PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (19)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sanziana spune:

Fetelor nu stiu daca s-a inteles bine: bebe al meu adoarme numai in brate dar apoi pot sa il pun in patut pentru somnul de noapte ca sta singur. Problema era adormitul singur sau in brate.

Aseara am incercat sa il adorm singur in patut: a urlat cat l-au tinut plamanii, nu mai rezistam , mai aveam un pic si ma luam la cearta cu sotul...Mi-am dat seama ca bebe tipa mai mult decat plangea....Intr-un final a adormit pe la 11 seara, a vrut de mancare la 5 dimineata a dormit la loc, l-am pus in patut si la 6 a inceput sa se frece, am incercat sa il las dar se trezea din ce in ce mai mult. Asa ca l-am luat in pat cu noi, pentru ca in celelalte dimineti s-a trezit la 4 sau la 5 si nu a mai vrut sa doarma si eram rupta de oboseala.

Sa inteleg ca daca doarme peste noapte in patut nu e chiar atat de grav ca il adorm in brate?

Hai ca v-am innebunit, iar copilul se uita acum la mine cu o fata de ingeras sa ma faca sa ma simt vinovata pentru ce i-am facut aseara.

Sanziana si Codrin Marius (15.08.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Vin si eu in Clubul_celor_care_nu_adorm_singuri .

Cred ca as putea numara pe degete de cate ori a dormit singur(si asta numai ziua). Am citit undeva ca multi bebelusi efectiv nu pot face asta decat dupa un timp, de aceea se maraie cerand ajutor de la mami.

Chiar in dimineata asta pe la 4.00 se foia in patut si am gresit enorm cand l-am invelit un picut. In secunda doi s-a trezit si zambea ca si cum nu el era cel adormit. Mi-am propus sa il las in patut sa se foiasca cat vrea, in speranta ca va adormi macar pana la 5.00 pentru laptic si trageam cu ochiul sa prind "momentul", sa pot dormi si eu la loc.
Ce facea baiatul meu? Se distra singur: badoganea ceva pe limba lui, apoi si-a facut piciorusele avioane si le invartea ...ca eu doar atat vedeam de la el din patut, apoi chiuia...vrselie mare, apoi parca dadea sa planga... din ce in ce mai suparat ...pana la 4.50 cand nu am mai rezista si i-am data sa pape.

Mergi la inceput

Voi in ce fel va luati rezerve de hrana pentru bebelusi cand mergeti in vizite sau plecati pentru cateva ore din casa cu BB?

Am cumparat un fel de termos (am crezut eu) in care se pune biberonul pe care scria ca "pastreaza recipientul la temperatura potrivita". Am avut curiozitatea sa il incerc acasa si am decoperit ca biberon cu apa fierbinte lasat 4 ore devenise biberon cu apa rece .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Muuh spune:

adelapopp americanii nu recomanda ananas pana la 8 luni pentru ca il considera aliment cu potential alergic foarte mare. Eu am vazut ca este continut in borcanelele Hipp, pe care scrie dupa patru luni dar presupun ca este fiert. La mine supa nu are doar morcov si pastarnac si nu a avut nici la inceput doar atat. Eu pun dovlecel, telina, varza, conopida, gulie, ceapa.
norocuta supa crema o iau ca atare intr-un biberon iar daca e sa ii dau lapte iau un biberon cu apa plata si intr-un recipient separat special laptele praf.

Miruna + Alexei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamanati spune:

quote:
Originally posted by dariana

Darius nu mai papa asa bine mancarica ca la inceput, ia cateva linguritze si incepe sa urle, vrea la san, tot sanul e baza!
Eu ma minunez cand vad la voi ca papa cate 150-200 gr de pure, pai noi daca papam 10 linguritze e bine! Si nici laptic nu pot sa zic ca papa prea mult, adica el in 2 minute la san a terminat, cu toate ca mai e lapte. Adevarul este ca papa des, ca la 2 ore noi papam; bine,cateodata maitrec si3-4ore,dar in general la 2 ore. Ai vostri cum papa?

Dariana si Darius (30.07.2006)

Si Camelia tot asa papa. Rar cand mananca dupa 3-3,5 ore, dar ea imi goleste sanul aproape de fiecare data. Mai des papa la 2 ore. Mananca in jur de 80 gr la o masa (am facut proba suptului). Cat papa la san nu ma stresez sa-i fac program fix. Ea papa doar piure de mere (5-6 lingurite) si ieri i-am dat prima data piure de morcov. Ii place mult.

Nati, mami de Lia papadia

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Lushk

Gagici, voi ce faceti de Revelion? Are careva curajul sa lase piticii? La cat sunt de maraiti toti in ultima perioadama indoiesc...

Lushk mami de Mihaitza (11.08.2006)

Eu chiar sunt legata de miini si picioare. Rasfatata mea adoarme mai des cu tzitzi in gura. Si se mai trezeste de cateva ori pana la 1 noaptea. Doar poate pe la 3 dimineata s-o apuc prin ospetii.

Mergi la inceput

Muuh multumesc pentru raspuns.

Pana acum iesirile mele au fost foarte scurte cu BB ori, in fiecare vineri, mergem la soacra mea (reuniunea de familie), unde evident sunt ca acasa chit ca imi iau apa fiarta de acasa si cerealele separat.
Norocul meu a fost alaptarea, dar asta nu va fi pana la infinit si deja ma gandesc cum sa-mi fie mie mai usor si cat mai bine pentru Nour, sa nu am "reclamatii" .

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by sanziana

Sa inteleg ca din asa multe piersicute doar cinci mamici (Mamanati, Anasia, Dariana, Elyia si subsemnata) cu copii aferenti suntem in situatia de a nu adormi singuri in patut?

Sanziana si Codrin Marius (15.08.2006)

Eu stau si ma gandesc acum... Daca fata mea adoarme in carut ziua la plimbare, dupa ce numara cativa copaci din parculet (sta cuminte in carut vre-o 10-20 min) si apoi adoarme singurica, inseamna ca ar putea sa adoarma si singura in patuletul ei. La inceput facea nazuri si in carut dar ignoram maraitul ei si se linistea singura. Dupa aia a inteles ea ca nu ne mai cumpara si acum sta cumintica si-si vede de treaba ei. tfu-tfu

Mergi la inceput

mamanati ai dreptate: bebeii nostri ne "incearca"...trebuie sa ii convingem noi intr-un fel sa adoarma singuri.

amiss_zip sa stii ca voi face placinta cu foi pe care ai scris-o acum cateva zile aici. Iti voi povesti ce a iesit "dupa" .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dariana spune:

Adelapop, mie atata mi-a zis medicul sa fierb legumele in oala obisnuita, in cea sub presiune doar 20 de min, apropo, tocmai am achizitzionat una dar nu ma prea pricep s-a folosesc ca nu avea instructiuni, ma ajuta cineva?

vreau sa fac si eu branzica, cam cata iese din 1/2 l lapte si cat o pot pastra? adica cat tipm ii dau din ea? banuiesc ca nu tre sa-i fac in fiecare zi, nu?

Dariana si Darius (30.07.2006)

Mergi la inceput