** Mamici de Mai - Iunie 2007 ** (17)
Raspunsuri - Pagina 28
Amely spune:
Sadicutza, tare mi-ar fi placut sa ne vedem, dar la Iosup am abia la ora 19.00, marti... oricum iti tin pumnii!
Manuc, am primit tratament cu Ginkor fort capsule si bai caldute de sezut, din pacate mai mult nu au ce sa faca fiindca antiinflamatoarele sunt contraindicate in sarcina. Ma gandeam sa pun si Proctoglyvenol unguent, am vazut ca in multe cazuri ajuta si se poate folosi (cu precautie) chiar si in sarcina. Deocamdata folosesc ultraproct unguent, dar desi inflamatia s-a mai redus, tot nu am rezolvat prea multe...
Serbanela,
si merci mult de sfat... am sa incerc si asta, what the hell?
nu am nik de pierdut. Oricum pe masura ce creste bebe si apasa va fi tot mai greu cu hemoroizii astia...
Piticutzo,
si sanatate multa micutei Iris, sa se faca bine cat mai repede. Ai putea incerca sa-i dai siropel de echinaceea pt. imunitate si multe suculete proaspete de citrice![]()
V-am pupicit...noapte buna burtici!
"Mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."
Pozici cu noi
My baby development
Poze cu bebe
17+ 
ralucami spune:
Salut gravidute!!
Fetelor eu dupa ce v-am scris ultimul mesaj m-am internat in spital!
Simteam de dimineata niste dureri de burtica, dar vagi si ma gandeam ca sunt din cauza lui bebe. Am fost la cumparaturi, am facut chiar si mancare in ziua respectiva si spre seara m-au apaucat niste dureri carncene. Nu mai puteam sa stau in picioare, ma durea burta si cand respiram. Asa ca pe la 8 jumatate, seara l-am sunat pe dr meu ( de fapt l-a sunat sotul meu ca eu ma zvarcoleam in pat de durere). Am ajuns la clinica (mare avantaj e ca sunt la 2 min distanta cu masina de clinica), dr era acolo, ma astepta. Mi-a facut o ecografie, mi-a pus cateva intrebari, m-a consultat si la final imi scrie o recomandare si imi zice ca problema ar fi apendicita meu care isi face de cap si ca e nevoie de operatie!!! M-am panicat intr-un hal fara de hal, deja ca abia stiam de mine cand am ajuns acolo, acum nu mai eram in stare nici sa mai merg. Ajung la spitalul cel mai mare din oraselul meu si ma gandeam ca o fi ca spitalul prefecturii (unde am avut cea mai nasoala experienta ca gravidutza). In schimb am avut parte de asistente super dragute, o echipa de medici profesionisti si ff comunicativi, spitalul curat cu aparatura calumea. Multumesc lui D-zeu ca sunt in Jp si m-am putut bucura de un tratament extraordinar. ( mie mi-e ingrozitor de frica de ace, seringi si bietele asistente nu stiau cum sa-mi infiga mai finut perfuziile si sa imi ia sange). Daca initial, in prim stadiu, au spus ca ma opereaza, dupa ce au citit scrisoarea de recomandare de la dr meu ginecolog si dupa ce mi-au accesat dosarul au spus ca mai bine asteapta sa vada cum imi evolueaza durerea, ca oricum sunt niste riscuri pt bebe daca ma opereaza etc etc. Dupa 3 zile mi-a scazut febra si nu ma mai durea nici burta, puteam sa merg fara sa ma indoi de durere. Credeti-ma ca atunci a fost cea mai fericita zi a mea ( dpdv de vedere psihic zilele astea au fost criminale pt mine pt ca ma gandeam non stop la puiul din burta mea
). Cat am stat in spital am trait doar din perfuzii ( am avut 2 tipuri: o perfuzie cu glucoza care mi-a fost pusa non stop si unca un fel de perfuzie care nu mi-e foarte clar cum se numeste, dar mi-au explicat ca ajuta la dezinfectare si ca nu il afecteaza pe bebe in nici un fel- asta era argumentul suprem pt mine. ). Azi sunt acasa dar credeti-ma ca mi-e frica sa si respir , abia astept sa treaca astea 6 luni si sa imi vad puiul ca apoi ma operez de tot ce e nevoie, iau pastile, fac injectii.
Ieri seara am iesit din spital pe proprie raspundere ( cu toate ca ma simt bine , nu voiau sa imi dea drumul, cica sa ma tina sub observatie), dar eram super satula de luat sange, de analize, ma dureau mainile de la atatea perfuzii .
Plus ca atatia oameni bolnavi , cu atatea probleme, ma deprimau ingrozitor.
( credeti-ma ca noaptea visam ce vedeam pe culoare: oameni cu fel de fel de cabluri atarnand, batrani cu perfuziile dupa ei- bietii oameni!!!, auzeam gemete de durere).
Stati ca revin, m-a prins sotul meu la calculator si acum tipa ca imi ascunde cablurile. ![]()
PS
Elteka sa stii ca m-am gandit la tine. O sa citesc in urma sa vad cum ti-au iesit analizele.
POZE BEBE
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!
mica0307 spune:
Motannel bine ai venit printre noi. Te-am trecut in listuta dar sa dai si DPN si DN sa le trecem.
Mica
21+

Poze
tamaraspt spune:
Hello burticutze,
Bine v-am gasit in noul an, care sa va fie plin de impliniri si bucurii.
Noi am fost destul de cuminti, chiar suntem prea cuminti - am intrat deja in sapt 22 si pe bebe il simt destul de slab si rar.
Cu exeptia unei serii, cind poate bebe dadea mai tare sau pt ca am ridicat un baietel de 1 an si jum. care avea 16 kg. si am avut niste dureri de burta plus un bebe mai activ.
Am vazut ca circula o viroza prin Bucuresti si pt ca stiu cum este sa fi racita in sarcina - am fost 3 zile la inceputul lui decembie va dau un sfat:
beti zilnic un suc facut dintr-un grapefruit si un kiwi, preventiv. se pare ca ambele fructe au o concentratie de vit C mai mare decit lamiile. si grapefruitul de preferat sa fie alb. si e tare bun, sau cel putin mie imi place mult.
In afara de ceai cu lamiie, daca puteti sa beti sucul de lamiie in care ati pus 1-2 ligurite cu miere. se asimileaza mai repede, dar si stomacul se revolta - eu aveam arsuri.
Daca puteti mincati usuroi - eu de cind sint insarcinata sa nu-mi lipseasca ceapa verde si usturoiul verde. nu am mincat muraturi, dulciuri sau diverse pofte, dar usturoi verde cind nu am, visez noapta ca maninc, asa ca a doua zi repede la piata sa-mi cumpar.
Eu eco morfologica am pe 16 ian, dar mi-l face dr gine, nu am fost trimisa la un dr. specializat in ecogragrafie. Tot el mi-a facut si morfologia de trim. I.
Tamara,
22
piticasigogosica spune:
Buna Burtici
Ne-am trezit si noi cu greu fiindca Iris mititca s-a chinuit toata noaptea:febra mare nas infundat;eu faceam de garda.Intr-un final i-a scazut febra si a adormit.
Eu imi puneam din cand in cand masca si asa mai si adormeam.Ma bucur ca pana acum nu a mai facut febra.In rest e cumintica.Sper sa nu o iau si eu.Merci de sfaturile cu citrice,vit C,usturoi;
Merci fetelor pentru gandurile bune vis a vis de situtia mea.Din pacate e mai complicat de cat pare si chiar nu vreau sa dezgrop mortii...in plus imi fac rau!Sotul meu cum v-am mai spus e "unic",dar din pacate nu in sensul cel mai fericit.De aprox 5 ani de convietuire am incercat sa-l schimb(greseala mare) si cum era de asteptat nu am reusit.Intr-un cuvant cred ca destinul meu a vrut asta.Am renuntat la o viata implinita ,fara sa stiu,alaturandu-ma lui.E un tip extrem de dificil,iar diferenta de varsta e de aproape 10 ani.Unii ar spune f bine,e mai intelept.Asss.E un tip egoist,care se iubeste pe sine mai presus de orice.Un fost(actual)yoghin,daca va spune ceva....Am trecut prin ulte incercari alaturi de el si iata-ma tot aici,de ce??/habar nu am.Sunt multe de povestit...Si apopos de asta :credeti in destin sau in liberul arbitru?
Didi asa credeam si eu ca sunt mai avansata insa se pare ca am ramas pe amenoree.Adica desi UM a fost pe 27 iulie,dupa o intraziere de ciclu si 2 teste de sarcina negative am fost la doctor.La cotrol si eco (dar nu vaginala) de pe 5 septembrie nu se vedea nimic.ceea ce rezulta clar ca daca as fi ramas pe ciclul trecut era imposibil sa nu se vada ceva.Asa ca abia pe 5 octombrie am aflat ca eram gravida si se pare ca in 5-6 saptamani.Deci pe 5 septembrie as fi avut 1-2 saptamani de sarcina deci imposibil de vazut;In plus la eco de 13 saptamani pastrand numaratoarea m-i s-a confirmat saptamana;Asa ca de atunci tot asa calculez.azi am 20 si 1 zi;Vom vedea pe 19 la eco.
Va pup pe toate,Ralucami poate scapi fara operatie 
Hai ca am scris....
poze
Iri +20 si Iris
ELTEKA spune:
Dragelor, cum sa va ajut eu? Dupa ce am trecut hopul cu rubeola, as vrea sa va dau inapoi la toate speranta si vise, impatrit! 
Piticasigogosica, imi pare rau ca ai o perioada mai grea, dar abia astept sa citesc ca ne scrii ca Iris e mai bine
. O sa ma mai gindesc la cealalta chestie.
Iuliabraila, chiar m-am gindit la tine, ca si eu faceam triplu test in acceasi perioada. Cred insa ca ai nevoie de interpretare rezultate DE CATRE DOCTOR. Citisem undeva pe forum ca se face asta, vrei sa caut sa-ti zic? Eu vad si eu valorile tale, insa, ei le-au cumulat cu alti parametri (de ex, virsta, rasa etc) si au iesit o serie de grafice, unde arata unde ma plasez eu pe scala sindrom Down si etc.
Pauly, eu am citit ca nu e bine sa de dam cu toate cele, ca vezi Doamne trece placenta. Am citit si ca poti sa te dai, dar nu pe burta. La un moment dat renuntasem si la crema mea antirid, ca ma gindeam ca are vitamina A, care nu e buna. Pina mi-a zis o prietena ca m-am ticnit (cred ca avea dreptate 
Asa ca eu ma dau numai pe picioare cu o crema de celulita de la Clarins, dar numai o data pe saptamina (poate nici n-are efect, dar mie imi place cum face pielea dupa, si asta e important)
Cit despre alte creme, chiar voiam sa va intreb pe toate: voi va dati? Cu ce, pe ce?
Eu am cumparat cind am fost in Romania o crema pt sani in timpul sarcinii (e o gama Mustela 9 luni). Pina acum arata bine, ca eu am tendinta de vergeturi, si momentan chiar mi se pare ca sinii arata mai bine ca oricind).
Pe burtica, din luna a 3a (ca noi sintem "mari"): Elancyl pentru prevenit vergeturi/sarcina (sint 2, cealalta nu e buna ca e pentru regresie vergeturi existente!!). Am si un ulei dragut, dar pe ala il tin pentru cind incepe sa se intinda pielea mai nasol (grija la ce contine uleiul, nu toate plantele sint bune. Al meu e special de sarcina)
Problema e ce fac cind se termina
Da, DidiAlex, stam numai pina anul asta in septembrie (daca bebe e bine si putem zbura la 3 luni). De asta nu stiu japoneza si nici nu am de gind sa invat...Problema e ca absolut totul e pe caractere japoneze...mai recunosc cite un produs, de ex Ariel...dar restul - ioc! Si ei nici nu vorbesc engleza, asa ceva...
Apropo, ti-am vazut mindretea de baiat, Robert - are niste ochi fantastici; ceva in genul asta de albastru special are si sotul meu, si de asta m-am indragostit de el
. Sper sa fi facut in asa fel sa-i fi transmis si la bebe :-)
Motannel, bine ai venit. Dupa ce scrii 10 mesaje, scapi de moderare (adica apare mesajul automat). Pare greu la inceput, dar cind vezi ce cool sint fetele astea, iti vine sa le scrii non-stop 
Am senzatia ca o sa mai scriu azi ![]()
Pupici!
Elteka 18+
alina25 spune:
Salutare gravidute,
Noi suntem bine si eu il simt pe bb foarte usor .Joi mergem la eco morfologica la dr.Iosup.
Ca tot a venit vorba de creme eu m-am tot dat cu tot felul de creme pana acum ptr vergeturi sa inteleg ca nu se da decat cu anumite creme?Deja incep sa-mi fac griji.Voi va da-ti numai cu creme ptr gravidute?
Va pupicesc si va doresc sarini usoare in continuare
20+
pauly spune:
buna gravidutelor,
ralucami
i-mi pare rau ca ai trecut prin asa emotii...sa speram ca totul va fi bine in continuare.sa fii optimista sa nu simta bebe ca ceva nu ii ok.
spun asta ca si eu m-am enervat ieri cu o persoana si m-am simtit cam rau ,plus ca bebelina misca incontinuu...binenteles ca ma am incercat sa i-mi revin rapid...dar odata ce m-am enervat buna enervata am fost...noroc cu sotul meu care ma tot mangaia pe burtica si i-mi facea ceai de tei...mai tarziu lapte cald....statea langa mine.
iri
i-mi pare rau ca treci prin asa ceva cu sotul tau...acuma ai avea nevoie cu adevarat de ajutorul si sprijinul lui....te cred ca tie foarte greu si cu micuta Iris care ii bolnavioara...Insanatosire grabnica printesei
....daca aineoie sa te descarci ...te ascult cu draga inima.
Elteka
si eu vreau sa ma dau in continuare cu crema anticelulitica....oricum am sa-ll intreb pe doctor , ca dupa de Luni ii la lucru si ma duc cred ca si la un control.
Laura Ioana tu cum esti draguta?ma bucur tare ca ai trecut pe la noi.
chiqui beeb nu ii afectat de raceala daca nu faci febra...iar in legatura cu gatul poate ar trebui sa faci un control...daca dureaza de asa mult timp sa nu ai cumva o infectie mica in gat , care ar necesita tratament urgent...in mod normal durerile de gat fara infectii trec in cateva zile , daca bineneteles le tratezi macar cu ceaiuri caldute si miere...atentie cu lamaia ca ea irita gatul.
serbanela
multumesc de raspuns.
fetelor eu ma simt mai obosita ca inainte..si mai am si usoare dureri de cap...care i-mi trec abia spre seara...iar oboseala ma face sa ma pun destul de des in pat...si eu care am de invatat, tratavesc prin patut.
pupici la toate
16+
poze

dianalaura spune:
Motannel, bine ai venit printre noi, felicitari pt fetita!...ce echilibru perfect intre fete si baieti...
Am desfacut si noi bradul....ce repede au trecut sarbatorile...azi astept o verisoara sa vina in vizita, e Ioana si i-am pastrat o felie de tort.Apropos, la multi ani tuturor Ioanelor si Ionilor!
Ralucami, ai grija de tine..chiar daca nu mai esti in spital, stai acasa in pat si nu face efort deloc..lasa-te rasfatata de al tau sot!
Imi pare rau piticasigogosica de situatia ta....eu am noroc cu al meu sot, l-am dus cu mine la toate ecografiile si incerc sa il implic cat mai mult in viata mea de graviduta, de exemplu, cand schimbam saptamana, ii citesc ce scrie la odisee pt saptamana respectiva...sa stie si el ca aceste 9 luni nu sunt obisnuite, sunt un fel de preludiu la ce va urma si nu vreau sa se trezeasca dintr-o data cu un bebe mic in brate si sa nu stie cum sa reactioneze. Il incurajez sa vorbeasca in fiecare zi cu bebe din burtica, sa ii spuna ce a mai facut etc.
dia 20 + 
bebe
poze
graviduta
poze craciun
Paflo spune:
La multi ani, burticute! Un Nou An cu bebei sanatosi, mancaciosi si dragalasi! Si...nasteri usoare!
Desi am citit ce ati postat de la Craciun incoace, nu am apucat (si ca sa fiu sincera cred ca nici nu am fost 'in the mood') sa va scriu. Noi am avut parte de sarbatori frumoase: de Craciun a fost mami la noi si am bantuit prin vizite la prieteni si rude (ale sotului - niste scumpi cu totii). A fost placut sa ne reintalnim cu oamenii dragi pe care (din pacate) nu am mai apucat sa-i vizitam de multisor.A fost placut, dar dupa craciun eram mai obosita decat inante. Noroc cu Rev-ul! Am inchiriat o cabanuta la Arieseni impreuna cu o trupa de prieteni si a fost taaaaaaare bine. Ne-am chefuit, am dormit (mai mult eu :), ne-am plimbat! Pacat ca nu a fost zapada ca lumea sa se poata schia frumos...Oricum, mie mi-a tihnit! Iar de miercuri incoace, LENEVESC si-mi place! Ma gandesc cu groaza ca de maine...la lucru!
Intre timp am fost si la consultul lunar. Sofia (bebitza noastra) e bine, un pic mai mare decat varsta sarcinii si-i tare nazadravana. Dar asta puteam sa spun si eu caci, cateodata, face chef in burtica. Uneori parca vrea sa iasa din burtica direct prin peretele abdomenului. Tati este superincantat caci o simte si el pe bebelina si chiar vede cum se deformeaza burtica.
Pauly, ai grija cu cremele antivergeturi, caci multe contin vitamina A sau derivati ai ei (retinaldehida, tretinoin, isotretinoin, etc) care sunt teratogeni (cresc riscul de malformatii la bebelusi). E drept ca riscul mai mare este la administrarea pe gura a vitaminei A sau a derivatilor ei, mai ales in trimestrul I, dar producatorii nu le recomanda nici local. Cel mai bine ar fi sa-ti cumperi preparate speciale pentru gravidute.
Pitica, imi pare rau ca treci prin momente atat de grele. Iti tin pumnii sa-si revina cat mai repede micuta ta. In privinta sotului...ce sa spun!?E usor sa dai sfaturi, greu sa le urmezi. Dar pacat ca nu te sprijina acum cand ai nevoie mai mult decat oricand de el.Incearca sa mai vorbesti cu el sa-i spui ce te supara.Poate, poate...
Va pup pe toate,
Florina 22+
Florina R.