Ai nostri ca brazii! - ianfeb2005(35) La multi ani
Raspunsuri - Pagina 10
Amaya spune:
BESTUTZA, multumesc
In privinta puiutilor ai mare dreptate insa mie imi place la nebunie sa-l vad pe al meu manifestandu-se pe zi ce trece mai clar si ma topeste toata cand alearga spre mine cu bratele intinse si striga de fericire ca ma vede. Fiecare moment este atat de nepretuit incat nici nu-ti vine sa crezi ca e posibil sa treaca atat de repede!
Oana 31+ si nazdravanul Andrei (18.02.2005)
Comorile mele
crinuta spune:
Buna fetele. Nimeni la apel?
Nu ma trezeam asa devreme daca nu l-as fi simtit pe Rayan iar cald. Are 38,4 asa ca i-am dat iar Nurofen.
Asa a fost si noaptea trecuta, cand a avut 38,5, in schimb in timpul zilei nu a avut febra.
Acum ma intreb daca este normal sa aibe febra noaptea cu tot cu antibiotic, sau este viral si ii dau degeaba antibioticul, ca ma impusc.
Crinuta si Rayan
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Amaya spune:
Neata mamici, va doresc un week-end minunat!
Crinuta, nu stiu daca este normal sau nu sa mai faca febra noaptea cu tot cu tratamentul de antibiotic insa cred ca nu trebuia sa i-l dai fara avizul medicului, scuze, dar asta e parerea mea. Noua ne este foarte usor sa confundam o situatie cu alta si sa gasim coincidente intre experientele de care auzim dar asta nu inseamna ca situatiile sunt identice, nici macar similare. Ai tinut schema de antitermice asa cum ti-a prescris pediatra, adica la 4 ore alternativ paracetamol si ibuprofen? Te-ai uitat in gatul lui? mai este rosu? Care este starea lui generala, mananca bine?
Va si sper ca Rayan sa faca bine repede.
Comorile mele
bubu05 spune:
'Neata!
Amaya, esti o frumoasa! trebuia si un profil sa vedem burtica! Iar Andrei este un dulce!
Crinuta, deja dupa a doua doza de antibiotic ar trebui sa nu mai faca febra. Daca tot face s-ar putea sa nu fie antibioticul potrivit. Si eu sunt de acceasi parere cu Amaya, ca trebuia sa-l vada un medic si sa-i prescrie el antibioticul. Data trecuta cand i-am dat Zinnat, dupa doua doze tot facea febra, apoi i l-a bagat injectabil, dupa doua doze injectabile tot facea febra si i l-a schimbat, i-a dat Axetin si Gentamicina. La el era clar o infectie, i-a iesit la analizele de sange.
Eu am hotarat sa-i dau 7 zile antibioticul, chiar daca doctorita a zis sa-i dau 5, pt. ca are gatul inflamat in continuare. Sper sa fac bine, m-am consultat si cu soacra care e asistenta. Vad ca la el antibioticul de 5 zile nu prea are efect, deci numai in 7 zile isi face efectul.
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz
crinuta spune:
Dar v-am spus ca medicul mi-a spus sa ii dau acest antibiotic, deci nu l-am dat de capul meu. Mi-a spus sa mai astept putin, pana seara sau maximum dimineata si daca nu raspunde sa incep antibioticul, ceea ce am si facut.
Acum nu mai are febra, dar, eu stiu ca antibioticul nu reactioneaza imediat, asta stiu de la mine, iar chestia cu dupa a doua doza... eu n-o stiam.
Eu nu scot acum copilul doar pentru asta din casa, mai ales cand stiu ce are.
Daca va mai face si la noapte febra o sun luni pe dr si o intreb, dar nu il duc, asta e cert.
Mama s-a uitat in gatul lui si inca e rosu, deci sigur e rosu in gat.
Pe de alta parte nu uitati ca pana sa ia antibioticul avea in continuu febra in jur de 39, iar acum are doar noapte si asta spre dimineata in jur de 38,4, deci...., ce concluzie sa trag?
Si da Amaya, am urmat schema data de dr si am scris ca nu raspundea aproape deloc.
Stiu de la pediatrul lui din Saudi ca daca febra nu scade si se mentine ridicata trebuie antibiotic.
Una e sa scada si peste vreo 5-6 ore sa aibe iarasi putina febra, si apoi sa scada din nou, si alta e sa se mentina ridicata aproape non stop. E o diferenta uriasa, si de aceea am actionat in consecinta.
Pediatra de aici mi-a confirmat tot ceea ce stiam eu.
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
Si inca ceva: ce garantie am eu ca daca mi-ar prescrie alt antibiotic ar fi cel corect? Numai eu stiu cate prostii mi-au prescris mei medicii. Noroc ca ajunsesem sa ma cunosc atat de bine, incat stiam exact la ce antibiotic raspund, si de N ori m-am tratat singura cu succes.
Pediatrii merg la fel. Asta e un antibiotic mai slab cu spectru larg si sunt de acord cu ea ca nu s-a aruncat la un antibiotic puternic.
Pe de alta parte, sorry, dar dupa 30 de ore de febra 39 eu nu mai las copilul asa.
Diferenta dintre viroza din vara si acum este mare si am mai descris-o, iar mie nu imi trebuie complicatii.
Daca va fi cazul sa schimbam antibioticul, no problem, il schimbam, dar la concluzia asta nu putem ajunge mai devreme de 5 zile, nu dupa 2 doze.
Crinuta si Rayan
Amaya spune:
Crinuta, imi pare rau ca te-am suparat, scuze, departe de mine gandul sa te critic...eu cand spuneam sa-l vada medicul sa prescrie antibiotic ma refeream sa faca totul ca la carte, adica mai intai un exudat, o antibiograma si apoi sa-ti prescrie tratamentul, nu asa dupa ureche.
Si eu acum am programare la ORL sa-mi dea antibiotic pentru gat fiindca iar am amigdalele cat casa de nu pot sa-mi inghit nici saliva...trebuia sa fiu eu bolnava inainte de Craciun!
Bubu, multumesc mult.
Comorile mele
crinuta spune:
quote:
Originally posted by Amaya
Crinuta, imi pare rau ca te-am suparat, scuze, departe de mine gandul sa te critic...eu cand spuneam sa-l vada medicul sa prescrie antibiotic ma refeream sa faca totul ca la carte, adica mai intai un exudat, o antibiograma si apoi sa-ti prescrie tratamentul, nu asa dupa ureche.
Si eu acum am programare la ORL sa-mi dea antibiotic pentru gat fiindca iar am amigdalele cat casa de nu pot sa-mi inghit nici saliva...trebuia sa fiu eu bolnava inainte de Craciun!
Bubu, multumesc mult.
Comorile mele
Mai mami, nu m-ai suparat, dar am dedus ca as fi facut totul de capul meu, si tocmai ca eu am scris si ce am vb cu pediatra, si ce mi-a spus sa fac, etc.
In ceea ce priveste exudatul, m-a lamurit pediatrul din saudi ( in care am mare incredere) cum stau lucrurile.
Mi-a explicat ca normal ca se poate face exudatul, dar ca dureaza nu stiu cate zile, timp in care daca febra se mentine ridicata si scade greu trebuie administrat antibiotic, adica nu este timp de asteptat acele 5 zile pana e gata rezultatul, si atunci se da un antibiotic cu spectru larg.
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
Apropos de ce ai tu acum cu inghititul, vai, asa am patit eu in facultate si a fost groaznic, nu alta. Nu puteam manca aproape nimic si abia dupa al treilea antibiotic am avut rezultate.
E nasol de tot si fara antiotic nu poti scapa. Eu atunci am incercat orice numai sa nu iau antibiotic si n-a mers nimic, fiind infectia la amigdale.
Iti doresc sa rezolvi rapid problema.
Crinuta si Rayan
crinuta spune:
Mai fetelor azi mi s-a facut pielea gainii cand l-am vazut pe Rayan cum danseaza pe muzica. Era atat de perfect, pe ritm incat sincer, am amutit.
Crinuta si Rayan