Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (69)
Raspunsuri - Pagina 13
asiza spune:
quote:
Originally posted by marinelaf
Nu am reusit sa citesc din urma dar va scriu sa va spun
ca am nascut si eu in 20 decembrie pe Rares Bogdan
3800, Apgar 9/10, 54 cm, nastere normala.
marinela mamica de Andreea si Rares
Felicitari!!!!! Sa-ti traiasca grasuniciul, sa creasca mare, voios si sanatos!
...
Oana
cu
Denis Cristian
madaluta spune:
...

...am reusit aseara sa facem prima baita ....!!!
am avut ceva emotii, dar ne-am descurcat....si tot aseara am descperit si suzeta.Nu stiu dc e prematur sa i-o dau, dar am citit la voi k nu e bine sa suga non stop la san si darius cam asa voia...Acum adoarme linistit cu suzeta si noi suntem f fericiti k nu mai plange...
Madalina +
Darius Cristian
poze,
roxanica2006 spune:
Buna, fetelor! va pupic, bebelusi din burtici sau leganele!
Imi pare rau ca nu am mai intrat de multisor, dar cu sarbatorile a trecut timpul.. m-am bucurat sa mai stau cu sotul meu, cu parintii, stiti voi cum e.
David mi-a facut cel mai frumos cadou de Craciun: a inceput si el sa vrea tzitzi, trage cu putere dar numai de la sanul lui preferat:stangul. Insa nevoile lui sunt acum mult mai mari, asa ca suplimentam cu formula. Nu prea stiu cat trage el sarmanul, mai si storc laptele cu pompa, dar intentia conteaza, nu? Spuneti voi ce baiat dragutz are mama?! A vazut sarmanul ca atata disperare era pe capul meu din pricina alaptarii si uite ca incearca sa ma faca fericita!
In schimb aseara am crezut ca innebunesc! Dupa baita a mancat si a adormit instantaneu in bratele mele, orice i-am facut nu a dat aerul afara, era moaaaaaaaaale si dormea ca un ingeras. L-am pus in patutz si am isit din camera. In scurt timp nu stiu ce m-a izbit asa si m-am intors repede, era treaz, se uita pe pereti linistit cum face deseori, ca e tare cuminte, sa nu-i fie de deochi!! Si zic hai sa-l iau in brate poate acum ragaie, ca-s socata cu asta. Si cum il iau in brate incepe sa verse, da asa... agresiv sau cum sa zic, cantitate mare, si jet puternic, a zburat pe patutz pe parchet, toata bluza mea, hainutele lui. m-am speriat groaznic, prima oara se intampla asta.El regurgiteza, niciodata nu a varsat.
Am inceput sa plang, normal. Dar el avea asa fatuzuca linistita, in timp ce-l schimbam de hainitele murdare radea intr-o veselie.
Nu s-a mai repetat peste nopate groaznicul episod, acum nu stiu ce sa cred: oare asta s-a intamplat pentru ca nu a dat aerul afara?? Ieri a si mancat mai mult, tot citisem pe cutia de Milumil ca la doua luni trebuie sa manance 120 ml, el are 5 sapt si un pic si mannaca la o masa 90 ml. Poate ieri am fortat nota si i-am dat 120 ml, dar manca nu comenta, in schimb se pare ca surplusul l-a dat afara.
Am citit ca si voi ati mai patit asa cu bebelusii vostri, dar tare m-am speriat, sper sa nu se mai repete.
Tot ieri am mai tras o spaima: ma suna o prietena care fusese sapt. trecuta in vizita la noi impreuna cu baietelul ei de 5 ani, ca acum baiatul are varicela, e plin de bube. M-am speriat, citisem ca nu e bine deloc sa aiba sugarii varicela, pentru ca ei nu stau bine la capitolul imunitate si se poate ajunge chiar la deces.Acum or fi fost exagerate informatiile, dar tot nu e de dorit sa ai un bebelus de cateva saptamani bolnav de varicela.
Am sunat pediatra si m-a linistit spunandu-mi ca de regula, 95% din cazuri, bebelusii pana in 4 -6 luni, sunt exceptati de la contaminarea cu varicela, desi e boala f. contagioasa. explicatia ar fi ca in timpul sarcinii, transplacentar, li s-au transmis anticorpii de la mama. Mai mult boala e contagioasa doar cu 1 -2 zile inainte de aparitia eruptiei si pe toata durata acesteia, si baietelul nu avea inca bube, i-au aparut la vreo 5 zile dupa vizita.
V-am scris toata apologhia asta sa stiti si voi sa nu va speriati ca mine, iar pe de alta parte eu mi-am jurat ca, cu tot bunul-simt, nu mai primesc in vizita copii mici, pentru ca, mi-a spus dr. de la ei poate lua puiul meu cel mai usor toata bolile, si circula gripe si viroze f. periculoase.
Acum eu mai stau ca pe tepi inca o sapt. (perioada de incubatie e 2 sapt, una a trecut)pt varicela asta, dar sper sa nu-i apara.
Hai ca am lipsit o vreme , dar acum v-am facut capul calendar!
poze David Mihai
ROXANA
si
DAVID MIHAI
roxanica2006 spune:
Madaluta, vezi ca toate au intrat pe fagasul normal, si tu esti bine, bebe la fel. ma bucur pentru voi. Acum reusesti sa alaptezi? Il hranesti pe darius numai cu laptic de la tine? Poate ai mai scris, dar nu am citit eu chiar totul
Dandusa
si pt Crinuta cea nemaipomenit de frumoasa!
Alexandra, chiar asa cum zic si fetele, bebe Mark e foarte marisor si are o fatzuca de baiat mare, asa inteleapta. Sa va traiasca frumuselul!
KOKORINA pentru tine si harbujei toti pupicii din lume!!! Sunteti toti adorabili! Aseara i-am reunit pe toti ai mei si le-am aratat pozele cu harbujeii tai. Au fost foarte impresionati, numai la pozele cu David se mai uita cu atata drag! Ti-am spus eu, poti face calendare, felicitari de Craciun cu harbujeii. Multa sanatate lor si super mamicii Kokorina!
Dolores, ma gandeam de multa vreme sa-ti spun ceva in legatura cu depresia asta nenorocita, de care se pare ca nu a scapat nimeni.Kokorina mi-a spus "vorba " asta si am uitat pentru totdeauna de depresii si tristeti. Mi-a spus asa: Bucura-te de perioada asta din viata ta, pentru ca va trece si vei regreta ca nu ai trait cum se cuvine momentele astea deosebite!
Pentru mine sfatul asta a fost ca un dus rece, m-am trezit si din ziua aia nu am mai plans, mai mult ii promisesem si lui David ca nu voi mai fi trista si nu voi mai plange. Asa ca am avut o datorie de onoare fata de el, nu-l puteam dezamagi. Poate si tie ti-a trecut acum , dar ma gandeam la tine si am vrut sa-ti scriu asta.
va pup pe toate. Mai vorbim.
LA MULTI ANI, DRAGELE MELE!!
poze David Mihai
ROXANA
si
DAVID MIHAI
carla2005 spune:
roxanicasi eu am plans prima data cand a vomitat copilul asa rau de m-a unmplut si pe mine si patutul si era si ea toatan numai lapte...vezi cu biberonul cum stau lucrurile...eu de cadn i-am schimbat biberoanele nu mi-a mai vomitat.Ei trag cu putere laptic si daca vine pra usor si noi le mai dam si mai mult laptic decat pot ei duce...fiindca ei se opresc mai greu din supt...iti dai seama ce iese!Eu folosesc acum biberoane nuk cu tetine din latex si spre deosebire de celelalte pe care le termina in 5 minute din asta trage cate 10-15 minute ca vine lapticul mai greu si nici nu mai inghite aer ca latexul ala e moale si i se muleaza pe guritza perfect!
Eu raportez prima noapte alba
!Dormi 4ore pe reprize sunt varza!
carla2005
de
Alexandra Maria
Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!
roxanica2006 spune:
Carla, draga mea, multumesc de sfat, dar sa stii ca si noi folosim de la inceput tetine de la Nuk si tocmai am schimbat-o cu una nou nouta, deci nu cred ca acesta a fost motivul. Plus ca David al meu nu e asa harnicutz sa tremine biberonul in 5-10 min, nuuuuuuuu, la noi e greu uneori cu mancatul, poate dura si aproape o ora. 15 minute in cele mai fericte zile! dar David creste, e cuminte foc, asa ca las grijile de-o parte. Numai bine tie si micutei tale! Acum tu ii dai numai san?
poze David Mihai
ROXANA
si
DAVID MIHAI
aelita spune:
chris [red o sun, si in loc sa intreb daca e dna dr ionescu, am intrebat cu numele meu de familie...
red]
Freud probabil ti-ar fi zis ca in subconstient te simti si tu la fel de pediatra,ca nu mai ai nevoie de serviciile ei.asa ca ai botezat-o cu numele tau.(sau ca ea nu stie mai mult ca tine,tot aia) .
madaluta,suzeta e recomandata din prima zis de viata,daca e din aia de zero luni.il relaxeaza,ii face un program normal de supt,e mult mai rau sa suga toata ziua sau sa isi suga degetele ,sa planga,sa fie leganat,sa doarma in brate...are timp sa se dezvete,nu e nimic rau .
roxanica,nu te speria cu voma,se mai intampla ,mai ales ca el era super linistit,tu de ce plangi? nu il doare nimic cand vomita.nu mai plange !
ori a fost prea mult,ori pur si simplu le vine si lor sa dea afara,inca nu au stomacul gata pregatit,abia tin si ei lapticul ,la o miscare mai brusca scot tot afara..
uite de asta nu imi place mie cand vin mamicile cu copii mici la alti copii mici,si nu stiu daca sunt sau nu bolnavi..stiu,e un risc,dar macar sa nu ii lase sa atinga bebelusul.
mai rau e ca unele mamici STIU ca au copilul bolnav,si vin ca inconstientele,si daca le zici,se supara!!!
Nu zice nimeni sa nu ii primesti inc asa,dar sa nu se atinga de bebe.Sa stea frumusel pe un scaunel,sa se uite la el de departe si gata,ca nu au ei ed ce sa puna mana ,sau sa stea asupra lor,ca si asa nu inteleg ei mare lucru.
te cred ca stai ca pe ghimpi acum cu nenorocita aia de varicela.
pt toate mamicile !!
duminica fac 40 FIX FIX FIX
roxanica2006 spune:
Aelita, vine printesa anul acesta sau asteapta 2007?? Hai curaj, mamico!
Sa stii ca asa sunt eu mai plangacioasa si panicata, nu e David bolnav, Doamne fereste, doar m-am speriat eu! Iar in legatura cu vizita baietelului care mai tarziu s-a imbolnavit, sa stii ca nu l-a atins pe David dar au stat in aceeai incapere si boala se transmite f. usor. sa speram insa ca David nu a luat!
poze David Mihai
ROXANA
si
DAVID MIHAI
aka spune:
Am incercat sa pun poze.
Sa vedem daca am reusit.
Aelita
multumec mult.
poze Maria Cristina
Monica
de