Mamici de ianuarie-februarie 2007 (44)
Raspunsuri - Pagina 5
nadiutapm spune:
buna la burtici, si eu bantui pe aici, va citesc cu drag si spor tin agenda deschisa cand mai apare cate un sfat o ideee o notam repede ca atunci cand o sa stau cu puiuta in brate nu sa stiu unde i-mi este capul da sa mai caut ceva pe net
cred ca se iteste mos Ene, ne ducem repede sa-l prindem va pupam
nadiutapm 31+
burtica
aelita spune:
Fetelor,m-am lamurit ce e cu monitorizarea aia pe care mi-au dat-o pe 28 decembrie,deci la 39sapt si 5 zile.E aia pe care v-o face la nastere,cand va pune firele alea pe burta.Nu e ecografie.Cred ca mai mult pt inima...si nu mai stiu ce,cele care ati nascut cred ca stiti.Si cica se face doar cand ai ajuns la termen si nu ai nascut inca,adica in jur de 40 de sapt ,daca nu ai nascut inca,te monitorizeaza sa vada daca bebe e bine daca e cazul sa iti provoace sau nu.
Deci nu e cazul sa imi fac griji ca nu ajung sa o mai fac,ca oricum mi-o face in momentul travaliului.
Ylilimic ,vaaai, cum asa a sarit pe burta ta??? cred ca ai tras o sperietura!!!maaama,cred ca au fost minutele atat de lungi pana la primul sut,dar bine ca ti-a dat prin cap sa te lipesti de congelator!! mititelul,cum a dat el cand a dat de frig! el numai misca de sperietura,cred, se bagase pe acolo ..De obicei ,ei cand dau asa de un shoc,nu se misca o vreme,asteapta chitic acolo,sa vada daca mai e pericol.
Of,bine ca a trecut !!!
Matei e mititel,nu ai ce sa ii ceri...Pe burta cumnata-mii8noroc ca nu era gravida,dar spera luna aia sa fie,poate a fost bine ca nu a fost) a sarit nepotul sau de 7 ani!! deci destul de mare! ea dormea,dimineata,si el s-a dus,s-a urcat in pat si a sarit efectiv pe ea,de sus,de s-a trezit fara respiratie.Noroc ca nu ramasese gravida luna aia,desi e in tratamente,ca o faeca praf copilul de 7 ani!
Aveti grija,fetelor,cu copiii pe langa voi !
bits,vezi ca la mamici de nov-dec s-au nascut bebelusi cu peste 4 kg,sanatosi,si ei si mamicile! chiar azi,unbebe de 4100 gr !Mergi si intreaba pe acolo,dar nu sunt probleme,copiii toti grasunei ,mari si sanatosi!
Monu
,stai linistita,daca tu nu ai probleme,scurgeri sau alte simtome,nu ai nimic.nici eu nu aveam,si rezultatul la exudat a iesit super!
Daconst,nu stiu de ce,dar si eu gandesc cam ca tine,ca nasc aci la voi,in ianuarieCa nu am dureri,inca nu stiu cum sunt contractiile,burta se intareste,dar face asa de la 3 luni ,cica e normal,ca eu nu am luat niciodata pastile.azi am mutat coltarul din loc,am aspirat si pe sub el,am spalat bine,am smotruit toata casa,am zis ca si asa nu mai conteaza.ce,nu am avut nici pe naiba,nici macar nu am obosit ca alte dati..DECI NU ARE NICI UN GAND!
La mine au ascultat inimioara cu un aparat asemanator ecografului,cu gel pe burtica,am auzit-o si eu,dar asta in primul trimestru.De atunci,3 ecografii.si analizele,sange etc..
Atat ,nu mi-au facut nici o monitorizare,care am inteles ca e exact ca atunci cand esti in sala de travaliu si iti pune niste ventuze pe tine,cu fire.Si ica nu se face decat daca vad ca ai ajuns la termen si nimic,ca sa fie siguri ca poti sta linistita inca o saptamana..
dianamizzi haha, pe fractiuni de secunda am vrut sa duc dosarul inapoi,ca nu mi se parea corect sa ies cu el din spital.Si ooodata m-am trezit si m-am sucit !! bai,dar sunt chiar proasta? il am in mana si il scap??? si fugi cu el!! in momentul ala,daca nu gaseam xerox,eram in stare sa fug de tot cu el
gio,eu am DPN de Revelion.
Haricleeaabia il asteptam pe David Mihai sanatos ,inapoi acasa !!!
Mirela73 tin pumnii,mami,sa vii acasa cu fetita sanatoasa! Ce nume ii pui?asteptam vesti prin monu,si vei fi pusa pe listuta imediat,la loc de cinste!
Si pe tine si pe Haricleea!
adela,o sa caut nume rusesti.
Alinatxa,eu am patutul in camera ei,unde are totul pregatit.Dar am cumparat si un Cosulet in care incape pana la 3-4 luni,si pe care il voi pune cu noi in camera,langa pat.Dupa trei luni(daca se poate mai devreme,il mut),planul e sa pun copilul in patutz, in camera lui.Si sa ascult cu dracia aia de aparat ,se aude si cand respira,si cand se intoarce.
Motanul nu cred ca e nevoie sa il alungi.ca pe bebe nu il tii in pat cu tine.daca il pui in pat,nu ai sa reusesti sa il mai scoti doi ani de acolo!
E bine si cum zice Liuda
,sa stea ea in camera copilului,sa nu mai fie nevoie sa il dezobisnuiasca apoi de camera ei.
messa,ha,si crezi ca eu sunt mai `prejos,sa ma oracaie ins eara de Revelion prin spitale! nici gand!face Revelionu' aci cu mine de gat,adica in burta! sa manance si ea o sarmá,ca altfel vede numai lapte!
Liuda,se zice ca 19º e ideal pt bebe,deci 22-23 e DESTUL! Asa ca nu mai conteaza ca are sau nu uscatorul deasupra camerei,importanta e temperatura.De obicei trebuie mai racoare la copil decat obinsuim noi sa stam.ca noi stam si la 27 si ni se pare frig,dar ei stau bine la 19º.asa nu au probleme nici cu respiratia,dorm bine..Si nu le e frig,nu va speriati ca nu racesc.racesc cand sunt tinuti in caldura mare,pt ca transpira,pt ca sunt cocolositi rau,si respira numai aer cald,si cum ii scoti hop ii ia la prima gura de aer proaspat.racesc cand le schimbati temperatura,cand mai mult,cand mai putin.la fel,daca nu ii scoateti din casa din primele zile,cand iau prima gura de aer la nu stiu cate saptamani,dupa aerul cald din casa,normal ca imediat racesc.
deci scos afara si nu exces de caldura in casa!
daca e recomandat 19º si noi si asa sarim cu 23º,in nici un caz nu trebuie sa depasim si limita asta ,si iarasi,sa ii mai punem si caciula si haine groase,il facem omulet de iarna!
tie ti-e frig la 19,dar pt el e bine!
eu am acum 23º .si iti spun ca mi-e cald! mai deschid si usa din cand in cand,la balcon.
important e sa ai temperatura constanta,sa nu fie curent,sa ai geamurile bine izolate.eu stau in tricou .
adevarul e ca si mie mi-e un pic frigut la 19,dar hai,un 21 eu zic ca ar fi suficient.sau cum am acum 23º dar nu o sa-i mai pun,nene,si caciula,si nu stiu cate haine.la maneca scurta,daca e ca acum!
cristiana,temperatura de la tine e ideala pt bebe! si daca faci la baie e mai rau,ca apoi il scoti in frig,aburit!
lasa asa,ca va fi bine.
ee,noi am crescut cu soba care sarea in aer,si afara frig,si de colo colo temperatura diferita....Ma rog,eu personal nu chiar asa,dar cei mai multi asa faceau pneumonie.si bagau pe vremuri penicilina in ei ca la balamuc!
hehe,schimbatul iti ia un minut!
wannajo,daca nu poti da mai incet caloriferele,noaptea,lasi oricum usile deschise peste tot,sa nu te sufoci in dormitor,pui vase cu apa,si copilul,seara nu il imbraci mai desc decat ziua,cum se obisnuieste,ci cat mai lejer!
si da,in Romania sunt mult mai scumpe lucrurile !caruturi,patuturi,accesorii.desi hainele sunt mai ieftine.
oana bucur la ce sters la sani te referi tu cu prosopul? stersul dupa dush sau asa ziua??
daca e de zi,da, nu o sa stai cu prosopul,hartia e buna.
wannajo nu am auzit niciodata de rani la cezariana,de taieturi la bebe!
cleopiciu,mai era anis,parca,cu stafilococul.nu te speria,e tratabil si destul de des intalnit ins arcina,nu e periculos! stai linistita!
vad ca cel mai des il luati din spitale,la controale.
catalina,din aprilie va uitati unul la altul?? aoleu,mama!
vi se vindeca locul!
si daca te mai aud ca zici ca esti dizgratioasa,te iau cu bicul pe curu' gol!
ce ai de te gandesti numai la tampenii in sarcina asta? hai ca frica e una,si stresul,dar sa te vezi urata,crezi ca e bine pt autostima ta?? vezi ca ii bagi si lui bebe ideea asta in cap,poate,prin placenta
arati super! eu mor de dragul burtii mele!ia incearca tu sa lucrezi un pic la mintea ta,ca apoi faci asa incet incet prapastie in cuplu,si nu e bine.incearca sa reduci si separarea asta noaptea,dintre voi,sa revii cat mai repede in patul conjugal.sa nu devii apoi ca o closca pe copil si sa neglijezi partenerul,pt ca sunteti trei,sa nu uiti,nu tu cu copilul si el pe langa voi,satelit.ai grija sa nu va distantiati.sa va considerati un tot!
asa ca,a te vedea disgratioasa,e deja o nisha pe care tu o faci in pereche,pt ca se presupune ca acum sunteti un tot,un trei in unul,si esti parte din el ,si e parte din tine,si nu exista dizgratie in asa ceva!
oana bucur,ce-ai ,mama,cu 4-6 luni de abstinenta?pai si cu cele dinainte,unele,ce facem,stam asa un an? mai faci un copil unaul dupa altul,doi ani nu mai stii nici cum arata,chiar ca se vindeca locul ,nici nu o mai ai!
kateryna, iuhuu,daca e treaba cu zaharelul,imi place ideea,ca eu mor dupa zahar!!
stiu ca un cub de zahar sub limba e bun cand iti e rau.iti regleaza repede caderile bruste de ..diverse.
nushulica ,multumim!asteptam vesti si de la tine ,cat de curand!!
-fetelor,la baie e mult mai bine sa nu schimbati temperatura!! de ce sa ridicati gradele pt baie??? nu e bine sa schimbati temperatura nicicum,sa fie mereu constant.lasati asa cum e,apa e calda,il stergeti,il imbracati LA FEL,nu dupa baie ii dati mai groase,ca el e deja incins,il faceti carnacior prajit!asa faceau babele,de iis coteau rosii,la noi e boala cu incinsul la baie si dupa baie!
noua ne e frig dupa baie,ca suntem rablagite,reumatice,etc,dar bebe e NORMAL!! e chiar incins dupa baie,si daca il infofoliti i se ridica temperatura rau!
-Si sacul asa zis "de dormit",de asemenea,nu e bun pt dormit,e pt scos afara.Pt ca nu e bine ca bebe sa aiba sub el fulguleti sau vatelina,ca transpira.asa cum nu e bine sa doarma pe perna(unii pun bebe pe perna mare,de adult,pe care sta cu totul,nu e bine).lasati-i sa doarma bine pe salteluta care e facuta special sa nu se incalzeasca rau,cearsaf normal, invelit cu cearsaf si paturica.
mainle reci ,asa le au ei,nu cautati sa ii vedeti incinsi,ca atunci nu le place,se foiesc,plang,se trezesc...
deci el sa aiba doar pe el,acoperit,nu si SUB el.
fetelor,ii e de ajuns cat sta 9 luni in burta,chiar nu e nevoie nici de infasat,nici de sac,nici de legat,ca sa fie ca in burta,chipurile,pt ca la fel ca in burta nu mai e,ca nu mai are apa,dar el cu prima respiratie s-a adaptat la spatiu liber.
nu va temeti de manutze,doar au nevoie de manusi sa nu se zgarie,in rest,in celelalte tari nimeni nu ii piteste mainile,si doar nu sunt toti speriati,cate o tara intreaga,de maini in vant!
ei au nevoie de miscare,lasati-i sa miste in voie,ca si in burta,spatiu mic-spatiu mic,dar au loc de tumbe destul.cand nu mai au,ies afara !
-renuntati la pudra,folositi crema speciala pt fundulet!
38+
criss68 spune:
'neata!
Ca de obicei m-am trezit si azi cu noaptea in cap. De vreo doua ore imi studiez mainile care arata ca la un bolnav de poliartrita reumatoida (cu exagerarile de rigoare)
Am intrat sa-mi schimb semnatura in primul rand, de 2 zile era necesar.
Aelita, cred ca am si uitat sa-ti spun ce m-ai distrat acum vreo 2 zile cu tuica. Atata doar ca nu iti faceau alcoolemia, eventual poate te miroseau, insa ma intreb daca stiu aia pe acolo de tuica si cum miroase. Deci ai avut parte de un adevarat festin, ca la taierea porcului: cu sorici si tot tacamul. Eu nu-s cu soriciul, cred ca mi-ar place ceva carne afumata, dar de vreo doua saptamani nu mai suport nici afumaturile - cu care drept sa spun m-am delectat toata sarcina, desi stiu ca nu se recomanda (de-astea din comert, cu E-uri, dar cantitati f mici).
Sper sa raman asa, nefriguroasa, ca altfel nici nu-mi dau seama ca e prea cald pt un copil. Acum e si f cald afara, nici nu-i de mirare ca mi-e cald. INsa eu nici hainele nu le suport pe mine, daca trebuie tricou cu maneca lunga deja mi se pare frig. Iar afara nu pun caciula decat la -30 grd. La copil clar nu pun caciula in casa, iar hainutele de interior vor fi cat mai lejere si subtiri, asa cum le-am si cumparat. Noaptea poate va avea caciulita, o sa vad dupa caz, si invelit cu ceva usor, gen scutec. Sacul de dormit pe care l-am vazut la verisorii mei cand erau mici era ca un sarafan de finet cusut la picioare. Doar ca sa nu se dezveleasca, insa e necesar cand e mai mare si se foieste intens.
Sa aveti o zi buna si sper sa primim vesti minunate de la mamicile de azi!
criss 35+ cu Ligia
aelita spune:
criss da-ti cucrema pe maini,maseaza,freaca degetele,si pune mainile intr-o pozitie spre sus,poate se mai desumfla.si misca degetele.
sper ca nu ai inele sa te stranga!
hehe,nu stiu daca mirosea a tuica,ca era fiarta,si doua degete nu se simt,dar sange imi luau,si vedeau ei acolo colcaiala !!! le ziceam ca s-a alterat piperu' !!a fermentat,domle! inghitii si eu cateva boabe de piper,ca puii aia bolnavi,de le dadeai pe cioc piper,si se umfla samanta si fermenta,si acu' io ce vina am??
ce tuica,domle,fugi d-aci,ca nu stiu eu ce e aia ! -s fomeie serioasa,doar !
asa sa o tii pe Ligiuta,ca o sa zica merci,mai la racorica,sa doarma fata bine !!
iti zic cum nu se dezvelesc.cearsaful care e deasupra,si patura acre e peste el,se baga sub saltea,in parti si la picioare,si apoi poa sa dea din craci cat vrea,ca nu iese de acolo.mainile lasate afara,nu ii chinuiti cu mainile bagate inauntru,aoleu eu imi amintesc ca eram mare si mama imi dadea peste maini cand le scoteam de sub plapuma,niciun copil nu suporta mainile bagate inauntru!!
deci pusa paturica cu mainile afara, si bagata in parti sub saltea,si la picioare.si e ca un sac de dormit,dar e si el bagat in lenjeria lui,simte si el cearsaf dedesupt,cearsaf deasupra,saltea sub el..
e mare placere sa simti panza de la cearsaf.
asa,sacul ala trebuie sa il speli asa cu totul...
pe cand lenjeria,la cateva zile o iei,pui alta...
38s+3
aelita spune:
si,ca sa ne intelegem,nici azi nu am de gand sa nasc !!!
haideti la cafea
am baut la coca cola de am spart! am zis ca iau si eu o gura,si am baut ca nesimtita fara oprire!da-i,da-i ,da-i da-i!
38s+3
cristiana70 spune:
HELP!
Fetelor, am intrat sa va spun ca sunt rau morcovita, am pierdut o gramada de "ceva" azi-noapte si azi dimineata, si mi-e frica de o fisura de membrane. La zece sunt in usa la doctor, si nu stiu la ce ma pot astepta: poate sa ma interneze pentru nastere, sau se mai poate face ceva?
cristiana 32+ David Cristian
ylilimic spune:
Cristiana - nu cred ca ai motiv de ingrijorare. Din cate stiu eu cand se rup membranele e rost de sange, daca scurgerea e de alta natura, ar putea fi dopul care se mai si reface la unele...
Asteapta pana mergi la doctor, nu mai e mult, si incearca sa ramai calma.
aelita - fii pe faza, iti clocesc un PM.
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 37 cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
ylilimic spune:
Cristiana - nu cred ca ai motiv de ingrijorare. Din cate stiu eu cand se rup membranele e rost de sange, daca scurgerea e de alta natura, ar putea fi dopul care se mai si reface la unele...
Asteapta pana mergi la doctor, nu mai e mult, si incearca sa ramai calma.
aelita - fii pe faza, iti clocesc un PM.
nu mai pot ca s-a trezit matei!
Nasterea - un puzzle cu flori de liliac
Marele blond (Luca Matei - 05 nov 2004)
Liliana 37 cu
CARTI de psihologia copilului / liste utile pentru tinere mamici
Albinutzza spune:
quote:
Eli,eu am ambele carti si imi place Dr Spock,pentru ca Mama si Copilul e cam comunista si multe chestii din ea nu se mai practica afara.
Eu zica ca parerile sunt impartite,dar cel mai bun ramane forumul.
Exact asta vroiam sa zic si eu, Daconst, ca e mai aproape de realitate Dr Spock. E adevarat ca pe partea de alimentatie nu prea e pusa la pct, dar exista si despre copii, si multe alte inf la care avem acces
Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
Bondariciu' piticutzParintzi de bondarici
Am crescut atat de mult 32+ Barza aduce o MARIA ILINCA
The piano keys are black and white, but they sound like million colours in your mind (Katie Melua)
DidiAlex spune:
Cristiana70, iti scriu aici poate are vreo burtica nr tau de telefon. Chiar daca se adevereste sa pierzi lichid te internezi si te tii scai de ei sa iti faca injectii cu Cortizon (nu sunt sigura de denumire) oricum sunt pt MATURAREA plamanilor lu BB. Apoi stai fara grija ca mai sunt si alti prematuri.
Doamnelor, are cineva nr de telefon al Cristianei? noi am mai comunicat doar prin PM.