Copiluti de mai-iunie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 9
Androix spune:
Flori, bine ati venit acasa! Doamne ce aventuri, bine ca s-a terminat cu bine si sunteti amandoi sanatosi! SI pe mine m-a impresionat povestea nasterii si felul cum a fost Patrick intampinat acasa de surioara lui mai mare. Multa sanatate, refacere rapida si sa aveti parte de multe bucurii!
Sa ma laud si eu cu reteta mea de salata de beof
daca doriti sa va inspirati luati seama ca mie imi place atat de mult incat fac cantitati absolut industriale:
1 kg cartofi
1 kg morcovi
1 kg castraveti acri, neaparat la saramura si nu la otet
1 kg carne de vita
1 cutie de mazare bonduelle
maioneza din 4-5 oua
6-7 linguri cu mustar cu hrean
Fierb carnea in apa rece cu sare, apoi in supa ramasa fierb morcovii si la final cartofii in coaja.
Apoi trec la tocat marunt: morcovii, carnea, castravetii (pe care inainte sa-i amestec cu restul tocaturilor ii storc de zeama) si la sfarsit cand s-au racit toc si cartofii. Apoi amestec si mazarea scursa si ea si adaug lingurile de mustar si la final jumatate din maioneza. Cand am terminat de amestecat (
si credeti-ma la asa cantitate e ceva de muncit) pun salata pe platouri, ca unul nu e de ajuns si o acopar cu restul de maioneza si mai fac ceva aratari din gogosari si castraveti si morcovi si gata.
Maioneza o fac in felul urmator:
La un galbenus fiert pun unul crud, si la doua galbenusuri intra un pahar de ulei. Intr-un castron pun galbenusurile, putina sare si cu mixerul de mana incep sa amestec si sa adaug incet uleiul. La un moment dat se intareste foarte mult asa ca si pentru gust dar si ca sa subtiez compozitia incep sa pun zeama de lamaie. Daca devine prea acra si tot ar mai fi nevoie de ceva ca sa subtieze pun cateva picaturi de apa rece.
Sarumana, pentru reteta de poienita. Ciupercile le-am luat deja si sunt la conserva in apa cu sare, n-am stiut secretul cu ciupercile marinate. Si nici la borcan nu sunt ca sa vad cum arata, sper sa nu fie prea mari si macar sa fie egale intre ele
oi vedea acum.
Si in plus fata de ce v-am zis vreau sa mai fac si un salam de biscuiti.
Trimit laudarosenia si revin ca as mai avea doua trei vorbe sa va zic 
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
Androix spune:
Monu, nu ati mai incercat sa cautati pe cineva ca sa mai stea cu Alexia cand nu ai incotro?
Nelia, bravo pentru sotul tau ca e curajos
dar nici tu nu esti departe. Sanatosi sa fiti ca unde cresc doua fetite poate linistit sa creasca si un flacau ![]()
Si noi am avut o noapte grea. De cand am intrat in vacanta am avut copilul la noi dar nu simt ca a fost vacanta. Sunt nedormita varza, si azinoapte a fost picatura care a umplut galeata. Mihai a sforait, iar Filip nu mai concepe sa doarma in patutul lui aproape deloc. Il adorm in patul mare, il mut si mai ies ca nu pot sa ma culc de la 9. Apoi dumnealui, pe la 1 se ridica in picioare si cere in patul nostru. Moment in care se rupe filmul: eu nu mai pot sa dorm ca ma ia la masurat cu picioarele pe unde nimereste - in coaste, in burta, in spate, iar Mihai se chirceste pe marginea de lemn a patului de frica sa nu-l striveasca pe Filip. Si din cauza ca doarme atat de chinuit sforaie infiorator. Imi venea sa-mi iau campii 

Offf as mai vrea sa mai raspund si la alte fete dar ma ejecteaza Mihai de la comp, nu e cinstit 
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
nelia spune:
Am notat tot, ma inspir eu miine. Mergem pina la urma de Revelion la niste prieteni, unde mai vin si altii, dar nu e sigur (de ei, ca noi mergem sigur).
Loreen, avem gusturi comune! Si eu am pus castraveti murati in salata poienita, numai ca eu am pus mai multi, si in stratul de cartofi care mi se parea fad, si in cel de morcovi si in cel de carne cu oua. A iesit nu buna, ci superbuna. De aspect nu mai vorbesc. Eu am folosit o conserva de ciuperci, palariute mici, le-am spalat si scurs si le-am pus asa cum erau.
Androix, salvat reteta de salata. Inca nu stiu ce fac, dar o salata va fi sigur. In legatura cu celalalt aspect al problemei... o fi curaj sau nebunie!?!
Rulouri de sunca umplute cu diverse chestii eu fac la greu, e micul dejun pentru fete. Iau felia de sunca si pun o fisie de cascaval in ea, o pun la cuptor si o las un pic pina se topeste cascavalul. Sau le umplu cu salata de cruditati, cu pasta de pateu, galbenus si brinza etc. Fetele mele sint mari amatoare de asa ceva. Am mai aflat o reteta de la o prietena DC de la Sezatoarea canadiana, care stie sa faca tot felul de chestii care mai de care mai interesante, o reteta tare interesanta: se ia una felie de piine din aia feliata, se intinde pe masa cu sucitorul sau cu o sticla, se pune o felie de sunca, o felie de cascaval subtire, se poate unge si cu unt, se poate pune si o felie de salata sau ce va mai trece prin cap, apoi se ruleaza totul cit mai strins si se taie felii. E o varianta a clasicului sandwich, dar foarte aspectuoasa si apetisanta, mai ales pentru copii.
Ma chinui de ieri sa punniste poze si filmulete si nu reusesc, tot timpul se intimpla ceva si se blocheaza calculatorul. Sper ca nu e vreun virus... Oricum, sint pe cale de a reusi, asa ca cine va vrea sa ne vada, le vor gasi - la un moment dat! - in foto 3 si filmulete de la semnatura.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
nelia spune:
Adina, am vazut pozele si filmuletele! Ema, ca de obicei, o dulcica! Iar tu arati bine, acum clar pot spune ca ai slabit, nu?
Dar ceea ce m-a suprins in poze este asemanarea dintre voi, a ta cu ai tai, a sotului tau cu ai lui, chiar si ai lui seamana cu ai tai... nu mai spun, ca Ema luata separat, seamana cu fiecare dintre voi cite putin. Cel mai bine mi s-a parut de data asta ca seamana cu tatal tau, daca el era cel din poze. E asa o unitate fizica, sper ca si sufleteasca si psihica intre voi, cum rar intilnesti. Si ce tineri sint parintii vostri!!!
Lucas, am vazut Craciunelul dulce! Ce bine ii sta in costumasul rosu! E atit de delicat!
Astazi mi-am facut de cap, ma doare spatele de nu mai pot, asa ca am stat pe net, de vorba cu voi si cu prietenii si am baut vreo trei cafele pina acum. Slabe ce-i drept, si cu mult lapte, dar se aduna! E ora 1 si n-am facut nica... acum ma duc si sper sa ma bag cumva in priza, ca imi propusesem o gramada sa fac astazi si acusi e 5 si trebuie sa ma duc cu Agata la patinaj, apoi vine programul de seara... dupa care pic lata, cica sint obosita. Dar chiar sint... ce mai conteaza ca nu stiu de ce! Gata, dispar, sa mai puneti poze, ca sa am la ce sa ma uit diseara sau miine dimineata la cafea. Spor la treburi!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
Androix spune:
Iete www.dropshots.com/new.php?userid=224586&cdate=20061226&cimg=50" target="_blank">poze
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
Tdi spune:
poze de la Craciun AICI
puteti vedea
pitik somnoros aici
Sa stiti ca m-ati bagat la banuieli cu potoalele astea, m-am pus si eu la facut liste si de maine ma apuc de treaba...nu ca am avea nevoie saracii de noi la cate straturi de clisa avem pe spinare(!?), totusi sa nu traca Revelionul fara sa fi gatit ceva special. De Ajunul Craciunului am mancat pizza iar pe 25 am fost la masa festiva (vedeti in poze) la noua cumnata, cu tot familionul de 12 personaje.
De Anul Nou aici se manca musai ciolan cu linte, e un ciolan de porc numa pielea si unghia, umplut cu carne macinata, foarte bun, nimic de zis...garnitura e linte fiarta, cica sa ai bani cate boabe mananci.![]()
Hai ca ma intind, plec la treaba ca am de calcat cat n-a vazut neam de neamu meu.
pupam!
Album Alyssa
iuliana spune:
Intii si intii vreau sa o felicit pe Florentina. Bravo si sa dea DD sa aveti copii sanatosi si norocosi!!
Imi pare rau ca nu am apucat sa intru sa va urez Craciun fericit, dar macar An Nou fericit va urez:).
Eu nu sint in apele mele ca Emma a fost bolnavioara, cu febra mare si pe antibiotice. Nici nu terminasem cu ea ca s-a imbolnavit Diana...a racit tare de tot, cu febra, muci, scandal, nemincat, nedormit, slabit. I s-a dus burticuta, mai are un pic de falcute si vad ca de abia de azi a mai inceput sa ciuguleasca si ea ceva dupa vreo saptamina de flaminzeala. Eu fac asa de urit cind vad ca nu maninca astea mici si ma consum asa de mult:(.
A venit Mosul de vreo 2 ori, acasa si in deplasare:), cu o gramada de cadouri. Emmma i-a spus cintecel si nu a avut nici o frica. Diana nu stia pe unde sa se ascunda. Nici nu a vrut sa se apropie de el:). Sper ca la anul sa fie altfel ca stiu ca si Emma era asa la virsta asta.
Pentru Revelion nu o sa ma prea omor cu mincarea. Nici de Craciun nu am reusit sa fac tot ce mi-am propus din cauza copiilor bolnavi, dar a fost de ajuns. De Revelion plecam de acasa si o sa fac papa ceva semnificativ sa nu ma prinda Noul An fara mincare pe masa.
Am facut o gramada de poze si filmulete daca vreti sa le vedeti.
http://family.webshots.com/album/556653172SJYAQl
http://family.webshots.com/album/556255281QemJze?start=60
si filmuletele aici http://www.youtube.com/profile_videos?user=iulyana .
Va doresc sa aveti parte de tot ce e mai bun in 2007, multa sanatate, copii sanatosi, parte de dragoste cit mai multa de la cei iubiti si multi bani:).
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
ioanailincam spune:
Urata specie e omul![]()
![]()
. Nu ma mai suport: dupa ce ma plang de jumate de an (cel putin) ca ce bine ar fi sa mi-o ia si mie pe Mogaldea cineva de pe cap ca sa ma simt si eu om, cand se indeplineste visul tot nu imi convine. Nu mai zic ca ma usuc de dorul ei, dar nici macar nu sunt in stare sa fac ce visam cu ochii deschisi si nu reuseam niciodata. In afara de faptul ca am facut ordine in cateva sertare (de unde am aruncat o multime de prostii) si am spalat ceva rufe mare branza n-am realizat. A, sa nu uit, am ajuns si la coafor la niste suvite, nu a fost fiasco-ul de anul trecut, dar nici grozav nu mi se par
.
In rest am frecat menta din greu pentru ca masina noastra a ramas fara baterie de 4 zile si cum barbatul a circulat cu masina nasei Anei, care este in custodia noastra zilele astea, nu s-a indurat de atatea zile sa-mi dea curent, in consecinta zac in casa ca plachia. Ceea ce pana la urma nu e asa de rau, dar macar de-as putea sa zac asa in nesimtire fara sa am senzatia ca as putea face lucruri mai interesante (nu ca ar fi ceva ce mi-as dori foarte tare sa fac)
. Nu stiu daca ati inteles ceva, cert e ca ma aflu in starea aia tampita in care nimic nu imi convine, ma enervez pe mine insami si pe barbat (care de altfel e foarte multumit de aceste momente de liniste; cred si eu ca lui ii convine, ca in fiecare zi a fost plecat cateva ore ca sa mai rezolve una alta, iar odihna era apoi binevenita). SI peste toate astea ma lupt cu mine insami sa nu-i propun barbatului sa plecam la Bacau la copchil ca stiu ca ar accepta intr-o clipita si atunci aleluia liniste.
Bine macar ca stiu ca maimuta e ingrijita cum trebuie (azi-dimineata am fost trezita la 8.30 ca ramasese fata fara lapte praf si tata umbla nauc prin farmacii dupa Bebelac pentru 1 an jumate
(pentru cine nu stie, Bebelacul e doar pana la 1 an), am impresia ca le cam mananca ficateii alor mei (mama se plange de mare dezordine prin casa
), dar ii las sa se sature ca destul se plang tot anul ca mor de dorul ei.
Asa, acum ca am terminat cu lamentarea, constat ca iar va e gandul la ... mancare
. Si mie, drept sa spun, numai de s-ar face singura... Pana la urma m-ati convins cu salata asta Poienita, vreau sa fac si eu, sa nu uit sa cumpar ingrediente; cred ca maine dam o tura pe la cumparaciuni sa facem provizii pentru zilele in care va fi inchis. Alte idei nu detin, voi face probabil vesnica friptura cu cartofi la tava, de sarmale sa nu mai aud.
AM citit si ce a scris Florentina, foarte emotionant, bine ca s-a terminat totul cu bine, chiar asa, clavicula fisurata de la cum a tras dr de el i se trage? Cum o fi sa mai tii un pui asa mic in brate, noi ar trebui sa vizitam prietenii de la Moreni care au fetita de 1 luna si un pic, nu stiu daca ajungem, dar tare mi-ar placea sa strang la piept un pitic. Cu alaptatul cum e: a revenit laptele ca stiu ca pe Maya ai intarcat-o tarziu, cred ca de fapt nici nu pierise de tot.
ANdroix - vai, ma ia cu friguri ce ne spui de Filip cu dormitul: inchipuie-ti ca i-am spus mamei sa faca bine sa nu doarma cu Mogo (camere au destule), dar evident ca nu ma asculta. Iese cu scandal daca atunci cand se intoarce acasa ii revine prostul obicei de a ne cauta in pat la 4 dimineata
Elisor, Gusta - ce bine e sa avem vesti de la voi!
Va las acum ca ma bag sa vizionez si eu niste poze si apoi ma duc sa ma culc: sunt asa de obosita de la statul asta degeaba (a, sa nu mint, azi am fost iar dupa acareturi pentru casa, am cautat o zi intreaga oglinzi de baie si eu tot nu mi-am luat pentru baia mea
, stiti ceva magazine?).
Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii
Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...
andutzy spune:
Buna seara! Vazut poze frumoase tare :Tdy, nelia si m-am indragostit de o burtica de mami de fetita...ce se odihnea pe canapea! iti prieste tare bine sarcina, Andreea, si aia e burtica de bebe, sa fie clar, nu colacel! AM ZIS!
Probabil ai anuntat si nu am fost eu pe faza, simti fetita cum misca? Eu la vremea asta deja il smtitsem pe D si era prima sarcina..
Promitem sa punem si noi poze mai ales ca anul asta cadoul lui tati a fost o camera foto super misto, Sony cu care bineinteles ca n-am tras cu totii in poze, mai bine zis mai putin eu, pe motiv de rau, rau, rau, fata palida si incercanata....
Va las din aceleasi motive, pa maine, va pup!
Andra
8+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
Oana C spune:
Fetelor, am pus si noi niste poze de la Craciun. Sint in albumul Christmas Morning.
Mai avem si vreo 2 albume cu poze din New York, pentru cine nu are ce face si se plictiseste.
Am vazut si eu pozele cu Andrei, Filipete, Ema, Diana, Alyssa si altii ... plus filmuletele
. Copii mari si frumosi, iar Mos Craciun a fost foarte darnic anul acesta pentru toti.
Flori, iote si eu am inceput sa lacrimez cind am citit povestea nasterii lui Patrick si ce frumos l-a primit Maya ... si nu-s insarcinata
. Frumooooooos de tot. Sa va dea Dumnezeu viata lunga si fericita, numai sanatate si tot ce va doriti, ca meritati din plin!
Si eu fac salata la fel; cantitati nemasurabile; pun si eu acolo ce si cit am, iar la sfirsit imi iese mereu salata cit pentru tot blocul. Maioneza de la borcan, ca n-am timp sa o fac, mai ales ca e buna si pasteurizata si nu trebuie sa folosesc ou crud.
Eu am facut salata pentru Craciun; abia ieri am terminat-o. Pentru Revelion o sa fac racitura de curcan si sarmale (racitura pentru mine, sarmalele pentru sotz)
Pupici.
Oana si
Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva