Mamici de noiembrie - decembrie 2006 (66)
Raspunsuri - Pagina 13
fatima spune:
dia, da, lapticul matern colectat se agita f bine inainte..
fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
saryta spune:
Salutare.
Am intrat sa fac galerie fetelor:
HAI ASIZA, INGERASA CURAJ FETELE
ANTONIA a luat de la Sara un pic de raceala si ne chinuim cu mucisorii si cu tusea ... speram sa treaca cat mai repede.Avem si noi niste bubite acolo..., dar le dam cu crema de galbenele si propolis si se pare ca incep sa dispara(nici la mine nu au reactionat la bephantene si nici la pudra).
Ramonica - distractie placuta maine la botez ... sa fie intr-un ceas bun si Rares sa creasca mare si sanatos.
Mii de la toate mamicile cu bb-ici si cu burtici.
Mariana - de ANTONIA
Mamicuta de 3 -ANDRA, SARA si ANTONIA
aelita spune:
marcela cuma sa ai lesinat? de ce?
ai ramas cu semnatura cu 40 s!
la 40 sapt ai nascut?ca sa trecem pe lista si saptamanile.
sa va arat si voua www.dropshots.com/aelita" target="_blank">Alianul din burta !
37+
biabaus spune:
fatima, miroeu cred ca asa cum fiecare sarcina e unica, unele am avut greturi dimineata, altele nu, unele au avut arsuri altele nu, si tot asa, lista cred ca poate fi ff lunga, asa cred ca e si cu sanii si cu alaptatul; nici copiii nu sunt 2 la fel; unul mananca 60 la o masa, unul 130, unul vrea biberon, altul nu... are sotul meu un coleg de birou care are un baietel marisor de-acuma, pe care in prima luna l-au infometat... tot incercau cu san, cum zice fatima, ii dadea mamica lui de cate ori plangea.. dar degeaba... si la controlul de 1 luna pustiul nu luase in greutate.. asa ca au completat cu lapte praf
Parerea mea e ca poate merge sau nu metoda cu pusul la san; e f adevarat, guritza bebeului e cea mai buna pompa si cel mai bun galactogil, dar se poate sau nu sa vina mai mult lapte
Asistenta mi-a spus ca e f important ca mama sa manance, sa bea lichide, sa se odihneasca si sa nu se supere, ca daca una din aceste verigi lipseste, degeaba bei 4 litri de lichide pe zi...
Cu toate astea o colega de birou mi-a zis ca ea statea cu fi-su intr-o mana si cu ceealalta invartea in mancare, spala...si ce mai facea ea, n-a avut parte nici de prea multa odihna, si nici nu manca cine stie ce, si a avut lapte pana a facut fi-su 1 si 4 luni. alerga dupa ea prin casa sa-i dea tzatzica...
Si Matei suge si la tzitzi, mananca si biberon, elmititelul nu rerfuza nimic, numai sa nu te asezi in calea lui cand ii e foame...
pupici, plec, cred ca se trezeste micutzul terorist
Bianca si bebe Matei
poze
andicu spune:
Intru iar sa mai adaug ce mai stiu de saftoiu_gina : a nascut o fetita pe nume Ana, la Giulesti cu dr Bogdan Marinescu. Greutate si cm nu stiu.
Andreea 10+
Punctuletzul meu
Pozele mele
Ajutati-l pe Andrei!
fatima spune:
biabaus, perfect de acord..
..nici eu n-as fi putut sa astept o luna sa vad daca ia in greutate..m-as fi imbolnavit de inima..maxim 1 saptamana..cu indulgenta..
fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
fatima spune:
cum sa ne mai jucam cu bebeii nostri..
"Oglinda-oglinjoara- (0-5 luni) Copilasii adora sa-si priveasca imaginea in oglinda. Asezati-va in fata oglinzii cu micutul. Schimbati-va mimica fetei insotind strambaturile vesele cu sunete; faceti semn cu mana apoi apucati-i manutele si repetati aceeasi miscare; leganati-va cu bebelusul de la stanga la dreapta, inainte si inapoi.
Fetze-fetze- (0-5luni) Desenati cu creionul negru pe o coala alba de hartie (sau farfurie de carton) o fatza simpla, zambareata. Pe partea cealalta desenati o fatza trista. Tineti desenul "zambaret" la 25-30 cm de ochii bebelusului si dupa ce l-a fixat cu privirea miscati-l de-o parte si de alta, in sus si in jos pentru a vedea daca urmareste desenul. Apoi intoarceti foaia si aratati-i partea "trista" . Observati reactiile.
Atingeri (0-5 luni) Mangaiati burtica micutului cu o perie delicata, cu o pensula moale sau cu o pana . Sarutati apoi suflati usor peste burtica, maini, talpi, obraji. Atingeti-l cu obiecte ce ofera senzatii contrastante: reci-caldute, matasoase-aspre.
Atingerea fruntilor - (5 - 8 luni) Asezati copilul in poala, in sezut, cu fatza spre dumneavoastra. Aplecati capul si atingeti-va usor fruntile, razand la fiecare atingere. Cu timpul copilul va anticipa jocul si se va inclina la randul sau inainte ca fruntile sa vi se intalneasca.
Aplauze- Intre 7 si 9 luni pruncul invata sa isi apropie cu zgomot palmele. Se va distra grozav incercand sa va imite "aplauzele" ritmice. Puteti sa incalziti ritmul cu un cantecel.
Balonase de sapun - Pe langa cantecele, aceasta e una din cele mai bune metode de a inveseli un bebelus. Suflati balonasele aproape de copil astfel incat sa le poata atinge; exclamati "poc" cand se sparg; dupa un timp va dori sa le prinda iar apoi sa sufle in ele (un bun antrenament pentru a sufla mai tarziu peste mancarea prea calda). Chiar daca doar va privi cascada de balonase e un bun exercitiu de urmarire cu privirea, util pentru cititul de mai tarziu.
Instrumente in bucatarie-(6luni-1an) Ustensilele de bucatarie: oale cu capac, linguri de lemn, boluri de plastic... sunt tot atatea instrumente ce extind repertoriul de sunete al bebelusului. Loviti capacele intre ele, mai tare, mai incet, stivuiti oalele, amestecati cu lingura...
Cucu - (5luni-1 an) Acest joc de care nu se va satura si pe care il va juca si mai tarziu il invata pe micut ca obiectele ascunse privirii pot exista si pot fi gasite - o lectie importanta. Iata cateva variante:
- ascundeti-va fatza dupa degetele rasfirate ale mainii. Apoi indepartati mainile.
- ascundeti-va dupa usa, scaun sau canapea si aratati-va fatza de dupa ele.
- acoperiti-va fatza cu o panza subtire pe care bebelusul sa o poata trage cu usurinta.
- acoperiti-va fatza cu o carte, o farfurie, o tesatura. De cate ori va descoperiti, schimbati-va expresia. Miscati obiectul ce va acopera fatza in sus, in jos, intr-o parte...
Nu uitati sa exclamati un "cucu" victorios de cate ori va descoperiti, contribuie la inveselire."
fatima de eva ioana
cu 24h inainte
dupa 24h
mami_n-d_06 spune:
fatima,super metodele!
marcela erai deja pe lista,cu datele.
am trecut numele fetitei la Gina,in lista.
bulisor spune:
Aelita m-am distrat cand ti-am vazut burtica, asa face si a mea nu mereu dar cand o apuca rad in hohote.Bulisor 37+ Mara