Copiluti de mai-iunie 2005 (19)

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ralwka, sanatate multa Iuliei!
Loreen, avem, cum sa nu avem. Dar mobila asta de aici e frumoasa cind nu vrei sa o cumperi, doar cind o vezi in catalog sau in standurile lor de prezentare. Cind e vorba sa bagi bani in ea si o iei la bani marunti... te apuca durerea de cap. Pina la urma cred ca din Ikea vom cumpara, pat pentru noi si birou pentru Agata acolo am vazut ceva care ne-ar placea, dar calitatea lasa de dorit, sa stii. Nu stiu cum e mobila in Romania, dar din cite imi aduc eu aminte era mobila serioasa, nu cadeau rafturile cu carti peste copii, cum s-a intimplat unor prieteni de-ai nostri cu o biblioteca luata din Ikea.

Astazi am pierdut toata ziua cu telefoanele! Incerc sa obtin niste cotatii pentru firme de asigurari pentru bunuri (foc, furt si altele). Doamne dumnezeule, am zis ca nu mai termin si nici nu am terminat de fapt, ca ceea ce cer ei pentru bunuri pamintesti sint acceptabile pe luna adevarata, nu pe luna calendaristica! Asta si pentru ca e prima asigurare, am inteles ca dupa aceea mai scade.

Nu stiu ce am, nu ma simt deloc in regula. Am asa o greutate pe suflet, parca nimic nu-mi mai iese ca lumea. Sau poate faptul ca a mai trecut inca un an sau pentru ca realizez in fiecare zi cit de scurta este viata asta si cit de fragila, cit de legata de un fir de ata si cit de subtire e acel fir... Cit de zadarnice sint eforturile noastre sa facem atitea si atitea lucruri cind sintem oricum la mina destinului si intr-o secunda sau in citiva ani se pot duce dracului toate din cauza unui accident stupid sau a unei boli mostenite impotriva vointei noastre... Si nu ma pot impiedica sa ma gindesc ca am luat decizia sa aduc pe lume doi copii, cind stiu toate aceste lucruri si ei nu stiu, cind oricit de mult as vrea sa nu le fi dat nici o boala ca mostenire, nici macar eu nu stiu sau nu voi apuca sa aflu vreodata ce anume le-am transmis fara voia mea, asa cum inca nu am aflat ce am primit eu de la ai mei si ai mei de la ai lor s.a.m.d. Si sper sa aflu cit mai tirziu sau chiar niciodata! Gata, ca ma apuca plinsul daca mai continui...

CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA

www.nelia.photosite.com/" target="_blank">foto 1 - www.agatasitudora.photosite.com/" target="_blank">foto 2 - www.dropshots.com/Nelia/" target="_blank">foto 3 - www.dropshots.com/Aurice/" target="_blank">filmulete

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Multumesc tuturor care mi-ati raspuns la intrebarea legata de pernita. O sa i-o las si eu in patuc, vad ca in seara asta deja n-a mai plimbat-o asa de mult iar azi dimineata era cu capusorul pe ea.

Simona Filipas, la fel si Patrick are doua paturici preferate - de culoare alba . Eu i le dau pe rand, intotdeauna una e spalata in dulap si una in folosire. Eu nu il las sa le care la nivelul de jos, se plimba cu ele numai prin dormitoare. Cand coboram paturica ramane si face "nani-nani".Dar oriunde plecam primul lucru pe lista cand facem bagajele e paturica. La fel in pacalesc si cu DVD Player-ul din masina - pe distante scurte (pana la 1 ora) nu merge caci Barney face "nani - nani" caci e obosit. Daca avem un drum mai lung de facut dintr-o data ii trece lui Barney toata oboseala Ce bine ca inca il duc cu zaharelul tare usor - dar nu stiu pana cand va mai tine .

Loreen, multa sanatate Deliei . Of mai, saracuta de ea numai saptamana trecuta a fost din nou bolnava. Sa fie vre-o viroza intestinala? Astept dimineata sa ne dai vesti mai bune.

Androix, esti figura mare de tot cu nu i-a crescut nimic intre picioare. In privinta celorlalte vesti mai putin bune nu te panica - asteapta pana vorbesti cu doctorul tau. Eu cu Patrick la inceputul sarcinii am avut problema ca nu avea suficiente batai pe minut. S-a reglat pe parcurs. Numarul de 156 batai mi se pare foarte bun. La cealalta valoare nu ma dau cu parerea ca habar n-am. O sa fie bine si bebelina sanatoasa.
In ce priveste vacanta de vara - da e frumos sa visam - dar mai sunt 6 luni . Noi deja ne uitam unde sa o taiem in februarie macar un weekend lung caci ceva mai lung nu se poate daca in vara venim in RO.

O alta intrebare, mai ales ptr. mamicutele cu copilasi mai mari: Noi calatorim mult de tot si deocamdata e Ok cu Pack & Play bed. Dar ce ne facem cand Patrick in cateva luni caci deja e tare chinuit in el. Nu vrem sa-l invatam sa doarma cu noi cand suntem in vacanta. In pat de hotel nu-l pot lasa singur caci e prea inalt si poate cadea iar in plus nu-i obisnuit in pat mare. Exista ceva gen pat mai mic si usor de luat cu tine pentru copilasi pana in 3 ani?
Help, please - sugestii, ca tare ma framanta sa gasesc solutii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns NewMami spune:

Ralwka, si sanatate Iulie. Sa ne ti la curent cu evolutia bolii. Saracuta, e tare greu dar intr-un fel e mai bine sa ia cat sunt mici bolile copilariei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns omustata spune:

Intru repede ca sa nu ma dati disparuta. Am avut musafiri timp de 10 zile si parca inca nu mi-am revenit la normal.

Eli-La multi ani cu intarziere pentru Dan. Sa aveti zile fericite impreuna si sa aiba mult noroc si sanatate. Am vazut pozele si, ca de obicei, Bianca este adorabila.

monu-multumim ca te-ai interesat de noi.

Tina-si Maya avea program artistic absolut in fiecare seara la aceleasi ore pana la 3 luni. Apoi s-au mai rarit si pe la 5 luni au disparut definitiv. Cu vomatul, ti-au zis si fetele. Maya voma destul de des, nu chiar in fiecare zi, dar mai ales cand manca precum haplea. Nu cred ca trebuie sa-ti faci griji. Sanatate!

Laura-am vazut pozele cu nazdravana mica si este o scumpa. Am vazut si jucariile si pomul care mi s-a parut superb. Tu ai innebunit cu al treilea bb? sanatate scumpei mici.

raluca-exact asa s-a manifestat la Maya roseola. Daca a ajuns la faza de bubite ce-i mai rau a trecut. De acum nici nu mai este contagioasa si nici febra nu ar trebui sa mai faca. Sanatate!

Mercedes-imi dau seama prin ce ai trecut pentru ca intr-o situatie similara am fost cu Maya asta toamna cand a inghitit o bucatica de lemn care i s-a asezat de-a curmezisul in gat si nu mai puteam sa i-o scot. Si eu am intors-o cu capul in jos si a iesit pana la urma, dar m-am speriat ingrozitor.

Am vazut aproape toate pozele, dar nu am timp sa va zic la fiecare in parte. Toti sunt niste scumpi. Sa stiti ca eu ma uit mereu la pozele voastre, iar daca nu apuc sa comentez este din lipsa de timp.

Maya a facut azi si ultimul progres pe care il asteptam. Fara sa-i spun eu nimic s-a ridicat brusc singura in picioare si apoi toata seara nu a mai fost nevoie sa o ridicam noi sau sa se sprijine ea de ceva. Nu-mi vine sa cred. Trebuia sa faca asta de pe la 10-11 luni si uite ca o face abia acum, dar ma bucura foarte mult chestia asta. Probabil ca asa va face si cu vorbitul. Vad ca are propria ei agenda si face lucururile cand are ea chef, indiferent de cat o imping eu de la spate. Iar de cateva zile urca scarile singura, in patru labe. Pentru noi astea sunt niste progrese uriase si parca incepe si fata mea sa semene cu copii de varsta ei. Mai am de asteptat se pare cu vorbitul.

Merg la culcare acum si poate voi intra mai des.

Olga si Maya (28.05.2005)
Poze Maya

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mercedes spune:

loreen- cum e delia, ati reusit sa dormiti noaptea?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Paturica! Vorbiti de lucruri sfinte Alexia nu suporta sa doarma invelita.

mami de Alexia Ioana
si Iulia Antonia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loreen spune:

Buna dimineatza...

Mercedes saru'mana de intrebare dar am avut o noapte lunga tare cu drumuri intre dormitoare...scancea in somn si se vaita...sigur ii era foame si din cauza asta se trezea...de dimineata i-am servit un pic de lapte in care i-am turnat metro si debridat...pana acuma nu l-a aruncat pe pereti si este mai voioasa fata de ieri. Vorbeam cu femeia la telefon si gonganea intr-una...sper sa fie ultima zi de boala,care o fi aia...

Newmami eu stiu ca in camerele de hotel exista posibilitatea de a mai pune un pat pentru copil sau sunt camere gata echipate cu al treilea pat...deci daca sunt la noi sigur si in afara exista asa ca poti lua baiatu' linistit...

Ralwca dupa baie orice bubita se accentueaza ... dar daca e sa fie vreun pojar sau pojarel nu are rost sa mergi la spital si nici sa chemi salvarea...doar sa tii fata in casa pentru in perioada asta a bolii sunt fragili si cu imunitatea la pamant...Sanatate multa

Sufletzica sa stapanesti sanatoasa carnetul si fara puncte...restul se cheama experienta care se aduna in ani...stii tu cum este elevul fara coringenta asa este si soferul fara busituri,usoare evident...si eu am pierdut capacele in noaptea de revelion,m-a boscorodit barbate-miu,ca de la mine este neatentie si la el se intampla...

Nelia stai linistita ca si aici dai cat nu face pe mobila...s-a dus vremea cand era marfa de calitate...

Olgutza din America bine ai revenit...ma gandeam ca ai plecat pe undeva de nu ai mai aparut,ca mie asa-mi ramasese in neuron...
Pentru Maya iti trimit aplauze si felicitari...acuma poate te-ai mai linistit cand ai vazut-o ca nu este cu nimic in urma celorlalti...de vorbit stii bine ca vor vorbi toti la randul lor...eu ma vaitam ca a mea nu zice nimic nici mama,iar de pe 24 intruna turuie "mami,mami,mami"...imi vine sa-i pun dop ca nu o mai pot auzi...

Loreen cu BIANCA si DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andira spune:

Neata si La Multi Ani!

New Mami - iti multumesc mult de tot pt urari, sa ai parte de un an in care sa-ti indeplinesti visele, sa fie plin de bucurii si Patrick sa-ti aduca numai zambete!

M-ai impresionat din nou, esti o scumpa!!

Iar cand venim in Canada - o sa se intample sigur, sper in max 2-3 ani - abia astept sa ne vedem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Buna dimineata.Eu ma duc sa pun de cafea ca imi trebuie cel putin vreo 2 cani si dupa revin.Cine mai doreste sa se inscrie.

Doamna cu urgenta si maimuta Maruta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Multa sanatate Delia! Boala ei seamana cu ce a avut Stefan luna trecuta. Cand cu cazatura in cap. La noi, am concluzionat eu ca a fost o viroza.

Ralwca, multa sanatate si Iuliei! Si eu inclin spre roseola. Asa s-a manifestat si la Stefan (iar, cred ca a fost roseola , ca la noi medicii nu sunt in stare sa puna diagnostice ).

Sanatate multa si mamicilor bolnavioare!

Androix, eu cred ca bebelina este sanatoasa! Important e ca e in grafic. Cat despre scutece, eu de 3 ani jumate schimb in continuu. Abia astept sa iau o pauza .

Maya, felicitari!!!! Olga, ce ti-am zis eu .

NewMamy, noi, pe vremea cand ne mai plimbam cu Maria mica, luam camera cu pat suplimentar, lipeam patul de al nostru si o inconjuram cu paturi, bagaje etc .

Acum depre noi: Stefan e clar alergic! Nu stiu ce a mancat, ca incercam sa il tinem de la prostii (am zis ca nu mai tinem dulciuri in casa, ca cere Maria si vrea si el). E plin tot de brobonele pe spate si burtica si se scarpina . Plus ca se plange de ochi intr-una. Ii are iritati si se scarpina. Iar fata e aspra - aspra.
Nasul ii curge in continuare si nici tusea nu i-a trecut.

E asa greu sa il tin de la dulciuri, ciocolata in special. Ieri, i-a dar Doru un biscuite simplu si a inceput sa se tavaleasca pe jos si sa urle : nu, cacao!

Aseara l-am imbracat cu o pijama de-a Mariei roz . Si a inceput sa se agite: buza Maia, aonii Maia si tragea de haine. Mami, scoate! Uite Maia! buza! Tinea neaparat sa il dezbrac, ca e pijamaua Mariei. I-am spus ca ei ii e mica si i-a dat-o lui. S-a linistit si repeta: Maia mica, baiatu bine . V-am spus ca a avansat de la bebe la baiatul? Si cateodata spune "eu". Cand cere Maria ceva, spune: si eu! Doar numele lui nu il spune, nici picat cu ceara.

Ieri a terorizat-o pe mama, cu: ce? ce e? ce aude? ce acoo?
La fiecare miscare venea cu intrebarea.

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
poze

Mergi la inceput