PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (19)
Raspunsuri - Pagina 14
norocuta spune:
adelapop
quote:
va rog mult sa faceti lumina in capul meu zapacit de diversificare
va pup pe toate
stiu ca s-a discutat mult pe tema diversificarii dar nu reusesc sa citesc
va rog mult sa ma lamuriti
uite ceva concentrat despre diversificare
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65268
mihatocae spune:
Norocuta,se vede ca puiutii nostri sunt nascuti in aceeasi zi, parca ai descris noaptea trecuta a lui Luca atunci cand ai povestit cum a chiuit in pat, cum apoi a marait etc.
Adelapop, atat trebuie fierte legumele, nu ca vrem noi sa le tinem mai mult pe foc. Asta este "reteta", ca sa zic asa.Si noi avem rahitism incipient, dar din cauza ca noi am luat o pauza in administrarea vigantolului (ca ni se inchidea fontanela prea repede), dar cum imediat facem 6 luni, am reluat administrarea zilnica (deocamdata 1 pic si din ianuarie 2 pic. pe zi).
Referitor la plecatul de acasa in noaptea de revelion, sincer nu ma bucur f. tare (desi am nevoie de ceva viata sociala), dar o sa stam cu puiul pana pe la 22 (cand el oricum se culca) si apoi o sa mergem la nasi (pe care ii prefer decat cu ai mei parinti si cu soacra).![]()
Cel mai groaza mi-este de focurile de artificii si bubuiturile de la miezul noptii (si ca eu n-o sa fiu langa el sa-l linistesc).
Lucawww.rapidisti.ro/index/A_sustinut_Rapidul_la_numai_15_s.html" target="_blank">Luca rapidistul
5luni
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ae937687e34549cca3e96&source=browse" target="_blank">Filmuletz
adelapop spune:
amiss am inteles cum sta treaba cu anemia
noua ne-a recomandat dr de familie fier haussman inca din luna a III-a dar pediatra a zis sa asteptam o luna si i-a dat din luna a IV-a
pricum cand i-am zis ca a luat doar 300 g in trei satmani a zis ca vom continua cu fierul doua luni
deci inseamna ca incearca sa evite o anemiere a bebelusului
drept dovada ca laptele de mama nu mai e chiar suficient 6 luni de zile
altfel zic eu ca nu s-ar mai anemia copii si nu ar mai fi nevoie de fier
ai fost ff explicita in ceea ce priveste diversificarea insa mai am o intrebare: de la ce varsta bebelusul va avea trei mese de solide si cate de lapte ii vom da?
dimineata si seara lapte si in rest solide? ma refer la perioada cand nu vom mai avea tzitzi
eu oricum ma bucur ca seara papa lingurile alea de cereale pentru ca altfel innebuneam (am vazut ce inseamna sa ii dai sucul cu linguritza)
de unde ai acea schema de diversificare????? dr pediatru nu ne-a dat nimic ne-a zis doar sa ii dau suculet la a doua masa si seara cereale
eu sunt fericita acum ca deja am inceput usurel diversificare pentru ca nu vreau sa anemiez copilul sau sa il privez de elemente pe care nu le ia suficient de la tzitzi si in plus nu ma dispera cu papatul...eu m-am socat la inceput cand nu vroia deloc linguritza
ref la kg: cum mai stati cu ele??? eu sunt tare trista ca m-am ingrasat de cand cu alaptatul
nu ca as manca mai mult dar organismul meu ca sa slabeasca trebuie sa simta socul si lipsa mancaricii ceea ce este imposibil in aceasta perioada
am atatea kg cate aveam cand eram gravida
oare vom slabi dupa ce terminam cu alaptatul sau doar cu dieta drastica?
si cand se termina cu alaptatul? ca citeam ca ebine sa alaptezi si doi ani
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicoletagruia/album?.dir=/bfbcre2&.src=ph
mihatocae spune:
Aaaa, si inca ceva, tot pt. Adelapop: eu i-am dat la puiul meu suc proaspat de ananas (in ziua in care papa si banana, care il constipa) si nu avut nici o alergie. Atat ca ai grija ca ananasul e cam "laxativ". Daca nu aveti un istoric cu alergii in familie, poti sa incerci. Eu stiu ca numai la acet gen de copii trebuie avuta o grija speciala si cu glutenul si cu banana. Oricum, ii dai putin intr-o zi si daca totul e ok poti sa ii mai dai; daca observi o diferenta cat de mica pe piele, sau stare generala, sau ca face diaree- nu-i mai dai.
Chiar citisem undeva ca e bine sa "testezi" si din fructele astea cu risc alergenic mediu sau mic (gen banana, biscuiti cu gluten cereale etc.) inainte de 6 luni, pentru ca altfel dupa varsta asta reactiile alergice sunt mult mai usor de produs. Asta am citit, nu trebuie sa ma si ascultati.![]()
Lucawww.rapidisti.ro/index/A_sustinut_Rapidul_la_numai_15_s.html" target="_blank">Luca rapidistul
5luni
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ae937687e34549cca3e96&source=browse" target="_blank">Filmuletz
Tweety7 spune:
Hop si eu nitzelush! Imi pare atat de rau ca n-am timp sa raspund tuturor cum mi-e obiceiul, dar sunt mereu ocupata cu diverse treburi si solicitata (as putea sa spun exploatata) de Clara. Copilul asta ma imbolnaveste. Dinti sau ne-dinti eu o iau pe campie...
Clara nici nu adoarme singura si nici nu doarme la ea in patut. Inainte adormea la tzatzi, mai nou trebuie s-o legan in brate.
Am citit de puiutii bolnaviori. Insanatosire grabnica si un vagon de pupuri caldutze de la mine. Si mamicilor la fel. Fug ca sunt chemata de bebe Duracel (cum l-a numit Angelli pe-al ei candva - mi-a placut si am preluat
)
Galeria foto www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei www.choosing2lose.com/tickers/4573fdfa49015/weightloss.png" target="_blank">Greutatea mea
Andra, tati Costin si
Clara
adelapop spune:
oooffff muuh dar de ce mi-a recomandat dr ananas??? si banana??
eu nu iau in nimic rezervele pt ca ii dai tzitzi si nu prea plec de acasa si in vizita mananca fff prost daca nu e liniste![]()
quote:
Originally posted by Muuh
adelapopp americanii nu recomanda ananas pana la 8 luni pentru ca il considera aliment cu potential alergic foarte mare. Eu am vazut ca este continut in borcanelele Hipp, pe care scrie dupa patru luni dar presupun ca este fiert. La mine supa nu are doar morcov si pastarnac si nu a avut nici la inceput doar atat. Eu pun dovlecel, telina, varza, conopida, gulie, ceapa.
norocuta supa crema o iau ca atare intr-un biberon iar daca e sa ii dau lapte iau un biberon cu apa plata si intr-un recipient separat special laptele praf.
Miruna +Alexei
http://pg.photos.yahoo.com/ph/nicoletagruia/album?.dir=/bfbcre2&.src=ph
Muuh spune:
adelapopp banana nu are nici o problema iar despre ananas chiar eu am zis ca parerile sunt impartite. Daca ai incredere in doctor da-i daca nu nu.
mihatocae treaba cu testat alimentele cu puternic risc alergen inainte de 6 luni e ruleta ruseasca. Din contra cu cat sunt mai mari cu atat scade riscul de a face alergie la anumite alimente.
Miruna +
Alexei
assa spune:
Ceau fetele!
In sfarfit suntem ok. Febra s-a dus, mancam, dar prin ce-am trecut numai eu stiu: a avut 2 puseuri iar aseara si pana la 3 am l-am tot pazit si eu si sotul ca fierbea de-a dreptul. Acum suntem
amandoi, zombi ce mai!
Da' bine ca am scapat!
Despre revelion...pai in conditiile astea nu plecam nicaieri.
Tot va citesc cu diversificarea, noi am inceput abia de curand si asa foarte incet-sucuri, piure de fructe, chiar biscuiti. Nu am gasit fara gluten. Am auzit ca ar fi la metro, in punga mare rosie, dar eu n-am vazut
, asa ca i-am dat din cand in cand petit beurre(desi sunt dulci)
Amiss_zip cum adica "guleras la manuta"? Pai Vladut are minile asa umflatele, eu nu-mi dau seama ce e ala guleras

Sanziana asa ma patit si noi. Dar l-am culcat cand pe o parte, cand pe alata, cand pe burtica pana gasesti o pozitie sa-i placa si se linisteste si adoarme.
Norocuta si eu am un micut care face avioane din picioruse, dar la noi ala e semnul clar ca nu mai doarme. Mai si "vorbeste" atunci.
Fug ca s-a trezit
By the way, merci de sustinere, nu stiu ce ma faceam fara sfaturile voastre
Va pup
mihatocae spune:
MUHH, eu tocmai ziceam ca pe cele cu risc mic si mediu trebuie sa te testezi. Nu i-as da, de ex, capsuni la varsta asta, sau alune, nuci, miere etc. despre care se stie ca au riscul MAI MARE de a dezvolta alergii. Eu stiu ca banana si ananas sunt cu risc mai scazut.
5luni
Consi spune:

6 LUNI
SEBASTIAN
5 LUNI
BIANCA
DARIUS

Consi si
Luca meu (19.07.2006)
atat sunt de mare
pozele noastre
botez
www.onetruemedia.com/shared?p=1ace6df36a1450d366107b&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet