Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (69)
Raspunsuri - Pagina 15
carla2005 spune:
Astazi am avut o zi de groaza, dupa o noapte ne dormita...am inceput de dimineata cand am schimbat pampersul plin de kk al fetei eu deobicei panicoasa cum sunt, analizez fiecare kk al fetei sa vad daca e in regula ( mai nou mi se pare ca e cam moale- adica e cam apos asa- si parca ar fi si ceva urme de mucus pe acolo ceea ce am inteles ca e de rau, asta o fi diareea? ca pana acum avea consistenta mustarului asa) in fine , si azi am pus pampersul langa fetita ca dupa ce o schimb sa il pot analiza nu stiu cum a facut bietu copil ca a intrat cu capul in pampers si s-a umplut toata pe cap- era pe par numai kk- vai de capul meu ce mama mai sunt si eu...am plecat cu copilu la baie l-am spalat l-am imbracat can am pus-o pe umar sa dea aerul afara a vomitat de m-a umplut si pe mine si patul s-a umplut si ea toata, schimb-o iara spal-o etc!
Cea mai dura faza insa a facut-o tati, au venit niste prieteni pe la noi si din vorba in vorba hai sa le aratam apartamentul- ca nu mai fusesera pe la noi dupa ce ne-am mutat- copilu la tati pe umar cu capul pe sus bineinteles analiza si ea situatia, cand la o curba tati nu apreciaza distanta si loveste fata cu capul de un colt de perete de s-a luat si varul..era numai var pe frunte...s-a pus pe plans bietul copil insa i-a trecut repede...acum are o dunga rosie in locul unde s-a lovit...nu s-a umflat nu s-a invinetit...sper sa nu fie nimic grav...a mai patit cineva asa ceva? Tati e si acu suparat ca a lovit fata, eu tot incerc sa reconstitui momentul sa vad daca s-a lovit rau... vai de capul nostru de parinti capiati suntem!
Abia astept sa se termine ziua de azi ca cine stie ce se mai intampla!
carla2005
de
Alexandra Maria
Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!
danita spune:
salut fetelor
am citit din 2 in 2 cu bb in brate ..... felciit noile mamici si dau pup la bb in primul rand .....si apoi la mamici !
ne-au mai trecut bubitele cu nidoflor .... ieri a fost o zi de cosmar :plans si urlete de toate culorile !
voi fetelor ce mai mancati ??? ca eu nici pofta nu am dar nici nu stiu ce sa mai pap ??
pup
D
BeBelusca
dianav spune:
Buna seara mamici!
Sunt si eu o mamica de nov.dec insa doar ocazional am scris si asta mai demult ....acum insa am internet acasa si mi-ar placea sa fiu alaturi de voi!
In primul rand va doresc sanatate voau si bebicilor! Apoi am intrebari..
Am o bebelusa de aproape 3 saptamani si deoarece nu mai am lapte suficient (este evident ca nu se mai satura si apoi chiar eu cand incerc sa storc ceva sau cu pompita nu iese nimic uneori)am inceput sa ii dau Humana. Ii dau uneori formula intreaga, adica 90 ml, facuta asa cum scrie pe cutie si alteori, o pun inati la san si ii dau in completare o cantitate mai mica...2 masuri=60 ml.
Problema mea e ca cea mica dupa ce papa un biberon, in loc sa se linisteasca sau eventual sa doarma, mai ales dupa baie, masaj si masa, ea se agita foarte tare. SI nu sunt colici ca la colici tipa tare si strange piciorusele. Ea insa dupa ce mananca biberonul incepe sa caute cu gurita in stanga si in dreapta si cu tot capul, si da din manute rau si scanceste intr-una si vrea sa planga..e o agitatie foarte mare care tine uneori o zi. O fi prea concentrat laptele HUmana pentru ea? Desi formula o prepar exact ca pe cutie. Medicul zice sa ii dau mai mult....totusi nu are nici 3 sapt si pe cutie scrie ca 120 ml sunt pt copii de 3 luni.
Bebeii vostri fac asa? Eu nu ma astept sa doarma neaparat dupa fiecare masa dar totusi nu e normal sa fie macar linistita?
A, si cum stii ca e constipat un bebelus? Si ce aspect au scaunele unui bebe alimentat cu lapte praf?Si ce remedii folositi voi contra constipatiei?
V-am bombardat cu intrebari dar mi-ar fi de folos cateva pareri. Sunt o mama stresata si cred ca ii transmit si ei starea mea.
Va pup si Sarbatori Fericite!
Nu stiu sa semnez cum faceti voi dar sper sa invat.
Diana
CarlaV spune:
Buna seara,
Sunt o viitoare mamica de iulie-august 2007 si va citesc de ceva timp bucurandu-ma de fiecare data cand s-a mai nascut un copilas.
Kokorina, am avut si noi o experienta de acest gen cu copii mici. Era imediat dupa ce ne mutasem in apartamentul nostru pentru care munciseram 10 ani. Au venit niste rude din provincie "sa ne vada apartamentul" care era luna, proaspat renovat si facut cu tot dichisul. Trecand peste faptul ca rudele sunt extrem de bogate (fac mii de euro zilnic) si ca au venit cu degetele in cur in casa noua, nici macar n-au cules o floare de pe drum de undeva, au venit cu cei 4 (patru) baieti ai lor, cu varste intre 2-14 ani. Si a inceput dezastrul... copiii erau peste tot prin casa, scotocind in sertare si dand totul pe jos, cei 2 mici stateau in cap pe canapea si pe fotolii cu ghetele pe peretii abia zugraviti si nu i-a descaltat nimeni, am gasit unul pe masa dand jos paharele cu suc, vin etc. si lasand patate covorul si parchetul... cel mare era cu CD-urile noastre in brate si scotocea printre ele, celalalt era pe calculatorul sotului si parca dadea lupte cu el... noi eram disperati, nestiind ce sa mai facem in situatia asta. In tot acest timp tatal lor a stat cu capul infipt in propriul laptot (om de afaceri, ce vreti!) si mama lor a discutat cu noi foarte calma si si-a vazut de tratatie
N-am auzit nici un sunet de protest la ceea ce faceau plozii. Poate fiindca traiesc intr-o vila imensa, au guvernanta si bucatareasa si mama se bucura cand ii vede pe toti odata...?
Vreau sa spun ca am ramas si dupa 4 ani cu o fobie de copii mici la noi in casa, poate si din cauza semnelor inca vizibile de pe pereti.
Aelita, citind ca doctorul tau ti-a lasat chilotii in pace pe tot parcursul sarcinii, intentia mea era sa te intreb la ce doctor mergi. Apoi mi-am dat seama ca nu locuiesti in Romania
Eu nu am gasit pana acum un doctor care sa nu saliveze in timp ce-mi face control, plus ca am avut o experienta cu un infect care m-a controlat fara sa se spele pe maini si fara sa foloseasca manusi.
De aceea va rog, daca e vreo mamica in Bucuresti care sa nu fi fost urcata pe masa in timpul sarcinii si care e multumita de doctor, recomandati-mi si mie. Sunt atat de dezamagita de doctorii de pana acum incat hotarasem sa nu ma mai vada nimeni, sa-mi fac doar analizele si niste ecografii periodice si sa nasc cu cine va fi de garda...
De asemenea, daca stie cineva despre nasterea in apa in Romania, indiferent unde ar fi, sunt foarte interesata.
Multumesc anticipat,
Carla,
12+
madaluta spune:
roxanica2006: da, lucrurile incep sa intre incet incet pe un fagas normal...
Sanii mei s-au mai vindecat si a inceput si laptele sa vina mai mult, dat nu suficient. Ii dau si san si in completare Nan1.Sunt fericita k totusi am laptic si chiar dc e putin e bun si ala...sper sa imi vina si mai mult caci acum functioneaza bine doar sanul drept care s-a vindecat mai repede si din care a supt mai mult.
dianav si noi patim uneori asa si ii trece plansul dc il pun din nou la san sau dc ii pun suzeta. Chiar dc nu manca nimic ,ei probabil simt nevoia sa suga pana adorm.Iar referitor la cantitate eu ii dau cat poate el manca Uneori 90, alteori 100, iar alteori 20..depinde de cantitatea de laptic pe care a supt-o, dar pe care noi nu o prea putem masura. asa k il las pe el sa aprecieze...
carla2005:noua asistenta ne-a zis sa nu ii mai dam restul de laptic dc trece mai mult de jumatate de ora....dar acum nu stiu daca e cel mai bun sfat....
aelita; daca nu nasti anul asta, o sa mai vii cu noi la "fulgisori de nov-dec 2006"?
Apropo fetelor, cand deschidem si noi capitolul la "clubul scutecelor"? De pe 1 nu? Sau mai asteptam??? Cred k nu ne induram sa plecam de aici de la odisee...
De Raluca si Adinuta ce mai stiti? trebuie sa ne rugam in continuare pentru sanatatea micutei...Dar ce anume a patit? Eu probabil eram in maternitate si nu am aflat...
Nu stiu ce se intampla , dar nu am reusit sa vad pozele pe care le-ati pus azi...
Am mai pus si noi ceva pozici de la Craciun , cu Craciunelul nostru mic...
Va pup s va doresc o noapte usoara in care sa va odihniti si voi si bb...
Madalina +
Darius Cristian
poze,
dianocica spune:
roxanica este superdulce david al tau..
yagmur bine ai venit, sper sa te refaci repede...
bb luca
diav bine ai venit. cu laptele nu pot sa te ajut ca eu alaptez dar pt semnatura ai in stanga ferestrei, in lista de la menu, profil personal. te duci acolo si pui ce vrei tu la semnatura...
acum intrebarile mele:
1. cum se prezinta bb vostri la iesitul afara? d al meu e mai galbior ca niciodata. am auzit si eu ca ar trebui sa fie rosior in obraji...dar el nu. galben si frumos...
2. de doua zile - maine facem 4sapt- adoarme la tzitzi cu vreo 10 min mai devreme. adica in ;loc sa suga 40min, trage doar 10. si dupa doarme buba, de nu-l trezesti sub nici o forma. pana la 5 min dupa ce l-am pus in patutz. ati patit?
3. mai nou are niste super perioade de veghe. de la 9 la 12 noaptea, de la 3 la 6 ziua si un pic dimineata. nu e cam mult?
va pup
diana
fericita de
davidutz 03.12.06
ingeras26a spune:
Aoleuuu, Carla, ce zi ai avut!
Fetelor, bebitza mea este tare cuminte... papam cam la 3 ore, noaptea la 4 ore si ceva, mai maraie, dar in general este cumintica.
Felicitari fetelor care au mai nascut!!!
Va pup ca s-a trezit bebe!
Pupicei, Ingeras
de
Maya Maria (16.12.2006)
Laura13 spune:
salut fetele!
dianocica 40 min la un san????? mi se pare exagerat de mult. eu il tin 15-20 min la primul si 10-15 min la al doilea. si tot mai adoarme spre sfarsit. azi de exemplu a supt fix 4 min la primul dupa care a adormit. l-am ridicat de 5 ori pe umar, deschidea ochii, si cum dadea ca nasul de san.... SOMN!!! la al doilea san a reusit sa stea treaz 7 minute, dupa care mi-a dat sanul afara si daca il dadeam pe la nas se stramba de ziceai ca cine stie ce ii dau!!! si totusi a supt la masa asta aproximativ 95 ml. (facem proba suptului ca sa vedem cum stam). asa ca 40 min la un san mi se pare prea mult! la iesitul afara sa stii ca nici al meu nu e rosu. nu e palid, dar are culoarea lui normala din casa. si doarmeeee de rupe!! perioade de veghe: de la 6-9 dimineata (e super nasol), apoi in timpul zilei (de ex azi) de la 13.30-15.30 si mai vedem acum (de obicei nu doarme dupa masa de la 18.00 - si totusi acum doarme)
dianav in primul rand bine ai venit si incearca sa nu te mai stresezi. cu timpul va fi mai usor. despre constipatie - oficial nu se considera constipat decat daca nu a facut kk 7 zile (de fapt nici atunci nu e constipat, e falsa constipatie - ma rog e mult de povestit). daca nu face 7 zile abia atunci (spun doctorii) poti interveni. eu nu rezist 7 zile, cam dupa 4 zile trec la fapte. pt constipatie: (in ordinea recomandata de doctori) - 1. ceai de musetel, 2. termometru (bine sters cu spirt, introdus in glicerina si se introduce partea subtire in anus - rezultat bebe face kk), 3. supozitor cu glicerina pt copii (totusi e cam mare iti recomand sa il tai in 4 si sa incerci sa rotunjesti o bucatica), 4. debridat (eu ii dau 2 ml de 2 ori pe zi - e bun si pt colici). daca nu reusesti cu nimic exista lactuloza. eu ii dau bebelusului meu 2.5 ml pe zi (desi doctorita mi-a spus sa ii dau de 2 ori pe zi). dar despre asta mai bine iti intrebi pediatru.
carla2005 m-am distrat cu povestile tale! important e ca bebelina e ok!! si e o usurare sa stii ca nu suntem singurii care face greseli! azi era sa cada de pa cantar (e mai mult o improvivatie - pe cantar e pusa o plansa, pe plansa e landoul cu scutec in el si era sa cada bebe si sa ii cada toate astea in cap!! noroc ca florin are reflexe bune! mi-a cazut inima in chiloti!!! si eu pusesem plansa aia aiurea 

)
yagmur bine ai revenit!!
aelita ai disparut??? nasti?? imi pare tare rau ca te-ai enervat asa tare cu medicii din romania. si pe mine ma scoate din sarite mai ales cu laptele praf. saptamanal ma tot streseaza ca ar trebui sa ii dau lapte praf. iar cu diversificarea.... nici eu nu sunt de acord, si voi astepta cel putin pana la 4 luni. vad eu cum o scot la capat cu doctorita! pupici!
kokorina sunt perfect de acord: la ei acasa sau la suc. sau mai bine chiar deloc, ca sunt un exemplu prost pt ai tai bebelusi!! apropo cum iti vad si eu pozele???
bambo intrebare: cand pleci cu marsupiul ti-l pui singura? in ce ordine? adica mai intai il pui pe tine si apoi il "montezi" pe bebe? sau invers?? ca mie imi este cam greu.
fetelor care le dati completare - de unde stiti cat sa le dati?? pt ca daca le dati cu biberonul din care curgeeee la greu eu cred ca ei nu refuza, nu? dupa care se intampla accidente de care povestiti cu voma.
florentina totul e bine cand se termina cu bine, nu? important e ca sunteti bine amandoi!!
carla v stiu ca se era o clinica unde se putea naste in apa undeva la Fagaras. nu stiu exact ma mai interesez si scriu daca aflu
gata ca am tot scrisssss!! de' imi permit, bebe doarme si oricum tati sta de sase!
daca cumva maine nu mai am timp....
LA MULTI ANI, SA FITI SANATOASE ALATURI DE BEBELUSI, COPII, SOTI SI TOTI CEI DRAGI!! SA VA ADUCA ANUL NOU NUMAI BUCURII!! CELE RELE SA SE SPELE CELE BUNE SA SE ADUNE!!Pupicei multii de la noi trei!!
Laura
lui
Daniel
Poze Daniel
Laura13 spune:
carla v cica dr. CRISTIAN BAIULESCU rasul Victoria, jud Brasov, nr tel spital - 068/24.29.51 pana la 15.00. mobil 0744.391.694. (cica n-ar mai fi la Victoria). nu stiu sigur, dar din cate stiu e singurul doctor din tara care a asistat la nasteri sub apa. mult succes
Laura
lui
Daniel
Poze Daniel