Copiluti de mai-iunie 2005 (19)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Am citit, am vazut si poze... Se pare ca toti copilasii au fost fericiti si multumiti de mos.
TDI, multumesc pentru retete. Dar nu am inteles, care ingrediente le pun la blender... toate (adica si legumele si carnea sau numai alea de maioneza)!?!
Loreen, stai, ca nu am zis ca-l fac, ci doar ca pun lucrurile in camara, nu le arunc... Nu-mi vine sa cred cit de mult isi doreste Octav inca un copil, el, care acum 6 ani spunea ca nu simte nevoia biologica de a avea copii, ca poate sa-i faca si la 70, ca pina atunci are atitea lucruri de facut pentru el... Unde s-or fi dus toate acestea!?! Adica, nu-l stiti pe Octav, e departe de a fi chiar persoana casnica si barbatul care se lasa pe el si face treburile din casa in locul femeii... Si totusi, ma induioseaza dragostea lui pentru fete, a mea e naturala, am iubit copiii de cind ma stiu, mi i-am dorit la fel, venirea lor pe lume e ceva firesc in viata mea. Dar la el dragostea penru copii a aparut dupa ce s-au nascut si citeodata simt ca le iubeste mai mult decit mine (normal, eu sint cu gura pe ele, fa aia, fa aialalta, nu fa aia, nu fa cealalta... el vine de la munca si are doar sarcina de a le amuza si juca cu ele). E pur si simplu o schimbare la 180 de grade in viata lui! De aceea m-am si certat cu mama lui, ca nu-i venea sa creada (nici acum cred ca nu-i vine, dar s-a resemnat) ca fiul ei si-a dorit si al doilea copil cind stia deja ce inseamna acest lucru (adicatelea la primul poate ca nu ai stiut ce faci, dar la al doilea...). Concluzia era ca eu l-am imbrobodit sa mai facem unul, din motive ascunse, pe care nu le intelege nimeni. Si la cum era Octav inainte, probabil ca e greu sa crezi... Cum credeti voi ca o voi convinge vreodata pe mama lui ca baiatul ei cel fara dorinte de a avea copii acum 6 ani, vreau acum din tot sufletul pe al treilea!?!

Elisor, prajitura cu avocado si cu piscoturi!?! Cred ca nu am inteles bine! Daca da, vreau si eu! Am avocado in casa si am si piscoturi... Poate pui o reteta, daca o ai de la mama ta. De cite ori citesc ca a venit mami a ta, nu am decit o singura dorinta: sa ajungem peste ani si ani, eu si fetele mele, sa avem o relatie asemanatoare cu a voastra... dar cred ca ti-am mai spus acest lucru.

Fetelor, sint -17 grade aici!!! Si cica cu factorul vint si alti factori sint de fapt vreo -23. Am iesit un pic afara sa ma intilnesc cu o vecina si am zis ca mor, mi s-a taiat respiratia. Ieri a fost atit de frumos, vreo -10 si zapada multa, acum e totul bocna. Si eu ziceam ca facem om de zapada! Vecina - o romanca stabilita aici de vreo 20 de ani, de virsta maica-mii si care mi-e draga rau ca si seamana cu mama mea, si care ne rasfata mereu cu bucate traditionale romanesti (si eu fac, de toate, dar ale ei sint chiar ca acasa!) - ne-a adus varza murata pentru sarmale! Deci un fel din meniu vor fi sarmale in foi de varza murata! Si ne-a mai adus piftie, vin, icre, piine si cozonac... Toate cu gust atit de... romanesc!

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Am citit si eu varianta asta de facut maioneza la blender, o sa o experimentez si eu maine dimineata cand fac salata de beuf. Cica se baga mixerul acela vertical, si se ridica incet de la fundul paharului acela de plastic pe masura ce se face maioneza, si cand ai ajuns cu lama sus e gata si maioneza. A mai facut cineva? Chiar asa e procedura?

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Da, maioneza, ce intrebare la mine, cum sa pui toate legumele la blender.
Gabitza, eu asa fac maioneza cu blenderul. Dar nu e maioneza adevarata, adica nu are mult ulei, nu stiu cum iese daca pui mult ulei. Eu pun galbenus fiert si unul crud (acum, ca nu mai sint copiii mici si nici eu nu-s gravida, ca inainte puneam doar fiert), mustar, sare si un pic de ulei, bag blenderul si omogenizez, iar cind se leaga si arata ca o crema groasa, pun iaurt gras si gata. Folosesc cel mult o lingura de ulei.

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralwka spune:

Tdi, zi-mi si mie, te rog, cum faci tu maioneza cu blenderul? Eu am unul, cel pe care l-am folosit pentru mancarea Iuliei, are separat si tel, am incercat o singura data sa fac cu blenderul si s-a taiat. Sigur iese cum trebuie? Le adaugi pe toate in acelasi timp?
Eu mi-am cumparat azi toate cele necesare pentru tort Raluca (asa l-am botezat eu ca e o combinatie de diplomat cu fructe si crema de ciocolata cu nuci)... e o nebunie, racoritor, usor... mmm, abia astept sa mai pun vreo 2-3 kg pe mine ca sa am ce da jos din ianuarie cand incep cura .
Cred ca incerc si eu anul asta vestita salata poienita... nu stiu insa cum iese cu otet ca eu nu sunt mare fana a otetului si a ciupercilor marinate, imi plac ciupercile foarte mult, insa nu cele marinate. Se poate face si fara ciuperci marinate, adica d-alea simple?
Salata boeuf... suntem innebuniti dupa ea... si cand fac, fac sa mancam vreo 3-4 zile ca sa ne saturam, ca toc la ea de ma plictisesc. Fac vreo 2 platouri mari.
Mai scriu mai tarziu si poate pun si ceva poze de la Craciun ca n-am avut timp pana acum. Am vazut la voi poze minunate, copii fericiti, veseli, parinti, bunici... ati sarbatorit frumos.
Va pup!

Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria
(26mai'05)
Craciunitza

Mergi la inceput

Tdi, intre timp am citit cum faci maioneza... Eu insa am nevoie de foarte muuuuuuultaaaaaaa maioneza.
Gabitzam, am auzit si eu de varianta asta insa mie nu mi-a iesit. Dar cred ca incerc si eu maine, pana la urma nu e mare paguba daca stric 2 oua si niste ulei... poate imi iese de data asta. Vad daca iese si apoi fac iar din mai multe oua si mai mult ulei.

(26mai'05)
Craciunitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

deci
blenderul - din asta , scuze dar eu de 2 ani vorbesc numai italiana si am capul plin de macaroane ca nu mai stiu explica bine pe romaneste...a descris bine Gabitza, asa se face, mie mi-a iesit intotdeauna cu exceptia datilor cand am pus prea mult ulei, 200-250 ml e ideal. Raluka, si eu fac cantitati industriale de salata, maioneza o fac in 2-3 reprize ca sa-mi ajunga.
ma duc sa cotrobaiesc dupa o pozz, poate va dau o idee...

Album Alyssa

Mergi la inceput

A, si eu tot blender d-ala am, asa ca trebuie sa-mi iasa. Cred ca fac proba in seara asta ca nu mai am rabdare pana maine sa vad daca imi iese maioneza. Multumesc mult pentru poza si explicatii... cred ca eu am probleme de concentrare

(26mai'05)
Craciunitza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

uitati aici salata boeuf , sunt vreo 3 poze, am facut rulouri de sunca presata umplute cu salata iar langa feniculi si broccoli gratinati. nu stiu daca la voi se gasesc feniculi, banuiesc ca da, sunt foarte parfumati si buni, poanta e ca nu merg impreuna cu broccolii ca-s si aia parfumati (de varza!) asa ca isi amesteca mirosurile.
cum se face: fenicul gratinat
feniculul taiat felii se fierbe (de preferinta in aburi) cateva minute pana se inmoaie putin apoi se aseaza in tava, se presara cu mozarella sau parmezan sau cascaval ras si se da la cuptor sa prinda culoare si sa se topeasca ce ati pus deasupra.
[la fel se procedeaza si pentru broccoli].

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Tdi am si din ala am si din cel in care poti picura uleiul putin cate putin prin capac,e de la Philips...o sa incerc cu primul si dupa spusele Gabitzei... presimt ca o sa iasa o mare zapaceala...

Edit: am vazut rulourile tale...arata bine...din alea gen cornet si umplute cu branza nu ai facut?!

Ralwca vezi poate gasesti ciuperci gata marinate... eu asa am facut ...nu stiu cum sunt alea marinate acasa,dar astea au fost bune,acrisoare si toate de aceeasi marime,micute cum spune in reteta...

A si sa va mai zic cum am facut eu la Poienita...in morcovul si cartoful ras am adaugat cate un castravete murat,tot dat pe razatoare...are un gust mai bun,asa acrisor ... sau niste capere micute...

Stati asa ca mi-a casunat acuma pe rulouri de sunca umplute...dar nu stiu cu ce si cum...daca ati facut fieti-va mila si de mine...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Loreen, eu am facut rulouri cu sunca de praga umplute cu salata de telina (sau telina si morcov) cu maioneza si cu salata de ciuperci, usturoi si maioneza. Au iesit super!
Adica unele umplute cu salata de telina cu maioneza si altele umplute cu salata de ciuperci cu maioneza, ati inteles voi.
(26mai'05)
Craciunitza

Mergi la inceput