Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (68)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alexandra_25 spune:

Buna dragele mele...noi am fost mai linistiti zilele astea....in schimb nu am reusit sa intru pentru ca am avut la musafiri...oricum a trecut asa de aiurea Craciunul asta...nu l-am simtit deloc...nu mai e ca si inainte...
Aseara am avut sedinta foto cu Mark si restul familiei...am pus si poze...poze noi
Asiza...bine-ai revenit acasa...ma bucur ca sunteti bine...am vazut pozele cu Denis...doamne ce scump e...si grasunic...sa fie sanatos si sa pape mult laptic!....
Fetelor...apropo de mancare....am vazut ca s-a tot discutat....eu chiar am mancat de toate si bebe nu are nimic...pe mine pediatra m-a sfatuit sa mananc de toate ca sa se obisnuiasca....fructe mananc la greu si chiar de Craciun am mancat sarmale si afumaturi...
Apropo de parinti va inteleg....mami imi dadea lectii inainte de a naste...sa nu il luam in brate...sa nu-l leganam...sa nu-i dam suzeta...si uite ca asa le-a incalcat pe toate pe rand de cand s-a nascut Mark....si maine vin si socrii la noi...asa ca va dati seama ce e pe capul meu.....o sa fie o debandada....
Cum a-ti petrecut de Craciun...?
La cate luni il putem purta in marsupiu?
V-am pupacit pe toate!

alexandra de Mark Andrei
poze cu Mark
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

fetelor, la capitolul mame eu stau super. am o mama ca-n povesti...prima oara a zis ca ea stie ca e greu si ca vrea sa vina la mine ca sa am pe cine sa-mi vrs nervii, ca ai nevoie de asa ceva. dupa aia, in prima sapt, a facut numai ce am zis eu. nu si-a dat cu parerea neintrebata si s-a ocupat de tot in casa.si eu am tipat la ea cam zilnic....acum mi-am mai revenit, i-am cerut scuze, nici n-a vrut sa auda, pai ea de ce a venit, nu de asta....e din carti, mai fetelor, mama asta a mea...de craciun in schimb a venit si tata sa se odihneasca, auzi . i-am zis ca n-a nimerit bine, ca noi eram toti 3 cu niste cearcane...fapt pt care acum el doarme in toata canapeaua si noi trei facem liniste...imi vine sa-l iau de gat si sa-l scot afara...si azi noapte a sforait de a zguduit peretii ca sa nu cumva sa dorm eu in alea cateva ore de somn sigur....(dmic doarme bine numai noaptea...)si si-a dat mereu cu parerea desi n-a participat mai deloc la cresterea mea....ce-i aia sa te uiti la ceas cand suge?ce, pe mine mama ma hranea dupa ceas?... azi pleaca, slava domnului, dar si cu mama....si maine vine soacra....mi-e o groaza...stai sa vezi iar pareri...si parca vad ca alexandru iar le ia pe toate de bune...ca ea a crescut 3 copii....cat m-am chinuit sa i-o scot din cap pe aia cu infasatul picioarelor drepte...

hai ca v-am spus povestea vietii mele...
va pe toate

diana fericita de davidutz

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mayaione spune:

Hahaha, Mirona faza cu vorbitul pe intelesul lor a fost tare. Asa face si socrela, de unde naiba or avea in cap ca daca vorbesc incorect gramatical sau pocesc cuvintele, bebe ar pricepe ceva.
Atudor daca mai avea si cheie de la casa imi luam jucaria si plecam la mama. A mea e invatata in bratic, sta tati si 3 ore pana adoarme cu ea in brate, daca o pune jus deschide ochisorii instant si urla. Sunt intradevar f jmekerasi bebeii.
Panaa un pentru consolare si trebuie sa ne pastram calmul sau sa le luam la bataie.
Aelita sper sa fi mai norocoasa ca mine, sa te lase soacra linistita dupa ce nasti. Am observat si eu ca-i transmit starea mea fetitei, of greu mai e uneori.

www.smi.ro/anamaria" target="_blank">Poze Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingeras26a spune:

Fetelor, va multumesc muult pt raspunsuri!
Ma bucur sa aud ca ati slabit atat de repede. Eu din fericire vergeturi nu am facut deloc, asa ca sunt fericita. Se compenseaza insa cu arsura, dar nu-mi fac probleme.
Sarmale - eu pap, dar in foi de vitza, ca sunt mai bune.
Florentina - felicitari, bebel sanatos si mancacios!

Bebitza mea este taaare mancacioasa, am luat in 5 zile 130 grame, a venit pediatra azi si a spus ca arata excelent, buricutzul i-a cazut in ziua a 5-a si acum este curat deja, la pasa ne-am curatat, laptic avem din belsug, daca nu papa la 3 ora ma dor sanii de mor!
Mi-am cumparat 2 sutiene de la Barza (de alaptat, albe, mas 90C), sunt noi, imi erau ok inainte de nastere cand le-am probat, dar acum imi sunt mici rau. Am dat 500 de mii pe ele. Le vrea vreauna dintre voi? Nu le-am purtat deloc si este pacat de ele.
Bebela mea doarme pe colindele lui Hrusca de nu are treaba :) ma duc acum sa-i dau sa pape, ca nu a mai mancat de la 13.20 :)
Azi noapte a cam fornait un pic, dar m-a linistit pediatra, a zis ca mai fac si ei din cand in cand asa...nu era nici infundata, nu avea nici febra, facuse si kk...si nu stiam ce sa-i fac. Acum viseaza.
Sunt fericita. Sa va pupati bebeii din partea noastra si sa le urati un an nou minunat, primul intreg dintr-un luuuung sir!!!!

Pupicei, Ingeras de Maya Maria (16.12.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

A nins un pic, dar s-a topit!!

Azi am dat iama la cumparaturi la Plaza si Cora, singura, singurica.

Cum am facut?
I-am dat lui Grigore sa suga, apoi tusht afara.
Tati s-a ocupat de restul mesei (completarea cu biberonul), ragait, schimbat, imbracat si apoi au iesit ca baietii in parc.
Iar cand s-a facut ora m-au cules pe mine+cumparaturile chiar de la magazin.
Acasa ne-am intors exact la ora de masa. Asa ca toata lumea a fost multumita.

Grigore s-a obisnuit deja in scaunul scoica, asa ca n-au fost probleme.

Sunt f incantata ca mi-am gasit niste sutiene chiar pe noua masura (90E) si numai din bumbac, de alaptat si normale. Au costat o avere, dar nu-i nimic, ne-a sponsorizat mos Craciun.

Iar lui Grigore i-am cumparat niste costumase.. o nebunie! De abia astept sa le spal ca sa le inauguram.

Ma enerveaza un pic body-urile de la Z.. nu mai sunt ce-au fost o data.. nici calitatea materialului, nici imprimeul.

Are mama doi flacai.. Matei (4) si Grigore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianocica spune:

florentina felicitari! refacere rapida si sa-ti traiasca bebelu'

ingerasa vreau eu sutienele, ti le platesc. eu mi-am luat 85B si nu prea mai incapem in ele.... pe unde stai?

ruxandra eu votez totusi pt z. toate body-urile lei dmic ( si sunt cateva...) de la rombaby care sunt super material, flausate pe interior, i-au ramas mici. in lungime...sunt ff scurte si cu pampersi nu mai intra in ele. si are doar 3 saptamani...cica pt 0-3 luni....da,da

diana fericita de davidutz

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mirona
Numai pt somn nu reusim nimic - s-a rasfatzat din cale afara si numai in brate vrea.
Aici astept sfaturile voastre.
Cu nici un chip nu doarme fara veioza aprinsa si nici pusa in patutz, doar in brate. Help. Spuneti-mi ca va trece asta in timp, asa-i?

Fiindca Grigore a stat in spital mai mult decat de obicei, se invatase si el cu lumina aprinsa non-stop.
L-am lasat asa o noapte, doua, trei. Apoi am inceput s-o reducem.. ba un bec ff slab, ba lumina aprinsa pe hol, ba o mini lampa de veghe, etc. In cateva zile s-a obisnuit.

La ambii copii am incercat sa respectam cateva reguli simple pt educatia somnului:

1. nu astept sa fie adormit ca sa-l pun in pat. Din contra! Cu cat e mai mic, cu atat e mai dispus sa adoarma singur.

(bineinteles ca cand e mic-mic iti adoarme mai mereu in brate, cand stati la ragait.. dar o data pe zi tot imi iese sa-l pun semi-treaz la culcare)

Este extrem de important sa invete sa adoarma singur pt lunile ce vor veni, cand nu se va mai trezi peste noapte de foame, dar se va trezi pt ca bb-ii nu dorm 8 ore legate, ci cu mici pauze de trezire. Iar daca se obisnuiesc sa se descurce singurei (adica sa adoarma singuri la loc), nu vor deranja pe mami si pe tati.

2. Daca ziua merge un radio non-stop => noaptea e liniste & lumina stinsa. Cand papam nu aprind decat lumina pe hol. Noaptea nu vorbim.

3. Nu-l schimb noaptea decat daca face kk.

4. Acum nu prea plange de rasfat (de obicei plange cand mai are de ragait, sau il doare burtica). Il iau in brate, mai incercam sa ragaim, facem masaj la burtica.. apoi inapoi in pat.

Il mai las sa planga..

Daca tot nu se linisteste singur => eventual repetam figura cu ragait+masaj, apoi apelam la suzi.

Dupa ce a adormit, ii scot suzeta (daca n-a scuipat-o el), ca sa nu se obisnuiasca sa doarma numai cu ea.

Si asa avem probleme cu suzi, c-o tot scapa din gura.
Dar am observat ca pus pe burta n-o mai scapa; plus ca-i f buna pozitia si pt burtica. Numai ca trebuie stat cu ochii pe el.

5. cand va fi mai mare si vom fi depasit mancat noaptea&colici&dureri de burtica, etc. si va aparea "n-am chef sa dorm/sunt prea agitat sa dorm" => il vom lasa sa mai si planga pana se linisteste singur.

Iar noaptea nu ne vom repezi la el la primul scancet, vom astepta un pic.. de cele mai multe ori va adormi la loc.

Asa am facut cu Matei si a fost f bine, a adormit mai mereu fara probleme si cu placere... asta mai ales in lunile si anii urmatori.

Sa vedem daca ne iese pasienta si la Grigore.. ca asta-i scorpion sadea.

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by dianocica
ruxandra eu votez totusi pt z. toate body-urile lei dmic ( si sunt cateva...) de la rombaby care sunt super material, flausate pe interior, i-au ramas mici. in lungime..

Da ai dreptate, sunt bune, mai ales comparabil cu ce gasesti pe piata la noi....

Dar acum cativa ani erau o nebunie (facusem o obsesie pt ele ), din niste materiale super-moi, iar imprimeurile.. imprimeurile erau minunat de frumoase si nostime.
Acuma sunt chiar anoste..

Revenind la material, le spalam numai la 90 gr C, si nu intrau la apa si nici nu se decolorau.

Le poarta acuma Grigore pe-ale lui Matei, si tot arata bine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Donia spune:

mayaione, compatimim impreuna la faza cu soacrele. Cat de bine te inteleg...!

asiza, eu dupa ambele cezariene am avut picioarele GROAZNIC de umflate. Au cedat cam dupa 2 saptamani. N-am primit diuretic, nici restrictie la sare, nici in Romania, nici in Canada, isi revin de la sine. N-am primit nici explicatii... doar ca uneori se intampla. Recomandarea de aici a fost sa beau multe lichide, sa fortez rinichii sa elimine fluidele. Si picioarele pe perna de cate ori apuc.
Bine ati venit acasa! Ma uit si la poze imediat ce alaptez, ca vad ca e tot mai nervos Cristi.

Eu nu strivesc corola de minuni a lumii (L. Blaga)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinico spune:

Liniste aici de Craciun...

panaa mie mi-a spus moasa urmatoarele.
dat papa, si pe urma,daca a mancat bine (eu trebuie sa ii fac proba subtului de fiecare data, sa stiu cat papa tzatz si cat completare formula) sa o tin cam 40 min la verticala, pe umar, sa nu o zgaltzai, sa o bat usurel pe spate-normal, ca pt. ragaitul de rigoare-, sub nici o forma sa nu o intind. incearca si tu, poate functioneaza.
Nu dispera ca esti singurica cu Ana.O sa fie mai bine.

mayaione nu o poti trimite acasa? sau nu te poti pur si simplu retrage in dormitor cu bebe de fiecare data cand apare, sub diferite pretexte? poate pricepe la un moment dat!

asizule bine ai venit acasa cu Denis!
Si la mine s-a agravat retentia de lichide in prima saptamana dupa nastere, eu port papuci nr. 35, a trebuit sa-mi cumpar de urgente un 38...ca altfel nu aveam cu ce sa ies din spital.
Cica e normal.
Acum e muuult mai bine, si uite, maine se fac 2 saptamani de cand am nascut. Rabdare.

Va tzuc, tre sa plec, ma da afara mamon.

37+

Mergi la inceput