Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (68)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

Chinico, si Cristi al meu are icter si e destul de somnoros, dar parca e tot mai bine pe zi ce trece.
Pentru a-l trezi, eu am fost sfatuita sa il dezbrac inainte de a-l alapta, sa fie doar cu pampersul pe el, si asa sa-l alaptez. Si sa am un prosopel ud cu care sa il sterg pe frunte si pe cap in timp ce e la san, sa il mai trezeasca si senzatia de racoare.
Se mai face o chestie, ei ii spun compresia sanului. Cand e la san sa apuci sanul cu mana, cat mai aproape de piept si sa strangi cat poti, adica sa nu te urci pe pereti de durere. In felul asta tu pompezi lapte in gura micutei si ii reamintesti ca e acolo pentru ca sa suga si nu ca sa doarma.
Sper sa va fie bine, stiu ca si eu m-am stresat ca bebe a scazut in greutate si vroiau sa-l puna pe formula, dar pana la urma si-a revenit.

Despre regim, nici aici nu mi-au spus sa nu mananc cruditati. Doar sa evit fasolea boabe, conopida, broccoli si varza. Si sa fiu atenta daca vreun aliment ii face rau bebelusului. A, si in cazul cepei si usturoiului sa vad daca bebe e cumva deranjat de arome. Pana acum am mancat si friptura cu usturoi, si putina ceapa verde si n-am primit plangeri.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Felicitari,Aka,pentru fetita! O cheama exact ca pe mine,Maria-Cristina!!! Sa-ti traiasca,sa-ti fie sanatoasa,mancacioasa,sa aiba noroc in viata,si sa-i faca mandri pe parinti in fiecare clipa.Monica, sa te refaci repede,si sa te bucuri din plin de minunea pe care ai adus-o pe lume!

Cristina, iasmina Timeea si Georgia Helia

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ralumat spune:

Doamne, ce vesti cumplite.....Ralu, ma gandesc la voi si ma rog la Doamne-Doamne ca totul sa fie bine cu Adinuta!

DeeA, eu eram....ca doctorita mea pleca la munte. Cand am nascut aveam fix 39 de saptamani si 3 zile. Eu sunt multumita de alegerea facuta, pentru ca asa am mers linistita la spital, fara stress, la ora stabilita, am facut toate procedurile.....e adevarat, pana sa nasc au trecut vreo 12 ore, dar asta pentru ca nu apareau contractiile dupa perfuzia cu calciu. Totul ar fi fost ideal, daca o desteapta de neonatoloaga nu mi-ar fi spus a doua zi ca bebelusul meu are "aspect de prematur", moment in care am inceput sa ma invinovatesc ca am provocat nasterea si nu l-am mai lasat in burtica. Intre timp, am aflat ca de fapt copilul era bine mersi (avea 3,300 kg, cum sa aiba aspect de prematur?) si ca in spital obstetricienii cu neonatologii se cam "calca pe bombeuri", asa ca si-o "trag" de cate ori apuca (ori probabil ca neonatoloaga aflase ca nasterea mea fusese provocata). Eu nu as fi avut curaj sa nasc cu un alt medic, desi in sala de travaliu am vazut ca se purtau foarte frumos cu pacientele, indiferent daca aveau doctori personali sau nu......oricare ar fi alegerea ta, iti doresc nastere usoara!

Raluca David Calin (28 nov)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lory32 spune:

Fetele, abia acum am reusit sa mai intru si eu pe net, cu pregatirile astea de Craciun nici nu mai stiu cum ma cheama
DeeaA,
Si mie mi-a provocat nasterea pentru ca, la fel ca si la tine, doctorita mea trebuia sa plece din localitate o perioada; intr-o miercuri am fost la consult si surpriza: colul era deja sters, mi-a spus ca puteam sa nasc oricand de atunci incolo,eu cand am auzit ca pleaca nici nu am conceput sa nasc cu altcineva, asa ca joi m-a internat, pentru ca oricum vroia sa imi mai faca niste analize de coagulare la sange (ca am avut niste echimoze urate pe picioare la sfarsitul sarcinii), iar vineri seara mi-a provocat nasterea; deja intrasem in 39 saptamani, copilul coborase suficient deci era ok. Asa cum am mai scris pe net, eu am sfatuit pe toata lumea sa nasca cu medicul lui ( in cazul in care au avut unul)pentru ca stie cel mai bine istoricul sarcinii, ce probleme ai avut etc. plus ca din punctul meu de vedere si psihic stai mai linistit; eu am avut multa incredere in doctorita mea si am mers pe mana ei tot timpul sarcinii ( si am avut o sarcina nu foarte usoara) si am facut foarte bine, a stat cu mine tot timpul travaliului si am fost foarte multumita. In final, chiar a fost foarte bine ca am nascut mai devreme, pentru ca bebelina mea a avut circulara de cordon, dar nu foarte strans - lucru care nu se vazuse la eco de miercuri, dar joi si vineri inainte de nastere s-a miscat mai mult ca niciodata- semn ca vroia sa iasa- asa ca eu zic ca am luat decizia corecta. Tu deja vei avea asa cum spui peste 39 saptamani, deci nu este vreo problema si decat sa nasti cu cine stie ce moasa sau vreun doctor tampit care este de garda mai bine cu doctorul tau ( mai ales ca te-a chemat, ca am auzit si de cazuri in care au fost nesimtiti si nici macar nu au venit la nastere din diverse motive, chiar daca ai fost la cabinetele lor toata perioada sarcinii). Iti doresc nastere usoara si vesti bune cat mai curand!
Dandusa,
Ma bucur ca v-ati mai calmat si Crinuta doarme mai bine si mai mult, sa stii ca si Deliuta mea a inceput sa doarma mult mai bine noaptea, uneori chiar si cate 5 ore la rand! ca nu imi venea prima data sa cred- daca mananca bine in timpul zilei si se satura, noaptea se odihnesc si ele mai bine, noi nu prea mai avem nici colicii aia rebeli de la inceput, suntem vehementa doar cand ne este foame sau facem kaki, in rest daca o tinem in brate si o bagam in seama este destul de cuminte- doar ca eu sunt terminata cu spatele si cu mijlocul- noroc cu tataie ca ma mai salveaza
Aelita,
Sper ca esti bine, ti-am vazut burtica, imi este dor si mie de ea, noroc ca m-am filmat si eu si mi-am facut si poze
Donia,
Ma bucur ca tu si bebele sunteti bine, sa cresteti mari si sanatosi!
Daca nu mai apuc sa intru maine, va pup pe toate fetele si va urez Craciun Fericit! Sa fiti iubite si sa ne bucuram cu toate alaturi de minunile noastre!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns deeaA spune:

Fetelor,RALUMAT si LORY32 va multumesc din suflet pt raspuns,m-am mai linistit si eu si cred c-o sa merg pe mana dr.(am destula incredere in el-sa speram ca nu degeaba)iar pt urare multi,multi
AKA o intrebare (daca ai timp sa-mi raspunzi)tu ai nascut la maternitatea Giulesti?Aaa.. si felicitari pt bebeu,sa-ti creasca mare si sanatos si tie refacere rapida!

deeaA39 fix DAVID ALEXANDRU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina1974 spune:

Miki04,felicitari pentru nasterea bebelushului!
Sa-ti traiasca,sa fie sanatos,sa pape bine si sa creasca frumos, frumos,iar tu sa-ti revii repede si sa ai laptic mult pentru puiutz!

Cristina, Iasmina Timeea si Georgia Helia

cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Buna seara fetelor...de abia acum am reusit si eu sa intru....am facut baita si a adormit...am avut azi o zi aglomerata si sunt franta....eram entuziasmata sa va scriu de noi pana am intrat pe prima pagina si am vazut mesajul de la Ralu...si sincer am ramas fara cuvinte si chiar nu mai imi arde de nimic....
Ralu...ma voi ruga pentru tine si pentru Adinuta...sa va ajute DD sa treceti cu bine peste toate si sa va dea putere...ai incredere ca va fi bine pana la urma...de fapt trebuie sa fie......
Aelita si eu sunt de acord cu ceea ce ziceai despre alimentatie....eu mananca fructe la greu...si pediatra noastra mi-a zis ca sunt foarte importante...
V-ma pupat pe toate si ma duc ca ma cheama Mark la datorie...

alexandra de Mark Andrei
poze cu Mark
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

am sa trec fetele in lista, miki04,si aka
miki04daca poti sa ne lasi ora la care s-a nascut si Apgar.

pt toate mamicile !!

39s

Mergi la inceput

E prima oara cand nu dorm la aceasta ora,dar am un motiv intemeiat-raportez primele noastre contractii de pe la 4:30 pana acum,dar sunt neregulate cam la 13,14,11,18,37 min.si nu f.dureroase.M-am cam speriat ,dar acum ca au trecut ,sunt linistita.Sa fie asta inceputul?Ca sa inceapa adevaratul travaliu tre sa elimin neaparat dopul acela gelatinos?
Ma pun in pat, poate adorm si eu ca sunt franta de oboseala,m-am chinuit toata noaptea sa adorm

deeaA39s 1zi DAVID ALEXANDRU

Mergi la inceput

Acum am vazut, MIKI felicitari pt bebe,sa-ti creasca mare si sanatos!

deeaA39s 1z DAVID ALEXANDRU

Mergi la inceput