Copiluti de mai-iunie 2005 (19)

Raspunsuri - Pagina 28

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simona_filipas spune:

Neatza

Gusta eu ma inscriu la cafea

Gabitza cu greu am reusit sa-l tundem.La inceput n-a vrut sa stea ca cica-i facea tac-su ghidi-ghidi cu masina dar dupa ce i-am dat periile de la masina de tuns s-a potolit si a stat cuminte.

Bea, Laura as vrea sa fac eu dezordine si Dragos curatenie .La capitolul"strans la loc" a lipsit Dragos

Laura sanatate Deliei

Simona si Dragos Octavian

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanailincam spune:

Neata, fetelor! Tocmai cand imi ziceam ca va fi o zi linistita iata ca voi avea ceva de lucru, nu mare lucru, pare-se, dar destul ca sa ma enervez ca nu stau degeaba, asa cum imi propusesem.

OlgaM - felicitari pentru Maya; ai vazut ca pana la urma s-a rezolvat? Cat despre vorbit, noi sa fim sanatoase, ca mai au de mancat mamaliga pana vorbesc in metafore (cu mici exceptii, pe ici pe colo).

Cornelia - sa inteleg ca a inceput epoca lui "de ce?"... Zilele trecute se consola singur barbatul ca nu are nimic daca Mogo nu prea leaga cuvinte ca si cand va incepe nu ne va lasa in pace pana la 6-7 ani.
Cat despre dulciuri, noi ne ferim sa ii dam; cat a stat la mama (evident) a mai pus gura pe cate o bucatica de cioco si se lingea pe bot de placere. Si chiar imi zicea mama sa nu o tin departe de dulciuri ca ii plac si mai rau fac daca nu ii dau ca o sa manance mai tarziu ca haplea. Dar daca nu ii dau eu deloc, nu are de unde sa stie ca exista, nu? Asa ca mai primeste cateodata croissant sau biscuiti cu cioco, dar asta in situatii de criza cand suntem pe drumuri si nu avem ce altceva sa-i dam.

Newmami - eu am culcat-o pe Ana in patul de hotel cu noi (intre noi cand era mai mica), ca n-am avut incotro (ea de mult nu mai suporta patutul) si nu a facut probleme la intoarcere (e drept ca nu am stat nici multe zile pe unde am fost). Dar intr-adevar prin tarile civilizate cred ca exista paturi pentru copilasi.

Daniela - sa nu speli 40 de zile? Si noi cu ce ne mai imbracam? Am pus azi din nou o masina, asta ca sa recuperez ziua de maine cand as fi spalat la greu.

Androix - aoleu, ca panicarzi mai sunt ecografistii astia (iar Iosup am inteles ca are niste boli fetis, daca pot spune asa, pe care le au toti bebelusii). Si eu cred ca o sa fie totul bine cu fetita ta.

Sufletzica - multa bafta la noul serviciu si mai viziteaza-ne!

Nelia - ei, ce-ai, mama, cu depresia asta la inceput de an? Daca incepem sa filozofam pe tema de ce am adus copii pe lume, precis ne aruncam de la etaj. Gandeste-te ca altii fac copii desi nu au cu ce sa-i hraneasca si pe deasupra le dau si diverse "boli" (din astea dobandite, gen dependenta de droguri). Important e sa ii iubim, sa ii sprijinim si sa le dam toata ingrijirea pe care o merita.
Apropo de mobila, cica ne vine si noua diseara dormitorul in sfarsit! Sunt foarte curioasa cate defecte (mai mult sau mai putin vizibile) va avea ca la noi e imposibil sa primesti ceva impecabil.

Ralwka - cum ati trecut peste noapte?

Florentina - nu mai zici nimic?

Gata, ma duc sa-mi iau in primire insarcinarea pentru ca orice ar fi, la 3 vreau sa sparg usa. Si precis nu ma duc acasa, vreau sa haladuiesc prin oras vreo 2 ore, ca de saptmana viitoare iar nu mai vad lumina zilei. O zi buna sa aveti!

Ioana cu Ana (22.06.2005)
Ana - de la nastere pana la Revelion
Ana - dupa Revelion, in 2006
Ana - dupa 1 an
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=61984" target="_blank">Povestea nasterii

Ai grija ce iti doresti! S-ar putea sa se indeplineasca...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Revenit.

Despre patura la fel ca Monu vorbiti de lucruri sfinte ,Ruti numai dezvelita doarme dar in schimb are pernuta de cand s-a nascut si acuma doarme pe una mare.
Despre pat ea dormind si acasa in pat mare nu avem probleme si vad ca nu am problema asta ca daca a dormit cu noi numai vrea in patul ei.Vrea in patul ei dar cu mami sau tati langa.

Androix eu zic sa nu iti faci griji si sa astepti sa vorbesti cu un medic care te poate face sa intelegi.

Nelia si aici mobila este de proasta calitate.I-am luat lui ruti un dulap si imi e ca daca se izbeste mai tare in el o sa il faca bucatele.

Cornelia vorbaret baiat mai ai.

Monu eu iti spun sa u te mai superi ca nu isi are rostu.Si cel mai bine sa te ajute un strain decat cineva apropiat tie.

Andutzy nu stiu daca iti amintesti dar eu cand am fost insarcinata cu Ruti am vomat toata sarcina si inca odata dupa ce am nascut in timp ce imi faceau cezariana.Asa ca eu sper sa iti treaca raul asta repede.

Laura daca noaptea ta a fost ca a mea .Nu vreau sa mai zic nimic.

Nici nu stiu daca sa imi fac griji ca Ruti nu prea vorbeste ,pe limba ei zice vrute si nevrute da asa sa intelegem si noi ceva mai putin.Deja stiu ca saracul copil e bulversat ca aude 3 limbi dar sper eu ca o sa inteleaga cu timpul si atunci o sa fie bine.azi cum e frig afara am o durere de spate de imi vine sa imi dau in gura.Iar de ochelari trebuie sa asteptati pana sambata cand am sa ii am ca numai mie mi se poate intampla ,un ochi are o marine si altul alta marime si trebuie sa faca comanda de lentila.Norocoasa ma mai facut mama nu sunteti si voi de aceeasi parere.

Doamna cu urgenta si maimuta Maruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Cornelia stiam eu de ce nu ma chinui sa o deranjez pe celebra in viata...as fi supus-o la un efort de ma refuza in cel mai scarbos mod posibil...

Gusta am dormit repede sau scurt cum s-o zice...azi imi vine si reteta pentru coloana si tot cu diazepam...macar am sa dorm noaptea...

Eu la Delia am zis clar ca nu voi apela la dulciuri...am tras cu Bianca sa o dezvat incat am zis ca nu merita efortul...Bianca daca vrea se duce frumos la ea in dormitor si mananca...Delia daca vrea dulce are fructe sau biscuiti de-ai ei...ca sa nu mai zic ca nu va pupa ever pespsi,cola sau alte lichide de genul asta...
Iar de invelit iar nu se pune problema... pur si simplu nu suporta...se enerveaza daca simte ceva pe ea...dar doarme cu pernuta si este asa haioasa cand isi baga manutele sub ea si o face guguloi sub capsor...

Cu vorbitul exact ca Ruti baga din top pe limba ei de ma sparge...nici nu stiu cum sa-i raspund...inteligibil nu este decat mami, tati,Bibi,nu veau,becu,ce-i aia,peco la portocala, papa in loc de apa si restul onomatopeelor care imita animalele

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Gabitza, ce mic e netu Ti-am gasit intrebarile pe situl lui ca am dat cu search pe google si mi-a gasit vreo doua subiecte pe DC si intrebarile tale pe infertilitate. Evident ca abia acum cand mi-ai zis am realizat ca tu erai.
Da, o sa-mi explice el cum stau lucrurile dar saptamana viitoare cand se intoarce din conced.
Nelia, mersi de info. Asta gasisem si eu pe net, ca in cele mai multe cazuri se rezolva inca inainte de nastere dar se recomanda analize periodic si atentie mare ca in caz de ceva e riscul de infectie urinara crescut. Sau la polul opus daca este intr-adevar ceva poate fi o malformatie a rinichiului.
Loreen, sanatate multa Deliei.Ma bucur sa citesc vesti bune! fetele. M-am gandit si eu la faza cu eco care face mai mult rau decat bine. Chiar Tutunaru spune ceva in genul asta intr-un raspuns pe net, cam asa ceva: o data cu aparitia aparaturii performante s-au inmultit si posibilele nereguli descoperite intrauterin
Monu, ai grija de tine, nu te mai enerva ca si Alexia si bb din burtica au nevoie de o mamica functionala.
Andra 8-9 saptamani aveam cand m-am internat. Pai bine mey si nu pui si tu o poza cu burtica aia sa ma bagi in boale? Ca eu iar am inceput cu paranoia de la sarcina cu Filip cand toate burtile mi se pareau mai mari decat a mea Am fost aseara intr-un restaurant cu niste prieteni si tocami ce ma vaitam eu ca deja ma simt umflata, ca nu mi se pare ca mi-a crescut burta cine stie ce dar totusi ma simt greoaie, si abia ma mai misc etc. cand trece spre baie chiar pe langa noi o burtoasa. Mancav-as da ce burtoasa!!! Nu am avut asa burta nici cu o zi inainte sa-l nasc pe Filip, poate daca as fi avut doi de Filip in burta as fi reusit sa am asa burta mare, era si grasunica, un pic mai mult decat mine si mai mica de statura dar avea o burta IMENSA! Am bufnit toti in ras asa pe infundate
Danelutza, multumesc ca mi-ai povestit ce si cum. Si la mine 40 de zile e imposibil. Am spalat ieri, poate mai bag o masina azi si restul luni. La mine e problema cu spalatul mai multor masini pe zi acum iarna pentru ca nu am unde sa le usuc. Pe balcon stau mai mult la misto, iar calorifere care sa si functioneze n-am decat unul in casa
Ralwka, pai n-o fi vreo boala d-asta a copilariei? Stiu ca astea sunt cu febra, ganglioni si bubite. Oricum sanatate multa si voua, sa reveniti in forta si cu bine!
Sufletzica, lume noua! Felicitari pentru carnet si masina! N-ai casco la ea pentru zgarietura? Pupici, sper ca 2007 va fi mai bun decat inceputul.
Apropo de casco: eu ramasesem cu parbrizul spart si casco expirat ca la asirom nu mai vroiam sa innoiesc si acum face mihai la ing la franciza care de fapt sunt brokeri pentru generali. Si nici macar nu au cerut sa vada masina. Va dati seama maine dimineata o pot duce armonica la ei si ei habar n-au cand am facut-o cu adevarat asa... Si unde mai pui ca e si cu 4 milioane mai ieftina decat ce am platit anul trecut la asirom. Suma asigurata fiind aceeasi.
OlgaM, grea e asteptarea asta, dar uite ca pana la urma nu e in zadar. Bravo pentru pitica! De ce zici ca ai de asteptat cu vorbitul? Ce zice, Maya? Ca nici Filip nu turuie, iar finul nostru care are 2 ani si o luna spune 9 cuvinte mari si late, nu a facut propozitii inca.
Cornelia, vezi cu brobonelele alea sa nu fie varicela doamne fereste ca tare e naspa. Asta pentru ca zici ca-l mananca, sa nu le sparga ca lasa semne.
Sunt super incanta ce vorbaret e blondu'! Bravo, abia astept si eu sa zica fi-miu ceva mai complicat decat "abacaza" care inseamna alba ca zapada

de mai bine de o ora crosetez la mesajul asta, intre timp ati mai trecut si pe pagina urmatoare, nu mai razbesc cu cititul.

Sa va zic faza tare: A fost si Mihai ieri cu mine la eco si nu stiu cum aduce vorba in timp ce asteptam sa intram, zice "Eu nu-l mai intreb nimic" De ce? "Pai data trecuta il intrebam si eu, cum e domnu doctor si el nimic" Pai il intrebi si tu la sfarsit ca in timp ce performeaza e concentrat. La care tot el "Nu-l intreb nimic!!! Ce sa-l intreb??? Ce mai faceti domnu Danutz?"

Andreea mamica lui Filip Stefan
bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns fran spune:

Buna !
Ieri m-a chemat datoria brusc si n-am terminat tot ce aveam de zis...
Elisor-LMA pentru sotul tau, eu m-am prins mai tarziu ce aniversati imediat dupa Anul Nou...ma gandeam ca aveti musafiri fara vreo ocazie speciala...varsta, maica, varsta
Corail-daca face in pampersul pus dupa ce a fost pe oli-cica sunteti pe drumul cel bun-isi da seama care e treaba cu oli, dar nu reuseste sa se destinda cat sa si "produca" ceva...cel putin asa am citit io intr-o carte dasteapta
Cornelia-mie mi-a zis pedi ca daca am indoieli cu privire la bubitzele aparute-daca e vorba de alergie sau altceva - sa-i dau cu Fenistil Gel (de 2 ori /zi). Daca se estompeaza e sigur alergie-numai la cele de la alergie are efect fenistilul. Si ii atenueaza si mancarimile...
Loreen-sa nu fie otita, ca a fost si "virusata" saptamana trecuta...
Androix-stai linistita, macar pana vorbesti cu Tutu. Mie mi-a zis Iosup la eco morfo ca are vezica e in repletie-dupa ce am citit tot ce am gasit despre chestia asta,un dr. mi-a zis ca e absolut normal pt varsta respectiva a sarcinii(adica nu era in pozitia corespunzatoare-inca). Dupa alte cateva saptamani, alt dr. mi-a zis ca e vorba de vezica mea, nu a copilului, ca din cauza ca e in pelviana, vezica mea a ajuns in repletie. Care e adevarul nu stiu nici acum, dar oricum amandoua stam bine cu vezicile in prezent

Dulciuri-Iepu' nu a pus pana acum gura pe cacao, ciocolata etc...astea sunt pentru noi ca sa rezistam la energia ei.Desi parca am citit ca nu e chiar un capat de tara daca mai "prinde" si asa ceva. In schimb i-am dat frisca de la un tort, si a facut diaree-singura data de altfel pana acum-asa ca am taiat si piscoturile, saratalele etc de cofetarie De altfel nici nu prea ii place gustul dulce, asa ca nu cred ca "sufera" prea mult dupa ele...
A mea e fan legume fierte, daca va puteti imagina...

Nu cred ca v-am zis, am desfiintat patutul mic-noi il tineam lipit de cel in care doarme ca sa nu cada in somn. Am luat laterala de pat de la BREVI( de 1,4m la happy baby-pe Dacia). Nu s-a asezat foarte bine la noi la pat pentru ca la noi salteaua intra complet in "scheletul" patului, dar pana la urma am aranjat-o. Gabitza, parca si voi stateati la fel cu patutul, eu sunt multumita de gaselnitza si am mai facut loc in camera.
Incerc sa pun si eu poze de cateva zile si se blocheaza mereu...
NewMami-ma intrebai de crayola si vroiam sa-ti arat poze din noaptea de Revelion-aproape ca a prins-o Anul Nou desenand cu ele-sa vad daca reusesc azi sa incarc ceva poze...
Gusta-norocoasa esti de felul tau, nimic de zis, dar dioptriile diferite la ochi nu sunt ceva iesit din comun, pe cuvantul meu, ca port ochelari de la 7 ani. Asta sa fie necazul tau...

Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Buna si de la noi.

Loreen, sanatate multa Deliei, si sa sperem ca e ultima zi de boala.

Androix, si eu cred ca multe din problemele depistate la ecografie pot fi doar din "exces de zel", cand ai un aparat performat de multe ori inclini sa vezi si sa interpretezi mai mult decat e cazul. Oricum, sper sa nu fie nimic grav (din ce spui tu, nu pare), si nu te mai stresa cu burtica care nu se vede. Cumnata mea era un pic mai plinuta, si pana in luna a 6-a de sarcina nici nu ziceai ca e gravida, ba din contra, mai si slabise 1 kg, in conditiile in care toata lumea se-ngrasa. De unde la inceputul sarcinii era o diferenta de vreo 25kg intre noi, la final mai ramasesera vreo 7-8 (ca io, fata strangatoare, am avut grija sa pun peste 20 ) Si a nascut o fetita de peste 4kg, sanatoasa tun si frumusica foc, cu mai bine de juma de kilogram mai mare ca Malina mea.

Cornelia, si eu tot fenistil gel am folosit pentru iritatii, si-a fost foarte bun.

Legat de olita, noi o folosim si nu prea. Daca malina vrea pipi, atunci imediat cere si ea olita, si intotdeauna face ceva (pipi doar). Mai o cere seara cand o pun in patut, aici e de fapt santaj, a vazut ca la malina tine intotdeauna faza (cand o pun la nani, stie ca doar pentru pipi mai are voie sa se dea jos din pat) si a furat-o si ea repede. Striga la mine "mamiiii pipiiii" si nu se lasa pana n-o dau jos din patut si-o pun pe olita. Face imediat, dar mai sta cel putin 5-10 minute, doar doar sa nu doarma ! Insa astea's singurele cazuri cand cere ea olita, in rest, face fara nici o jena in pampers. Recunosc, nici n-am insistat, o las sa aiba ea initiativa. Malina a inceput sa faca la olita dupa 2 ani, asa ca mai e juma de an timp suficient sa se obisnuiasca cu ea.

Mickyyy si cele 2 fete cucuiete: Malina Ioana (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=34545" target="_blank">31.03.2004) Daria Maria (www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58164" target="_blank">22.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralwka spune:

Buna fetelor!
Mi-am culcat pitica si va scriu repede ca am o gramada de treaba de facut cat doarme ea.
Am sunat-o azi pe dr noastra si dupa ce i-am povestit eu tot ce s-a intamplat mi-a zis ca nu ar avea voie sa faca vreo boala d-asta a copilariei pentru ca a fost vaccinata. Varicela nu e, asa ca s-ar putea sa fie o alergie la tampenia aia pe care mi-a prescris-o desteapta de dr care a consultat-o, antiinflamatorul ala din care eu i-am dat foarte putin. Am citit pe prospect si in mod normal se dau 30 ml pe zi iar eu trebuia sa-i dau 7,5 ml si nu i-am dat decat 5 ml alaltaieri si 2,5 ml ieri. O sa-i dau cateva picaturi de peritol pe zi vreo 2-3 zile si apoi vb iar cu dr. Parca m-am mai linistit insa Iulia nu e deloc in apele ei, e agitata noaptea, azi a vrut mai mult in brate... ma tot gandesc ca ii ies si ultimele maselute si asta sa fi fost motivul febrei, lipsei poftei de mancare... Incerc mai tarziu sa ma uit iar in gurita ei poate reusesc sa vad ceva.
Loreen, tu ai vesti bune despre Delia? Sanatate multa va doresc!
Va pup!

Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria(26 mai'05)
Craciun 2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tdi spune:

Ciao fetele!
ieri n-am mai apucat sa intru pe aici desi eram hotarata, Alyssa n-a vrut sa se culce de pranz si ce s-a gandit, hai sa rup patul! atata a sarit in el pana am auzit un "crak" mare si am vazut-o iesind pe dedesubt...s-a rupt de la baza in 2! tac-su rupt de oboseala s-a chinuit aseara vreo 3 ore sa-l repare, acu sa vedem cat mai tine.
apropo de Ikea, noi am ramas foarte incantati de ce am vazut acolo, nu stiu cat de buna e calitatea ca n-am cumparat inca nimik dar arata bine produsele si dau garantie mare. (de exemplu la saltele au preturi super bune in comparatie cu alte magazine si dau garantie 25 de ani!). tot la ei am vazut un pat suspendat pentru copii cu loc de joaca sub el, foarte fain ca idee daca ai camera mica si costa 125 de euro parca.
Sa va zic "noutatile"...pitik are 2 mega-cucuie! e asa de impiedicata de-mi vine s-o iau la palme! aseara a fost super capricioasa si a facut circ si isterii pana tarziu, 2 ore ne-am chinuit s-o adormim si pana la urma a picat lata...la ora 01.00!
Vad ca mai sunt puisori inca bolnavi...multa sanatate!
Gusta

Album Alyssa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Androix-si mie mi-au zis acelasi lucru legat de rinichi cand am facut ecografia in Romania la 17 saptamani. La 20 saptamani am facut una aici si mi-au zis ca nu-i nimic neobisnuit si ca oricum, este o chestie foarte intalnita la bebelusi in burta, dar se rezolva pana la nastere. Cand am nascut am tinut eu mortis sa-i faca eco in prima zi la rinichi si nu avea nimic. Deci stai linistita ca inca este prea devreme sa-si dea seama daca este ceva.

monu-te inteleg ca esti suparata, dar incearca sa te menajezi putin pentru ca poti avea probleme.

Gusta-de cate ori scrii ma bucur tare mult ca esti pe receptie. Si de cate ori am probleme cu spatele ma gandesc la tine, ca de ex. acum cand ma doare de mor, dar nu am dreptul sa ma vaiet ca tie iti este mult mai rau.

Laura- pentru Delia si sa se faca bine cat mai repede.

nelia-inceput bun la scoala.

Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya

Mergi la inceput