Nazdravani de august-septembrie 2003 (74)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns dana_ene spune:

Craita, vai ce rau imi pare. Sanatate pe mai departe, dragele mele !

Roisin, vrem si poze-poze-poze!!!
La capitolul idei de jocuri... pai eu astept de la tine .

Anka, bafta la noua gradi.

Danat si Sasha, mama mia, ce mai invata copilasii astia. Tocmai imi povestea Ileana de Luk. Si el are tot o astfel de perioada cu injuraturi...

Liliana, asteptam sa ne mai povestesti.

Daniela mamica de Oana Maria (2 sept. 2003) si Roxana Elena (7 febr. 2006)

www.copilasi2006.3x.ro/" target="_blank">SPIRIDUSI DE IANUARIE-FEBRUARIE 2006
www.nazdravani.ro" target="_blank">NAZDRAVANI DE AUGUST-SEPTEMBRIE 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana76 spune:

Buna fetele.
Am avut o saptamana foarte agitata.
In primul rand ca Andreea a fost un pic bolnavioara, o noapte cu temperatura foarte mare, a doua zi mai putin si apoi deloc. In noaptea cu pricina n-a dormit mai deloc, eu pe langa ea. Emma n-a avut nimic.
Doua zile n-a mai mers nici la grdinita spre bucuria ei, nu stiu ce a avut, saptamana asta n-a vrut deloc, a tot plans spre deosebire de Emma care a reactionat foarte bine. Cred ca temperatura asta a fost mai mult pe fond psihic, ca in ultima zi a plans si a tot zis ca o doare cate ceva, acasa spunea ca n-o mai doare, daca ii ziceam ca mergem maine la gradi iar se plangea ca o doare, si tot asa. Cred ca problema a fost si de oboseala, dimineata s-au trezit mai devreme ca de obicei si seara nu vroiau sa doarma. Sper saptamana asta sa fie mai bine.
De ceva vreme nu ma mai inteleg cu Emma care ar sta dezbracata tot timpul, fara ciorapi, pampers. Cand o imbrac zice pipi si tipa pana se dezbraca iar dar bineinteles ca nu face nimic.
Au o gramada de jucarii dar normal ca mereu gasesc cate una pe care sa se certe. Cand le dau ceva trebuie sa am grija sa nu le pun sa aleaga (chiar daca le dau ceva identic), ca daca aude una ceva de genul "asta e a mea" incep sa se certe "ba e a mea, ba nu...." pot sa tip eu cat vreau "sunt la fel" ca nu ma aude nimeni.
Saptamana asta daca am inceput serviciul am plecat toti de acasa, m-au lasat pe mine la treaba si ele au fost duse doar de Roli, luate doar de el, asa ca acasa tabarau pe mine si nu-mi mai dadeau drumul.
La servici a fost foarte obositor, de luni pana joi doar cursuri, (formare profesionala), vineri practica, totul in franceza, 7 ore (8 ore, o ora pauza) numai in franceza, veneam acasa cu capul mare, toata saptamana am visat numai ce faceam acolo, numai in franceza. Foarte obositor, ca am avut si de citit acasa, 2 brosuri, in franceza, si am citit noaptea ca seara nu puteam de fete. De luni incep serviciul, nu mai fac cursuri. Am program de la 8 la 4, nu sta nimeni peste program. Acolo exista sala de mese (cu frigidere, cuptoare cu microunde, toastere, tacamuri, chiuvete, o mare bucatarie), sala de pauza, cu fotolii, masute, stai la vorba, la o cafea, un coltisor cu telefoane pentru telefoanele personale ( ca sa nu vorbesti din birou sa-i deranjezi pe ceilalti), garderoba , etc. E super la birou, am colege 2 romance, asa ca am cu cine conversa mai in largul meu.
Roli are 2 cursuri, 2 zile pe saptamana cate 4 ore.
Anka, in ce priveste bursele, sunt multe tipuri de burse, dar majoritatea se dau cam dupa un semestru de scoala, altele dupa un an, unele in functie de note. Pentru inceput Roli aplica (saptamana asta) la cea care se da de stat (ca un ajutor social) si este de vre-o 700 CAD pe luna, apoi imprumut fara dobanda, 400 pe luna. Chestia e ca pe perioada in care nu ai ore (adica la el din mai pana in august, 4 luni) nu ai imprumut. Oricum, din septembrie spera sa fie admisibil la un alt tip de bursa, mai mare, in functie de notele pe care le va avea in semestrul asta. Poti in timp sa-ti gasesti si o finantare la un profesor, adica daca un profesor are contract cu o firma perimeste niste bani pentru anumite servicii iar profesorul gaseste niste studenti sa-i faca treaba, bineinteles ca-i plateste, chiar binisor. Problema e ca finantarile se gasesc mai greu, depinde si de noroc, sunt perioade cu finantari multe si altele fara. Pe total noua ne e bine acum cu banii, eu castig 1500 pe luna, el va lua in medie cam 900, alocatia fetelor e 1000, un total bun, 3400, e super bine, avand in vedere ca noi consumam intr-o luna normala cam 2700-2800, fara retineri mai ales la mancare (am cumparat tot ce-am avut pofta) si bautura (sucuri, bere, apa minerala care e mai scumpa, numai Perrier si San pelllegrino gasesti). Ce-i drept la haine nu ne-am prea aruncat, eu mi-am luat acum ceva mai multe pentru ca e tinuta obligatorie. Iti mai da statul un imprumut fara dobanda (max 2000 CAD) daca facutatea iti cere calculator. Roli cum e la informatica are nevoie asa ca vrea sa aplice si pentru asta, deja si-a facut comanda de un calc la 2000$). Imprumuturile toate se achita oricand vrei tu si in catia ani vrei, dobanda nu ai cat timp faci scoala plus 6 luni. Dupa aceea ti se ia o dabanda foarte mica (nu stiu cat e).

Nu v-am spus ce ne-a adus noua Mos Creciun si vreau si eu sa ma laud. O camera digitala Sony, HDD 60 GB, incap vre-o 11 ore de film. Am facut o gramada de filme fetelor la inceput.

Hai ca v-am scris cam mult, nu o sa aveti rabdare sa cititi.
PA!

Iuliana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

iuli76, chiar asa mai, cum sa nu avem rabdare sa citim?? pai la cat se scrie la noi, citesc lejer...
bafta la noul loc de munca!

fetele, ce ziceti de-o iesire in grup la teatru???
Duminic#259; 28 ianuarie, ora 11.00
Tom Dege#355;el , la Tandarica, sala Lahovari.

se inscrie cineva??

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iuliana spune:

Cristina, si eu vreau sa o duc pe Emma la teatru cind mergem in Ro. Sint sigura ca o sa ii placa. Au avut ele rabdare 2 ore la sectacolul de Craciun la care am fost si cred ca o sa aiba si la teatru.

Imi propusesem si anul trecut sa o duc la teatru, dar nu am avut timp din cauza mutarii dese a domiciliului. Sper ca anul asta sa fie mai usurel. Am inceput sa ma gindesc la vacanta in Ro in fiecare zi...cred ca m-am dilit, dar mi se intuneca privirea cind ma gindesc ca marti incep scoala si am nimerit si la cel mai cacacios profesor la materia asta.

Apropos, ca vorbisem cu Cristina despre MagneB6. Asta face bine la nervi si stress? Ca trebuie sa ma pregatesc bine cu nervii semestrul asta si ma gindeam sa ii zic mamei sa imi trimita. Zicei, Cristina, ca sint unele frantuzesti si unele romanesti. Au acceasi compozitie si efect? Aici nu se da nica de genul asta si la dr. nu vreau sa ma duc doar pentru faptul ca o sa fiu cu nervii in pioneze un semestru intreg:).

Emma ma uimeste in fiecare zi cit de mult isi dezvolta vocabularul in engleza. Am ris de m-am prapadit ieri. Zicea la calculator "cataloi". Dupa zeci de incercari de a o face sa pronunte corect, i-am zis "zi computer". L-a zis imediat, f. corect si cu accent americanesc. Ieri am vorbit cu frate-miu la tel, a vorbit si ea si i-a zis ca ea scrie, dar l-a zis cu r-ul englezesc. In cuvintele romanesti tot nu il pronunta pe r si nici nu cred ca il va pronunta f. recent:(. Asta e, bine macar ca face progrese extraordinare in engleza.

Iuliana, imi pare bine ca va descurcati extraordinar. Succes la noul servici.

Am inteles ca anul asta o sa fie mare caldura in Romania. Doamne ajuta, sa nu imi faca figuri fetele astea iar. Emma a suportat binisor, dar Diana era toata numai o apa, ziceai ca era iesita din dus non stop.

Apropos de placerea Emmei de a merge la scoala. Daca vreau s ao "pedepsesc", ii spun ca nu o mai duc la scoala si se executa imediat. Ii place f. mult. La scoala d emarti si joi i-au dus intr-un field trip la un magazin alimentar mare de aici. I-au dus in spatele rafturilor si le-a arata care ce si pe acolo. I-a placut tare mult.

Azi ma duc sa imi iau ingrediente pentru o tochitura. Am vazut ieri o reteta si mi-a ramas gura apa si mintea numai la tochitura asta mi-a stat. Nu am facut niciodata pina acum, asa ca o sa fie in preimiera.

Am vazut si eu pozele irinucai. Chiar ca arata beton!!!

Una din rezolutiile Anului Nou a fost sa mai slabesc 5 kile. De miine incep regimul din nou si sper sa ma tin de el, nu de alta, dar mi-am cumparat niste blugi si imi cam ies niste sunculite nasoale.

Cristina, te astept cu drag a Ploiesti. Tot la hotel am sa stau, la acelasi la care am stat si anul trecut, sper, ca au aer conditionat:)

www.geocities.com/iulyana/emma_diana1..htm" target="_blank">Emma si Diana

poze 1,2,3,4,5,6,7

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irinuca spune:

Sar'na de aprecieri....!!!

Iuliana magne B6 e tot una cu Magneziu forte.Aceeasi compozitie preturi diferite.Magneziu forte e romanesc si costa fo suta de mii.

Roisin, tare m-am bucurat sa vad ca ai aparut.imi fuse dor de voi.Noi acasa ne jucam la greu de-a povestile.Luam o poveste, impartim rolurile si incepem piesa de teatru.De cele mai multe ori o bagam si pe pitica in peisaj si ii dam un rol mai usor (ex; fantana care trebuie curatata de fata mosului).
Radu e super incantat acum de cartile-joc.Face problemutele din ele cu foarte mare interes.I-am luat caiete din alea pregatitoare pt. gradinite si le face imediat.

Danateu tare dor imi e de Raducu tau.Eu intotdeauna l-am considerat un mic gentleman si mi-l si inchipui pe el, asa serios zicand "pda matii".

Cris, cu teatrul in principiu sunt de accord.Daca nu plecam din Bucuresti..venim.

Anca pai de schimbati gradi?Parca erai multumita aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

o sa deschid lista de teatru. chiar sper sa mergem in gasca, acum ca sunt si copiii mai maricei.

avem o problema...
andrei ne-a impartit. adica "mama adei, tata iis" nicicum nu-l pot convinge ca eu sunt si mama lu iris si tati e si al lui... i-am aratat pozele, cum i-am avut pe amandoi in burtica, nu si nu. mama e numai a lui. cum o vede pe iris la mine, "peaca iis, mama adei, acolo tati tau"

niscai solutii?? mi-e sa nu se agraveze.

aaa, si inca ceva, lu' tati nu-i povesteste pe "(me)tou" ce-a facut la gradinita, dar cum intra pe usa ne pupam, ne spalam pe maini si-mi da raportul intre timp. azi de exemplu iar s-a "butut pii", "fucut asa"(tras de par), "(m)al(r)io fucut buba mana"(rasucit mana), a mancat "cioba" si "banza, salam".
oare inventeaza?! ca nu pricem cum naiba copilul meu e la categoria "bland si cuminte" si raportul lui de seara incepe cu "butut pii"

aaa, si cred ca au inceput pregatirile pt serbarea de 8 martie! in dialogurile lui din seara asta cu stelele de pe tavan, canta ceva cu "mama-mama" la refren... mai e o luna jumate si am niste emotii mai ceva ca la examene! astept felicitare si poezie!

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ankalaura spune:

Pai eram multumiti de gradi, da' ne-am mutat cu joburile, si nu ne mai vine deloc la indemana aici unde e acuma. In afara de asta, e de stat si ne omoara vacantele - am decis ca nu putem face fata, efectiv - spre deosebire de unele gradi de stat unde copii sunt primiti in timpul vacantelor scurte (ex - o sapt nov, o sapt feb...), la noi nu. Copilul sta acasa, iar noi nu avem cu cine sa o lasam! Apoi de asta, din cauza distantei, am ajuns sa dam pe benzina cam 4 milioane pe luna, asa ca ce economisim la taxa gradinitei, aruncam la benzinarie.
Concluzie - la aceeasi bani, mai bine gradi privata, 10 copii in grupa si mult mult timp economisit plus nervi protejati.
Am fost azi, Elizei i-a placut teribil, nu mai vroia sa plecam. De maine o duc. In seara asta o apucase nostalgia, ca ea vrea la 'gradinita dnei Mary', dar ce sa ii fac, chiar nu ne putem descurca altfel.
Va las, ca ma piseaza ca vrea sa vada putin din Happy feet, asa ca ne auzim maine (ps, am citit tot ce ati scris, nu m-am plictisit! :) )

Anca si papusica Eliza (26.august.03)
Eliza

Mergi la inceput

Anka, pai atunci e bine cu noua gradinita. Mai ales cand am auzit ca-s doar 10 in grupa... wow ! Mie mi se pare fantastic.

Cris, eu tare m-am distrat de faza asta cu impartirea parintilor. Haios! Dar zau ca n-am idei cum sa rezolvi. Cu rabdare asteapta sa mai treaca timpul.
La mine Oana are o alta problema. Fiindca ea e foarte atasata de ai mei, nu accepta ideea ca bunicii sunt parintii lui mami, nu! Ea pretinde ca sunt parintii ei.
Dar e bine...

Am vazut si eu pozele Irinucai. Ah, cat sunt de frumosi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

ankalaura daca i-a placut gradinita, atunci e ok. Ei se acomodeaza acum f bine si usor. O sa gaseasca si aici o noua "d-na Mary". Mult succes!!!

Hai sa ma pun si eu pe povestit...
Pe la inceputul gradinitei ma intalnisem cu o mamica a carui flacau e in grupa cu fii-mea si imi spunea ca baiatul vine in fiecare zi batut de un alt copil, mi-a dat si nume (care atunci nu-mi rezona a nimic!) si mi-a mai povestit cum ca d-na educatoare statea de vb cu mamica "batausului" si ii explica cum ca ar fi trebuit de la bun inceput sa i se spuna ca are probleme comportamentale. Ei, oricum, am stat si noi de vb cu Andra vis-a vis de acel "bataus" si ea era linistita, cica n-are treaba cu ea, ca bate numai baietii. Nu prea ne-a picat bine, si am inceput sa "vanam din oki" sa-l identificam. Si eu si tat-su am ajuns la o concluzie unanima: doar unul din ei putea sa fie, pentru ca corespundea perfect in viziunea noastra cu descrierea facuta de mama cu care statusem de vorba. N-am mai dat importanta fenomenului dar la serbarea de Mos Craciun, mi-am amintit de faza asta si fara sa vreau i-am urmarit comportamentul. Mai, si avea niste "lumanari" pe care le tot lingea...brrrrr... de participat la "activitati, nici vorba!!! De unde am tras din nou concluzia ca nu ne inselasem. In fine....a trecut, facem pozele, o punem pe Andra sa identifice colegii si primim bomba: "Pai, mami, asta e dragul meu Gabi!!!" Mai, m-a dat pe spate, am crezut ca nu e adevarat!! Si am ajuns noi la concluzia ca deja avem calitati de socri, dar nu de unii oarecare, ci de-aia de triaza pana la ultima rasuflare. Sper sa ne tratam!!!
Bun, am trecut peste episod si in vacanta se pune fii-mea pe povestit:
Andra: Mami, stii ce face Gabi la gradinita??
Eu: Ce face, mama??
Andra: Il aduce mamica lui, il duce la d-na asistenta sa se uite-n gatishor, il pune pe bancuta, il schimba, intra in clasa, duce sticluta cu ceai la raft si se aseaza pe scaunel fix langa mine!! (n.e. cu muuuult mai multe amanunte decat am scris eu aici!!!!)
Eu: F bine, inseamna ca ii esti draga!
Andra: Da, mama, ii sunt draga! Ca se aseaza langa mine si se pregateste...
Eu: Pai toata lumea se pregateste de activitati.
Andra: Nu mama, el se pregateste sa ma bata!!!
Eu: Cum adica sa te bata?? Si ce face??
Andra incepe sa-mi arate cum o cafteste ba in umar, ba in mana, ba in picioare, ba in cap...
Eu (revoltata): Si tu ce faci???
Andra: Pai...eu ma frec ca sa-mi treaca!!!
Eu: Nu spui nimic?? Nu-i spui doamnei??
Andra: Nu, nu am timp! Nu ti-am spus ca eu ma frec?? Daca nu esti tu, cine ma freaca si ma pupa?? Uite, ma descurc singura cum pot!

Ei, dupa discutia asta, nici n-am stiut ce sa mai zic, oricum, i-am spus ca ar fi bine sa se indeparteze, sa caute alt copil cu care sa se joace... Nu stiu daca am procedat corect, dar atceva nu-mi trecuse prin cap.

Liliana& Andra-Maria

Fii asa cum simti si se va vedea in tot ce faci!

Mergi la inceput

Aoleu, Liliana!
Trebuie sa vorbesti cu educatoarea.

Avem si noi un speciment dintr-asta, Clement. Dar Oana nu-l iubeste. Fuge de el .

Mergi la inceput