Mamici de iulie-august 2007 (8)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Carla, daca e sa ma iau dupa unii medici, probabil ca nu faceam copii in veci. Imi spuneau sa fac sex in perioade in care eu nu eram nici macar fertila.....dar a trecut.....eu zic sa-l intrebi pe ginecologul care iti urmareste sarcina. el stie cel mai bine cat esti tu de ingusta

Andra
9+

"Cere si ti se va da!"
http://family.webshots.com/album/451122110ijEsvK
http://good-times.webshots.com/album/199397533PvSBWg
http://new.photos.yahoo.com/andra_zaharia2004/album/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CarlaV spune:

Meda, asa o sa fac atunci cand o sa am un ginecolog, pana acum n-am nici unul si pana la sfarsitul lui ianuarie nu mai incerc.

Tu vorbesti de sonati? Eu n-am facut din analizele suplimentare decat agHBS, toxoplasmoza, lysteria si rubella, morfofetala n-o sa fac in fiecare trimestru, probabil in toata sarcina o sa fac numai una, triplul test il fac ca e gratuit insa daca nu are rezultate bune oricum nu fac avort, la doctor nu vreau sa calc in fiecare luna... asa incat hai sa facem concurs, care dintre noi are mai multe sanse la sonati?

Carla, 11+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Carla, Meda, la mine paranoia este in sens invers.....as face toate testele si cate o ecografie saptamanal ca sa fiu sigura ca bb e ok. asa ca e posibil sa va intrec! de exemplu, morfofetala o voi face in fiecare trimestru, la cate 2 dr.....ce ziceti de astea?!?!?1 nici eu nu cred ca as face intrerupere de sarcina daca bb ar avea probleme. inca nu ma pot pronunta pe acest subiect si prefer sa nu ma gandesc la asta. prefer sa cred ca totul este ok si ca DD are grija sa fie totul in regula.

Andra
9+

"Cere si ti se va da!"
http://family.webshots.com/album/451122110ijEsvK
http://good-times.webshots.com/album/199397533PvSBWg
http://new.photos.yahoo.com/andra_zaharia2004/album/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amameda spune:

Ai si tu meritul tau,nu pot nega,dar cred ca te intrec cu colivia mea de pasarici. Peste o ora si jumatate am programata o endovaginala si sunt cam nervoasa ca nu am iesit astazi afara.
Sper sa aflu si eu in sfarsit daca sunt in sapt 9 sau 10 de sarcina fiindca pana acum toti dr. m-au cam luat in balon cu testele de ov.si TB si mi-au spus ca am un bebe mai mare cu 5 zile.

MEDA 9 +

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristina26 spune:

quote:
Originally posted by CarlaV

Reiau mesajul meu din capitolul anterior, pentru ca ma intereseaza raspunsurile voastre astazi:

"Eu ma duc maine sa-mi masoare translucenta nucala, o sa am 11 saptamani si 5-6 zile. E OK sau e prea devreme? Cat sunt valorile normale?
Foarte important: Se poate masura pe eco normal sau trebuie sa-mi faca transvaginala?
Carla, 11+"

Translucenta nucala
Translucenta nucala este zona lucenta din zona posterioara a gatului la fat care e observata la sonograma. Grosimea nucala se refera la o abnormalitate, largimea translucentei nucale si este asociata cu un risc crescut a aneuploidati in fat (anormalitate cromozomiala). Grosimea nucala nu apare to be septata si nu apare de a lungul corpului fatuli apare doar in partea posterioara a gatului.
Grosimea nucala este largirea tesutului subtire in partea posterioara a gatului fatului, acumulatie de edima sau fluid limfatic in aceasta
regiune, or prezenta unui lichid distinct colectionat. Posibile cauze sunt: probleme cardiace ale fatului, anormalitati ale matrici extracelulare (componentele proteinei ECM in cromozomi 13, 18 si 21) si anormalitati ale sistemului limfatic. Aproximativ 1/3 care au grosime nucala au o anormalitate cromozomiala (ex. trisomie 21, 18 or 13; or 45 or X); defect pulmonar sau cardiovascular, displasie scheletica, infectie, defectele metabolice si hematologice sunt si ele asociate cu grosimea nucala.
Riscul ca fatul sa aiba anormalitate cromozomiala creste cu cresterea tralucentei nucale.
La sonograma e bine sa se observe daca fatul are osul nazal format. Lipsa acestuia este o alta cauza asociata cu sindromul Down.
Pe langa TN e bine sa faci si test de sange si mai exact masuratea proteinei A (PAPP) si a F[beta]hCG.
Toate aceste teste combinate nu reprezinta decat 82% cu fals pozitiv 5%. Este recomandat sa se faca teste si in trimestrul al II-lea al sarcini iar toate acestea nu reprezinta mai multe de 90% cu fals pozitiv de 3%.
Daca ai alte intrebari cu referire la acest subiect poti sa ma intrebi si am sa iti raspund.

What we have once enjoyed we can never lose... all that we love deeply becomes a part of us" - Helen Keller
Cristina mama ingerasului Paul

copilul meu e ingeras

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=b2d4d0366fd97a7fe09e3&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Fetelor, am crezut ca mor adineauri, am lasat-o pe Vivien pe olita in bucatarie si am intrat la toaleta. O aud ca vine, da am zis ca se joaca ca de obicei, cheia era pe dinafara si se incuie cu ea destul de greu. Imi zice ca a incuiat si ca ea pleaca sa faca pipi, eu: dute linistita. Si dau sa ies, usa incuiata, sa intru in criza, nu ma gindeam decit la Patrick care e la gradi inca o ora si cum ies eu de acolo ca n-am geam in toaleta de pe hol. Tip la ea disperata sa vina sa descuie, vine intr-un tirziu ca ce sa intimplat, eu sa rasuceasca cheia, noroc ca a reusit, ma si vedeam ca ma descuie educatoarea, ca e gradi peste drum si daca nu-l luam avea sa-l aduca acasa si Vivien avea sa deschida daca suna cineva, altfel puteam sa tip mult si bine n-aveam nici o scapare.
narcisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Jeni felicitari pentru noul post. Bravo, stiam ca ai sa poti. Cat despre testul glicemic si eu stiu ca poate creste de la stres.

Andra eu nu merg mai des ca inainte la toaleta, ci cam la fel iar la prima sarcina am mers cam des la toaleta. Dar stai linistita, dupa ce incepe bebe sa faca tumbe pe vezica ta sigur vei merge mai des la WC.

Carla mersi pentru sfat, as dormi eu daca as putea insa sunt la serviciu si mai am si maine, in plus poate as pleca acasa insa nu i-am spus sefului inca de sarcina pentru ca nu-i va pica bine tinand cont ca aici te plateste angajatorul o perioada nu statul ca in Romania.

fetelor nu va suparati pe mine insa eu am ajuns la concluzia ca cu cat se fac mai multe teste cu atat sarcina devine mai stresanta pentru voi pentru ca doctorii va sperie de multe ori din nimicuri. Adica in loc sa va smititi bine ca sunteti burticoase frumoase voi va stresati cu toate valorile analizelor. Nu uitati ca doctorii vor sa faca bani si normal ca incep sa va bage in cap si aia si ailalta ca mai trebuie nu stiu ce analiza sau mai stiu eu ce si cand aud cat costa imi dau seama ca voi aveti incredere oarba in doctori si nu realizati ca e posibil ei sa va jecmaneasca de bani pentru nimic concret. Nu va suparati pe mine va rog insa mi se pare strigator la cer cum toate femeile din Romania au nevoie de tratament pentru sustinerea sarcinii si teste peste teste ca i s-a parut doctorului nu stiu ce iar ei se umplu de bani.

Va pupic si sper sa intelegeti ce am vrut sa spun si sa nu o luati in nume de rau.

www.alina-jaime.co.uk/main.php" target="_blank">poze

Alina 5 sapt +Cosmin 30 iulie 2001

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

quote:
Originally posted by narcisa

Fetelor, am crezut ca mor adineauri, am lasat-o pe Vivien pe olita in bucatarie si am intrat la toaleta. O aud ca vine, da am zis ca se joaca ca de obicei, cheia era pe dinafara si se incuie cu ea destul de greu. Imi zice ca a incuiat si ca ea pleaca sa faca pipi, eu: dute linistita. Si dau sa ies, usa incuiata, sa intru in criza, nu ma gindeam decit la Patrick care e la gradi inca o ora si cum ies eu de acolo ca n-am geam in toaleta de pe hol. Tip la ea disperata sa vina sa descuie, vine intr-un tirziu ca ce sa intimplat, eu sa rasuceasca cheia, noroc ca a reusit, ma si vedeam ca ma descuie educatoarea, ca e gradi peste drum si daca nu-l luam avea sa-l aduca acasa si Vivien avea sa deschida daca suna cineva, altfel puteam sa tip mult si bine n-aveam nici o scapare.
narcisa

Cati ani are Vivien?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Fetelor, multumesc pentru incurajari
Nu-mi ramane decat sa astept rezultatul analizelor,sa vad ce o fi.
Fetelor, stiti cumva ce inseamna CORI?eSTE DENUMIREA POPULARA pentru una din bolile astea ale copilariei, dar nu stiu care.
Din cate mi-au spus ai mei, eu am cam facut toate bolile copilariei, cand eram mica la camin, dar poti sa stii cum ti-e ghinionul...Cum o vrea D-zeu!
Al meu nici nu vrea sa auda de avort, e impotriva total, indiferent de rezultatul analizelor, el e dispus sa isi asume riscul.
Poate sunt eu un om fara inima,cum m-a acuzat astazi, dar in cazul in care in momentul e fata am boala asta,mai ales ca aici nu iti face nimeni nici un tratament, si cunoscand riscurile la care supun copilul acesta, eu nu pot tine sarcina....dar asta e deja o alta problema!!!

http://br.pg.photos.yahoo.com/ph/lucianna_ishiy/my_photos

Nikole8+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/frezia_2004/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns narcisa spune:

Face 3 ani in ianuarie!!!!!!!!

quote:
Originally posted by Luna1

quote:
Originally posted by narcisa

narcisa

Cati ani are Vivien?

Mergi la inceput