PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (19)
Raspunsuri - Pagina 12
SARILLA spune:
Buna seara!
Iar sunt pe fuga,ca pana acum am citit ca ati mai scris si a trecut timpul repede...
Imi pare rau sa aud de piersicutele bolnavioare...multa sanatate, sa se faca repede de tot bine...
Am citit ca ati scris despre dormitul in patut vs patul parintilor....la noi e mix...
...adica..Razvan adoarme bine mersi la el in patut,singur...cand il ia somnul...decat ca la 5.30-6.00 cand ii dau sa pape,il iau in pat la noi,ca ii dau intinsa sa pape...si adormim asa amandoi...cred ca eu prima...si mi-a lene sa il mai pun in patut la el...ca doarme si la "parter"..nu mai doarme la etaj de vreo 2 luni...adica l-am coborat...si mi-e tare greu sa il pun la ora aia..asa ca doarme cu noi pana pe la 8.30..cand se trezeste de tot...
Distractia cred ca o sa inceapa peste vreo luna, cand o sa ne separam camerele...si-atunci sa vezi cand o sa il pun la el..poate face show..sper sa fie prea adormit sa realizeze...
Vroiam sa va intreb daca bebelusii vostri se sperie de vant?Ca Razvan,cum da de vant mai puternic,se sperie,parca incarca sa il inghita,si face urat...si nu ii place nici soarele puternic...![]()
Aveti probleme din astea?Sau e al meu mai sperios?Ca il trimit in armata sa se faca barbat daca e prea sperios..![]()
Va pup si astept raspuns..
SARILLA si RAZVAN, bebe adorabil
POZE
adelapop spune:
fetelor va multumesc ca mi-ai raspuns - ma mai linistesc si eu cand mai primesc sfaturile voastre
va pup
fug sa citesc iar...
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicoletagruia/album?.dir=/bfbcre2&.src=ph
adelapop spune:
amiss_zipp ce inseamna in rest lapte?
cate mese de lapte papa??
eu sunt nelamurita total dar o sa ma ajutati voi
si inca o intrebare: in trei saptamani ai reusit sa ii bagi si piure de ffructe si de legume si cereale?
ca si eu ii dau cereale si abia dupa 3 saptamani a reusit sa pape 3 linguri cereale cu 60 ml apa
(si eu tot doar san i-am dat paan acum)
quote:
Originally posted by amiss_zip
adelapop eu am alaptat-o pe Petra exclusiv (fara absolut nimic in plus: ceai lapte praf etc...) pana la 5 luni si 4 saptamani. Apoi am inceput cu legume. In acest moment Petra papa dimineata pireu de fructe, la amiaza legume cu carnitza sau fara carnitza, spre seara cereale si in rest san. Din moment ce am inceput sa ii dau si altceva, parca nu mai am asa mult laptic. Mi-au venit si rusii de Craciun. Petra are acum 6 luni si 2 saptamani jumate. Nu se omoara cu mancatu' la masa daca reusesc sa-i dau vero 30- 50 g. Mananca de 3 ori pe zi de vreo 2 zile.
la 4 luni a fost rahitica dar nu am facut nimic decat sa ii schimb sticlutza de vigantol. Nu se vorbeste de rahitism pana in 6 luni! Ei cresc neuniform si in salturi, de aceea au uneori un pronuntat aspect rahitic. Mai ales la copilashii slabutzi.
(Acum ea nu mai are nici un semn de rahitism)
Sfatul meu este sa tii copilul pe san macar 5 luni. enzimele din stomacelul lor nu sunt inca bine dezvoltate, mai ales ca a papat numai san. Tine-o 6 luni daca poti si ai lapte. Petra este un copil sanatos zic eu, dar manechinadica la 6 luni si o saptamana avea 6800g si 64 cm. La 4 luni avea 5900g cu 59 cm parca.
Accepta destul de greu alta manacare dar asa sunt aproape toti cupii alaptati exclusiv mult timp.
Stiu ce inseamna sa traga familia de tine sa ii dai x, y,z. Si la mine a fost la fel.
Ai sa vezi ca instinctul te va ajuta cel mai mult sa alegi momentul oportun pt diversificare. oricum va fi vei duce dorul la acest alaptat exclusiv. Dimineata nu mai motai cu el langa tine ca trebuie sa faci pireul, la pranz la fel seara la fel.
Mult succes!www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra
adelapop spune:
amiss de ce zici de petra ca afost rahitica??? cum iti dai seama?
apropo de vigantol: pediatra mi-a recomandat folosirea lui maxim o luna si jumatate si apoi schimbarea sticlutei ca nu mai are proprietati.....
eu asa il folosesc
quote:
Originally posted by amiss_zip
adelapop eu am alaptat-o pe Petra exclusiv (fara absolut nimic in plus: ceai lapte praf etc...) pana la 5 luni si 4 saptamani. Apoi am inceput cu legume. In acest moment Petra papa dimineata pireu de fructe, la amiaza legume cu carnitza sau fara carnitza, spre seara cereale si in rest san. Din moment ce am inceput sa ii dau si altceva, parca nu mai am asa mult laptic. Mi-au venit si rusii de Craciun. Petra are acum 6 luni si 2 saptamani jumate. Nu se omoara cu mancatu' la masa daca reusesc sa-i dau vero 30- 50 g. Mananca de 3 ori pe zi de vreo 2 zile.
la 4 luni a fost rahitica dar nu am facut nimic decat sa ii schimb sticlutza de vigantol. Nu se vorbeste de rahitism pana in 6 luni! Ei cresc neuniform si in salturi, de aceea au uneori un pronuntat aspect rahitic. Mai ales la copilashii slabutzi.
(Acum ea nu mai are nici un semn de rahitism)
Sfatul meu este sa tii copilul pe san macar 5 luni. enzimele din stomacelul lor nu sunt inca bine dezvoltate, mai ales ca a papat numai san. Tine-o 6 luni daca poti si ai lapte. Petra este un copil sanatos zic eu, dar manechinadica la 6 luni si o saptamana avea 6800g si 64 cm. La 4 luni avea 5900g cu 59 cm parca.
Accepta destul de greu alta manacare dar asa sunt aproape toti cupii alaptati exclusiv mult timp.
Stiu ce inseamna sa traga familia de tine sa ii dai x, y,z. Si la mine a fost la fel.
Ai sa vezi ca instinctul te va ajuta cel mai mult sa alegi momentul oportun pt diversificare. oricum va fi vei duce dorul la acest alaptat exclusiv. Dimineata nu mai motai cu el langa tine ca trebuie sa faci pireul, la pranz la fel seara la fel.
Mult succes!www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra
adelapop spune:
fetelor dar de ce spuneti ca supa se face intr-o ora si juma??? ca banuiesc ca fierbem un morcov si un pastarnac - oricum cantitati mici nu???? cat poate sa pape bebe?
imi pare rau pt puiutii vostri cu febra
sanatate multa le doresc si voua rezistenta
quote:
Originally posted by Consi
Anasia noi am iesit in fiecre zi. Ce-i drept ultimele 2 zile am stat doar 1/2 ora afara. Parca l-as scoate si azi macar 1/4 ora. Eu ii tot tin geamul deschis la el in camera, atunci cand suntem in camera de zi si invers, dar parca tot mai bine e afara.
Dariana ca sa mai reduci din timpul de facut supa iti recomand o oala sub presiune. Eu mi-am luat una pentru bb (ca in rest nici nu prea ma omor cu gatitu') si in 20 de minute supa e gata facuta. Mai adaugi timpul de curatare a zarzavatului. Si nu costa atat de mult, parca 50-60 RON. Merita toti banii.
Consi siLuca meu (19.07.2006)
atat sunt de mare
pozele noastre
botez
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet
oanaalex spune:
Mihatocae la noi a durat aproape o luna dezobisnuitul de masa de la ora 3. Trebuie multa, multa rabdare si sa nu cedezi. Eu la un moment dat credeam ca nu o sa reusim. Eu nu-l lasam sa bea mai mult de 30-40 ml de ceai chiar daca vroia. Initial am reusit sa se trezeasca la 5 dar in cateva saptamani si-a reglat programul si se trezeste intre 6 si 7. Noi am trecut prin faza asta pe cand Alex avea 2 luni. Eu zic ca merita efortul si durerea de cap ca asa bine ne e acum la toti. Si el e super odihnit si nu e marait. Succes la cele care incercati si
la mamicile cu bebei mai naravashi.
la toti bolnaviorii si sa va faceti bine.
Oana si bb Alex(05.08.2006)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/oana2002it/album?.dir=/7a5bre2
amiss_zip spune:
adelapop incerc sa iti raspund pe rand.
In primul rand, bebelushii care au supt numai san o perioada mai lunga, 5 luni jumate, 6 luni trebuie "diversificati" mai rapid. Adica nu ii mai lungesti cu cate o lingurita azi doua maine ...intai supa etc ... pentru ca face copilu' 8 luni si abia mananca ceva
(pentru ei sanl nu mai este suficient). Sigur exista si exceptii. Eu i-am dat Petrei in prima zi de diversificarecam 3, 4 lingurite de pireu, apoi 30 g piure de legume(morcov, patrunjel, dovlecel, telina, pastarnac, si timid cartof)...am vazut cum reactioneaza si am mai scos din ele daca ea nu le accepta. In schema trebuia ca dupa 4 zile de 30g sa ii dau 60g apoi iar dupa 4 zile90g apoi 120g apoi imediat 180 vreo 4 zile. Dupa aceste 4 zile bagam carnitza, apoi si fructe dimineata si dupa o perioada si cereale seara.
Eh ...Petra nu a vrut cu nici un chip sa mai pape legume dupa vreo 3 zile si am renuntat la ele o perioada si i-am dat fructe (30g).
Am tatonat si eu terenu. Am vazut ca accepta bine si i-am dat fara frica si mai multisor.
Laptic ii dau dupa masa de legume/fructe/cereale daca mai vrea, si intre mese daca ii este sete sau daca este agitata sau ii este dor de tzitzi si bineinteles noaptea.
Cand bebeii sunt "diversificati" mai repede (la o varsta mai frageda) ii iei mai usurel...dureaza mai mult pana ajungi la atatea mese.
La varste sub 5 luni, sanul inca le ofera cam tot ce au nevoie de aceea, zic eu, este mai lejera diversificarea.
Legumele se fierb foarte bine, cam 30-45 de minute. Eu le fac in schimb la aburi la oala de presiune si le tin maxim 10-15 min.
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filme![]()
amiss_zip spune:
quote:
Originally posted by adelapop
amiss de ce zici de petra ca afost rahitica??? cum iti dai seama?
Pai avea trei semne de rahitism: Coaste evazate, bose proeminente, si la manutza avea acel guleras la incheietura (nu stiu exact sa explic). Mi-a confirmat un pediatru asta...dar dupa cum ti-am spus nu e un motiv de alarmare asta pana in 6 luni. Dupa 6 luni - 1 an daca bebe are astfel de semne e bine sa se trateze.
Oricum i-am facut analizele de sange pe la 5 luni (a fost alegerea mea) si au iesit bine analizele, cu exceptia unei usoare anemii fapt pentru care am inceput de la 5 luni si 2 saptamani sa ii dau 5 picaturi de Fier Haussman (parca).
Cam atat!
Multa sanatate si pofta la fructe
www.flickr.com/photos/ami_si_cip/" target="_blank">poze si filmewww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78768" target="_blank">povestea nasterii micutei Petra
adelapop spune:
ref la revelion : asa ma seaca toti sa merg sa petrec si sa lasi copilul acasa ca trece vremea si o sa imi para rau ca nu am petrecut ![]()
![]()
![]()
adica ce.????? cu copilul meu acasa nu e bine???? offf ce ma mai necajesc
e primul an al biancai si eu asa simt sa stau acasa cu ea - am mai iesit fff rar din casa fara ea si nu mzai vad nici o distractie in asta - mi-e asa de draga ca nu am chef de nimic altceva
hai va pup si aveti grija de piersicute ca nu sunt fff coapte si sa nu prinda virusii aia urati
adelapop spune:
sanziana si bianca doarme singurica 
nu va spun ca la inceput si cu colicii aia si eu incepatoare....nu prea aveam habar o bagam intr-o patura ca pe o sarma si o leganam pana adormea mititica fara sa vrea....si plangeaaaaaaa rau de tot
eu ziceam ca deoboseala
pana intr-o seara cand faceam pe mine si am pus-o in pat cerandu-mi scuze ca o sa o adorm mai tarziu si cand am iesit ea era deja adormita fara plansete fara nimik
va dati seama??? bietul meu copilas plangea ca vroia sa o desfac din patura aia si eu ziceam ca ii fac bine
incepeti usurel usurel sa ii lasati in pat si vor adormpi pana la urma
ii mangaiati pe cap, puneti suzeta mai plecati si tot asa - o luati de la cap
quote:
Originally posted by sanziana
Sa inteleg ca din asa multe piersicute doar cinci mamici (Mamanati, Anasia, Dariana, Elyia si subsemnata) cu copii aferenti suntem in situatia de a nu adormi singuri in patut?
Oaaau, trebuie sa iau masuri!!!
Sanziana siCodrin Marius (15.08.2006)

. Petra are acum 6 luni si 2 saptamani jumate. Nu se omoara cu mancatu' la masa daca reusesc sa-i dau vero 30- 50 g. Mananca de 3 ori pe zi de vreo 2 zile.