PIERSICUTZE de iulie - august 2006 (17)
Raspunsuri - Pagina 15
dariana spune:
Da, de ex al meu in ultima luna a luat prea putin si i-a vazut si semne de rahitism, de aceea mi-a zis sa incepem cu supa, nu cu cereale, de ex, care o sa le introducem dupa sucuri si fructe. de ex daca ii dadeam fructe la inceput, fiindmai dulci, exista riscul sa nu ii mai placa supica la gust, care e mult mai hranitoare.
Acum nu sunt nici eu experta, ti-am spus si eu ce stiu, fiecare face cum considera ca e mai bine, eu am observat ca daca esti cat de cat informata, instinctul matern iti spune cam cum sa procedezi.
Dariana si Darius (30.07.2006)
Amabella spune:
Noi nu am inceput diversificarea deoarece pediatra insista ca e mai bine sa incepem la 6 luni, iar Rares ia foarte bine in greutate doar cu lapte. Acum a ajuns la 8,600 kg si 71 cm si incep sa ma gandesc sa nu fie prea grasutz.
M-ati omorat cu kilogramele astea! Pai io credeam ca sunt un caz nefericit ca am luat in total vreo 19-20 si am venit acasa cu 12,5 kg la pastrare! Dar vad ca unele dintre voi mi-au luat-o inainte. Dar ca sa nu fiu mai prejos, sa stiti ca eu am mai avut dinainte de sarcina un bagajel de 5 kg acumulate de la un tratament cu Diane 35 si intentionez sa scap si de alea. Din cele 12,5 mai am vreo 2 cel mult (nu m-am mai cantarit de mai bine de 2 saptamani, cand mai aveam 2,6, dar acum cred ca am mai slabit), dar le mai am si pe cele 5 anterioare. Am sa ma cantaresc duminica, pe 24, apoi dupa Craciun, sa vad ce belele mai fac de sarbatori.
Vreau sa va spun ca azi Rares a dormit in total vreo ora, in 2 reprize, apoi a fost activ toata dupa-amiaza, iar pe la 19:30 il apucase o maraiala de mama-mama. Dar noi avem ora de baita la 19:45 si am zis sa astept sa il spal, apoi papa si apoi nani. Dar apa calda - ioc, ca iar era o defectiune pe retea, asa ca, desi de 3 ore ziceau tampitii aia ca vine, nici la 20 nu venise. Asa ca i-am dat lapticul si l-am pus in pat. Acum vine MINUNEA: a adormit in 2 secunde, fara sa il mangai, fara sa ii cant, fara sa planga. L-am pus in pat, s-a intors pe o parte, a inchis ochisorii si a adormit. Asa ca va dati seama ca in seara asta ramane nespalat, ca nu il mai scol sa il spal.
luiza
de
mic si iubit si RARES (3 iulie 2006)
www.choosing2lose.com/tickers/456eb73782771/weightloss.png" target="_blank">Cat am mai slabit
Amabella spune:
Intrebare pentru toata lumea: ce cadou as putea sa ii fac eu finutzului meu de Craciun si de unde sa il iau? Detalii: are tarc, are premergator, are scaunel de papa, are 6 luni, iar bugetul e de vreo 3 milioane. Cred ca o jucarie mai interesanta ar fi o buna optiune, dar nu stiu nici ce, nici de unde. Va rog, astept sugestii!... 

luiza
de
www.choosing2lose.com/tickers/456eb73782771/weightloss.png" target="_blank">Cat am mai slabit
Tweety7 spune:
Buli imi pare nespus de rau pentru Bulinel. Va imbratisez pe amandoi si va urez insanatosire grabnica!
Andreea
fata
si tin pumnii pentru mamica ei! 
Lushk de ce zici ca esti "CAMPIOANA"? Vezi asa mare diferenta intre 30kg cat ai luat tu si 29kg cat am luat eu? Dupa parerea mea ne putem lua de mana. 
Mada am avut aceeasi greutate la sfarsit de sarcina, dar eu m-am ingrasat cu 6kg mai mult.
Daca ati vedea cate vergeturi am pe burta, pe coapse, pe picioare etcl, v-ati ingrozi!
Galeria foto www.dropshots.com/Tweety7" target="_blank">Videoteca Varsta gogoashei www.choosing2lose.com/tickers/4573fdfa49015/weightloss.png" target="_blank">Greutatea mea
Andra, tati Costin si
Clara
leistra spune:
consi, tweety
[pup
foarte intristata am fost si eu cand am aflat de ciresica-ingeras, sa o odihneasca Dumnezeu in pace!
mamaluidavid, felicitari pentru mica voastra crestina!
bulinuta, imi pare rau pentru bolnaviorul tau
amabella, tu ai inceput munca deja, ca vad ca ai avut bona? nu te ingrijora, nici eu nu am inceput serios cu diversificarea, am inteles ca lapticul pe care il dau ii asigura toate cele necesare cresterii
ca sa ma laud si eu un pic, sunt mai slaba ca inainte de sarcina si sper sa nu ma mai ingras ca mi-am luat hainute noi si mi-ar fi ciuda sa nu le mai pot purta
voi ce faceti de Craciun si de Revelion?
Eu am primit cadou de la Mos Nicolae o iesire in strainatati in ianuarie, dar oscilez intre Barcelona si Milano, sunt insa tare nehotarata
multi pupici
http://photos.yahoo.com/adina_roberta
Amabella spune:
Cristina_Ioana, draga noastra privitoare-de-la-distanta-si-mai-rar-scriitoare, sa stii ca si mie mi-a fost dor de tine. Ma bucur ca sunteti bine si stai mai bine cu timpul si cu flotarile impuse de Luca cel nabadaios.
Ai scris mai acum cateva zile ca plecati la munte cu piticul. Te refereai la munte la Sinaia, la parintii tai, sau va duceti singuri pe undeva? Ca noi avem o invitatie la munte de Revelion, 5 zile, si inca nu stiu daca sa o accept sau nu. Ca ma gandesc in primul rand, acum cu noile vesti despre vreme, ca o sa fie zapada si prea frig si pediatra zice ca la mai putin de 0 grade sa nu iesim cu el afara. Si atunci ce sa fac 5 zile intr-un hotel? Sa ma uit pe geam cum ninge si sa mor de necaz? Ca sa nu mai zic cat cred ca l-as agita pe Rares si probabil ar plange mai mult ca de obicei si nu s-ar odihni, mai ales acum, ca ii ies si dintii.
luiza
de
Amabella spune:
Leistra, nu am inceput munca, dar aveam nevoie de bona ca sa mai pot iesi din casa, ca parintii mei nu stau in Bucuresti si chiar nu puteam sa ies nici 5 minute sa iau paine. Iar eu ma duc cam de 4 ori pe saptamana la sala, ca sa nu mai zic ca sotul e toata ziua la serviciu si cineva trebuie sa mai ia si sa mai faca si mancare si altele. Dar din 27 decembrie voi avea din nou bona si sper sa reintru in normal.
Noi de Craciun mergem la parintii mei, la Pitesti, iar de Rev, asa cum ziceam si in mesajul anterior, probabil vom merge la munte, la Herculane. Daca ma razgandesc, stam acasa.
luiza
de
Amabella spune:
Inaninte sa ies din camera m-am mai uitat odata la Piti cum doarme si ce am vazut? Doarme cu ursuletul in brate. E intors pe o parte si tine in brate o perna mare, cilindrica, ce are cap de ursuletz si codita, pe care i-am cumparat-o cand era mai mic ca sa i-o pun la spate sa stea pe o parte.
luiza
de
Muuh spune:
Luiza foarte bine ca mai astepti cu diversificarea. Din punctul meu de vedere diversificarea SUCKS rau rau de tot. Era mult mai simplu si mai comod cu lapte dar lui Alexei deja nu ii mai ajungea. Bea 1l si tot mai chiraia de foame ca altfel pana la 6 luni numai lapte i-as fi dat. Acum stau si fac meniuri si combinatii si imi storc creierii ce sa ii mai dau.
Da, Cristina_ioana pleaca la parintii ei la Sinaia si il vor lua si pe Luca cu ei.
Pentru finutzul tau eu m-as gandi la ceva de imbracat (daca vrei ceva cu my first christmas sau asa) si la o jucarie mai mare gen calut (noi am primit unul care e balansoar si daca il apesi pe ureche necheaza da din cap si din urechi si e micutz de tot ca pentru ei), masinutza (am primit noi una la botez care e de la chicco si scrie 3 in 1) si un lego de la Clementoni (sunt eu fan).
Consi sunt de acord cu tine cu pusul in fund pentru ca nu mai vrea altfel.
Dar nu sunt de acord sa il pun eu sa stea pe perne doar de dragul de a sta mai repede in fund.
Miruna +
Alexei
ani_nutu spune:
Bulinuta27 e-coli trece doar cu anibiotic, dar trebuia sa-ti fara la urocultura si antibiograma , sa vada la ce antibiotic e sensibil microbul.
Dariana - si al meu
plangea rau cand ii pregateam mancarica, mai ales morcovul (suc de morcov dat pe razatoare) dar il pun in carut, il tin langa mine, ii explic ce fac, vorbesc mult cu el si asa nu mai plange.
ralu80, mada, mihatocae - noi de la 3 luni cand ne saturam de stat in patut si jucat cu caruselul, cand il luam in brate, apoi sa-l pun in patul meu vroia numai in picioare si mi-era frica sa-l las. Dar daca copilul are putere sa impinga in picioare...il putetu lasa putin (10 sec) tinut de subrat.Al meu face si pasi...o ia la fuga de abia il mai tin si calca pe toata talpa. In fund sta cand il tin pe burtica, eu clucata pe spate si tinut in brate, cu genunchii stransi, sa-l sustin de spate cand cade. Dar ii place mai mult in picioare. Cel mai greu e cu bolborosi la gura: ii curg balele de ma exaspereaza, ii schimb 3 hainute pe zi, sau 3 barbetici. Si isi scoate din gura suzeta sa-si bage mainile. Am crezut ca-i dau dintisori, dar cand ii frec cu degetul gingia de jos nu se simte nimic.Si ii mai curg balele cand vrea sa vb si nu prea poate. Apropos...noi nu prea vorbim spunem doar a-gh sau a-bu (cand a avut febra mare)si radem deocamdata fara sunete
andreea25 cereale eu ii dau lui mihaita seara la 9-10 depinde de cum a avut scaunul in ziua respectiva: fulgi de orez de la milupa (se prepara cu lapte)cand face moale, cereale cu piersica si maracuja de la humana (au lapte inclus)cand e constipat si ii mai plac foarte mult orez cu fructe de padure de la bebelac(fara lapte inclus). Nu-i pun mai mult de 2 masuri in biberon.
Lushk zici ca esti campioana la kg, eu acum 3 ani, la o sarcina care s-a terminat tragic am luat 28 kg (de fericire, cred ca nu am avut nici o prb cu sarcina)si am ramas apoi cu 10 kg in plus pe care nu le-am mai dat jos deloc. Acum la a doua sarcina, am luat doar 11 kg si dupa nastere aveam cat aveam inainte de a ramane gravida. Doar ca mai am cele 10 kg in plus de data trecuta...si ma tot chinuie ideea...da' nici nu tin cura de slabire.
arsenie - va dorim sa nu faceti febra de la vaccin...si noi o sa-l facem vineri, fiindca am avut enteroviroza si inca mai avem niste bubite pe corp.