Mamici de ianuarie-februarie 2007 (47)
Raspunsuri - Pagina 25
ALINATXA spune:
Criss si messa ash vrea sa fiu si eu ca voi numai ca eu acum sunt la extrema cealalta.NU VREAU SA NASC.NU SUNT PREGATITA NICI FIZIC SI NICI PSIHIC.Sper sa se schimbe ceva repede in starea asta a mea ptr ca eu personal cand ma gandesc la nastere zici ca ma gandesc la ghilotina.
Ma incearca tot felul de temeri ce sa mai e nashpa ce simt eu acum
33+saptamani http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
aelita spune:
criss eu stiu daca o fi bine sa nu mananc...copchila asta ce-o zice...ca habar nu am daca o avea si ea greutate normala,dar ce sa fac daca stomacul,esofagul meu a facut figuri..
acum mi se face foame,dar mananc putin si gata ma satur.azi am mancat dimineata un iaurt.am venit de la cumparaturi la 16 ,nemancata,moarta de foame,am zis ca rup frigiderul! am mancat cativa cartofi prajiti si un sfert de cremvusti si gata m-am umflat.seara struguri,nema cina,si ciocolata.si ma simt de parca am amnacat nu stiu cate fripturi.daca le adun pe toate,abia daca scot de o masa normala,azi.
deja acum sunt convinsa ca vine in 2007 .nu cred ca iese de revelion,ca nu da semne.
Alinatxa mai ai timp sa iti schimbi ideile.nu zic ca neaprat o sa le schimbi,dar ca e posibil sa se intample asta fara sa iti dai seama.
eu acum am alta stare decat aveam la 38,alta decat la 37,alta decat la 33.
si frica,adevarul e ca imi era mai multa pe la 33 decat acum.
pt toate mamicile !!
40 FIX FIX FIX
Ivona1977 spune:
Criss, Messa si Aelita, asa ma simt si eu: adica hai nu mai iesi o data!!!! Ca m-am plictisit! Si toata lumea ma intreaba: ai copil? ai nascut? da cand trebuie? imi vine sa inchid toate telefoanele si netul si sa imi pun si dopuri in urechi (ca si sotul face parte din stress).
Dar cu mancarea, dimpotriva, eu mananc toata ziua, de plictiseala. Si fructe si friptura si supa si lapte si tot ce prind. SI apoi nu pot sa respir. Dar ma ustura stomacul, asa ca daca il tin ocupat nu ma mai deanjeaza. Sper sa scap si de problema asta...
Alinatxa, si eu am fost panicata tare mai devreme, si schimbarile se stare sunt foarte frecvente la noi, acum la sfarsit. Cred ca un pic de ingrijorare e normala la o adica. Gandeste-te ca ce va fi, va fi si oricum o sa faci tot ce poti pentru tine si bebe. Nu are rost sa te consumi.
Noapte buna fetele, daca puteti dormi,
Ivona(pe 1 ar tb sa am bb)
criss68 spune:
Alinatxa, nu stiu ce sa-ti spun ca sa te ajut, probabil esti inca sub impresia celor vazute recent la spital. Eu de la inceputul sarcinii mi-am dorit sa scap cat mai repede, m-a chinuit rau sarcina asta, zau. Nu zic, au fost fete si mai chinuite si au suportat mai bine. Insa asta e pragul la mine. Eu nu ma gandesc practic la momentul nasterii in sine, nu stiu de ce dar nu pot. Eu vizualizez doar efectele, ma vad o mamica fericita, apta pt diverse activitati fizice care sa-mi redea senzatia ca traiesc. Daca nu ar fi fost vorba de nastere cred ca as fi facut o tragedie si din anestezie, ca sa nu mai spun ca daca puneam un kil nici nu calcam la dr pana nu-l slabeam la loc, nu ma interesa suferinta in sine. Sunt atat de neimpacata cu starea actuala de lucruri incat singurul lucru la care ma gandesc e sa scap. Nici la copil nu ma mai gandesc ca inainte, sper sa nu fiu in pragul unei depresii. Prin urmare nici extrema asta nu-i buna.
Ceea ce e bine pt tine sa stii este ca, cu cat iti faci mai multe griji si alimentezi starea de teroare, atragi forte malefice si esti mai predispusa la complicatii. Daca vrei sa ma crezi nici modalitatea de a naste nu mai vreau sa fie alegerea mea. Ai vazut desigur ca si in caz de cezariana cat si nastere vaginala se pot ivi probleme in egala masura, dar in aproape toate cazurile s-a rezolvat favorabil. Mai pe sleau: nu-mi fac planul ca tiganul.
Poate tu inca mai poti savura placerile sarcinii, parca si eu la 33 sapt eram inca bine comparativ cu acum cand nu fac un pas fara sa ma vait. Se poaate sa nici nu treci prin ce trec eu, messa sau alte fete. Eu am si evitat efortul la sugestia dr-ei, de pe la 7 luni nici nu puteam intrucat au inceput contracttile - nu am putut risca acest copil, e unicat, nu stiu daca mai pot face altul vreodata. Tu insa ai fost mai activa, ai dansat etc deci premisele sunt bune si fizic si psihic. Hai incearca sa uiti ce-ai vazut cand a nascut prietena ta, nici o nastere nu seamana cu alta si in primul rand nu ai diabet.
Na ca ti-am dat ceva de citit, atata m-am intins!
Noapte buna! 
criss
36+ cu
Ligia
ALINATXA spune:
Criss iti multumesc mult ptr felul in care mi-ai vorbit.Tare bine mi-a facut.Si aelita de asemenea.Ai drepatate cred cu foretele astea malefice pe care le atrage o asemenea stare.Eu de obicei sunt optimista si intotdeauna gasesc o solutie la tot.E foarte probabil sa fie una dintre starile de la sfarsitul sarcinii insa nu pot sa uit ceva.Pe la inceputul odiseii noastre cineva(nu mai stiu daca tu,messa sau altcineva)spunea ca trebuie sa evitam pe cat posibil chinul si atata timp cat avem de unde alege, sa o facem.Ei bine acum inteleg mai bine ceea ce se discuta atunci si ceea ce a vrut sa se spuna.
Si la mine la fel ca si tine cred ca acest copil va fii unicat.Incerc sa fac tot ca totul sa fie ok si sub control.Am 30 de ani,imi doresc acest copil mai mult decat orice ,insa nu stiu daca ash mai putea trece again prin toate astea.Nu ptr ca ar fii fost o sarcina grea sau un alt considerent de genul asta insa ,la mine in familie eu am fost creierul si parca de cand cu sarcina asta am intrat intr-un colaps financiar tocmai ptr ca mi-am canalizat intreaga energie in acest perimetru al sarcinii si nimic mai mult.Am parte de sprijin moral din partea tuturor.l-am avut toata sarcina,al meu sot isi da intersul ptr a ma acoperii pe mine insa nu merge ceva asha cum ar fii trebuit.Ptr mine va incepe un nou episod,cu mult mai multe responsabilitati,iar eu va trebuii sa ma perfectionez din foarte multe puncte de vedere.
33+saptamani http://new.photos.yahoo.com/naomi_creamy/
Messa spune:
Dap, eu ziceam ca daca se poate fara suferinta, atunci asa trebuie sa fie
ma rog, acuma ce nu se poate evita, asta e, dar zau ca, stiind ca exista anestezice, nu as alege in veci sa nasc fara ele (de exemplu). Fetelor, ne descurcam cand vine bebe, garantat - vorba lui criss, tot ce poate face e sa urle non-stop (exclud varianta in care e vorba de vreo boala, caci vom face toate bebei sanatosi tun). Si daca urla, macar urla in afara burtilor noastre!!! Eu de-abia astept! Ce, ca o sa ma simt ca dracu' o saptamana, doua, pana se lipeste pielea si muschiu' si se inchide buzunarul artificial? Aia e! Dar dupa va fi atat de bineeee!!!
Uitati-va in oglinda! Acum aveti burdihane care dau sa plezneasca, aratati ca niste pepeni de august extra-copti! La cateva luni dupa "fatare" burtile acum imense se vor fi retras macar in parte si imi imaginez cat de savuroasa va fi senzatia de a incapea progresiv in nadragi cu 7-8 numere mai mici! Vai, ce incantare! Merita sa nasc de 20 de ori numai gandindu-ma la senzatia asta! Mamaaa, sa fiu din nou subtirica! Si sexy! Ah! Si utza-utza!!!!! Yeeeeee!!!
Uitati-va la bidoanele expandate care va tin acum loc de glezne si la talpile pe care daca pui stafide le poti da la musafiri ca fiind cozonaci! La cateva ore numai dupa nastere va veti reintalni cu minunatele voastre glezne suple si senzatia ca pasiti pe pernite dureroase va disparea! Fetelor, vom naste si dupa aia vom avea din nou PICIOARE!!! Nu caltabosi!
Fetele care au mancarici plus alte senzatii din astea placute (gretzuri si voma si nu numai) ganditi-va ca dupa nastere avem marele avantaj de a sti cum se simte o persoana cu urmatoarele boleshnitze, FARA INSA A LE AVEA PE VREUNA: hepatita (greturi si varsaturi), ulcer (arsuri), râie (mancarimi) etc. Chiar si batranetea stim cum e (numai babele saracele se mai ridica asa greu de pe scaun) dar NOI SUNTEM TINEREEEE!!!
Asa ca - eu una, nu pot fi decat bucuroasa ca voi naste in curand, voi scapa de toate porcariile de simptome de femeie bortzoasa si, ca in bancul cu Rashela si Itzic, scot pe rand si vaca, si porcul, si calul din casa! Asta e, o sa traim la nastere apogeul agoniei asteia de 9 luni si dupa aia, gata, o sa avem plod sanatos, pe care sa-l hranim, sa-l iubim, sa ne manance sufletul si ficatii in care da acuma shuturi, si o sa fim mandre ca suntem mame! Neh? Merita!
Asa ca terminati cu frica de nastere, suntem 6 miliarde de oameni pe glob, toti iesiti pe gauri mai mult sau mai putin similare, dupa mai mult sau mai putin de 40 de saptamani de gestatie. Gaurile cu pricina sunt si au fost ale femeilor care au nascut, cu frica sau nu.
Ce dracu', au putut 6 miliarde de femei sa nasca (si vorbesc numai de cele contemporane cu noi) si nu putem noi, o mana de optzecisiceva de muuuuieri? Haida de! PUTEM si O S-O FACEM!
Si acuma ma duc sa ma intind in pat in incercarea de a dormi macar cateva ore. ![]()
Softu' de cenzurat cuvintele gen muuuuuiere sunt naspa! A trebuit sa scriu cu 'jde "u" ca sa apara cuvantul totusi. Cititi-l cu un singur "u" ![]()
ralu74 spune:
Si eu pe aici, ca sunt singura acasa si nu am cu cine sa vorbesc.
Nu stiu poate e o alarma falsa dar de o ora am niste contractii insotite de dureri ca de ciclu, la intervale de 10-15min.
Voi ce spuneti??? Nu am pierdut dopul gelatinos inca si nici apa.
Imi bate inima asa tare gata parca sa imi sara din piept...
Ralu
38
DARIA
marinar spune:
neata
Cata ma gandesc la tine. pupici
Ralu mai monitorizeaza contractiile alea si poate suni si la dr sa-ti dea un sfat.
Roandre merci mult, sunt ceva mai bine. inca mai tusesc dar e ok.
eu inca nu am pregatit plicurile, dar bani am in casa deci nu-mi fac probleme. i-am pregatit de aia de 1, 5, 10 Ron, am strans ceva pt ca o sa fie nevoie.
azi merg la coafor si nu mai ies din casa decat diseara cand plecam la petrecere. bebelina mea e ff activa si asta ma face sa cred ca mai sta in burtik. oricum de ziua de azi sigur trecem.
Marina
36+ sau mai mult
Emma Ioana
burtika
lucrusoare bebe
Albinutzza spune:
Fie ca spiritul sarbatorilor sa va impodobeasca viata cu stralucire si frumusete! Sa aveti parte in noul an numai de sanatate, fericire , bunatate, putere, speranta, intelegere, iubire
LA MULTI ANI 2007
Albinutzza
& Luca bondarelu'
07 Iulie 2005Bondariciu' piticutz
Parintzi de bondarici
Am crescut atat de mult
33+ Barza aduce o
MARIA ILINCAThe piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
Albinutzza spune:
Nu stiu daca mai apuk sa intru, la noi azi e dubla sarbatoare
, vreau sa-i urez lui Catalina, nastere usoara, o sa fie bine, sa va intoarceti sanatosi acasa. Fetele care va mai pregatiti, stati calme ca totul va fi bine (Aelita ai grija de tine si de puiutza)
Am trimis si eu pe adresa de mail nr meu de tel, ca sa fie acolo
Albinutzza
& Luca bondarelu'
07 Iulie 2005Bondariciu' piticutz
Parintzi de bondarici
Am crescut atat de mult
33+ Barza aduce o
MARIA ILINCAThe piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)