Nazdravani de august-septembrie 2003 (74)
Raspunsuri - Pagina 16
iuliana spune:
Cristina,am ris de faza cu vrajitoarea.Noi de vreo saptamina stii ce vizionam de 4-5 ori pe zi? Hansel si Gretel si Alba ca Zapada, ca au witch. Diana din momentul in care se trezeste se duce la tv, imi arata ca vrea 'witch', se aseaza pe pat si asteapta sa ii dau drumul. M-au innebunit pur si simplu
. Emma a inceput sa si stie cuvinte si fraze din Hansel si Gretel. Pot sa spun ca nu ne-am mai uitat de mult la vreun desene animat la Tv. Cit despre noi, astia batrinii, in timpul saptaminii nu pupam nici un program la TV, nu mai zic de filme. Ma distreaza sa le vad jos pe canapea cuminti si cu ochii beliti la tv:).
Vad ca miercuri si ieri nu a mai plins Diana dupa mine. Nu a realizat ca am plecat din casa si i-a fost mai usor lui ta-su, nu mai zic de mine. Clasa de marti si joi e microbiologie si studiem bacterii,fungi si toate minunile astea la microscop. Pot sa va spun ca ma apuca uneori niste mincarimi numai cind aud de ei ( in prima saptamina imi venea sa ma scarpin peste tot, de parca aveam riie si paduchi
) , ca la microscop sint chiar misto de vazut.
Cum v-am zis, am inceput un asa zis regim ( unul oarecare neinventat de nimeni :D si nu unul drastic), dar vad ca am mai dat jos 1 kg si mai am 4 to go
.
Cristina, imi pare rau ca nu sintem in Bucuresti ca am merge si noi la teatru, dar sper sa ne scoatem pirleala cind ajungem in Iasi.
Flori, felicitari pentru masina. F. reliable masinuta si, daca nu ar fi gropile din Ro, garantez ca te-ar tine 10 ani fara sa schimbi nimic la ea (decit sa schimbi cauciucurile la citiva ani). Cind vom fi nevoiti sa ne schimbam a doua masina, si noi tot Toyota ne vom lua, dar aia mare care arata f. fain. Eu o vreau rosie
.
Fetele mele au mucisori, dar sint OK, vioaie, asa ca nu imi fac probleme.
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
ankalaura spune:
Incerc si eu sa mai comentez pe ici colo. Am incercat aseara, si mi-a trantit fi-mea un ESC fix pe la final, asa ca mi-a disparut tot textul si m-am enervat :)
Cris - spuneai acu' cateva zile ca s-a batut Andrei pe calculator. Ce calculator nene? La voi ii lasa pe copii sa aduca jucarii de acasa? Aici unde suntem acum, nu stiu care e politica, dar pana acum: daca un copil vroia sa tina o jucarie cu el, dupa ce se schimba, o tinea in saculet sau in dulap. Asa practicam si eu cu Eliza - ori o lua dar o lasa in masina, ori o punea singura in sac. Mi se pare aiurea sa vina fiecare cu ce doreste, atata timp cat ceilalti nu au aceleasi "drepturi de folosire"
Cat despre mituit copilul su sa ma fac ca nu inteleg... - nu tine treaba. Eliza se enerveaza, plange, se intoarce cu spatele, si tot ca ea face, chiar daca nu obtine ce a cerut. Deci, cu R-ul nostru, trebuie aplicata alta metoda.
> La noi, de obicei, cand ii convine e mare si a crescut, cand o avantajeaza mai tare sa fie mica, e mica, mica, foarte mica. Ieri era "putin foarte mare" Noi cam avem probleme de rasfat...
> Si noi avem problema cu "tati nu stie" cand e vorba de citit seara. Ta-su citeste repede si nu face "voci", asa ca s-a decis - tati nu stie sa citeasca.
Flori - m-am distrat cu "bai fatiorilor!" Sa stapaniti sanatosi mashineta! Buna treaba ati facut! Noi ne-am programat la un test drive cu un lacetti sedan, dar asta va fi abia peste vreo 2 saptamani. Barbatu-miu abia asteapta, e mai rau ca un copil... Noi nu vrem sa luam sedan, ci SW dar oricum, macar ne facem o idee... Pare pacoste cu patima asta a masinilor. Si mai nasol e ca ma prinde si pe mine rau de tot, din ce in ce mai tare...
Iuliana - cum? tie nu ti se pare ca seamana fetele Mie mi se pare ca una e picatura rupta din cealalta, si amandoua, din tine - oricat ar vrea tati sa semene si cu el... care ca putin... acolo... ar zice, dar nu prea mult :) La care Hansel si Gretel va uitati? La TV sau DVD? Vrem si noi DVD, ca nu avem. In rest, am prins toate filmele de care s-a mai discutat aici. Da-ne si tu sursa, anul de "fabricatie",...
Mioara - ma bucur ca sunt fetele sanatoase. Am vazut si eu pozele, sunt grozave. Nu numai ca amandoua sunt foarte frumoase, dar au si un par superb care a starnit imediat invidia Elizei, care isi doreste mult de tot parul lung - iar eu nu o mai tund, doar ca ii creste tare tare greu.... Sa va traiasca mandretile. Eu tot ma
intrebam de mult - cum ati ales numele Craita pentru fata?
Eliza si mancarea - pot spune ca e asa si asa. Are cateva preferinte - supa cu galuste, mazarea si tot ce are bobite in general, nu vrea deloc broccoli, iar carnea, uneori cere, alteori o da la o parte. Cere si ea de mancare, mai ales cand se trezeste, o auzi: "Mamiiii, mi-e foameee" Dimineata ii dau putin acasa (lapte cu nesquik, uneori cateva cereale), ca mananca la gradinita. La gradinita mananca la pranz si mai are gustare pe la 4 jumate, iar seara mananca imediat ce ajunge acasa (pe la 6) si mai cere cate ceva pana la culcare. Incerc sa ii dau fructe, mai mananca si prajiturele (e fan kinder delice), iar seara mai bea lapte (cu bibe
)
DanaTeu - felicitari pentru gradinita! Pana la urma, este o gradinita privata sau de stat? De la toamna ramaneti doar cu gradinita, sau pastrati si bona? "scoala mica", vorba lui Silvi:))
Mihaela - si noi avem aceeasi problema - vrea numai fusta in casa, si nu orice fel de fusta, ci una lunga cu volane, care se invarteste! Ca orice copil care merge la gradi, mai stranuta, mai tuseste, e OK in weekend si pana vineri prinde iar raceala, asa ca numai potrivita nu e asemenea tinuta! Mai ales ca la noi nu e grozav de cald, iar in sufragerie vine curent de la balcon, pe care nu am apucat sa il reparam din lipsa de... timp... Dar ei nu ii pasa, fusta, printii si printesele!
Si nu numai! Ascultam dimineata Isty Bitsy in masina, in drum spre gradi, si era tema - tu ce vrei sa te faci cand o sa fii mare. Dialog:
- Mami, eu vreau sa ma fac printesa
- Asta nu e prea realist sa stii
- Atunci vreau sa ma fac zana
- Nici asta nu e prea realist. Ai putea sa te faci, de exemplu, doctorita.
Si unde nu se pune fata pe un oracait in spate, ca nu si nu, ca ea nu vrea doctorita deloc, ca ea a spus printesa si printesa vrea sa se faca!
Bai Sasha - dupa ce ca aveti febra, nici pozele nu le descarcati? Da' de ce e nene greu sa descarci pozele? hai ca o punem de o conferinta pe mess, si te invatam noi... A propos, te dadeai mare ca ai ID.. nu te-am mai vazut de secole online.... Ce mai face cupilu la gradinita?
Irinuca - cum se mai simt copiii?
Noi > Eliza merge la Clara Kindergarten de 2 saptamani. La inceput a vrut, apoi n-a mai vrut, ba ca ii e dor de prietenii ei, ba ca nu ii place. Apoi, iar ca ii place si ca s-a jucat, seara era ok, dimineata facea figuri, ba chiar a plans in doua zile, de m-a lasat masca, pentru ca nu mi s-a mai intamplat! Acuma e chiar ok, zice ca ii place si ca se joaca. Merge la grupa mijlocie, pentru ca la cea mica erau copii fara experienta de gradinita si am zis sa nu fie un regres pentru ea, sa se plictiseasca, sa bata pasul pe loc. Acum, ma gandesc ca poate era mai bine sa o las la grupa mica, sa se mai joace si ea. Daca nu, o sa repete la anul grupa mijlocie probabil.
Dincolo nu faceau atata "scoala". Acum chiar fac activitati conform programei. Asa ca nu mai fac nimic acasa cu ea, decat joaca. Cat a fost dincolo, imi cerea singura ea acasa sa "lucram", si terminase cartea aia de la teora cu activitati pentru 3-4 ani, trecuseram la cea de 5-6 ani. Ca a facut-o pe aia de 3-4 ani, mi s-a parut ok, dar cand a vreut-o pe aia de 5-6 ani am zis stop masina. Asa ca incepand de maine, o sa ii fac program de teatru de papusi si topaieli, iar cat vom avea vreme buna, maxim de bicicleta si role.
La gradinita sta de la 8, 8 jumate sau 9, depinde cand ajung eu cu ea, pana la 5 jumate sau 6. E mai mult decat ok ca au program permanent, inclusiv in luna august. Acum sunt majoritatea din grupa ei bolnavi, inclusiv educatoarea, asa ca sapt asta a mers la grupa mare, unde activitatile au fost mai relaxate (au fost 3 copii de grupa mijlocie aici). Fac in fiecare zi limba straina, o zi engleza una germana (la engleza mi se pare simplu, la germana insa mi se pare complicat, ca eu nu stiu o boaba), mai fac karate si muzica. Au fost deja la circ. Clasele nu sunt prea spatioase, as zice chiar ca sunt micute, dar e bine ca sunt putini copii in grupa. In rest, gradinita are multe sali, in plus fata de salile de clasa - sunt 3 nivele locuibile (D+P+M). Ca tarif, e chiar rezonabil, mai ales ca toate optionalele astea sunt incluse in taxa. Va spun sincer, ca noi ajungem exact la aceeasi bani lunar, pentru ca la Waldorf ne costa cam 3 mil lunar gradinita, dar dadeam pe benzina cam 4 mil, ca faceam zeci de km si stateam in trafic de innebuneam. Nu mai vorbesc de super nasolul aspect al vacantelor. Pai ce faceam eu acum in februarie, iar vacanta?? Nu stiu de ce la ei nu este deschisa gradinita (la ei in Popa Nan, ca la Waldorf in Romana, copii pot merge la gradi si in vacanta, doar ca nu fac activitati). La Popa Nan, toata ziua buna ziua, ba zi libera, ba zi scurta, ba vacanta.
Asa ca sper sa fie ok aici si sa nu o mai mutam in urmatorii 3 ani, ca ea s-a saturat deja. Alt mare avantaj la Clara e ca este super bine pozitionata, la 3 km de casa, la 1 km de jobul meu si la 3 km de jobul lui Ovidiu, si se afla fix pe ruta amandurora, deci nu mai ocolim absolut deloc, nici eu ca sa o duc, nici el ca sa o ia. Asta e super!
Va pupam si va dorim sa nu mai faceti febra!!!
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
dana_ene spune:
Poze noi cu fetele mele:
http://www.dropshots.com/danae
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">SPIRIDUSI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006
www.nazdravani.ro" target="_blank">NAZDRAVANI DE AUGUST-SEPTEMBRIE 2003
irinuca spune:
OFFFF!!!
Aproape am scapat!Scarlatina n-avem.Au facut exudat la toata gradinita si a iesit negativ.Probabil ca era luata de copilul respectiv din alta parte si n-a avut timp s-o paseze la gradi.Si o pupase pe Raluca cu cateva zile in urma!!!
Cu gripa ne-am chinuit rau!3 zile nu l-am scos pe Raduc din febra 39-40.La 3 ore incepea sa clocoteasca.L-am chinuit saracu cu sosete cu otet cu bai recisoare cu j'de mii de doctorii,cu lichide bagate cu siringa pe gat ca nu vroia sa inghita nica....
Acum mai are de luat 2 zile de antibiotic si febra ne-a lasat.Nasul insa e atat de infundat ca nu stiu ce sa mai fac.Nu curge si nu se desfunda.I-am pus din toate picaturile care exista.L-am obligat sa faca inhalatii cu ulei de eucalipt.Am cumparat batista bebelusului dar nu aspira nimic!Noaptea nu poate dormi ca se sufoca si eu mor de mila lui si nu mai stiu ce sa fac!
Raluca e bine.ei i-a trecut in 2 zile.
Va pup.
Iuliana....ze-ne rogu-te ce Hansel si Gretel????Si noi suntem super interesati.
dana_ene spune:
Irinuca, multumim pentru vesti. Bine ca macar Ralucai i-a trecut repede.
Pupici
pentr Raducu ca sa se faca mai repede bine.
Cris, chiar haioasa faza cu vrajitoarea voastra
.
Stiti ce-i spunea azi dimineata Oana mea lui tati (o conversatie pe care eu am ascultat-o din cealalta camera)?
- Dar de ce tati nu ma lasi sa ma fac VRAJITOARE?
- Cum sa te faci vrajitoare? Ce inseamna asta?
- Pai eu vreau sa ma fac VRAJITOARE, sa fac vraji la copii.

cristinamh spune:
fetele, pusei cele cateva poze de azi de la teatru. doamen, ce-au mai crescut!!!poze
acum povestiri, eliza a fost cuminte, plangea ca mai voia o piesa, horia bucuos ca s-a terminat, fi-miu deja se plictisise...
adevarul e ca si eu ma cam plictisisem, daca tom degetel (stiti, personajul din titlu) a aparut undeva dupa vreoi 30 de minute.. cel putin... de cand a inceput piesa... si personajul principal parea mai mult vrajitorul merlin (sa nu ma intrebati ce cauta!). vraja lui preferata era "vingardium leviosa", care cred ca i-a incantat pe fanii lui harry potter. piesa.. a fost un colaj intre "cavalerii mesei rotunde", un pic de pinocchio (partea cu pestele mare care inghite pe tom), a adus un pic si cu neghinita, cu imparatul care il iubeste pe pitic... ceva povesti cu zane (care zane as jura ca erau barbie din colectia fairytopia). in comun cu povestea lui tom degetel nu aveau decat faptul ca tom era mic cat degetul aratator (citat "ala pe care il baga copiii in nas") si ca avea doi parinti care nu puteau avea un copil si-si doreau unul... ca dupa ce l-au capatat il culcau in pantof, l=au pus la fiert in budinca, apoi l-au neglijat de l-a inghitit vaca... aaa, si uitam, bucatica si din "vrajitorul din oz", cu vantul mare care il ia pe tom pe sus si-l duce departe...
poate mi-am pierdut eu gustul pt spectacole... da' dea-cum ii zic doar ca mergem la teatru. clar nu are nici in clin nici in maneca cu povestea...
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
iuliana spune:
Fetele, am pus pozele de pe webshots pe private. Nu am pus poze noi, dar cine o sa vrea sa aiba acces la contul meu, dati un email:). Am la fani unul cu fata de psihopat care zice ca ii plac little girls si mi s-a facut pur si simplu greata.
Irinuca, Hansel si Gretel nu evarianta originala cu mama vitrega si tatal bou:), e mai putin scary. E pe CD, cumparat de la magazin. Zi ce te intereseaza...editia, anul sau ce?
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
Sasha.p spune:
Sasha a facut febra tot weekend-ul, cel mai mult seara cand a ajuns si la 39,8 gr. De ieri de la pranz nu a mai facut deloc, dar il tin si azi acasa. Nu i-am dat antibiotic, doar antifebra.
Anka - cred ca nu m-am facut inteleasa : ce sa descarc ??? nu am dvd-ul acasa, iar cablul de transfer pt aparat e tot la birou la "cineva" 

.....Iar ID pe mess oi avea dar l-am uitat ca la servici nu pot accesa mess, doar skype, asa ca pe mess degeaba te uiti dupa mine !
Revin !
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003
dana_ene spune:
Ah, si mie mi-ar place Hansel & Gretel. Am vazut cum arata CD-ul. O sa caut si eu pe internet.
Sasha, sanatate multa !
Sasha.p spune:
Dana - multumesc mult, sper ca suntem pe calea cea buna, ca de ieri nu a mai facut febra. Acum avea 37.19 gr.ceea ce la copii nu e febra.
Eu sunt mama nebuna : am citit un subiect la Discutii Generale despre un copil care a murit in urma virozei care a "dat" in pneumonie, ca forma de pneumonie nu "iese" la stetoscop, ci doar la radiografie etc, etc ce sa va zic, am intrat in trepidatii ca al meu avusese febra mare cu mucisori si tuse expectoranta, ce mai, tot tacamul ! Si am dat fuga acasa sa il vad ce face, i-am luat temperatura si m-am mai linistit.
Asa ca mare grija nu e de gluma !
Pupici
Anca si Sasha
Nazdravani de Aug-Sept. 2003