Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (69)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Laura13 spune:

dia bi ei isi curata impuritatile din nasuc prin stranut. in plus e perfect normal ca la schimbat (din cauza diferentelor de temperatura ) sa stranute sau sa faca pisu

Laura lui Daniel
Poze Daniel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Salutare!!!
Felicitari celor care au nascut in ultimele doua saptamani si multa bafta si nastere usoara celor care trebuie sa nasca zilele astea!!!

Nu am avut timp sa va mai scriu, dar am citit tot ce ati scris si am aflat o multime de lucruri utile de la cele care aveti deja experienta ca mamici. Va multumesc!
Fetita mea este tare cuminte, iar lapte am din belsug.
Am pus si eu poze cu bebelina mea in album.

Teutz de Alexia Iarina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Teutz spune:

Si noua ne-a spus pediatra de vaccinul cu plata si inca nu ne-am hotarat pe care sa-l facem. Pana in februarie avem timp sa ne gandim. Dr a zis ca vaccinul il comanda ea direct de la producator si este mai ieftin decat la farmacie, adica aproximativ 240 ron. Totusi e destul de scump si nu stiu daca merita. Poate mai aflati voi cate ceva si ma mai informati si pe mine. Va pupicic!

Teutz de Alexia Iarina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Fetelor, fetelor..va felicit pe toate cand va vad cat de descurcarete sunteti...Dati si sfaturi...de unde le stiti voi pe toate, k mie imivine sa mor k nu stiu nimic si k tb sa intreb in stanga si in dreapta? Sincer imi este si jena sa va mai intreb pe voi, caci de fiecare data imi raspundeti..iar eu nu stiu sa raspund nimanui...Intru si va citesc zilnic, cand am timp, dar nu ma pricep la nimic...Am ramas de o saptamana singurei, adica fara mama sau soacra...si ne descurcam si noi asa cum putem. Sper sa nu pateasca nimic bb din cauza mea.Cum citesc ceva aici la voi, fug si pun si eu in aplicare...
In seara asta o sa facem prima baita completa, caci ne-a cazut buricelul si ne-ajunge cat ne-am spalat asa pe bucatele.dar am niste emotii de mor...Nici nu stiu dc trebuie sa ii dau sa manace inainte sau dupa baita....
Nici eu nu sunt in forma caci ma incearca o raceala cred. M-au luat durerile musculare si capul si nu stiu ce medicamente am voie sa iau dc alaptez...
Va pup si inca o data va spun k va admir k sunteti asa de pricepute...

Madalina +Darius Cristian

poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

madaluta, nimeni nu stie la inceput decat daca a mai avut un copil inainte....asa invatam toate, intreband.... de aia exista si forumul asta sa ne ajutam intre noi...
cat despre prima baita, o sa vezi ca nu e asa de greu... mie mi s-a parut mai greu sa o sterg pe toate plicile si sa o imbrac repede sa nu-i fie frig, decat baita propriu-zisa ... sa nu te sperii daca se albastreste, e din cauza ca i se face frig... pe parcurs o sa te misti mai repede si nu o sa se mai intample
daca vrei sa-i dai de mancare inainte, sa lasi sa treaca macar 20 min pana la baita, ca sa nu vomite tot ce a mancat.... eu de obicei ii dau sa manance inainte, asa stiu ca sta linistita si savureaza baita si nu e cu gandul la mancare

Dia de Oana
poze Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

kokorina, superbi harbujeii tai ... zau ca nu stiu cum faci fata, ca pe mine ma doboara unul singur .... seamana tare bine intre ei si amandoi cu tine

Dia de Oana
poze Oana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

madaluta dar nu te speria mama - asa e la inceput - nu stii pe ce sa pui mana - apoi ai sa vezice dexteritate capeti.
Papa normal ca ii dai dupa baitza - ca in timpul baitzei il mai intorci pe toate cele si poate vomita.
De baitza - nu te speria - incercati sa faceti baitza in doi - tati tine bebelul si tu il sapunesti si il clatesti - merge mai bine - plus ca aveti amandoi siguranta ca exista inca o pereche de ochi sa-l aiba in paza. Totul se face cu incetinitorul - sa nu se sperie bebe si o sa iasa bine.
Cu sfaturile - mai vorbim peste o luna - sa vezi ce-o sa ne mai zici si tu.
si intreba-ne orice- doar de ceea ne-am strans aici.

dia_bi Laura ti-a raspuns bine la ultima intrebare.
Dosarul trebuie depus in termen de 60 de zile de cand iti expira postnatalul. Pre + postnatal = 126
Obligatorii sunt doar cele 42 sa le iei dupa nastere. Dar prenatalul si postnatalul se pot compensa unul pe altul. Deci daca ti-ai luat prenatal mai putine zile - le poti lua dupa nastere pe restul pana la 126. Inteles acum?

mayaione incerc si eu cu sabsimplexul deseara - am reinceput sa-i dau un 30 ml de bebelac doar la masa de seara - e mai mult pe afara- ca nu vrea lapte praf - dar incercam si noi - cum putem. Merci de pont.

Miro si Karina Ioana 1,2, - filmuletze Karina www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061127&ctime=132700" target="_blank">1,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061201&ctime=005102" target="_blank">2,www.dropshots.com/day.php?userid=121067&cdate=20061204&ctime=132558" target="_blank">3,
am o nepotica talentata, o burtica in amintire, si o BB-lina zbenguita

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bamboletta spune:

Am dormit de la 3 la 5

Ruxandra_sb-eu ii dau numai debridat de 2-3 ori pe zi intre mese

Madaluta-ii fac baita cu 30 min inainte de masa asa dupa ce papa vine somnicul

Dandusa-eram si eu prezenta pe aici azi dar m-a luat somnul pana ai aparut

Bamboletta si Antonia-Gabriela (1 nov 2006)
"poze"
www.dropshots.com/bamboletta" target="_blank">"video bebelina"
"Poze Antonia-Gabriela"
SARBATORI FERICITE !!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

Fetelor raportez fata mea s-a invatat in brate...mai precis pe umar...acolo doarme, acolo studiaza cum o las jos cum craune!Plus cand e treaza trebuie sa mergi cu ea prin toata casa dansand dansul ploii daca il stiti ( cum chemau indienii ploaia te lasi asa ritmat in jos si apoi te dai pe spate) coloana mea e varza fiindca bineinteles ca copilu ma prefera pe mine...macar asta ii calmeaza burtica!

carla2005 de Alexandra Maria

Cand viata te stoarce ca pe o lamaie, invata sa faci limonada!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

DATI MAJORETELE JOS.
mi-a zis fii-mea ca-i e lene,ca nu mai vrea azi !
deci nu mai nasc,de moment.
e puturoasa,mi-a rupt spinarea-n doua toata noaptea,ammers in patru labe prin casa ,si apoi ama dormit ca dupa lupte grele .
nu am mers la spital ca al meu a zis ca se duce la munca 2 ore,se intoarce repede,sa rezistam la Plevna ,ca trebuie sa dea pe acolo niste directive ca mor aia fara el.Asa ca am rezistat ,am cucerit si Plevna si adormii.Cand m-am trezit,minune,puteam sa stau dreapta pe doua picioare!

Donia

aseara am dat in toti,in pediatri,in numai stiu cine ca am uitat,se vedea treaba ca ma scarma ceva la creier,sau la burta.
FLORENTINA,Felicitari pt Patrick! E un grasunel si-un frumos!
kokorina
Sophia e o sensibila,si plange mititica dupa Pascal.Da-o-ncolo pe soacra-ta aia a ta nesuferita,nu mai apela la ea.daca vine mama ta,e super!

asa e,da,si ceai e interzis! cred ca daca ma vede cineva cu bineronul de ceai pe strada,cum mai vedeam eu pe vremuri cu biberonuld e ceai in carut,zau ca lumea imi da cu el in cap!
sau mi-l baga mie pe gat.

oricum fii-mea iese capricoanca ,orice ar face.am termen ...nu-ti mai zic! in seara de revelion,drace! poimaine fac 40 fix fix. si asta ma freaca la icre .nici nu iese,nici nu sta cuminte.ma freaca-n dureri.
nu mi-e de mine,numai ea sa fie bine .

stai stai!! mai zi odata cuharita aia de caoduri ca nu am priceput tot!! cum ,refolosita hartia??

ce simpatic sotul tau cu Romania!

o sa vad si pozele.

dandusa,gasesc si aici indolenti si nesimtiti si la fel imi vine sa ii imberegatesc.dar macar se tin dracului acolo de un program,nu o iau pe aratura cu idei de-ale lor.ca si astiaaaa,cand ii vad ca dorm pe eeei!
bai,eu zau ca respect f tare medicii,si 90% am incredere in ei,adica nu intru in randurile celor care le dau in cap doar sa le dea,pt ca stiu ca au si ei ditamai scoala si nu au cum sa fie nici prosti nici cretini.doar ca unii,ca in orice alt domeniu,sar calul.tolerez chiar si neglijenta,ca imid auseama ca nu ai ce sa faci,se intampla oricui,mai ales cand ai vieti omenesti pe mana.stiu ca invata pe rupte,nu gasesc posturi,apoi iar invata siinvata toata viata ,si iar specializari..vai de ei,si salarii mici.deci in general nu pot vorbi de ei ca ii admir.dar cand aud de cate unuuul din astaaa care o ia pe aratura mai rau ca tractorul in deraiere,imi vine sa ma zgarii eu pe ochi.
chinico la ADD PHOTO acolo o sa vina si un boton cu albumele,la rand,si dai pe albumul tau,nu la nou album.
si acolo le incarci.
dolores
,veronici,saracuta,a nascut parca pe la 28 de sapt.ne-a scris cand erai tu in spital,ca a venit acasa doar cu Rares,din neglijenta medicilor.A spus ca ne va povesti,noi am lasat-o sa se recupereze amandoi,si cand va putea ne va scrie.Probabil asteapta sa nastem toate.
Daca nu imi joaca mie memoria ,copilasii aveau 1400 si 1500,ceva asa,si cel mai maricut nu a rezistat dupa nastere mult timp.Chiar si nasterea ei prematura a spus ca tot din neglijenta medicilor s-a produs,ca puteau opri.
aka nu mi-a propus inducerea,ca astia nu induc pana la 42 de sapt.dar ma gandeam ca daca ajung acolo,cum o fi...
dandusa ce ma bucur ca adoarme neleganata acum ,Crinuta!! cu Danut
dia bi soacra-ta aia iti spune ce viseaza ea noaptea.chiar daca nu e de la saliva,si sa zicem ca tuseste de la vreo raceala,chiar asa sa iti spuna ca e gata la plamani??pai ca sa ajunga sa aiba ceva la plamani,ar avea febra,nu ar stranuta.
urmareste.o tusingura si vezi cum e tusea.
e normal sa stranute,si sa sughite.multi zic ca sughite si stranuta de frig,si nu e asa,e un schimb de temperatura,dar e normal.
madaluta
ia mami si intreaba aici la fete tot ec vrei,ca de-aia ne-am adunat toate aici,un sfat de colo,un sfat de colo,si iese ceva !
teutz
,am vazut pozele cu scumpicelul.
kokorina,s-au facut grasunei mititeii!!si ce frumoasa te faci tu pe zi ce trece !!iaa uite cum dormiti amandoi! e supe rpoza cu Pascal la biberon si Sophia pe umar!chiar de mama eroina,au dreptate fetele!!jhaha ce misto e poza cu fularele Romaniei puse pe ei!! e bestial sotul tau!si aia cu papusa roz !!! e cat ei!
sa stii ca se cunoaste tare ca au crecut!

pt toate mamicile !!

39+

Mergi la inceput