Nazdravani de august-septembrie 2003 (74)
Raspunsuri - Pagina 12
cristinamh spune:
ma lili, si cand te gandesti ca i-ai trimis si cioco lu gabitza!!
bai, musai sa faci reeducare cu fi-ta... cum sa rabde sa fie batuta!??! pai cand s-o marita ce face!??!
LISTA TEATRU: ANKALAURA, CRISTINAMH, IRINUCA, TIGRESA
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
ankalaura spune:
Si Eliza a avut doi pusti din astia pana in vara, de care imi povesteste si acum. Vorbind cu educatoarele la momentul resepctiv, mi-au spus de unul, spre exemplu, ca nu bate copiii, dar ii ciupeste de obraz, ca ar avea pustiul o surioara si ca vede lumea ciupind-o fata a drag... si ca asa face si el... Cam cusuta cu ata alba... Ce e cert, e ca Eliza tocmai asta imi arata, cum e ciupita de respectivul, Si se mai plnagea ca o imping.
Acum, nu stiu cat de violenti erau gagii, dar oricum sunt sigura ca intre comportamentul lor si neluarea de atitudine (ferma 100%) din partea personalului avea oaresce legatura cu grosimea buzunarului parintilor odraslelor respective.
Nu ma intereseaza daca am gresit sau nu, dar si eu am sfatuit-o sa se fereasca de ei. Nu as fi sfatuit-o sa cafteasca sau sa impinga si ea la randul ei. Iar alte explicatii, nu aveam cum sa ii dau la mai putin de 3 ani ai ei de atunci.
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
dana_ene spune:
Anka, eu zic ca nici la cei 3 ani si ceva ai lor de-acum nu prea avem ce alte explicatii sa le dam.
Si eu Oanei i-am spus ca nu-i frumos ce fac copilasii astia (fiindca erau cativa si la ea in grupa, dar cel mai agresiv era Clement cel de care va spuneam), ca ea nu trebuie sa faca niciodata asa si sa se fereasca de ei, iar daca o lovesc sa ii spuna educatoarei.
Cert este ca Oana nu i-a agreat nici ea si nu s-a apropiat de asemenea copii. Avea alti preferati.
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">SPIRIDUSI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006
www.nazdravani.ro" target="_blank">NAZDRAVANI DE AUGUST-SEPTEMBRIE 2003
liliac1 spune:
cris Nu stiu cum va fi cand va creste, dar daca va ramane la fel...probabil ca ceilalti o vor lua ca pe o calitate. Zic si io, adica ma incurajez, ce naiba! Poate ca o sa fie tare-n "clanta" ![]()
dana_ene N-am avut cand sa vb cu educatoarele pentru ca povestea am aflat-o abia in vacanta, cand faptele erau consumate. Probabil ca fii-mea de atata drag nici nu indraznea sa spuna nimic. Poate tocmai de teama de a nu se incerca aceasta indepartare. Oricum, am sfatuit-o ca ar fi bine sa isi aleaga "prietenii" dupa cum este si ea. Dupa poze, i-am identificat pe majoritatea copilasilor si am stata de vorba cu ea despre fiecare in parte, adica mi-a spus parerea ei...si in felul asta cica s-ar fi reorientat.
Prima saptamana de gradi n-am dus-o, din motive de reacomodare cu noi dar si dintr-o anumita protectie. Am dus-o abia lunea asta. Sanatoasa!! Am vb cu educatoarea si am intrebat-o la modul cel mai serios daca sunt copilasi bolnaviori si mi-a spus ca-s vreo 2 care tusesc de nu se pot odihni copiii la pranz. Adica niciunul nu apuca sa doarma. M-am enervat, dar mi s-a explicat ca ele (educatoarele) au discutat cu parintii sa-i tina acasa, dar imediat acestia au venit cu aviz epidemiologic de la medic!!!! In asemenea conditii sunt obligati sa-i accepte. Si uite-asa, ieri cand mi-am luat mandra, deja tusea si avea nasul infundat. Nu ceva alarmant, dar numai cat sa-mi ridic un semn de intrebare. Am fost la medic, pentru ca oricum trebuia si noi sa luam avizul epidemiologic, si aceasta m-a sfatuit sa o tin acasa. Asa ca in loc de-o hartie, m-am intors cu o sacosa de medicamente!!! Ne-a dat antibiotic, dar ne-a avertizat ca ar fi recomadat sa i-l dau DOAR la nevoie si am de gand sa aman momentul cat mai mult, nu de alta dar nu a trecut o luna de cand am terminat-o cu deftoricelile.
Ma ingrozesc cand aud de atat de multe viroze, in jur numai despre asta se discuta si cel mai crunt e cand se ajung la concluzii de genul...e un virus mortal!!!
Fetele, copilasii vostri fac si acasa joc de rol?? Ca Andra toata ziua doar asta face. Ne aduce mancare imaginara, pe care o taie (imaginar), cu tot cu tacamuri si vesela (imaginare), merge de mana cu "dragul" ei (imaginar), culca pe "copilasii" ei (imaginari). Oare e bine sa o las sa se joace astfel?? Nu mai spun ca noi participam activ la fantezismele ei, adica sa ne vedeti ditamai oamenii in toata firea cum acceptam "mancarica" ei (imaginara) si cum infulecam (ca lupul din povestea cu capra si iezii!!)
Iar cand ceva nu-i convine, face "vraji"!
Ceva cu "...vraja de foc, mami sa se faca un tati/rata/pisica/..., hocus-focus!!" Nu stiu de unde a auzit. Si iar intram in jocul ei.
Cris, tu voiai poze de la evenimente de-astea, dar pe bune ca daca
as inregistra ar fi demn de camera ascunsa...
Liliana&
Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
mihaela_s spune:
liliana, e normal si e foarte bine sa aiba asa o imaginatie. Silvia face la fel si noi participam. Din experienta cu Diana iti spun ca e trecator odata cu varsta, ai sa duci dorul acestor preocupari...savureaza pana mai poti
.
Silvia are multi prieteni imaginari, se joaca cu ei, sunt si animale care sunt prietenii ei, are si un baiat pe care-l cheama Fred, apoi 2 prietene imaginare-Alexandra si Teodora...si lista poate continua. Uneori schimba rolurile cu Diana, ea e Diana si Diana e Silvia, nu-ti spun atunci ce iese...
Mihaela si fetele mele
iuliana spune:
Liliana, musai sa vb. cu educatoarea despre iubitul Andrei. Ar trebui sa il aiba invizor mai des. Sanatate Andrei!
Ieri am inceput scoala si saracuta de Diana a plins o ora jumate dupa mine. Nu a vrut sa manince sau sa bea nimic. A plins continuu. Asa m-a durut inima. Daca ati fi auzit-o cum plingea...din suflet si cu sughituri si oftaturi. O sa se obisnuiasca pina la urma:(. Ce e mai nasol e ca ma duc marti, miercuri si joi la scoala si saracul tat-sunu stiu cum o sa se descurce cu ea. Ieri a tinut-o 3 ore in brate. Asa ca ma gindesc cu groaza cind va trebui sa mearga si ea la gradinita.
Liliana, Emma distribuie roluri Dianei. Citeodata Diana e bunica, mama ei etc. Vad ca acum se joaca mai mult impreuna si uneori chiar frumos tare. Parca s-a mai linistit si Emma si capra mica. Sper si eu sa se termine scandalurile astea dintre ele, dar cine stie cind.
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
iuliana spune:
Cristina, la noi e cearta pe "my mommy". Amindoua vin si se ingramadesc in mine si se cearta care si a cui e mami:).
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
dana_ene spune:
Of, Iuliana, si tu cred ca te topesti.
Dragutele mici!
Ceva asemanator s-a intamplat si la noi. Soacra-mea imi vorbea intr-o zi de Roxana si una dintre replicile ei a fost, referindu-se la Roxanica si la mine: "pentru ca esti mamica ei!".
Oana s-a intristat, a venit la mine si m-a intrebat "nu esti si mamica mea?"
M-a emotionat si normal ca am luat-o in brate si i-am raspuns, linistind-o. Dar sunt asa de sensibili..
Liliana, si Oana are imaginatie foarte bogata si inventeaza tot felul de personaje si situatii.
Sigur ca si noi mancam "de toate", cam in fiecare zi.
Si mie mi se pare un lucru bun faptul ca are imaginatie.
Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)
www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">SPIRIDUSI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006
www.nazdravani.ro" target="_blank">NAZDRAVANI DE AUGUST-SEPTEMBRIE 2003
ankalaura spune:
Avem o problema. Eliza chiar NU VREA sa il spuna pe R. Spune intentionat L. Desi ii mai scapa uneori, super rar, cate un R delicios (nu stiu daca s-a intamplat de 4-5 ori...), inrest, mereu, refuza sa il spuna.
Nu stiu ce sa ii mai spun, deja imi e teama sa nu isi creeze un complex de inferioritate, ca deja imi spune ca o sa zica R cand o sa fie mare, mare de tot, si ca acuma e mica, mica de tot. In grupa, la gradinita, este cea mai mica, dar pana acum n-a fost cea mai mica, si nu cred ca are legatura cu copiii dinm jurul ei, pentru ca ea refuza de multa vreme sa il spuna pe R. Am zis ca e inca mica, si am lasat-o in pace. Dar si nepotu-miu care abia a facut 3 ani de 2 saptamani spune R, iar ala nu stie nici 20 de cuvinte! E mai ceva ca Andrei a lu' Hornoiu! :)) Zice in schimb AndRei (care e frate-miu) si Ramona (care e cumnata-mea). Da' macar nepotu-miu (care e pustiul vara-mii) are o motivatie, ca traieste in alta tara, vine in Romania, nu mai stie nici el ce limba sa vorbeasca, da' le intelege pe amandoua.
Dar Eliza??? care are jdemii de cuvinte in vocabular? Si care face fraze complexe si argumenteaza ce vrea sa spuna si intelege, converszi cu ea si foloseste unoeir niste cuvinte de te intrebi unde le-a auzit???
Ce ne facem cu R???
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
cristinamh spune:
anka, si andrei e cel mai mic. ce sa facem mai, in afara de cei nascuti in septembrie... noi suntem, "augustistii". la el e nasol, ca fiind cel mai mic si cam nevorbitor, si-o cam incaseaza. ieri cica s-a batut cu rebecca. deja situatia ma cam enerveaza, pacat ca nu si pe ta-su. l-am intrebat de ce, a zis ca i-a luat calculatorul. calculatorul asta e motiv de bataie de vreo 3 zile, nu stiu care i-a dat copilului un laptop de jucarie la gradinita. dar ma intreb unde era educatoarea, daca astia au timp sa se bata. e drept totusi, daca se incig 3 grupuri deodata, ultimul pacificat tot apuca sa dea de cateva ori ![]()
in rest, mai scapa el cate un R. si sa vedeti ce se chinuie sa zica "RRRRRR", si iese "SRSRSRSR"
ANKA, de ce nu incerci sa-l mituiesti pe R? daca zici tu ca o face intentionat. uneori ii zic ca nu pricep. si nu-i dau ce cere pana nu vad ca macar s-a chinuit sa zica corect.
si de ce te enervezi si compari copilu?! ce daca alalalt vorbeste? n-are decat. hai ca nu conteaza asa tare, o sa zica fata cand o fi mare!
asta daac nu decretezi tu intre timp ca a crescut si e timpul sa-l spuna pe R!
hai sa va zic una buna. stiti ca andrei e mare fan thomas. si ca sinele alea de la trenulet se pot imbina in variante care de care mai interesante. andrei imbina si el, dar cand are chef, ne pune sa-i facem cate-un circuit. il cheama pe tasu, ta-su trage un cerc, doua macazuri si gata. pe mine ma chinuie talentu, chestii suspendate, linii duble, gara... aseara andrei:"mami, jucam thenu thomas?"-nu poate mami, are treaba. cheama-l pe tati-"nu stie tati facut sina fumos, mami stie. mami veveu, andei thomas"(...mami ia tgv-ul, andrei thomasu') ![]()
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003