Mamici de iulie-august 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns jeni71 spune:

Buna fetelor !
Daca ieri eram foarte increzatoare astazi s-au inecat toate corabiile. M-am dus la testul de glicemie provocata. Imia ia sange dimineata si iese glicemie 129 (dupa ce alaltaieri mi-a iesit 94.4, si de ani de zile o am sub 100). Beau glucoza dizolvata in apa (75 grame glucoza dizolvata intr-un pahar apa) si peste doua ore cand imi masoara iese 229. Am crezut ca se pravaleste cerul pe mine. Mi-a dat imediat trimitere la Policlinica mi-au dat aparat acasa sa imi masotr glicemia inainte de masa si la 2 ore dupa fiecare masa si maine ma dcu cu masuratorile de azi si vede daca ma trece pe insulina sau nu. . Plus mi-a mai facut o analiza in spital, zici ca am maini de drogata cate gauri si intepaturi am in maini.
Acasa mi-am mai masurat-o azi de 2 ori dupa ce am mancat cand am plecat de la spital a iesit 180, si inainte sa manancn acasa a iesit 135. Ceva undeva nu se leaga. Se poate declansa de pe o zi pe alta ?
Si oare bebe se poate naste cu diabet ?
Offfffffffff Nikole prin ce trebuie sa treci, mai cere totusi una, doua pareri! Ce usor le e sa spuna veniti sa va facem intrerupere de sarcina.
Pupici la toata lumea, ma pregatesc de serbarea fetei la scoala.
A si pt cele care au fost alaturi de mine in timpul examenului, am reusit, si din 3 ianuarie 2007, incep serviciul.

Pupici la toate burticile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Jeni, felicitari pt. examen, felicitari pt. job si mult succes!
Eu m-am confruntat cu asa ceva dar in ultimul trimestru de la ultima sarcina, deci la inceput nu stiu cum e. Dar testul cu glucoza cum ai ajuns sa-l faci, ti-a iesit glicemia din urina prea mare? Si zici ca ti-a dat rezultatul pe loc, l-ai facut in laborator? Poate nu e ceea ce am facut si eu(din ce descrii pare sa fie), mie mi-au dat rezultatul dupa mai multe zile, la mine atunci la glucoza a iesit OK in parametri, dar in urina iesea mare. Si am facut testul si dupa nastere. M-ai multe informatii n-am, poate stiu fetele mai multe.
Incearca sa te linistesti, atit cit stiu eu, faci insulina si glicemia revine la normal imediat dupa sarcina, bb nu va avea diabet, nu asa se manifesta cind are bb diabet.
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Jeni, felicitari pt examen! cat despre glicemie, incearca sa te linistesti. Glicemia poate creste sau scadea din cauza stresului. Incearca sa te odihnesti si sa te relaxezi cat mai mult.

Fetelor, am si eu o intrebare la voi: voi urinati des? Eu, pe timp de zi, cred ca ma duc de maxim 2-3 ori la baie si seara de vreo 2-3 ori. si atat. peste tot, pe toate site-urile spune ca ar fi trebuit sa incep sa urinez mai des. oare bb al meu nu se dezvolta asa cum ar trebui? dar daca sarcina s-ar fi oprit din evolutie, as mai fi avut greturi?

Andra
9+

"Cere si ti se va da!"
http://family.webshots.com/album/451122110ijEsvK
http://good-times.webshots.com/album/199397533PvSBWg
http://new.photos.yahoo.com/andra_zaharia2004/album/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anya20 spune:

Andutzy, daca urocultura a fost buna, e f bine. Asta cu bautul apei...depinde numai de tine. Daca chiar te mai supera, poti astepta inca 2 saptamani sa treaca sarbatorile si apoi s-o repeti.

Jeni, felicitari pentru reusita. cat despre glicemie...se poate orice in sarcina. valoarea glicemiei insa trebuie corectata, daca persista la valori mari. Si daca dr va decide sa faci insulina, stiu ca nu e placut, dar e spre binele lui bebe. Va fi ok, ai sa vezi.

Alina 12+, mamica d-rei Anya (19oct.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Andra, eu una cred ca fiecare sarcina are simptome diferite, poti sa ai sau sa nu ai greturi de ex. eu la prima sarcina n-am avut nimic nimic, si cu urinatul eu una o fac des, poate de 7-8 ori pe zi si noapte uneori de 2-3 ori. Lichide beau asa si asa, uneori mai multe, alteori mai putine, dar mincarea mea consta mai mult in fructe si legume si lamaie la greu, poate si de la asta. Dar eu zic ca nu-i musai sa urnezi des. Sau poate nu bei multe lichide?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Jeni, uite ca mi-a luat-o Andra inainte si ti-a zis exact ceea ce voiam sa-ti spun si eu: glicemia poate creste foarte mult din cauza stresului. Stai calma, relaxeaza-te si apoi masoara-o dupa cateva zile de calm.

Andra, nici eu nu urinez mai mult decat inainte, iar intrebarea cu greturile si sarcina oprita in evolutie mi-am pus-o si eu si mi-am raspuns singura ca greata inseamna ca BB e bine.

Eu acum mai am un morcov, nici nu stiu unde incap atatia in poponetzul meu delicat : ma intreb de sub ce circumferinta a bazinului inseamna ca il am prea ingust si trebuie sa fac cezariana? Mi s-a bagat in cap faza asta cu bazinul...

Carla, 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Carla, de unde ti-a venit ideea ca ai bazinul prea ingust? Ti-a zis vreun medic asa ceva? Cosmeticiana mea cred ca are bazinul de 60 de cm cu totul......si a nascut foarte normal si fara dureri....deci nu cred ca e o regula ca daca ai 60 de cm nasti normal si daca ai 58 tre' sa faci cezariana....
cat despre greturi...asa mi-am zis si eu, ca daca exista, inseamna ca bb e ok. mie cred ca sarcina asta imi dezvolta un mic pui de paranoia

narcisa, e drept ca nici nu beau multe lichide pt ca pur si simplu nu pot. am zile in care breau cate 2-3 litri de apa pe zi si zile in care cred ca beau 1.5 l si atat. si eu mananc multe legume si fructe, dar cred ca retin apa. asta ar fi singurul raspuns viabil....

Andra
9+

"Cere si ti se va da!"
http://family.webshots.com/album/451122110ijEsvK
http://good-times.webshots.com/album/199397533PvSBWg
http://new.photos.yahoo.com/andra_zaharia2004/album/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Felicitari Jeni pentru noul serviciu.
In legatura cu diabetul gestational nu-ti fa probleme. Daca este tratat copilul si tu sunteti in siguranta. Insulina nu traverseaza placenta, deci nu ajunge la bebe. Dupa sarcina diabetul va dispare insa trebuie sa ai grija ca in 50% din cazuri te poti trezi cu el pe cap la o varsta mai inaintata.
Nikole, capul sus. Eu cred ca nu ai nici o rubeola si ca de fapt titrul de Ig G e cel crescut. Curaj ca va fi bine.
Mami de Anya iti multumesc de informatie. Totusi vreau sa te mai intreb daca faci si eco pt. pliu nucal.
La mine de doua zile e agitatie mare. Impreuna cu sotul m-am tot gandit si chinuit si se pare ca nu voi face decat eco morfologice fara dublu sau triplu test. Cu toate ca nu e o decizie prea medicala ,am realizat ca nu voi putea sta deloc linistita daca iese ceva anormal ,nu vreau sa fac amnio dar nici nu voi intrerupe sarcina. Logic, in aceasta situatie ,testele nu-si mai au rostul(mai ales ca nu pot detecta decat un nr. redus de boli). Alina ,ce ar crede cei de la tine de la spital despre asa o judecata? M-ar trimite la sonati?
Pt burticile care au intrebat de translucenta tin sa le reamintesc aceasta este anormala si in anomalii cardiace,miscari reduse ale fatului.

MEDA 9 +
Jeni, mai completez pt. tine - daca ai indoieli cea mai clara analiza pt diabet e hemoglobina glicozilata care iti spune clar daca ai diabet si daca e bine sau prost controlat. Dar asta inseamna alta recoltare de sange si alta distractie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Ideea cu bazinul prea ingust o am de la scumpa mea mamica. Cum se masoara, distanta dintre oasele bazinului sau circumferinta soldurilor ?

Bleah, m-a apucat o greata de nu va vad...

Carla, 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Carla,lasa ginecologul sa te masore si sa hotarasca el daca e prea stramt pt. nastere naturala.

MEDA 9 +

Mergi la inceput