Copiluti de mai-iunie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 5
Androix spune:
Multumim de urari pentru sf. Stefan si uram si noi cu intarziere toate cele bune pentru Stefani si Stefanii.
Off, am tot vrut sa scriu dar cu sarmaile astea s-a pus si la mine slanina pe degete
si pe creier ca ma lasa memoria. Deci:
Gusta, fata! Ma bucur nespus ca ai reusit sa mai scrii, iti doresc din tot sufletul sa te faci bine, sau macar sa nu mai ai durerile de care povestesti. Dar sa stii ca vin la tine si te bat daca mai continui asa!
Las-o in colo de treaba! Pardon, il bat pe olandez! Ia tu frumusel o femeie care sa vina o data pe saptamana sa-ti bage un aspirator si sa faca smotru mai serios, iar in rest dreseaza pe toata lumea sa stranga fiecare dupa el, iar dupa Ruti sa stranga olandezul. Pe bune, esti prea blanda, da militaria jos din pod, ca probabil daca te vad ca faci nu realizeaza ca te simti rau, de-aia te si iau peste picior cand te vaiti ca ti-e rau.
Elisor, cum sa ramana cu cozonacii, pana la urma si-a facut si diva de maica-mea aparitia pe la doua si i-am facut. Pana a venit ea am infasurat si sarmalele ca ma plictisisem deja.
Andutzy, nici acum nu te simti mai bine? offf... Multa sanatate si nu te mai enerva
Eu sunt cu sfaturile... Cat despre greturi, ce sa-ti zic, si eu inca ma lupt intens cu ele, si pe deasupra de cand am intrat in trim II si cu niste dureri de cap infioratoare.
Azi e zi de injectie, cred ca v-ati prins ca nu mai plec pe drumuri nicaieri si ca mi-o fac iar singura. Sa-mi tineti pumnii ca de data asta imi pica pe stanga si eu sunt dreptace ![]()
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
andutzy spune:
Andreea,iubita, bafta cu injectia. Fa-ti mana, ca dupa aia te vizitez sa ma intepi si pe mine....
.TU ai facut pregnyl si la prima sarcina? Ma gandeam, fiind tratament hormonal, ne poate deregla sa ne facem cat malu dupa ce nastem??? Cat despre greturi nu ma speria, ca la mine au tinut doar pana pe la 12-13 saptamani si dupa aceea pana pe la 22 saptamani am ramas numai cu strigaturile la buda de la prima ora de dimineata, strigaturi de care nu ma dezmint nici la sarcina asta deloc...Deci astept 12-13 saptamani sa pot avea si eu o stare mai normala macar pe timpul zilei, chiar daca dimineata mi-e rau. De exemplu la sarcina asta nu vars ziua, dar incepand cu orele 16 dupa amiaza ma ia un super rau, care nu ma lasa pana seara, cand ma cluc. Si mi s-a luat deja!
Andra
8+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
Androix spune:
Daca deregleaza nu stiu ca eu oricum m-am facut cat malu... Am facut si data trecuta ca am avut aceeasi problema cu ir-urile dar am facut doar 4 acum fac 8. In afara de niste intepaturi de ovare nu am avut alte neplaceri de la pregnyl.
Iar cu intepatu' a fost o vreme cand eram experta, pana cand a trebuit sa faca sor-mea un tratament de lunga durata cu injectii zilnic si am umplut-o de noduli in cur. De-atunci m-am calmat si pana saptamana trecuta nu m-am mai dat mare ca fac injectii.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
nelia spune:
Vai, saracutele de voi, gravidutzele! Ma ingroziti cind citesc despre cum va chinuiti. Eu am dus doua sarcini, dar nu am avut decit un singur episod din asta si am zis ca mor, ca nu-mi mai trebuie sa fiu gravida. Nici acum nu suport pastele cu telemea de oi! Nu stiu ce as fi facut daca ar fi trebuit sa traiesc citeva saptamini sau luni cu asemenea senzatii. Va doresc putere sa treceti peste perioada asta si sa va vad sanatoase si intregi cu puii in brate.
Gusta, ai grija de tine! Eu te inteleg ca nu poti lasa casa asa, dar daca tu nu ceri ajutor, cu gura mare, ca ai de ce, nu cred ca cineva va sari sa te ajute din proprie initiativa. Sacii de gunoi? De cite ori trece masina de gunoi pe saptamina? De doua ori, nu? Nu i-a adus ca nu a avut timp, e sarcina lui, ii duce in dimineata in care vine din nou masina. Plinge copilul si trebuie sa-l tii in brate sa-l calmezi? Nu astepta sa auda el, ca are servici si probabil ca nici lui nu-i este usor, du-te si scoala-l sa te mai inlocuiasca la copil. Eu asa as face, inteleg sa ma sacrific pentru copii, sint ai mei si nu trebuie sa stie ei prin ce trece mama care e bolnava, dar o fac in locul meu, nu si in locul tatalui, atita timp cit exista in casa acel tata... Ai grija de tine, Ruti are nevoie de tine ani de zile de acum incolo, nu numai acum, cit e mica.
La noi e din nou o zi linistita si relaxanta. Totusi, trebuie sa ma mobilizez si sa pun vreo doua masini la spalat, sa calc rufele uscate inainte de Craciun si sa dau cu un aspirator. Dar asta dupa ce iesim afara, mai ales ca trebuie sa ajung la banca. A nins!!!!! E atita zapada afara!!! E totul alb si frumos, mai ales in curte si in parc, unde nu a trecut inca masina sa o curete si sa o faca gri. Vrem sa incercam sa facem un om de zapada, ca acum s-a incalzit si pare buna de rostogolit. Facem si poze... Voi aveti zapada pina la urma, ca nu am mai citit stirile in ultimele zile?
Va pup si va doresc multa, multa sanatate (stiu ca sint multi bolnaviori, nu-i mai enumar) si vacanta placuta pentru cei care o au, servici cit mai usor pentru cei care sint la datorie. Pa!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
monu spune:
Gusta, sanatate multa
Mami de fetitze care folosesc pampers cu banda verde (model nou cica e cu aloe) aveti probleme cumva? Alexia e iritata la pasa de cand folosesc astia noi si nu stiu ce naiba sa fac. Nu mai exista din aceea fara banda verde?
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Androix spune:
Am si eu o rugaciune: cine mai scrie o data reteta de poienitza? Ca mereu am ignorat si acum vreau sa fac si eu de revelion si ca tuta nu mai gasesc reteta. 
Vreti meniuri de revelion? Eu fac asa: salata poienitza, salata de beof, salata de peste afumat, piftie de curcan, ciorba de potroace, friptura si tort cu blat cumparat si crema de la plic.
O sa pozez toate bunatatile ca sa ma credeti ca nu e numai gura de mine.
Andreea
mamica lui
Filip Stefan
bb2
monu spune:
Androix, uite aici link catre reteta
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=71541&whichpage=5&SearchTerms=poiana,cu,ciuperci
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
nelia spune:
Nu am iesit inca afara, ca m-am apucat sa pun poze si filmulete in album, aveam senzatia ca am facut o gramada, da, sint multe, dar din cauza luminilor nu am putut sa aleg decit citeva. Dar sint suficiente ca sa aveti o imagine despre ce se intimpla pe acolo.
Meniu de Revelion:
Tdi, sint interesata de salata de boeuf pe care o faci tu, ca am facut Poienita pentru Craciun si as face altceva pentru Revelion.
Androix, iti dau eu reteta de salata Poienita. Vreau si eu salata de peste afumat, suna interesant si noua ne place mult pestele, mai ales cel afumat. Pun aici reteta (cea pe care o salvasem eu, nu stiu daca exista si altele), ca nu mai am timp sa intru in alta parte si o sterg dupa ce ti-o iei:
SALATA POIENITA
1 cutie ciuperci intregi (eu am folosit ciuperci marinate)
2-3 cartofi
2-3 morcovi
2 oua fierte
100 g cascaval
o jumatate de piept de pui fiert/copt
1 legatura de patrunjel + 1 de marar
2-3 fire ceapa verde
maioneza
Se fierb cartofii, morcovii si ouale. Dupa ce s-au racit, se rad prin razatoarea cu ochiuri mari, in vase separate. Se rade si cascavalul separat. Pieptul de pui se taie bucatele mici. Verdeata si ceapa se taie marunt.
Se tapeteaza un vas cu folie alimentara. Se pun ciupercile cu palariile in jos, acoperind tot fundul vasului. Se pune verdeata tocata deasupra ciupercilor.
Apoi se aseaza stratul de cartofi, indesind cu mina. Se unge cu maioneza. Se aseaza morcovul ras, apoi cascavalul. Se unge din nou cu maioneza. Ouale rase impreuna cu carnea se amesteca cu maioneza si se aseaza ca ultim strat. Se acopera cu folie si se da la rece pentru vreo ora. Apoi se rastoarna pe platou.
Pofta mare!
Observatie: salata e mai aspectuoasa atunci cind ciupercile sint mai micute. Pe platoul pe care se rastoarna salata se pot pune frunze de salata verde.
CIUPERCI MARINATE
500 g ciuperci proaspete (champignon)-eu am pus din conserva
1/3 pahar (circa 80 g) otet de mere (concentratie acid acetic #8211; 5%)
1/2 pahar (circa 120 g) ulei
2-3 catei usturoi
10 boabe de piper negru
1 lingurita sare
2 lingurite zahar
4 foi de dafin
Se spala ciupercile. Daca sint mari, se taie in 2 sau 4 bucati. Usturoiul se trece prin presa.
Intr-o cratita se pun toate componentele retetei si se acopera cu capacul. Se pune cratita la foc moderat. Dupa ce da in clocot, se da focul mic si se mai tine 5 minute.
Dupa ce s-au racit, se muta ciupercile intr-un borcan si se pun la frigider.
Observatie: daca otetul este mai acru (8-9%), se pune mai putin, altfel ciupercile ies cam acre. Eu pun mai putin ulei.
Eu nu sint eu... ci cea care a scris reteta, nu mai stiu cine.
Eu am folosit conserva de ciuperci micute, intregi...
Mai astept retete deosebite si... usor de facut.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
ralwka spune:
Monu, noi tot pampers d-ala folosim si a avut si Iulia probleme dar s-au rezolvat, i-am dat cu Atoderm PO Zinc si ulei de masline si i-au trecut relativ repede cu toate ca era aproape carne vie la pasa
. Am mai lasat-o ziua, cand o schimbam, cateva minute cu funduletul gol iar seara, dupa baitza, am tinut un pic feonul cu aer cald acolo
.
Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria
(26mai'05)
Craciunitza
andutzy spune:
Andreea, tin minte ca la inceputul sarcinii ziceai ca mai aveai 5 kg de dat jos sa ajungi la greutatea de dinainte de Filip. Eu numesc dereglare cand te alegi(doamne fereste) cu 20-30kg pe care nu mai poti cu nici un chip sa le dai jos deoarece e metabolismul facut varza! Deci sper sa nu fie cazul pregnyl-ului.Tu faci 8 pregnyl, eu fac 14 in total!! Asta in cazul fericit in cazul in care la 12 saptamani imi zice ca pot sa renunt la ele! Cred ca merg sa ma bag cu capul in buda! Mor de rau ce mi-e!
Andra
8+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)