PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (18)
Raspunsuri - Pagina 18
ionelalit spune:
Multumim de sfatul cu branzica 

Noi am inceput cu suculetul la sfatul medicului pediatru. Oricum la cati medici mergi atatea pareri auzi. Noua ne face bine. Ce sa zic? Cel mai bine e sa faci ce simti, dar sa nu exagerezi pentru ca nu mai traim intr-o lume in care ne putem feri copiii de alimentele toxice, alergenice sau mai stiu eu.... Copilul tre' sa guste din toate. Eu am o prietena care a cam exagerat si acum copilul face fel de fel de reactii la diferite alimente, dulciuri etc. Nu e bine nici asa.
Numa' mi-am dat cu parerea!!!!
Ionela
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ionelalit/album?.dir=6b3ere2&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//photos.yahoo.com/ph//my_photos
map spune:
Buna dimineata mamicute si pupiti,
am venit sa va uram si noi Craciun fericit cu familia largita. Sumtem niste mamicute fericita alaturi de puiutii nostri dragalasi. Anul acesta vom avea parte cu toate de cel mai bogat Mos Craciun care a existat vreodata vom primii cu toate in dar zambetul micutilor nostri. Si sanatate multa sa ne aduca Mosul, altceva eu nu-mi mai doresc.
Robert s-a facut bine, de aseara a redevenit puiul cel cuminte care face nani seara singur in patut, acum mi-a adormit singur pe pat si nu mai este asa marait. Sper ca pasa cea rea a trecut si vom avea parte de zilele de Craciun cu sanatate.
Sa aveti parte de zile insorite si binecuvantate alaturi de toti cei pe care-i iubiti.
Ba parca mi-as mai fi dorit ceva de Craciun, mi-as fi dorit sa fim chiar cu toata familia dar asta din pacate nu se poate, va trebui sa mai am rabdare pana la primavara. Dar daca suntem sanatosi si acest dar va veni mai devreme sau mai tarziu. Il aduce iepurasul ![]()
Multi pupici si zile minunate!
Monica si Robert
poze
www.dropshots.com/map75ro" target="_blank"> filme
dariana spune:
Katik, multzumesc pt sfatul cu salaul, o sa incerc din ianuarie. intai eu, pe urma ii dau si lui Dari; dar cam cat timp trebuie fiert?
Dariana si Darius (30.07.2006)
MADYN spune:
Piersicute dragi si mamici de piersicute,
Va doresc sarbatori fericite si un an nou cit mai bun alaturi de cei dragi!
Va pup si sa ne vedem la anul sanatosi!
si Mihai Nicolae
- my little treasure (1 august 2006)
dariana spune:
Eu sunt foarte incantata pt ca Darius a dormit bine astnoapte si eu pe langa el
; s-a sculat sa pape la 4, la 6 si apoi a dormit pana la 10
; ma gandesc ca poate ca amancat ieri la pranz mai consistent si de aceea,nu?
Consi, daca coci marul nu mai e asa acid, dar isi pierde din vitamine, acum..... nu stiu cum e preferabil.
Sare si eu incerc sa pun cat mai putina in mancarea noastra, lui Dari nu-i pun deloc si as vrea sa o tin tot asa macar pana la un an si cu zaharul la fel.
Am primit aseara obrosura de la nestle si scrie ca sunt recomandate din luna a sasea, voi dati mai devreme? Eu as incerca sa-i fac totul in casa si doar daca plecam pe undeva sa-i dau borcanase, ce e mai usor.
dariana spune:
SARBATORI FERICITE fetelor care pleaca de acasa si mai vin dupa revelion! Petrecere frumoasa alaturi de familie si mai ales alaturi de minunile lor!

Noi ramanem acasa, am considerat ca bb tre sa faca in casa lui primulCraciun, cu bradutzul lui, cu noi parintzii si cu bunicii dar nu vine decat mamaia din partea mea. Pacat ca nu va fi zapada. Dar oricum, acum nu stiu ei prea multe, insa ma gandesc ce frumos va fi la anu
maryion spune:
Avmaria, nu este nicio suparare. Eu sunt foarte bucuroasa ca pot invata din experientele voastre. Eu cand ma refeream la mancarea gustoasa (adica pe gustul meu) am uitat sa specific ca eu nu pun sare sau zahar in alimentatia bebeului. Eu nu mananc zahar de vreo 5 - 6 ani. Sare foarte putin in alimentatia mea, adica mananc aproape fara sare. Eu nu pap grasimi sau alte cele. Nici salamuri, pastramuri sau etc. Poate o sa gust acum de sarbatori si atat. Eu nu sunt asa o mancacioasa sunt o fana a mancarurilor cat mai usoare si mananc multe fructe, iaurturi si legume. Deci gustul meu e aasa apropiat de mancarea pt bb. Cred ca de cati ani am acest regim alimentar mi s-a "transformat" gustul. Cat despre amestecul de legume ce sa iti spun. Eu am inceput diversificarea de 1 luna si 1 saptamana, deci i-am dat de toate putin cate putin (la inceput simple) si acum imi permit sa le combin.
Despre premergator - nici eu nu sunt deacord si nu stiu cum sa fac. Oricum nu am cumparat si o sa ma mai gandesc.
Mary mama lui Darius-Theodor nascut pe 14 iulie 2006
avmaria spune:
Muuh, bineinteles ca si pireul de morcov si dovlecel e la fel de sanatos ca si pireul de morcov. Sa stii ca si aici se amesteca legumele. Doar in primele saptamani, pana se face turul legumelor individual nu se amesteca. Ce sant cateva saptamani intr-o viata de om ? Ideea pt care se face asa e pt a dezvolta gustul si nu pe motive ca e mai sanatos.
Ca sa fac o analogie cu pictura, sa zicem ca « pierdem » vremea sa invatam culorile primare intr-o prima faza, in faza a 2a invatam sa facem mov si verde, scopul fiind sa ajungem pictori. Toti vom picta pana la urma, dar am fost la scoli diferite.
Aia nu inseamna ca asa e bine, e doar un alt punct de vedere, o tendinta actuala in Franta, din cate mi-am dat eu seama. Bineinteles, fiecare face cum vrea si cum crede ca e mai bine pana la urma.
Fetelor, in alta ordine de idei, ma bucur sa citesc de premergator de la voi. Ca io habar nu aveam ca nu e indicat. Mi-ati tras un semnal de alarma.
Diana si Vlad Gael
ani_nutu spune:
Eu nu pun sare deloc in supica, nici zahar(e mai grav-ingrasa). Am citit intr-o carte pt. diversificare ca nu e bine sare pana la varsta de 1 an, mai ales sare iodata.
Apropos de citrice, eu ii dau sucul de portocala de 2 luni si 3 sapt, pentru ca nu am mai avut colici. Acum mananca suc de portocale cu mandarine(daca e prea acra portocala), pere, mere. I-am dat suc de morcovi de la 2 luni 1/2 si asa am scapat de colici(ajuta la trnzitul intestinal). Iar suc de portocala daca nu-i dau intr-o zi nu face kk. Am observat acum ca face bine kk si de la cereale cu piersica de la humana (sunt cu lapte inclus), dar dupa-amiaza oricum ii mai dau morcov-suc fiindca e bun pt. asimilat calciu si pt. vitamine, chiar daca papa supa cu morcov pasat in ea la pranz.
Ca legume pasate in fiecre zi ii dau separat maxim 2 legume amestecate(morcov cu telina, dovlecel cu cartof sau telina cu pastarnac) pana se obisnuieste cu gusturile si mananca mai mult cu lingurita pt. ca acum nu papa mai mult de 2-3 lingurite.
Vroiam sa intreb ce biscuiti le dati voi la bebei cu mar sau cu fructe. Mentionez ca Mihaita al meu are 4 luni 1/2.
Si mai am o intrebare: la ce varsta pot sa incep sa-i dau branzica facuta in casa, sau branza calcica, eventual iaurt de casa.
poze cu mihaita: http://photos.yahoo.com/ph//my_photos
filmulet cu mihaita: http://www.onetruemedia.com/shared?p=1c45f767e5100e58aa6075&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url
zuzunaki spune:
Wow,nici n-am rasarit bine pe la voi si am facut valuri![]()
Lasand gluma la o parte,dragi fete,eu nu am venit sa ivat pe nimeni sa faca ce spun eu,doamne fere!SUnt simple sugestii,fiecare ia deiczia cea mai buna pt puiul sau.Si eu am avut o groaza de invatat si am in continuare,ca fiecare mamica de altfel.Cu riscul de a-mi lua rosii si
,va spun sincer ca nu am o parere extraordinara despre anumiti pediatri din Ro.Si nu numai,sunt si aici o gramada ...Noi suntem acum la al doilea pediatru,de care pot spune ca sunt multumita,dar asta nu inseamna ca respect mot-a-mot ce -mi spune el,ci prefer sa verific o informatie din mai multe surse si apoi sa iau decizia optima pt noi.Pediatrii din Ro,cei in varsta si cu "renume"sunt in general(urasc generalizarea dar cam asa e)depasiti de ceea ce inseamna pediatria zilelor noastre ,nu mai stiu ce e nou,nu sunt informati la zi.Acum astept rosiile
Eu am cautat sa citesc si carti de specialitate,si forumul si sa invat din experienta altor mamici.Asta nu inseamna ca sunt toba de informatie,am multe inca de invatat.Insa incerc sa -mi indeplinesc rolul de mamica asa cum pot mai bine.
Fiindca am vazut ca sunteti multe "poligloate" pe aici,am un site care poate va va oferi www.babycentre.co.uk/baby/startingsolids/introducing/?_requestid=2406629" target="_blank">informatii utile despre diversificare
Pestele se introduce in alimentatie dupa varsta de 8 luni.Eu as astepta chiar pana la 1 an.Cu Bubu am avut istorii,desi am incercat dupa 1 an peste,nici acum nu-l tolereaza(vomita tot)si vom incerca dupa 2 ani din nou.
Biberoaneleeu le sterilizez pana la 6 luni pt ca asa am citit prin cartile mele si info mi-a fost confirmata si de alte mamici,dar si pt ca sunt mai maniaca legat de igiena![]()
Nu pot scrie acum mai mult.Dar tot mai vin sa v-o arat pe Sofi si sa va povestesc despre ea cate ceva.
Pupici tutror si spor la pregatiri!
Mami de pufulet pufilos
si Sofilina ursulina