Nazdravani de august-septembrie 2003 (74)
Raspunsuri - Pagina 13
liliac1 spune:
Ankalaura Nu stiu ce sfat sa-ti dau, ca nu m-am confruntat cu pb aceasta, dar as vrea sa-ti povestesc ceva. In facultate, am avut o colega de camera (la camin) care era rr-ita. Mai, era o scumpa, o dulceata de fata si frumoasa foc, si cu r-ul ala...avea o chestie personalizata. Odata, stand noi la o tigara, ca fetili, ne-am pus pe comentat acest mic "defect" al ei si aproape ca plangea cand isi amintea ca o terorizau toata ziua cu poezii cu "rau, ratusca, ramurica..." sau ca toate cuvintele care contineau r i se cereau sa le repete la nesfarsit. Numai la logoped n-au dus-o
. Ei, pentru ea a fost o trauma si a ajuns la concluzia ca de fapt se autoinhibase in a-l pronunta. Daca se straduia un pic, reusea sa-l spuna normal, cu mult chin. Oricum, atunci cand il spunea bine, isi piedea parca din farmecul ala care-l avea.
Pe acest "stabiliment" ajunsese la un complex de pronuntare a r-ului, si probabil ca oricat de frumos ar fi sunat pentru altii, ei tot imperfect i se parea.
Acum, parerea mea...cred ca te stresezi de-aiurea si ca gresesti un picut facand comparatii cu alti copii. Doar stii ca fiecare e unic in felul lui!!
Liliana&
Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
ankalaura spune:
Cred totusi ca ma stresez aiurea. Azi mi-a spus educatoarea, ca psihologic vorbind, copiii pot vorbi incorect (ca litere, si chiar ca acorduri) pana pe la 6 ani. Abia apoi poate fi o problema.
cand spuenam ca e cea mai mica, vroiam sa spun ca urmatorul copil ca varsta are 3 ani si 9 luni, iar restul au 4, si peste 4 ani. Ea este la grupa mijlocie :)
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza
cristinamh spune:
hai sa vedeti ce facem noi acum!
il facem pe andrei travestit. adica, nu mai vrea sa fie baiat, vrea sa fie fata. si vea sa aiba cercei. sa dea naiba daca am gasit 2 clipsuri printre toate prostiile din casa! asa ca i-am dat un lantisor cu medalion, i l-am agatat de ureche... si se plimba mandru prin casa ca el e fata... il da jos, sis triga victorios ca "adei iatu", adica andrei baiatu. incercam sa-i zic ca baietii au putza... si ta-su s-o las mai moale, sa nu-i vina vreo idee s-o taie... acum vad ca mami-fata, iis-fata, tati-iatu, adei-iatu. deci inca stam bine!
mai, s-a mai rezolvat o enigma de la gradi
... cum ajunge andrei sa se bata cu fetele... pai cum e singurul baietel cu parul mare, si mai mic, fetele vor sa se joace in parul lui. pe andrei il apuca pandaliile, si iese camp de lupta.
da' io n-am chef sa-mi tund copilul! e asa dragalas...
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
mireaf spune:
Salutare fetele si La multi ani pe anul acesta!
Am aruncat un ochi mereu pe-aici si sunt la curent cu tot. Eu am inceput anul fara copii acasa si in afara de servici si munca nu prea am facut mare lucru. Sotu zice ca suntem ca porumbeii, intr-o noua luna de miere, da mie nu-mi prieste nimic cu casa pustie. Astept cu nerabdare sa vina sf de saptamana sa mergem s-o aducem pe Alexandra si peste catva timp si pe baieti. Sunt bine cu totii, sanatosi si le merge f bine. Mai nou baietii o caftesc pe sor'sa.
Iar ea siderata, ca nu-i vine a crede ca au curajul sa dea in ea, se pune pe plans si se vaita de mama focului.
O striga "dadi" si ea le zice "bai, fatiorilor!" ![]()
Lili, m-a distrat teribil faza cu ursul "lili"
, spre deosebire de cea cu Gabi , imi inchipui prima ta dezamagire ca posibila soacra mica
. Eu zic c-ai procedat bine, si mai ales i-ai sugerat fetii ce alternative are.
Anka, lasa mai fata in pace,n-o stresa. Stiu ca la un moment dat ne zicei ca-i raraita,eu zic sa o corectezi si atat. Pana la urma la care gradi ai inscris-o?
Irinuca l-am admirat pe banderasu' rapitor si pe dulceata mica. Sa va traiasca, sunt tare frumosi!
Iuliana76, multa bafta in continuare si multa putere! Daca ati avut curajul sa incepeti o viata noua treceti voi si de faza asta. Pupici la fete.
Iuli, eu zic sa-l lasi mai des pe tati cu fetele, asa nu mai e problema cu despartirea de fiecare data. Lasa-l sa invete cum sa le linisteasca,cum sa le ingrijeasca, iti va prinde bine mai incolo..te mai relaxezi si tu.![]()
Cris, mai tu vrei sa-l confunde baietii cu o fetita??
Mai nou, il mai si travestesti
Daca le zice Andrei intr-o zi ca el se imbraca in fetita acasa...
Mihaela, ce mai faceti? Mi-au placut mult pozele din Munchen, le-am studiat vorba ankai din toate colturile
...frumos.
Eu va pup, sa aveti o saptamana buna!-avem cateva poze noi:http://family.webshots.com/photo/2296034450079451598ZNyLLP
Flori, fetita Alexandra si baietii Mihai si Gabriel
http://community.webshots.com/user/alexuta2003
http://community.webshots.com/user/gemenii05
iuliana spune:
Flori, daca ai sti cit isi doreste ta-su sa stea cu ele...si si sta, dar vine acasa pe la 6-7 seara si sta doar citeva ore cu ele. Acum ca trebuie s ama duc la scoala,sta mai mult, dar niciodata nu se plinge ca sta cu ele, ba chiar ii place. Simbata si duminica le da sa manince etc, le face baie de cind a avut fiecare 5 luni, dar, uite asa, nu il accepta la nani sau noaptea cind se terzesc. Aseara Alex nu a mai vrut sa vina in pat la mine de bucurie ca l-a acceptat Diana linga el la adormit, dar pe la 3 noaptea tot m-am trezit cu ea in pat in camera exilatilor, ca si-a dat seama mindra ca e el si nu eu:). Acu' vreo 2 seri, striga Emma dupa mine. M-am dus eu si m-am bagat in pat, dar la margine si nu intre ele. De 2 ori s-a trezit Diana si o lua la drum spre camera cealalta ca nu ma vazuse in pat
. Ta-su sufera si eu pe linga el ca mi-as dori si eu sa adorm cu o carte in mina (nu aia de invatat pentru scoala:). Joi, cind am plecat la scoala, asta mica si-a dat seama ca am gind de carabaneala si da-i plins. I-am deschis calculatorul cu un CD cu jocuri si am lasat-o linistita si m-am furisat afara. Cica nu a plins. Durerea ei cea mai mare e cind ma vede ca plec. Emma facea la fel, acum nici nu se mai uita dupa mine...deh, e capra mare, stie ca ma intorc. Atit mi-a zis ultima data : "mama, o sa plinga Diana".
Fetele astea ale mele ma uimesc continuu. Acum ca Diana zice sorry chiar si cind ne tamponeaza din greseala
sau vrea sa isi faca loc sa treaca pe linga noi ("sorry" e unul din cuvintele pe care il foloseste cel mai des pe zi:), Emma parca s-a mai domolit si ea. O pupaceste, se joaca impreuna, e protectiva, o tine de minuta si se fugaresc prin casa. Mi-e mai mare dragul cind ma uit la ele si zic nu fi de deochi ca tare dragalase sint cind se iubesc.
Anka, eu chiar nici nu ma complic cu vorbitul Emmei. Ea nu vorbeste 100% corect, pe R nu il zice, V-ul e uneori B (v-am zis ca o fac spanioloaica:)... la alfabet e ti iu bi :). Eu sint mai mult decit multumita cit vorbeste enlezeste si romaneste si nici nu o fortez deloc...o las in ritmul ei.
Azi veneam din oras si ascultam in masina o melodie pe CD..raggaeton.. si incepe melodia cu o cucoana indianca. Emma ma intreaba ce zice tanti, eu ii spun ca nu stiu ca vorbeste in alta limba "indiana" (zice fraiera de mine, in loc de hindu sau alte dialecte ce or mai avea astia si nu le stiu eu:). Emma de colo "cum, mama, in Diana?" Bai, rideam de una singura, mie nu mi-ar fi trecut prin minte nici sa ma omori sa fac o asa analogie:))).
Diana stie sa numere pina la 10 aproape, nu il zice pe 1, 7 si 10, dar restul le stie.
De vreo 3 zile Emma umbla in casa in cizme. M-a pus pacatul:) sa ii cumpar cizme (nu ca ar avea nevoie, dar poa' sa poarte si fustite la scoala). Ei, nu se mai descalta de ele decit la nani, sau se incalta si descalta de 100 de ori pe zi. Mergem azi la mall si intram intr-un magazin de papuci de copii (ca imi stiti boala cu papucii) doar asa ca sa belesc ochii si Emma ma intreaba "cumperi papuci lui Emma? Pe astia ii vreau". Macar intelege si e destul de domesticita ca ii spun ca nu am bani (nu ca are destui, ca asta nu intelege) si tace din gura. Dar se pare ca amindoua mindre au boala in singe sau, eu stiu?, poate ca doar s-au molipsit pe parcurs
. Cert e ca is innebunite si ele...amindoua
.
La Emma la scoala nu sint copii care bat si nu stiu de ce. Oricum, vad ca sint destul de bine crescuti si sint cumintei.
Eu m-am hotarit sa nu o mai tund pe Emma si sa ii las parul lung. Ea e f. incintata ca o sa aiba codite:). Apropos, din ce in ce mai multa lume imi zice ca fetele seamana asa de bine de parca ar fi gemene, numai ca Diana e mai grasuna
. Ca daca nu ar fi stiut ca sint surori, tot si-ar fi dat seama (cum mi-a zis azi o cucoana la mall). Chiar asa? Chiar asa bine seamana? Eu nu imi prea dau seama bine, dar stiu ca nu seamana cu ta-su, sau au ceva si de la el (poate Emma un pic), dar f. vag
. El inca mai spera sa ii zica lumea ca seamana fetele cu el:)).
www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana
poze 1,2,3,4,5,6,7
cristinamh spune:
fetele, am facut rezervarea la teatru, pt duminica dimineata la 11, randu 13 de la 1 la 10...
ANKALAURA, CRISTINAMH, IRINUCA, TIGRESA, nu stiam care cum mai aduce un tatic, asa ca am pus 2 bilete in plus. imi ziceti daca vine cineva? daca nu s-o intreb pe vecina mea, poate vrea sa mearga.
roxana77 vine si ea, dar avea deja locuri rezervate.
acum sa trecem de organizatorice, fi-miu a faut ieri prima data pipi pe el la gradi, dupa-amiza... sper ca a fost un accident, dar sa mai vedem.
in schimb, s-a plans de el, ca ii scoate afara si fi-miu devine de nestapanit cand se vede in curte.
aaa, si sa va zic, am descoperit aseara ca gradi lui andrei, inainte de a fi gradi, a fost punct de ancheta si retinele al securitarii... inca de dinainte de razboi! de-asta ma luase pe mine cu fiori cand am intrat acolo... de-am zis ca e curata puscarie!
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
craita spune:
Eu v-am tot citit, dar nu am mai avut timp de scis. Acum toate sunt bune si ne jucam, suntem foarte dragute si haioase. Si ale mele inventeaza personaje si povesti, se joaca cu papusile de parca ar avea viata, fac tot felul de roluri, iar Craita este absolut uimitoare pentru noi. Inventeaza povesti, poezii (cu rime), chiar cantece. Face poezie din orice: statea pe oala si imi spune - fac caca si pisu. intai iese caca usor si apoi caca si mai usor, ca o ploaie... Tot timpul aproape - mai putin cand se iau la harta - ma fac sa rad. Este absolut uimitor cat de repede cres. Singura mea problema - in afara fricii continue de boala - este ca le protejam prea tare. Au o gramada de adulti pe cap si toti le spun ce sa faca. Si in parc ieri, Crina se dadea pe topogan, eu trebuia sa o astept jos, se vedea ca nu s-ar fi dat singura, ca ii este un pic teama, vrea sa o invimga. In acelasi timp era si o alta fetita, de aceasi varsta cu tatl ei care vorbea continuu la mobil, care o lasa efectiv de capul ei. Ea se dadea si pe spate si pe burta, nu o astepta nimeni jos, se vedea clar ca nu ii e frica si ca e mai voluntatra decat fetele mele... Nu stiu daca fac bine si daca nu le strica supraveherea aceasta continua. Inca nu sunt la gradinita, poate asa ar fi mai de capul lor... Poate imi fac ca de obicei mai multe probleme decat trebuie, dar nu as vrea sa creasca speriate de toate pentru ca noi le spunem: nu acolo, ca ai sa cazi, nu fugi, ca ai sa te lovesti, etc.
In plus, si-au schimbat programul de somn si masa. Imi adorm dupa 11 noaptea si mananca ultima masa pe la 10. Ele cer de mancare si nu ma lasa sufletul sa nu le dau. Inainte mancau la 7,30 si la 9,30 dormeau.
Acum mananca si a 4 si la 7 si la 8 si la 9,30 - 10. Asa se intampla si la voi? In restul zilei nu se prea omoara, dar seara se bat turcii la gura lor...
Ma rog, cam astea ar fi noutatile. A! Au parul lung pana la fundulet si uite ca incerc sa pun niste poze:
http://community.webshots.com/user/craitacrina2
liliac1 spune:
Flori Cred si eu ca v-ati simtit ca intr-o noua luna de miere!! Dar unde i-ati dus pe toti 3?? Ca eu n-am prins ideea... (cu toate ca ma vopsii in asa fel de-am renuntat la blond
)
cris Se mai intampla si accidente, ce sa-i faci?! Andra se intorcea de la gradi cu kiloteii facuti sul, dar pe ea
. Ce mai contau cei cativa stropi cand ea era asa de mandra ca a reusit sa se duca singura??
Mioara N-am vazut nicio poza!!!
Ori n-ai reusit sa le adaugi, ori e album privat...nu'sh ce sa zic...dar tare as fi vrut sa-ti vad frumusete de fete!!!
Liliana&
Andra-Maria
Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!
cristinamh spune:
mioara... hai cu reparatia, sa vedem pozele!!!
lili, flori i-a dus la soacra.
iar la andrei n-am detaliat, nu a facut pipi pe chiloti, ci in somn, in pat...
ankalaura spune:
Salutare! Mergem de o saptamana la gradinita, si pana acum e ok. Azi a fost prima zi cand Eliza n-a mai fost nostalgica dupa vechea gradinita. Va povestesc mai multe zilele urmatoare, ca acuma nu am timp deloc.
Pup
Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza