Prichindei martie - aprilie 2005 (117)
Raspunsuri - Pagina 8
mamacita spune:
quote:
Originally posted by cocoquote:
Originally posted by caramella
Saptamana viitoare reancep serviciulsi chiar nu stiam ca imi trebuiesc o gramada de hartogaraie pentru asta,acum am aflat.Copii dupa toate actele,cazier,fisa medicala,desi ma angajez in acelasi loc,pe acelasi post mai vor si cv.Binenteles incep cu un test scris si practic.
Am si eu o intrebare,incep serviciul cu aproape 2 luni mai repede de cat ar trebui,cum intru in posesia celor 400 lei care se dau ,se face vre-o cerere?Chiar si daca imi dau pe 1 luna ,nu strica un ban in plus.Multumesc.
CARMEN SI ALICIA
Trebuie sa mergi la Directia de Protectie a Familiei (parca asa se numeste) din cadrul Primariei si sa-ti depui dosarul cu aceleasi acte cu care ai depus pt. cei 8 milioane lei, in plus e adeverinta de reintoarcere de la firma cu data reinceperii serviciului, normal. Parca am completat si o cerere tipizata de al ei. Dar eu stiu ca incepand cu 1 ianuarie stimulentul este de 1 milion /luna, parca. Oricum, la noi in judet trebuie sa te duci rapid cu actele (de la data 'comiterii' in 5 zile parca) ca altfel risti sa pierzi banii, desi e un drept al mamei. Succes la testari!
Corinasi Vlad
Amintiri
EXACT ASA.
Ccaramella,pana acum era 300 ron stimulentul,de la 1 ian este 100 ron."Reintegrare"usoara.
Nu-ti amintesti cand am povestit si eu de testare?
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
coco spune:
Rrox- multa sanatate la toata familia! Aoleu, descultza....inseamna ca-i cald rau la voi. Vlad nu mai suporta sosetele noaptea cand doarme, iar eu tot am senzatia ca-i e frig, desi el se tot dezveleste. Eu nu dorm ca tot ma trezesc sa-l acopar, ba ma trage el de par, si uite-asa ma chinui!
Dar ma sperie ca slabeste Vlad, nu mananca. Mi-a venit o fosta colega de liceu in vizita azi si cand sa-l gadile s-a speriat ca i-a simtit coastele. (Ea are 2 nepotele frumusele grasunele
). Mananca floricele, covrig din acela tare (ce-i moi nu-i plac). Eu vad gingia la masea umflata, dar asa e de 1 luna si nu-i mai iese...
ligia13 spune:

hai ca ieri am pus pozele cu iarna si vroiam sa revin, dar nu am mai apucat!
caramella, la noi se depun 2 dosare. Unul in care anunti ca vrei sa renunti la CIC si inca unul in care ceri suplimentul!
Suplimentul este de 100 lei , dar tot de la 1 Ian alocatia pt copil este 200 lei, deci tot la 3 mil ajungi.
Edit: si la noi tot in termen de 5 zile trebuie sa mergi!
Si acum vin eu cu intrebare:
- dupa ce am nascut, sotul a facut cerere de alocatie, si a cerut sa i se vireze pe card! La un mom dat aveam niste bani in plus pe card
, dar in general nu am tinut cont , deci habar nu am daca au intrat sau nu. Sotul neglijeaza de cateva luni (![]()
) sa mearga sa ceara un extras.
Intrebarea e doua 
1.trebuia sa mai mergem din cand in cand sa mai depunem ceva acte, sa le mai spunem ca Radu exista?
2. acum ca s-a facut alocatia 2 milioane , pt cele 2-3 luni cat mai sunt pana face Radu 2 ani, trebuie mers undeva, dus ceva doveditor?
Radu acuma e la bunici, o sa doarma acolo, pt ca eu maine am treaba foarte de dimineatza si nu mai am cand sa-l duc! Asha ca o sa dorm singurica, dar pe la miezul noptii tre sa apara si tati, care lipseste de vreo 2 zile!
De ieri pe Radu il cheama Aaaaducu (acu caciulitza, pronuntzat lung) si are "dai"=doi ani
coco, nu tre sa te iei dupa simtitul coastelor, ca si la mine care mai mai suta se simt coastele, ca doar nu acolo sta grasimea.
Raducu are 13 kile si 86 cm (ta-su l-a masurat/cantarit).
gegea, Radu la micul dejun maninca cel mai des orez cu lapte sau gris cu lapte , dar mai maninca si : cashcaval cu paine, almette cu paine, ou semi moale, omleta (ieri in premiera si a avut succes), paine cu unt, gem, miere, cereale cu fructe.
Meniul de azi:
-300ml lapte la 9 cand s-a trezit
- un castron de cereale cu lapte la 10:30
-la 13:00 ciorba de fasole verde , cu multe legume (un fel se ghiveci) si carnitza de pui
- la 17:30 un iart cu paine si 2 bizcuiti
- la 19 a ramas sa-i dea buni niste paine cu cascaval si un fruct, ca azi e codas la fructe.
rrox, oare sunt eu cu pluta sau nu ne-ai spus daca Mariuca a mai crezut in Mos Craciun?
Si sanatate Ioanei sa scape de muci repede. faceti chef de Sf Ion?
Suntem invitati?![]()
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
ligia13 spune:
Mi-am amintit :
daca tot vreti zapada , haideti si o luati.... pe toata
Aici este mult prea multa. Evident autoritatile au fost luate prin surprindere. LA noi in cartier cel putin, unde pe o strada e un sigur bloc este ca la tzara, nu ajunge plugul niciodata, noi iesim cu lopetile si ne curatam drumul, parcarile, trotuarul. E f rustic, de-aia mie si f greu sa ma gandesc sa ne mutam!
Mi-e groaza maine, tre sa merg la Bran si apoi la Zarnesti. Ce drumuri or fi! Noroc ca merc cu camionul
daria, am vazut pozele de la Rev. Rezistent Brien si voi parinti curajosi! Radu asha de tare se sperie de zgomote, ca cred ca ar fi plins. Am admirat niste artificii aici la noi in cartier, a fost un spectacol, dar le-am admirat de pe geam din bucatarie!
Filmuletele le voi vedea de la serviciu luni, ca acasa nu's de ce nu mai am sunet!
Marox, bine ai revenit! Ne bucuram ca ti-a placut in Ro. Sper ca ai apucat si sa te relaxezi pt o perioada mare de timp!
dako, atat ne spui? Pai si despre copilasi nimica?!
coco, nu fi cu moralul la pamant cu servciul! Sa vezi dupa ce lucrezi ce moral ai la inceput pana te obisnuiesti fara Vlad langa tine! Bucura-te de linistea de acuma, ca va veni si furtuna![]()
Am vazut si pozele. Ce-mi place de brunetul tau! E tare dulce, mai ales cand rade!L-ati urcat in pod?!
raresionut, pe unde mai sunteti?Ai ascultat de vis si l-ai lasat pe printisor sa devasteze bradul?!
Noi am stricat azi bradul , de fapt eu cand Radu dormea si cand s-a trezit a fost tare shocat si imi arata locul bradului si zicea : badu?! si dadea asha din umeri intrebator!
Azi dim a dat perdeaua la o parte la geam (ajunge din patutz) si cica : mama pada (mama, zapada).
Am vazut poze cu Alicia. caramella, e o dulcica blondina ta sa sti! Iar tzi iti sta f bine cu bebe mic in brate!![]()
Ana71 , La multi ani pt Victor!
La Radu jucaria cu ursuletul nu a avut mare succes. Bine ca la Eva a prins![]()
andruzza, bravo pt puzzle. Are mama baiat despet, normal!
"ai oiu " 

precoce tanarul!
rp, wow deja ai 29 saptamani. Ce trece timpul!
pupam pe Marutza cea scriicioasa!
Va pup si va doresc o seara placuta!
Eu
si Raducu
(22.04.2005)
gegea spune:
Multumesc pentru raspunsuri!
(mamacita
,ana
,caramella
, coco
, ligia
)
Vad in varinatele voastre de meniu, ou la micul dejun (sub forma de omleta/semimoale/cu paine), revin cu intrebarea care ma mai macina o data (dar, dat fiind ca au mai trecut cateva luni de-atunci, indraznesc sa o adresez iarasi
): ou si carne in aceeasi zi e ok de-acum?
ligia, ai fost tare la faza cu actele doveditoare ca sa se stie ca Raduc exista ("1.trebuia sa mai mergem din cand in cand sa mai depunem ceva acte, sa le mai spunem ca Radu exista?")![]()
Inafara demersurilor de la nastere, noi nu am mai facut altele si, din cate am inteles, nici nu se mai fac (in vederea alocatiei noi de 200 Ron), dar e posibil sa fiu prost informata.. E doar o marire de alocatie si atat, ma intreb daca ne vor da si pe aprilie, pentru ca in luna aprilie a anului 2005, nu am vazut asa ceva, desi mi s-a parut aberant.
caramella, e tare finuta si scumpa Alicia!

rrox, sanatate intregii familii!
Geani si Daria
(03.04.05)
Daria, carliontata pupacioasa
Varsta Dariei
caramella spune:
Multumesc pentru raspunsuri.
LIGIA thx pentru complimente.
Aaducu vorbaret.
COCO nu e asa mancacioasa din contra ne chinuim sa mancam,micul dejun il mananca,dar pranzul cu greu,si noi avem probleme cu legumele.Mai pasam ce nu ne place si vizionam videoclipuri sa deschidem gura.
Meniul de azi:
la 8 250ml lapte
la10 1 banana +zeama 1 portocala + cereale si putin sandvici cu cascaval
la 2 supa cu taitei si sos de usturoi cu carne rata
la 6 supa(nu mancase prea mult la pranz si mirare a cerut ea upa')si aproape 1 felie paine cu pate
la 10 gris cu lapte
la 11 150 ml lapte
CATXO mersi
printeselor,ma bucur ca mai avem vesti de la voi.
CARMEN SI ALICIA
andira spune:
Neata si La Multi Ani si de la noi!![]()
Ma bagarati in ceatza: cum adica de la 1 ian se vor da doar 100 lei? si se duc restul la alocatie? sau pur si simplu s-a hotarat sa se dea mai putin, 1 mil in loc de 3?
Eu chiar imi faceam planuri inca 17 luni de acum incolo sa iau 3mil, deci trebuie sa-mi reevaluez planurile de cumparaturi... ![]()
Avem o mare reusita cu Irina, am invatat-o sa adoarma singurica, si asta de vreo 2 luni. Pana atunci adormea doar daca statea unul din noi langa ea, eventual mai si vorbeam, si numai daca ne vedea ca ne indreptam spre usa, fara sa indraznim cumva sa iesim, se punea pe urlete. Dar am inceput sa o lasam singurica in patut (avantajul la noi e ca nu se poate da jos din el
, mai bine zis nu se poate cocota sa sara gardul) si dupa o saptamana de plansete din ce in ce mai razlete, acum nu zice nici pas cand o ducem la culcare.
Avem insa mari probleme cu olitza.
Nu reusesc si pace sa o fac sa stea pe olita. Am zis ca-i cumparam alta, si eventual ii luam si colacel de WC, pe care sa-l punem peste cel mare, poate vrea asa.
Ai vostri folosesc olitza cu succes?
Nati este fericita posesoare a inca unui dintisor
, lipaie tot ce prinde si o ia la trap prin pat, e numai un raset cand o vede pe Irina, iar Irina cum o prinde cum o pupa pe crestetul capului
.
N-am vazut insa bebelus mai recalcitrant ca ea la capitolul "altceva in afara de lapte" - nu vrea si pace. E o adevarata lupta sa-i dau Fe, Vigantolul, cat despre diversificare - semi-dezastru. Da tot afara din gurita, si desi oficial i-am introdus mar, morcov, banana, portocala, mandarina, cereale, in realitate haleste foarte putin si dupa multe incercari. Soacra-mea e disperata - io mai putin ca astept sa vina weekendul si sa intre iar pe mana mea. ![]()
cam atat deocamdata despre noi, daca aveti idei / solutii - sunt mai mult decat binevenite! 
Iri si Nati
andira spune:
Marox - sa stii ca am vrut sa-ti spun sa ne intalnim, din pacate am citit prea tarziu ca veniti in tara, si nici nu stiam daca mai sunteti si daca verifici mail-urile in timpul asta.
Poate cu alta ocazie, ori aici, ori in Franta, mi-ar face tare multa placere ![]()
Ai sa razi daca iti spun cate "cunostinte" de acelasi gen am la servici acum...![]()
dako spune:
no, neatza....asa e cu stimulentul - 1 mil. pt mama...si 2 mil pentru copil...sunt curioasa daca mie imi vor da pt. amandoi, dar ma indoiesc...la urma urmei a fost o singura nastere...nu??!!! traim in romania si este obligatoriu sa facem ekilibristici pentru a ne descurca...este prevazut in adn'ul nostru...:))
noi??? dar ce nu facem? unde sunt 2 se lucreaza constant in ekipa... la sarit din tarc in tarc...din tarc pe parket ..uneori saritura nu ne iese...mai dam si cu capul...mai picam cu tot cu brad...experti in a juca fotbal cu globurile... in parc deja avem preferinte..fetitele mai mari de 5 ani...hmmm...de mancat mancam destul de bine...cu olitzxa...hmmmmmmmmmce'i aia????!!! mai bine ne dezbracam rapid, ne asezam hainutele - ordonat - unele peste eltele..si facem pipi pe ele...:) dar dormim la fel de bine...tot singuri in camera...
deci, fetele mele...i'ati transferat pe ale voastre minuni din patuturile lor de bebe in paturi normale..????? imi pun serios problema sa'i dotez cu paturi normale, caci...sariturile asta de la inaltime ii mentin in forma, dar...dar....precum va spuneam nu le ies intotdeauna...:))
deci, v'am narat ceva despre ei...
va puppppppppp
dako+darian+rares
coco spune:
Dako- si ce frumos ai narat... Deja ii vad pe nazdravanii tai cum topaie sin pat, prin brad...
Ligia- Vlad are 13 kg si 88 cm....l-am masurat, poate am abateri...
. Da, Vlad s-a urcat singut in pod la bunici, se catara pe scara ca o maimutza, dar nu se poate da jos!![]()
Drum bun sa ai, si zau ca-mi vine sa trag o fuga in Brasov (am o prietena din fac care insista sa merg la ea), aici nu-i deloc zapada!
Andira- noi nu facem la olitza
Caramella- tot mult mi se pare ca a mancat vizualizand meniul tau! Vlad nu accepta painea unsa cu unt
, mai nou nu vrea nici cascavalul, miere pe unt?! scuipa imediat
...jale! imi vine sa-l bat cand il vad, zau!

si Vlad