Copiluti de mai-iunie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 26
monu spune:
Adina, distractie placuta!!!
Androix vezi si tu ce zice Dr.T. Poate nu e chiar asa cu bb. Sarcina usoara in continuare.
Eu daca nu nasc la noapte e bine. M-am enervat in asa hal si am plans ca proasta de m-a apucat tremuratul de nervi si imi incordam si burta de ziceai ca acu scuip bb afara. Si evident pt ca m-am enervat cu maica-mea. In final a recunoscut si ea ca nu am decat sa imi iau bona sau sa o dau pe Alexia la cresa. Mai nou la primavara are treaba! Isi fac casa!
mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
nelia spune:
La multi ani si un An Nou bun!
La mine nu a inceput chiar atit de bine, pentru ca nu am o stare deloc buna (psihica), nu stiu de ce, adica stiu dar nu se justifica chiar asa o mare blegeala... Dar chiar sa vreau sa citesc sau sa scriu, nu apuc pentru ca sint cu fetele non-stop si ma ocup de ele. Tudora are o perioada agitata, banuiesc ca ii iese iar o serie de dinti si masele (greu i-au mai iesit), plinge si vrea in brate tot timpul, nu stiu ce altceva ar putea sa aiba, ca e sanatoasa si maninca mai mult decit bine.
[Fetelor, cele care doriti sa dati copiii la gradinita - Ioana-, mai lasati-i in an daca aveti posibilitatea, ca Tudora cit a stat la gradinita numai bolnavioara a fost, de cind o tin acasa, in vacanta, e sanatoasa tun, nici nasul nu-i curge si stam zilnic afara de la doua ore in sus si e frig la noi.]
Cu Agata lucrez zilnic cite ceva, pentru ca a crescut si cere ea sa facem ba una, ba alta, acum ca a descoperit lectiile, cum mindra spune ea ca face. Dar are si testul la scoala internationala pe 27 ianuarie, poate-poate...
Am si umblat prin magazine, dupa mobila si sint tare dezamagita. Pe de o parte pentru ca nu avem bani sa ne luam ce ne place, pe de alta parte, chiar daca ne-am hotari sa luam ce am vazut (in rate), nu-mi place calitatea mobilei si nici nu merita sa dai atitia bani pe mobila cind nu ai casa ta macar pentru zece ani, ca nu stii daca se va potrivi si in alta casa. Ma rog, am luat pina la urma doar o saltea buna si mare pentru noi, o alta saltea pentru patul Tudorei si frigider (ca asta pe care il avem ingheta tot si nici nu mai reuseam sa-l reglez). Le vor aduce duminica, sper sa nu avem surprize la livrare. Am vazut un pat imbracat in piele, ne-a placut la amindoi, dar era ingrozitor de scump si mai avem unul in Ikea care ne place... in rest nu sint pe stilul nostru si sint si scumpeeee! Acum cautam vopsele, vom zugravi si dupa aia vom vedea ce facem cu mobila, de care luam. Adina, eu sint topita dupa culorile din casa ta! Asa ceva vreau si eu sa fac, dar sotul meu e mai conservator! Ca daca ar fi dupa mine, as colora casa ca pe o casuta de turta dulce!![]()
Din pacate, nu am apucat sa citesc decit ultima pagina, am vazut mesajul lui Androix. Imi pare bine ca nu i-a crescut nimic intre picioare bebitei si ca e in grafic cu dezvoltarea, dar imi pare rau ca nu e totul bine. Nu stiu nimic despre chestia cu inima, insa am auzit in spital, cind a avut infectie urinara Agata, la 13 luni, despre hipotonie pielocaliceala. Era o mamica acolo, care avea un pitic de doi ani caruia ii facea un set de analize la rinichi. Nu avea nimic copilul, dar a fost diagnosticat in burtica cu acest diagnostic, se rezolvase inca din burtica odata cu dezvoltarea rinichilor si a organismului, dar i s-a recomandat ca pina la 3 ani, la fiecare sase luni, sa repete acest set de analize, ca sa fie sigur ca totul e bine. E un diagnostic destul de des intilnit la bebelusi in burtica, dar din cite am inteles, in majoritatea cazurilor problemele se rezolva inainte de a iesi din burtica. Am retinut tot ce am discutat cu acea mamica, pentru ca in general sint interesata de tot ce tine de rinichi, este singura mea problema de sanatate mai serioasa si imi era teama ca Agata m-a mostenit, dar din fericire nu a fost decit o infectie urinara, fara urmari si nu a aparut pe fondul unor probleme renale. Sper ca totul sa fie bine si la voi!
Legat de scoala... ma ia cu fiori cind ma gindesc, ca incep si eu martea care vine si voi avea trei cursuri sesiunea asta, marti dimineata si doua seri, miercuri si joi... La cursuri mi-e drag sa merg, ca mai ies si eu din casa si imi sint dragi si primele saptamini, cind treaba e relaxata, dar cind ma gindesc cit voi avea de invatat pentru toate trei, mi se face rau ca m-am bagat in asa ceva. Tare greu se mai da creierul meu la munca! Deja visez la aprilie, cind se va termina si sesiunea asta, sper ca la fel ca cealalta, adica cu reusite...![]()
Va las acum, ca trage Tudora de mine. De fapt, si Agata... care vrea desene, iar cealalta vrea orice, numai sa o bag in seama.
Va pup si doresc sanatate multa la toti bolnaviorii!
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
nelia spune:
Am mai citit citeva mesaje si am vazut pozele din albumul Ema&Dalia. Mie mi s-a parut mult mai mare de patru ani. Si ce ochi are nasul!!! Dar nasa e ruda cu tine? Mi s-a parut ca semanati!
Loreen, sanatate Deliei, cum se mai simte? Sper sa-i treaca repede.
Mynicegirl, am citit mesajul tau in care spuneai sa fac poze la casa, dar uite ca nu am apucat. Multumesc mult, te anunt cind reusesc sa fac si mai ales cind voi avea timp sa ma asez linistita la calculator si sa le si trimit si sa stam un pic de vorba.
CORNELIA, mami de AGATA si TUDORA
fran spune:
Buna !
Monu-pot sa-mi permit un raspuns obraznic si rautacios ? "Sigur, fa-ti casa sa aiba ce le ramane nepoatelor dupa ce mori...ca altceva...". Scuza-mi grosolania, dar m-am enervat si eu...
Loreen-multa sanatate Deliei
Ralwka-voi ce mai faceti? Subscriu si eu la ce a zis Monu-febra mare trei zile fara nici un alt simptom , apoi scade brusc si apar bubitze=roseola. De multe ori se umfla si ganglionii-incearca pe la gat, urechi daca simti ceva...
NewMami-multumim de intrebare, era sa zic ca ma simt bine, dar azi am stat mai mult afara si iar a fost nasol cu respiratul...
Fran si Patricia Annelise (05.05.05)
Iepurete mititel
Iepurete a crescut
loreen spune:
Inca nu am depistat ce are Delia ... si nici doctorita nu a reusit sa-mi dea un raspuns multumitor...nu celebra pe care nici nu m-am obosit sa o sun (cred ca nu s-a dezmeticit dupa aderare)...evident ca mi-a facut febra din cauza deshidratarii...o tin pe debridat cu metroclopramid si targ nadejde ca maine va fi copilasul meu zbuciumat si urlator dar numai sa o stiu bine...
Atata mi-a gemut de cand am venit acasa si atata s-a vaicarit ca-mi venea sa urlu ... iar eu is varza rau cu coloana...m-a bagat pe tratament de soc cu diazepam ( Gusta ca sa vezi ca concurez cu tine ca sa nu cumva sa fi singura)...
Cuscra ma bucur ca a ramas tot fetita ...as vrea sa te pot linistii si sa-ti spun ca morfo asta face mai mult rau decat bine... tot la 20 de saptamani am facut si eu si am avut cosmaruri pana am nascut cand mi-a zis ca nu are Delia stomac...iar acuma cand o vad cum vomita tot la aia ma gandesc...
M-a certat atunci medicul meu ginecolog, facusem echo ca am vrut eu nu ca mi-a spus el...
Fi increzatoare si ai sa vezi ca vei avea o fetita frumoasa si sanatoasa...
Andutzy cum mai esti azi?!
Monule drag nu-ti mai irosi putinele puteri pe care le ai cu certuri inutile...doare sa vezi ca cei apropiati tie fac in asa fel incat sa te gandesti cu ce-ai gresit ca sa te chinui,insa decat asa mai bine lipsa... nu-i frumos insa in cazul tau este sanatos... macar pana nasti.
Eu de cand am copii am apelat la straini sa ma ajute cu ei si chiar a fost mai bine decat sa am mereu scandal cu maica-mea... vesnic reprosuri sau interdictii sau conditionari...
Nelia la voi nu este magazinul ala Ikea?!Din cate am inteles de la cumnata-mea are lucruri frumoase si bune la pret...
Iar cu cresa-gradinita la astia mici subscriu...
Loreen cu
BIANCA si
DELIA
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
Danelutza spune:
Androix stii cum spun preotii si babele, cica sa nu speli 40 de zile, ca-s apele sfintite
, dar eu am sa tzin o saptamina, ca deh sint si eu in rindul babelor 
Cit despre olitza, nici macar nu vrea sa-mi mai spuna ca a facut in pampers...
, a trecut de mult de faza asta, face si tace
Trebuie sa intru mai puternic in educarea fetei cu olitza, sper sa si reusesc.
Laura sanatate multa Deliei.
Gusta sanatate multa.
Mos Craciun, mos Craciun, eu stiu ca esti bun
Si-ai s-aduci sub bradut si pentru mine-un cadout 

andutzy spune:
Buna seara!
Andreea, ma asteptam eco asta sa fie mai scumpa...te-ai linistit pe o parte si nelinistit pe alta...macar sa fie cum a fost Filip, ca uite ce copil dulce, cuminte si sanatos este! mai bine il astepti pe Tutu inainte sa te panchezi prea tare! Multumesc de sfaturi, mai tii minte cate saptamani aveai cand te-ai internat? Intreb asta deoarece am impresia ca metoclopramidul se poate lua dupa ce treci de o anumita saptamana, chiar daca si atunci cu retineri...
Laura, tare rau imi pare de Delia! Sa va ajute D-zeu sa va faceti repede bine! M-ai intrebat cum ma simt azi. Multumesc lui DD azi am fost mai bine, pana spre seara cand iar m-au luat greturile de data asta insa fara varsaturi. Am fost in Cora dupa pampersi si nu am putut lua nimic de mancare pt casa deoarece doar cand am vazut ca ne apropiem de acea zona mi s-a ridicat stomacul in gat, am bagat mana in geanta dupa punga si ma rugam sa nu fie cazul sa o scot...
Dupa ce am iesit insa mi-am luat un porumb fiert de la KFC
(desi am stat la ditai coada pt el a meritat). M-am rasfatat si cu o clatita care insa tare rau m-a facut sa ma simt(arsuri). Dragut a fost tipul de la clatite care ma urmarea cu coada ochiului amuzat cum incerc sa musc din porumbul super fierbinte si probabil a observat puloverul mai bombat si mi-a urat nastere usoara. M-am fastacit toata! vezi , Eli, ca se vede burtica mea?![]()
Una peste alta nu gasesc pe nicaieri Pampers6. Adica nici in Mega Image, nici in Cora, ca mai departe nu am mai cautat. MI-a recomandat nasa lui D Happy si am luat un pachet, acum sa vedem cum absorb, ca la pret sunt clar mai avantajosi!
Danelutza, bunica-mea zice sa nu spal maine si sambata(duminica oricum nu spal eu)...de 40 zile chiar nu am auzit si oricum la noi ar fi imposibil...
Andra
9+, Dragos Alexandru
- 31.05.2005 si bb2
Dragoselu si noi (familie, prieteni, etc)
ralwka spune:
Buna fetelor!
Multumesc mult de tot pentru gandurile voastre bune, pentru raspunsuri, pentru ca va ganditi si la noi.
N-am vesti prea bune, cu toate ca azi aproape ca am crezut ca a trecut totul. Temperatura Iuliei se mentine la 37 - 37,3, nu i-am mai dat deloc antitermice insa spuzeala care-i aparuse pe burtica si care crezusem ca a disparut vad ca se mentine si este mai accentuata dupa baitza. Iulia este mai creola si cred ca d-aia nu se vede bine "spuzeala" asta. S-au mai extins bubitele si putin pe picioruse si azi am controlat-o (multumita GabitzeiM
) si la ganglionii de la cap care se simt ca niste bobite, unele mai maricele, altele mai micute. In seara asta am vrut sa chem salvarea dar am renuntat insa maine o sun si pe pediatra noastra (o voi deranja din concediu) si cred ca voi suna si la salvare... sper sa vina si sa nu ma puna sa merg eu cu ea pe undeva.
Cu toate ca am promis sa citesc si sa vad si pozele voastre, nu am reusit si cred ca ma intelegeti.
Va multumesc inca o data tuturor celor care v-ati gandit la noi. Va tin la curent cu ceea ce facem maine.
Va pup si va doresc si eu multa, multa sanatate pentru voi si pentru puiutii vostri. Gravidutelor le doresc... pofta de mancare, fara greturi, fara ameteli... asa cum am avut si eu sarcina (d-aia am luat 30 kg
) dar voi sa nu va ingrasati asa mult!
Raluca, mamica de dulcica Iulia-Maria
(26 mai'05)
Craciun 2006
Danelutza spune:
Andutzy dar miine de ce nu se spala, ca eu deja am umplut mashina din nou
. Ma duc sa trag cu ochiul in calendarul crestin.

sufletzica spune:
La multi ani! Sa aveti un an bun, plin de bucurii!
Felicitari Florentinei pt micul Patrick!Sa ii dea Dumnezeu multa sanatate piticului si putere mamicii lui sa se ingrijeasca de cei 2 copilasi minunati
Sanatate Deliei si Iuliei.Poate maine auzim vezti mai bune despre ele!
Sanatate si tie Gusta!Sper ca 2007 sa iti aduca multa sanatate
Sarcina usoara la burtici si sanatate la piticii din burtici(Andreea, stai linistita, nu te panica de ce ti-a spus Iosup.Mie Tutunaru imi spunea mereu ca prea multa informatie din asta medicala la o persoana fara pregatire medicala mai mult strica- facea aluzie la forum, dar avea dreptate.Ai rabdare sa stai de vorba cu el si sa iti explice ce si cum.)
Acum sa imi cer si eu scuze ca nu am mai scris d emult...asa de mult ca nici eu nu mai stiu de cand.Noi suntem binisor.Am intrat bolnavi in 2007 - a fost o adevarata epidemie la noi in casa de gripa.Si eu, si sara si parintii mei am bolit in seara de Anul Nou.
Acum suntem mai bine.
Mi-am luat carnet in noiembrie si masina.Si de bine ce mi-am luat masina am zgariat-o destul de rau in noaptea de anul nou cand incercam sa o mut din calea petardelor si artificiilor
Iar azi, la prima zi d elucru am reusit sa imi sterg toate documentee din calculator.Deci la mine 2007 se anunta un an "bun" rau.Sa speram ca nu va fi chiar tot asa cum a inceput
Sara a avut pe langa gripa si diaree asa ca a fost pe regim.In rest este bine, s-a facut mare, spune tot mai multe cuvinte, intelege lucruri pe care nici macar nu i le explicam...ce mai, ma uimeste.O sa pun cat de curand poze noi cu ea
Cu olita nu avem cu ce sa ne laudam pt ca ne-am lenevit si nu am mai pus-o pe ea de mult.Stie ca acolo faci caca dar nu am mai pus-o nici eu si nici maica'mea sa faca acolo
O sa reluam cat de curand.Verisoara ei de 2 ani face deja la WC.Este adevarat ca biata copila a mancat bataie multa ca sa nu mai faca pe ea si sa spuna cand face...dar acum face la wc.
Ma gandesc ca totusi mai la vara cand este mai cald o s afie mai simplu, dar o s aincercam totusi de pe acum
Mananca singurica in proportie de 70% mancare solida gen piureu iaurt etc.Si tropaie de dimineata paa seara prin casa, se suie peste tot, trage de toate alea,,,este un adevarat uragan.Mai ales zilele astea ca nu a mai iesit afara a fost o furtuna la oi in casa.De Craciun a primit o gramada de cadouri (i-am luat o casuta gen ferma de animale cu tot felul de animalute, legume de cultivat, tractor si alte minuni si o cutie mare de plastilina cu tot felul d ematrite, puzzle-uri de lemn, carti, o lanterna subacvatica cu tot felul de luminite coloreate pt baie....bunica i-a adus un bebelus si alte carti... ).Ce mai, a primit o gramada de cadouri!I-am luat si bucataria Winnie care cred ca o sa-i placa mult pt ca este lesinata dupa oale si chestii din astea dar nu i-am dat-o inca din lipsa de spatiu.Asteptam sa ne mutam la casa noastra si o sa i-o dau atunci
Cam atat de la noi.Sper sa pot intra mai des sa va dau vesti si despre noi, dar eu mi-am schimbat serviciul de curand si nu am timp nici sa respir acolo.Seara de acasa, dar rareori apuc s mai intru.Iar Internetul merge tot mai prost.
Si cu asta am avut o patanie in noul an
. Am descoperit ca intra cineva in locul nostru, cu IP-ul nostru si ne fura Internet.Din cauza asta eu nu aveam de multe ori Internet.Iar astia de la firma furnizoare s-au prins f greu ce si cum.De fapt le-a sugerat Claudiu ...
Va pup
Adela si Sara