Prichindei martie - aprilie 2005 (117)
Raspunsuri - Pagina 9
zuzunaki spune:
Ce atata stres cu olita mai?
Noi nici macar n-am incercat si nici n-o sa incercam
Eu o sa-i iau direct colacel pt toaleta si acolo vom incepe.Am discutat si cu pediatrul si are si el2 fetite de 4-5 anisori.Mi-a spus ca direct pe colacel s-au obisnuit si ele si imi recomanda sa nu ma mai complic cu olita intermediar.Trebuie insa sa stie ce fac mami si tati cand merg la toaleta(noi deja ii spunem si cand intram zice singur"pipi" sau "caca"![]()
),ca sa stie pt ce se intrebuinteaza.AM fost explicita,nu?![]()
Poate am timp mai tarziu sa va zic si eu de meniu.
Zi buna!
Mami de pufulet pufilos
si Sofiliciu-un deliciu
andira spune:
quote:
Originally posted by zuzunaki
Ce atata stres cu olita mai?Noi nici macar n-am incercat si nici n-o sa incercam
Eu o sa-i iau direct colacel pt toaleta si acolo vom incepe.Am discutat si cu pediatrul si are si el2 fetite de 4-5 anisori.Mi-a spus ca direct pe colacel s-au obisnuit si ele si imi recomanda sa nu ma mai complic cu olita intermediar.Trebuie insa sa stie ce fac mami si tati cand merg la toaleta(noi deja ii spunem si cand intram zice singur"pipi" sau "caca"
),ca sa stie pt ce se intrebuinteaza.AM fost explicita,nu?
Pai, si eu as zice tot asa, si sunt tentata tocmai de-aia sa-i iau colacel de WC, sa vad daca vrea. Poate o fi mai "interesant" asa...
Nu m-as stresa, dar zic eu ca e destul de maricica sa ma inteleg cu ea macar kk sa faca la olita. Dar, daca o sa o vad cooperanta la wc, renunt si eu fara regrete
Am o colega care mi-a zis zilele trecute ca si-a pus fetita de la 6 luni pe olita. Am cascat ochii uimita si m-am cam cutremurat in sinea mea, ma gandeam la Nati care abia statea bine in funduletz la 6 luni, cum sa chinui copilul si sa o pun si pe olitza?!? Mi se pare asa gratuit gestul, la 6 luni, pt ce? Ma rog, e e si o tipa foarte autoritara, foarte infipta, probabil copilul statea "drepti" si o anunta singura ca e momentul
Dar e optiunea fiecaruia, normal
Iri si Nati
andira spune:
Coco - multumesc de raspuns!
Dako - esti mortala ca intotdeauna, imi si imaginez piticii jucandu-se cu globurile ![]()
Irina se duce pe langa brad, ii da tarcoale pt ca stie ca n-are voie, si cand nu suntem atenti mai smulge cate un glob si vine repede sa ni-l aduca. Ne pandeste apoi cand il punem la loc, ca sa-l ia din nou si sa ni-l aduca, si tot asa pana ne suparam ![]()
Legat de patut, noi n-am pus-o in pat normal, tocmai din motivul povestit mai devreme, cum ca asa am reusit sa o facem sa adorma singurica. Altfel probabil ne-am trezi dimineata cu ea cum se trezeste Mamacita cu Alexut (ce m-a induiosat descrierea
) tragand la fel paturica dupa ea si venind la tati (ca mami inca n-a mutat-o pe Nati din dormitorul conjugal
)
Iri si Nati
coco spune:
Andira- cu placere!
Si eu ma gandesc sa-l pun direct pe wc ca vad ca nu am sanse cu 3 modele de olitze
, zau!
Cele care se simt depresive- am primit de la sfatulmedicului ca perioada asta sezoniera e de vina. Ne-ar trebui o baie de lumina sau consilierea. Ma gandeam ca eu ma consiliez ...cu Voi!
Azi i-am facut lui Vlad piure de spanac, 3 linguritze a mancat, doar 1 canitza supa pui, dar se vede, in sfarsit
, varful la a 4-a maselutza iesit. Grele vremuri si pt el!
raresionut spune:
quote:
Originally posted by ligia13
raresionut, pe unde mai sunteti?Ai ascultat de vis si l-ai lasat pe printisor sa devasteze bradul?!
Va pup si va doresc o seara placuta!
Eusi Raducu
(22.04.2005)
Ligia
, multumim de preocupare....dar la noi continua petrecerea
cu 7 ianuarie ( Sf .Ioan, sotul, pe care il sarbatorim maine), dar si 10 ianuarie, cand sotul implineste onorabila varsta de 30 ani 
Alina
si printul Rares
Pozele noastre
Cand un somnambul merge pe acoperis.....nu-l trezi...se poate prabusi!
coco spune:
Imi suna cunoscut un film: 'in timp ce tu dormeai', cam asa sunt eu cu pc-ul, scriu cand doarme printzul mostenitor
:
Daria- cum e Mircea? Ati aflat rezultatele? Sper sa fie bine! Multa sanatate!
Aici nu a nins deloc, nu stiu dc apucam sa vedem zapada, tocmai ziceau la TV ca iarna asta e mai calda cu 6 grade decat cea de anul trecut
. Si eu imi faceam planuri ce saniutza sa-i cumparalui Vlad. Ligia voi v-ati plimbat cu sania?
NewMami spune:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by andira
Neata si La Multi Ani!
New Mami - iti multumesc mult de tot pt urari, sa ai parte de un an in care sa-ti indeplinesti visele, sa fie plin de bucurii si Patrick sa-ti aduca numai zambete!
M-ai impresionat din nou, esti o scumpa!!
Iar cand venim in Canada - o sa se intample sigur, sper in max 2-3 ani - abia astept sa ne vedem.
--------------------------------------------------------------------------------
Andira, si cate un
pentru papuselele tale frumoase.
Trebuie sa te grabesti caci nu stiu daca vom mai locui noi in Canada in 2, 3 ani de zile
. Dar indiferent unde vom fi e-mail-ul functioneaza . Eu tare as vrea sa dau o fuga vara asta cu Patrick in tara (vre-o 3 saptamani). E mai greu ca imi mananc aproape tot concediu si il voi bulversa de cap pe piciul mic dar tare mi-e dor de toti cei dragi.
ligia13 spune:

raresionut, mai dar numai o firma de catering e in tot orasul?!
. Vreo mama-catering sau soacra-caterig nu gasesti prin zona?!
Azi am rezolvat problema cu pamintul acela
Azi Aaducu
a stat cu bunica, si bunica l-a scos cu sania(la noi e inca zapada pe trotuare). Cica asha de mult i-a placut ca nu a vrut sa se clinteasca de pe sanie, parca l-ar fi batut in cuie pe sanie!
Problema este ca azi cu strampi flaushati, soseta de lana si ghete imblanite (i-am gasit pana la urma din material impermeabil) totusi i-au inghetat picioarele. Anterior dadeam vina ca nu-i incapea shoseta groasa in celelalte cizme si ca ii erau fixe, dar acum nu mai pricep nimic.
Voi aveti astfel de probleme?!
Maine daca e frumos, planuim o iesire undeva prin zona, nu in Poaiana Brasov sau la Bran ca o fi prea aglomerat. Azi la Bran era full de oameni, iar masini inzapezite .... zeci...
Pe drumul spre partie era plin de oameni si drumul tare prost! Zapada aproape de partie era de 70 cm cred, ca mie imi ajungea la radiator la jeep (ca de-aia mi-am permis sa ma aventurez pe drum curatat superficial de zapada).
tuturor!
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
connie1974 spune:
La multi ani, sa aveti un an cu multa sanatate si impliniri pe toate planurile.
Ne-am intors de la parinti, unde am petrecut Craciunul si revelionul, mai mosnegeste, ca prea multe nu ai acolo si nici dispozitia noastra nu era.
S-o iau metodic cu povestitul. Chiar inainte de Craciun, Calin a facut o viroza urata care a debutat brusc cu febra 38 cu ceva, 39. Iar pe langa febra asta s-a mai procopsit si cu o tuse urata care nici acum nu l-a lasat. Acum e seaca, dar la inceput era asa plina ca se inneca saracul, de muci nu mai vorbesc ca erau ca la robinet. Cred ca cea mai buna investitie de pana acum a fost batista bebelusului, nu stiu ce ma faceam fara.
Acu e bine, doar tusea si cativa mucisori, care au revenit.
De sarbatori, cum v-am spus, am stat acasa, am mancat si am dormit cat mai mult cu putinta.
In noaptea de revelion, l-am lasat pe micu’ la ai mei si noi am stat la parintii sotului cu cativa invitati si nasii lui Calin si nu stiu cand a trecut noaptea. A fost dragut, linistit. Am fost sa vedem ursii, la noi suntem obiceiuri tare frumoase, dar fara pic de zapada, parca nu au fost ca in alti ani.
Calin evolueaza pe zi ce trece. Doar fiecare cioara isi lauda puiul!
E tare istet. Stie toate animalele din carti, i-au luat bunicii carti cu jucarii animale, cu puzzle, si toata ziua le pune in castelul pe care i l-am luat noi de mos, mi le aduce cand i le cer, stie sa arate tot, dar ... iata ca urmeaza si “o durere”
, nu zice nimic. In afara de da, da nu vrea. Am mai citit ca pot vorbi mai tarziu, dar stiti cum e ca fiecare mama se impacienteaza, daca ceva nu e ca in “tipare”.
E innebunit dupa verisoara lui, Ancuta, daca va uitati o vedeti si pe ea in poze. Se pupa si o imbratiseaza cand se vad, e numai dupa ea.
Ziua toata mestereste cate ceva, avem o cutie cu cabluri pentru calculator, o trage, incearca sa bage peste tot, bine ca nu a prins “drag” de prize, desi le-am camuflat. Si mai are o treaba cu curatenia, daca-i dai o carpa in mana, spala tot si sterge.
La capitolul mancare se baga si la ochiuri sau cartofi prajiti, de la noi din farfurie. E innebunit dupa carne, la amiaza mananca ciorbita, ca supa nu prea ii place, si felul doi carne, de vita sau pui. Nu vrea garnitura de legume si nu stiu cum sa-l fac sa manance totusi. Dimineata papa lapte cu cereale de la Nestle, dar din alea pentru copii mari, de toate felurile, paine cu almette, sau la cateva zile paine cu jambonel de pui sau sunca de pui, iar seara cartofi copti cu branza, si daca mai vrea inainte de culcare lapte cu cereale.
Fructe acum sunt in top portocalele, banane din cand in cand si cateva bucatele de mar, fara kiwi ca nu ii plac.
Constanta si Calin
Calin - cel mai frumos poem al vietii noastre
http://pg.photos.yahoo.com/ph/constanta_pravat/my_photos

si spor la bucatarit!