Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (69)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danutz spune:

Buna fetelor!
Aelita, nu nasti? Sau vrei sa experimentezi ca mine cum e sa stai pana in sapt.42?!
Kokorina, esti mortala cu steagurile si fularele...M-am distrat copios...ce simpatic e sotul tau cu steagul Romaniei!!!
Fetelor, bebe Rares respira greu, asa mi se pare mie cel putin. Nu are mucisori, pe aia ii vanez cat pot si tati ii scoate rapid. Credeti ca e racit? Nu stranuta decat uneori iar febra nu are deloc.
Sunt un pic suparata ca mi-am gasit masina in parcare cu geamul din spate stanga spart. Nu au luat nimik din ea, nici macar radioul sau CD-urile, numai geamul spart. E o placere acum, cand peste tot e inchis...
Va pup
Danutz, +Rares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

poze
Incerc sa pun pozele din prima zi

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Mayaione, Diana, Bamboletta multumesc frumos pt raspunsurile cu Debridat-ul.

I-am dat 0,5-1 ml inainte de masa cu vreo 15 min, la vreo 2 mese. (cele care mi se pareau mai "pline de colici").
Continuam alternativ cu Sab-Simpex (o sa incerc sa il pun in biberon, sa vedem cum e) si Bonnisan.

Vreau sa ramana la minimum; este totusi un medicament, spre deosebire de Sab-Simpex (care cica nu se absoarbe, se elimina total) si Bonnisan (natural).

Aka, inseamna ca voi sunteti bb atomic, de terminati asa repede masa. Noi pana sugem (15 min), pana papam biberon (10-15 min), pana ragaim.... (20-25 min).. trece ora.

Kokorina, micul turc pare a fi o mostra de copil crescut in stilul "il las sa faca numai ce vrea, sa nu cumva sa-i stirbesc personalitatea".
No limit, no rules.

Oricum jenanta din partea mamicii faza "vai, ce miiiiici sunt".
Am avut si eu un copil slabutz (acum ii zdravan&voinic) si cand se minuna cate cineva ca "vai, are deja un an si e asa micutz!" , parca imi baga un cutit.

Roxanica2006, asa fac bb mai varsa in jeturi.
Eu deja m-am obisnuit cat de cat...

Si nu te mai lua dupa ce scrie pe cutia de lapte praf, decat orientativ. Stie bb mai bine cat tre sa manance. Ofera-i mai mult, dar nu-l stresa sa si pape tot.

Iti spun eu ca o mamica patita, ajunsa cu bb la stadiul de anorexie de biberon, de la atata stresat copilul sa manance, sa manance, sa manance.. Bineinteles, ca nu-i cazul la David de asa ceva, dar m-am gandit ca e bine sa sti ca se poate ajunge si la asa ceva..

Are mama doi flacai.. Matei (4) si Grigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanica2006 spune:

Ruxandra, tu, mamica a doi flacai, stii mai bine cum e cu stresatul copilului sa manance!!! Azi l-am lasat mai moale, i-am dat numai 90 ml + san+ laptele muls, nu mai mult de 30 ml. E asa frustrant ca vad ca trage la san dar nu stiu cat mananca, nu am cantar electronic, iar asta al meu nu e asa sensibil la cantitati atat de mici.
Vad ca si tu ii mai dai lui Grigore san. Foarte bine, ma gandesc ca si putintelul laptic pe care-l putem oferi puilor nostri le face bine. Uneori David trage cu putere la inceput, vine lapticul de chiar se ineaca, dar mai incolo simt eu ca doar moflaie tzita, nu suge , probabil s-a terminat lapticul si ma tine pe post de suzeta.( pe care apropos noi nu o folosim inca)
Fetelor, noi inca nu avem port bebe, chestia aia tip scaunel de masina, dar bebe sta intins, nu in sezut, stiti voi cum. Vreau sa va intreb daca e practic port bebe asta, ma gandesc ca la botez ar fi mai bine sa tin copilul in asa ceva decat carucior, voi cum ati facut?
Noi avem botezul de Sfantul Ioan, chiar in preajma Bobotezei, frumos, nu?

poze David Mihai

ROXANA si DAVID MIHAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

Am intrat in viteza mare, Bea imi face program ca la armata...

LA MULTI ANI!! Va doresc un an nou fericit, implinit si presarat numai cu bucurii!!

Asta in caz ca maine nu mai ajung..

dandusica am incercat, nu am reusit din prima, am lasat-o balta ca acu nu am rabdare de nimic. o sa mai incerc, dar oricum, esti o dulcica, sarumana!

aelita hai mama ca te apuca 2007..sa traiesti! poate poate vine bebelina de revel! iti tin pumnii sa mearga repejor!

Va tzuc cu muuuult drag si doooor maaaree!

37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Florentina G spune:

Nu am apucat sa citesc nimic dar vroiam sa va povestesc cate ceva despre nastere si cum nu am timp prea mult la dispozitie...trec direct la subiect!

Primele contractii au inceput pe 25, la 23.30. Erau cam la 20 de minute, apoi pana la ora doua ajunsesera cam la 5-7 minute distanta. Am hotarat sa plecam spre spital....cand am iesit din scara blocului am vazut ca ningea.. Mi-au dat lacrimile de emotzie si m-am gandit ce norocoasa as fi daca bebe ar veni odata cu primii fulgi de nea!
Am ajuns la spital, m-au pus la monitor apoi m-au lasat sa mai stau de vorba cu sotzul si prietenii care ma adusesera si asteptau in sala de asteptare. La ora 3 aveam dilatatie 2.5cm si mi-am trimis sotzul acasa sa se mai odihneasca, asta la sfatul asistentei care a spus ca nu se va intampla nimic pana a doua zi la pranz, poate.
Pe la ora 4.00 incep contractii puternice, ma ia o stare de voma nasoala si hotarasc sa ma plimb pe hol. Ma intalnesc cu asistenta de garda, ii povestesc ce mi se intampla, ma pune pe masa, ma controleaza si-mi spune ca am dilatatie 6, hoataraste sa-l sune pe medic... si surpriza nu raspunde!
Il sun si eu pe sotz sa vina repede inapoi ca nasc si nu raspunde dr. la telefon! Suna si el , sun si eu, suan si asistenta, basca suna si nasha mea care il cunoaste mai indeaproape... nimic.
M-au mutat in sala de travaliu, a venit si sotzul, eu aveam dureri din ce in ce mai mari, strigam dupa epidurala si mi s espune ca numai doctorul poate chema medicul anestezist. Pai shi eu ce fac, chematzi un doctor! Vine medicul de garda, un tip cam tacut care facea numai grimase dar ,pana la urma s-a dovedit a fi de treaba, ma controleaza si hotaraste sa cheme anestezista. Vine dr. anestezist si imi monteaza epidurala , abia a reusit ca deja aveam contractii la 2-3 minute... Ma intreaba daca simt ceva rece cum se duce pe spate... eu nu simteam nimic. Vine o contractie...o simt la fel de puternic... imi mai face o doza...tot degeaba. Abia peste cinci minute simt ca mi-a amortit un pic partea dreapta. Ma mut in sala de nasteri... imi spune ca bebe nu s-a angajat si e prea mare pentru bazinul meu si il aud ca da ordin sa se pregateasca sala de operatii. In momentul ala suna doctorul meu si spune sa nu se ia nicio hotarare ca vine el in cinci minute!
Nici nu apuc sa ma dumiresc ca ii aud vocea... ma intai s-a rastit la asistenta ca nu l-a sunat pe telefonul fix, cand tot personalul de acolo stie ca noaptea raspunde la telefonul fix si ca tine mobilul pe silent mai ales cand are garzi lungi.. apoi se asheaza pe scaun in fatza mea, masoara situatzia si il aud ca cere forceps. M-am albit. Imi explica ca nu il scoate cu forcepsul, doar il ajuta un pic sa treaca de bazin. In timpul asta aveam contractii foarte dese insa le suportam mai usor pentru ca le simteam numai pe partea stanga! Il vad ca manuieste forcepsul apoi il arunca pe jos si imi spune tare sa imping! Am impins de doua-trei ori si am simtzit cum a iesit bebe ca un peshte! Normal ca nu a tzipat din prim aclipa shi m-am panicat... dar apoi l-am auzit si m-am linishtit! Era ora 7:30 si afara inca ningea...iar eu auzeam glasul puiului meu drag pentru prima oara!
Cat timp m-a cusut eu am urmarit cum il masurau, il curatzau... nu-mi venea sa cred.. L-au infasat si mi l-au adus sa-l pup...cand i-am simtzt obrajorul cald pe fatza mi-au dat lacrimile,apoi l-au dus in alta camera, am intins mana dupa el... as fi vrut sa dureze la infinit acel moment!
Sotzul a fost acolo tot timpul... a fost o usurare pentru mine sa-l stiu acolo, mai ales ca e singurul care imi poate raspunde la mii de intrebari legate de nastere.
Din cauza forcepsului patrick a avut o vanataie la tample in primele zile, acum abia se mai vede. Iar din cauza ca s-a fortzat sa treaca prin bazin a facut o fisura de clavicula pentru care trebuie sa stam cu bratzul bandajat timp de zece zile.
Insa asta nu pare a fi o problema pentru el... il deranjeaza cand si cand dar nu foarte tare.
Este un copil linistit, mananca intr-una, doarme, cand ii vorbesc imi arata un zambet larg, iar astazi l-am auzit razand cu glas!

Ieri a fost medicul pediatru la noi si totul este bine cu noi. Mi-a aratat cum sa-i infas manutza, cum sa-i curatz zona genitala... mi-a facut o lista cu ce produse de la farmacie nu trebuie sa-mi lipseasca.

Eu ma simt bine, am revenit aproape la dimensiunile normale, incerc sa fac fatza cu brio atat in grija pe care i-o acord lui Patrick cat si faptului ca nu vreau ca Maya sa se simta data la o parte, sa simta vre-un pic lipsa de afectiune din partea mea. Pana acum a fost bine, Maya nu pare afectata, chiar e deosebit de iubitoare si afectuoasa cu el, il mangaie si il pupa pe capshor, il striga pe nume... sa vedem cum va fi de acum incolo!

Va pup mult pe toate!

PS. scuzati greshelile si incoerentza, dar am scris la foc automat, cu teama sa nu se trezeasca copiii si sa trebuiasca sa o iau de la capat alta data!

Tina mami de Patrick si Maya
Pozele noastre
Maya la un an si jumatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo29 spune:

Buna fetelor!

In legatura cu Debribatul: eu la sfatul pediatrei ii dau 1.5 ml de 3 ori pe zii - cu lingurita - si asa frumos il bea - eu ii dau de o luna.
Sa fiti foarte atente ca odata ce l-ai preparat are termen doar o luna - eu am aruncat la gunoi ieri o sticla de Debridat in care era mai mult de jumate , pentru ca trecuse o luna de cand l-am preparat!!!
Ii dau si Sab simplex de vreo 3 saptamani - cate 10 - 15 picaturi de 3 ori pe zii. Il diluez in laptele praf. Va spun sincer ca pana acuma (David are 7 sapt. si 3 zile) pot sa numar pe degete de cate ori a avut colici.
Eu ii dau tzitzi - dar nu am suficient si completez cu Nan1.

Va pup pe toate cu mare drag - pup toti bebeii frumosi - si noul an sa ne aduca numai fericire si impliniri alaturi de copilasii nostrii dragi.

LA MULTI ANI MAMICI, BEBELASI FRUMOSI SI GRAVIDUTELOR MULT SUCCES!!!

Simo si bebe David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Buna, fetelor!
Nu am mai scris de mult timp,am treaba de nu ma vad: si cu Iasmina, si cu Georgia, si cu firma,si cu sotul.....
Felicitari mamicilor care au mai nascut intre timp: Bulisor, Florentina,Marinelaf,....sper sa nu fi omis pe cineva.daca am facut-o,imi cer scuze, nu a fost ceva intentionat.Memoria mea inca imi joaca feste,mai am nevoie de mult timp pana imi revin la normal.
Aelita, m-am tot gangit la tine,mami! Chiar ma intrebam daca nu ai nascut intre timp.Iti doresc ca bebelina ta sa nu se lase prea mult asteptata,asa cum a facut Georgia mea.Sa ai o nastere usoara,rapida, si sa vii repede, repede acasa, ca stiu cat de mult iti plac spitalele.Esti la fel ca mine, din punctul asta de vedere.
Sa va mai zic despre noi: Georgia mananca de sparge,cam la patru ore, insa e atat de hulpava, incat de multe ori de ineaca si se enerveaza la culme.Exceptand perioada in care mi-a facut icter, la inceput, cand nu manca de nici o culoare si nu facea nimic altceva decat sa doarma ca valiza in gara,fetita mea tot se rotunjeste de la o zi la alta. Per total, la 26 de zile, avea 4.100 kg,ceea ce inseamna un plus de aproape 500g.cam putin, in comparatie cu Iasmina,insa cresterea ei este mai mare, deoarece cand a avut icter a scaz\ut mult in greutate. Miercuri o cantaresc iar,sa vad cat a pus intr-o saptamana.Mititica mea doarme foarte bine,se pare ca nu are colici.Se trezeste de doua ori pe noapte,de fapt a doua oara este deja dimineata, ii dau sa pape si inapoi la somn.Sta si treaza mult timp, si atunci ii place sa fie plimbata.Iesim si afara la greu, ne plimbam cu masina,ceea ce ii face mare placere,mergem la shopping....ce mai,avem activitate la greu.
De ieri avem si pasaport,scos in regim de urgenta.Acum as vrea sa ii fac si certificat de nastere romanesc,sa pot sa ii scot si pasaportul romanesc,de dragul patriotismului din mine,ca oricum, cu cel pe care il are acum, nu o sa aiba nevoie de viza pentru marea majoritate a tarilor.Am vrea sa plecam din Uk in Dubai un pic, dar cred ca o sa lasam asta pe luna februarie,sa mai creasca un picut.
Iasmina e topita dupa cea mica, nu e geloasa deloc,si isi asuma multe responsabilitati in ceea ce o priveste pe Georgia:ii canta,ii vorbeste,ii pune suzica in gurita atunci cand o scapa,are grija sa fie invelita....
Cam atat despre noi.Va urez la toate un La Multi Ani calduros, si sa dea Dzeu ca anul care vine sa va aduca numai bine, multa sanatate la toate familiile voastre,multe dorinte implinite, iar copilasii vostri sa creasca frumos,sa fie sanatosi, si sa va aduca o gramada de bucurii in fiecare clipa.Maine seara, cand o sa beau o gura de sampanie,asa simbolic, o sa ma gandesc la toate, si o sa fiu alaturi de toate mamicile de noiembrie-decembrie,asa, cu gandul,ca fizic e un pic mai greu.
Va pup pe toate,sa aveti multa grija de voi si de cei mici,si sa dea Dzeu sa auzim numai de bine anul care vine.

Cristina, Iasmina Timeea si Georgia Helia

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yagmur spune:

SALUTARE!!!!
Nu am apucat sa citesc nimic din urma.... dar mi-a fost tare dor de voi...
Noi abia azi am venit acasa.... acum bebe Luca deja plange de foame..asa ca poate maine va povestesc cum a fost..
Eu am avut ceva complicatii de aceea am stat atat de mult in spital...
Date Luca: 3.300g, 56 cm, scor 10
Acum deja are 3.800, e un mare mancacios..desi refuza sanul meu si ii dau lapte praf (am avut interdictie sa ma mai mulg, avand in vedere ca eu am avut probleme cu uterul meu plin de fibroame si am zacut cu febra si perfuzii)...
Va pup si promit sa revin cat de curand...
Sinteti minunate..
Si felicitari... noilor mamici....!!!
Yagmur + bebe Luca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

roxanica tocmai ce iti dadeam tie sfaturi cu vomitatul ca mi-a facut si a mea surpriza azi si a vomitat in jet nu o mai facuse de 3 saptamani...asa ca...
Eu ii dau bebelului in contiunare san + formula formula mananca mai putina ca la inceput cam 30-40 ml, la inceput manca 60...ceea ce eu am tras concluzia ca bea mai mult laptic de la san!
Am o intrebare!! Laptele praf in cat timp trebuie dat copilului dupa ce l-ai preparat ca nu scrie pe cutie nimic (Milumil) si uneori fetita mea pana se hotaraste sa-l manance dureaza si cate o jumatate de ora si imi e sa nu se strice, de fapt eu cam asa consum laptele praf ca pana mananca fata mea un biberon face tati cate 1-2 biberoane ca eu dupa 15 minute arunc laptele si fac altul si mai mult arunc laptele aiurea decat bea copilu!

carla2005 de Alexandra Maria

Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

Mergi la inceput