz cand s-a trezit nu eram langa el si cand am venit l-am gasit in picioare in patut. Nu s-a ridicat niciodata din culcat in picioare, asta inseamna ca reusit sa se ridice din culcat in fund?!!!
Ieri a spus Alex de 2 ori ma-ma iar azi toata ziua a tinut-o in ba-ba, spre disperarea mea.
Despre mancare imi este si rusine sa va spun cat mananca Alex, eu nici nu stiu cum de nu este ff slab. La 8 luni avea 9.250. Titi mananca bine, dar pana cand?!!! Si eu ma gandesc serios la intarcat dar imi este frica .
Problema cu caruciorul nu este rezolvata, ma gandeam sa-i cumpar un ham, ca m-a cocosat. Afara iesim in brate, nu mai pot cu port-bebe-ul, ma cocoseaza.
Kim - imi pare rau ca vei rari vizitele dar ma bucur ptr tine. Si eu mi-as dori sa fac ceva de genul asta. Simt nevoia sa fac ceva care nu are neaparat legatura cu Alex.
Andreea-chiar as vrea sa vad poza cu Bubu in sertar!
Stefanna- multa sanatatee tie si Nicolei!
Ameera - sa-ti traiasca printesa, este o scumpete!
Catrinel_17 - dintisorii au iesit, multumim de intrebare ! Unul dreapta sus si altul stanga jos. Avem 6 dintisori. Cat de bine papa Oana, nu pot sa cred! Nu te mai plange de greutatea ei, este un copil vioi cu arderi puternice.
Micaalsa - felicitari ptr ma-ma si strungareata. Sunt asa de dragalasi cu strungareata lor!
Tili - de ce il trezesti? Nu l-as trezi nici dupa 14 h. Am vazut in poze ca nu este slabut asa ca il pot lasa sa doarma cat vrea, asta este parerea mea.
Catrinutza - asa este in Romania, trbuie sa platesti tu 800.000 lei ptr ca sunt ele nepricepute. Dar asta este, platesti ptr copilul tau!Ce bine stati la capitolul greutate!
Irina- nici nu vreau sa ma gandesc ce-i in sufletul tau. Multa sanatate! Ai grija de tine, ptr ca bb are nevoie de o mamica puternica. Te pup!
Gata, fug la son ca pic!
Noapte buna!
Gabi si bebe Alexandru-Ionut
19.04.2006
Album foto aici:http://uk.pg.photos.yahoo.com/ph/alex_ferf/my_photos
Nastera lui Alex aici:http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=91051